Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Wes Craven
Met onder meer: Heather Langenkamp, Robert Englund en Johnny Depp
Releasedatum: 11 september 1986
Plot A Nightmare on Elm Street
"If Nancy doesn't wake up screaming she won't wake up at all."
Tina rent door een tunnel een ketelhuis in en wordt achtervolgd door een verminkte man met een bruine hoed op en messen aan de vingers van zijn rechterhand. Net voordat ze aan flarden gesneden wordt, doet ze haar ogen open en is ze weer wakker. Dat haar nachthemd scheuren vertoont, maakt haar nog niet echt bang. Maar als ze dan hoort dat haar beste vriendin Nancy over exact dezelfde man heeft gedroomd, beginnen de zenuwen toch op te spelen. Is ze nog wel veilig in haar dromen?
Nancy Thompson
Dr. King
Sergeant Parker
Mr. Lantz
cambal
Meer dan goede origineel bedachte horror van zijn generatie , helaas word het helemaal tot op het bot uitgemolken deze succesformule met als gevolg duidelijke waardevermindering in cyclus , weinig kwaliteit , als het maar geld oplevert , jammer , geldt voor bijna alle sequels .
roytie
Super film!!!
Al erg vaak gezien en de film blijft mooi.
Het is zeker een enge film! Deze behoort zeker wel in de top 10 van engste horror films. Een 5!
roytie
Super film!
Het enigste deel wat ik niet zo heel veel aan vind is deel 6, Freddy's Dead. Deze is alles behalve eng, vind ik! Deel 1 & 2 vind ik de beste!
Achmed
Ik heb paar dagen terug de 2D edition gekocht in MM en ik vindt het een hele goede horror. Ik heb deze film al eerder gezien maar dat was dan ook 10 jaar geleden ofzo.
Mijn favoriete scene was toen johnny depp werdt vermoord en daarna all dat bloed uit zijn bed kwam, brilliant gewoon
het acteerwerk was af en toen erg slecht maar dat heeft deze film niet omlaag gehaald voormij.
Naast deze film heb ik ook genoten van all de extra's. Vooral de docu's over hoe het is begonnen met Freddy en New Line Cinema. En de alternatieve eindes waren ook erg leuk om te zien ookal lijken ze erg op elkaar.
Ik had het eerst een 3,5 gegeven maar dat verander ik in 4* top film
Crawler
1, 2 freddy's coming for you
3, 4 better lock your door
5, 6 grab your crucafix
7, 8 better stay up late
9, 10 never sleep again.
and i wanna see freddy again.
een vette fim verder zijn deel 3 en 7 goed, laten we niet over de andere delen beginnen.
kan niet wachten om de remake van deze film te zien ook al al duurt het pas tot 2010.
niethie
Cool en orgineel bedacht toch? Heb de film al een tijdje niet meer gezien maar vroeger zeker een keer of 7,8 gekeken en hij blijft ongelofelijk sfeervol, fantasierijk en bovenal lekker scary, zo worden ze jammer genoeg niet meer gemaakt.
sabsabsab
Drm je hebt er ook een paar bij zitten die scream gelijk beschouwen als de beste horror. en die zeggen dat ze horror fan zijn
niethie
Met Scream is anders ook niets mis hoor, heerlijk homage aan die slasher hype uit de jaren 70 en 80, zeker niet de beste horrorfilm allertijden maar hij behoort zeker tot de klassiekers.
sabsabsab
ik vond scream ook geen slappe hap meer meer voor personen die niet echt horror gewend zijn gwn een opening
sabsabsab
deze film past zeker bij de andere engste films the exorcist,the ring,the shining enzovoort
sabsabsab
Dit deel laat ons kennismaken met Freddy Krueger, wellicht het grootste horroricoon uit de jaren tachtig. Freddy krijgt in tegenstelling tot zijn collega's Michael Myers en Jason Voorhees een meer menselijk karakter.
eerlijk gezegt vind ik dat dus niet jason en micheal maken ze altijd gelijk dood en freddy terroriceert ze eerste een beetje en dan maakt hij ze leuk voor mij is het freddy-1 pinhead-2 micheal-3 jason-4
notorious_kim
freddy kruger is een van de eerste horror-villians die ik me herinner. De 1ste en de 3de zijn volgens mij de beste delen.
Ejerika
Wat een gave film. Dit had ik niet verwacht van een horror film uit de jaren 80. Helemaal goed. Ik heb de andere delen nog niet gezien maar dat gaat nu zeker gebeuren. Ik merk ook dat het een Wes Craven film is. Hij heeft me op bepaalde momenten echt gefascineerd.. zoals Wes Craven mensen kan fascineren.
Malibu Stacy
Freddy Kruger was my first nightmare! Ik weet nog dat ik deze film stiekem zag toen ik een jaar of 6 was! Volgens mij had ik er een trauma aan over gehouden, want ik was zó bang voor Freddy dat ik er nachten niet van kon slapen. Toch is bij deze film mijn fascinatie voor horrorfilms ontstaan. Vond 'm helaas tegenvallen toen ik 'm een paar jaar voor de tweede keer weer zag.
sabsabsab
deze film is ook wel de angst voor kinderen veraal de 'angst voor nachtmerries' waar kinderen snel bang voor zijn maar dat je er in vermoord word is al helemaal gek. wel jammer dat freddy in de vorige delen de clauwn in de films was.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Inderdaad Sab, de volgende delen (behalve deel 3) vond ik ook niet meer zo leuk en dit kwam vooral omdat het wel heel erg clownesk werd. Gelukkig heeft Wes Craven zelf de zaak proberen recht te zetten in zijn New Nightmare, die de matige reeks eindelijk afsloot.
Wat de eerste betreft: een topper.
sabsabsab
Ik vind "Scream" en "The Hills Have Eyes" van dezelfde kineast veel enger.
scream is zeker niet enger spannender bedoel je zeker
-P-
Superfilm, vroeger heel vaak gekeken. De hele reeks werd minder na deze tot de allerlaatste die wel weer meeviel.
Ik kan me herinneren dat er op de video helemaal een soort van waarschuwing stond of i.d.
melanie178
En dan straks in 2010 een remake van deze film.... kweet niet goed wat ik daarvan moet vinden.....
Over t algemeen worden remakes er niet beter op, ik ben zeer benieuwd
Remi
ik ben zeer benieuwd
Ik niet... Die remakes komen me een beetje de neus uit.
JacoBaco
Wat een goedkope film is dit zeg. Ik heb hem paar weken geleden weer is opgezet
Maar ja, 1984 he. Toen zat ik nog met mn vingers in mn eigen poep te graaien.
En toch blijft deze film tijdloos als je het mij vraagt.
Remi
Toen zat ik nog met mn vingers in mn eigen poep te graaien.
Lekker
...
martinovitch
Ik heb al super veel horrors gezien behalve deze moet ik dus nog altijd zien ooh vind het zelf een schande !!!!
Friac
Het is een erg sfeervolle film en zeker en vast origineel voor die tijd, maar hij heeft me nooit voor de volle honderd procent weten te overtuigen. Nochtans is Freddy Krueger in de eerste films van de reeks een heel cool personage - en niet de lallende debiel die hij later zou worden - en is het verhaal leuk om te volgen (al is het me toch iets te oppervlakkig uitgewerkt). De sfeer is aanwezig, maar ik denk dat ik échte spanning mis tijdens het bekijken van A Nightmare on Elm Street.
Maar altijd leuk om naar te kijken en absoluut een horrorklassieker.
Threeohthree
Dit is een van de horrors die veel indruk op me heeft gemaakt.
Ik bedoel wat is er nu enger dan in je droom vermoord worden en dat het effect in de werkelijkheid is ? Denk er nog veel aan.
Voor de rest vind ik Freddy Kruegar een leuk personage, dus dit is zeker een van mijn favorite horror films!

A Nightmare on Elm Street

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors
1987

A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge
1985

Originele Freddy Krueger-acteur Robert Englund wil twee 'Nightmare On Elm Street'-remakes: "Dan zou ik er graag een cameo in spelen"

Terug in de tijd: de eerste grote films van vijf topacteurs

Kozure Ôkami: Oya no Kokoro Ko no Kokoro

Misery
Thriller, 1990

Rosemary's Baby
Horror, 1968
child murderdroomsleepohionachtmerriesadismebovennatuurlijkpsychopaathorrormoordslashertienergevangenalcoholischboiler room booby trapnostalgicdisfigurementmedical test nightmare becomes realitycaffeine shockingvexedfranticgrimdesperateurban fantasyanxioussupernatural horrorsuspensefulfrightenedfranchise starter teen screamsuburban gothic