Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Wes Craven
Met onder meer: Heather Langenkamp, Robert Englund en Johnny Depp
Releasedatum: 11 september 1986
Plot A Nightmare on Elm Street
"If Nancy doesn't wake up screaming she won't wake up at all."
Tina rent door een tunnel een ketelhuis in en wordt achtervolgd door een verminkte man met een bruine hoed op en messen aan de vingers van zijn rechterhand. Net voordat ze aan flarden gesneden wordt, doet ze haar ogen open en is ze weer wakker. Dat haar nachthemd scheuren vertoont, maakt haar nog niet echt bang. Maar als ze dan hoort dat haar beste vriendin Nancy over exact dezelfde man heeft gedroomd, beginnen de zenuwen toch op te spelen. Is ze nog wel veilig in haar dromen?
Nancy Thompson
Sergeant Parker
Mr. Lantz
Ralfke
- 2075 stemmen
Wel aardig ja en ook behoorlijk spannend. Ik geef deze ***. Ik kan me weinig meer van deze film herinneren in principe, maar ik meen me te herinneren dat dit de film is met die TV waar iemand met z'n hoofd doorheen geslagen wordt??? Laat me dit ff weten...
narva77 (crew films)
Dat weet ik niet meer; kan ook een v/d vervolgen zijn.
He Yak, wel kijken vanavond toch?
Seven, eight- Gonna stay up late. Nine, ten- Never sleep again
Yak
Zit er niet, ben ik bang. Ik ga vanavond eindelijk naar Amélie Poulain
killerbee
Zeer enge film maar niet zo erg voor NACHTMERRIES! 4* dik verdient
Jerome-B
Aardig spannend en redelijk eng, maar deed me toch wel wat ouderwets aan.. 3,5 sterren.
narva77 (crew films)
Hij is idd beetje gedateerd maar nog steeds erg boeiend
Jordy
veel grotere versie voor je wallpaper
Jildou
Vond hem nog steeds leuk, aardig eng ook wel, maar ik heb dr gelukkig niet wakker van gelegen (had ik vroeger nogal eens last van...)
Depp als jonge scholier is ook errug lekker moet ik zeggen
3,5 sterren
Rascal
Ik vond deze toen supereng. Er zat ook geen humor in dat kwam pas voor in de volgende delen. Sommige wel amusant maar ze vallen allemaal in het niet met dit eerste deel.
Karst
Overigens is deel drie dat iemand met zijn hoofd door een tv wordt geramd. Krueger, als je dit goed vind moet je ook eens naar The Omen 1,2,3 kijken, maar die heb je waarschijnlijk al gezien.
maximus
Ik weet niet meer wat de beste film van
de elm street was maar ik geef.
over het algemeen toch wel een 3,5 voor
dit soort goede griezel movies
erg goed voor die tijd
mister blonde
The Omen 1,2,3 kijken, maar die heb je waarschijnlijk al gezien.
compleet niet te vergelijken, hoewel ik deel drie niet gezien heb
Quido
Een geweldig-goede horror film die het begin was van een zeer succesvolle reeks films. Deze film is het begin van een van de meest enge personages uit de filmgeschiedenis genaamd Freddy Krueger. Het personage wordt zeer goed neergezet door Robert Englund. Het rijm-liedje uit de film blijft je altijd bij (one two...Freddy's coming for you, three four... better lock your door...etc.). Dit is eigenlijk de enige echt enge horrorfilm, samen met nog een paar delen uit deze reeks. De muziek wekt de spanning goed op, camerawerk is zeer goed en natuurlijk een origineel verhaal. De film zorgt ervoor dat je, tijdens en vlak bna het bekijken, bij elk geluidje om je heen zit te kijken. Al met al een zeer goede horror film waarvan het niveau nooit geëvenaard is! 4.5*
jassonn
persoonlijk vind ik dat hiet een van de engste slachtscenes inzit die ik ooit gezien heb.die waar die Tina door de kamer vliegt en aan het plafond zit.
John Doe
Dat weet ik niet meer; kan ook een v/d vervolgen zijn.
He Yak, wel kijken vanavond toch?
Seven, eight- Gonna stay up late. Nine, ten- Never sleep again
Dat is in deel lll - Dream Warriors, dat vind ik de slechtste omdat kinderen dan in hun dromen zgn. bepaalde toverkrachten kunnen gebruiken. De scene met de tv is wel goed.
Persoonlijk vind ik het eerste en het laatste deel het beste, die zijn ook het origineelste.
Never sleep again!
LauraPalmer
Ik heb toch aardig wat films gemist! Ik heb bijvoorbeeld E.T. ook nog nooit gezien. Tijdens een inhaalslag heb ik deze ook eindelijk gezien. Ik vond hem behoorlijk spannend. Ik heb helaas een soort tick dat ik mezelf tegen m'n gezicht sla als ik heel erg schrik. En dat is deze keer ook weer een paar keer voorgekomen.
LauraPalmer
die heb ik gezien en ik leef nog! Ik had meer moeite bij darkwater. Maar het had wel een leuk effect voor mijn buren die weer heel erg van mij schrokken.
Derkje
Mooie, stijvolle film van Craven met sterke vertolkingen en effecten. Vervolgen konden niet uitblijven. 3,5
Saving Pvt. Pyle
Ach, dat viel wel mee.

Freddy Krueger: Sorry kid, I don't believe in fairy tales.
Vond het de op 1 na beste: de eerste is de beste natuurlijk.
Kunnen de 'griezelfilms' van vandaag de dag nog een puntje aan zuigen. Zeer originele film alhoewel er wel verwijzingen zijn naar zeer oude horrorfilms (zoals Freddy boven het bed hangt, door de muur.)

A Nightmare on Elm Street

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors
1987

A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge
1985

Originele Freddy Krueger-acteur Robert Englund wil twee 'Nightmare On Elm Street'-remakes: "Dan zou ik er graag een cameo in spelen"

Terug in de tijd: de eerste grote films van vijf topacteurs

Kozure Ôkami: Oya no Kokoro Ko no Kokoro

Misery
Thriller, 1990

Rosemary's Baby
Horror, 1968
child murderdroomsleepohionachtmerriesadismebovennatuurlijkpsychopaathorrormoordslashertienergevangenalcoholischboiler room booby trapnostalgicdisfigurementmedical test nightmare becomes realitycaffeine shockingvexedfranticgrimdesperateurban fantasyanxioussupernatural horrorsuspensefulfrightenedfranchise starter teen screamsuburban gothic