• 9.384.551 stemmen

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Sciencefiction / Actie | 138 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Alternatieve titel: Star Wars: The Force Awakens

Geregisseerd door: J.J. Abrams

Met onder meer: John Boyega, Daisy Ridley en Harrison Ford

IMDb beoordeling: 7,7 (1.019.543)

Releasedatum: 16 december 2015

Plot Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

"Every generation has a story."

Dertig jaar na de overwinning op het Galactische Keizerrijk is er een nieuwe bedreiging: de kwaadaardige Kylo Ren en de First Order. Stormtrooper Finn loopt over naar het verzet, crasht op woestijnplaneet Jakku en ontmoet hier Rey. Zij heeft een droid die belangrijke geheime informatie bevat over de locatie van de laatst overgebleven Jedi Knight, Luke Skywalker. Het duo werkt samen met Han Solo om te zorgen dat het verzet deze informatie in handen krijgt.

Luke Skywalker

General Leia Organa

Kylo Ren / Ben Solo

Poe Dameron

Supreme Leader Snoke

Gisteren voor een tweede keer gaan kijken. Wat voelt het heerlijk aan om opnieuw hét Star Wars gevoel te hebben.

Kippenvel van de eerste tot de laatste minuut.

avatar van ValAktaion

ValAktaion

Zeer zwak. En wel hierom (bekende argumenten die andere negatieve reviews ook aanhalen):

1. Mager plot. De Dark Side, een nieuwe Death Star en aanval daarop, rebellen, the-force-is-strong-in-this-one nieuwelingen. Klinkt bekend, huh?

2. Makkelijke humor. Betreft vooral het projecteren van menselijke emoties op Whookies en robots.

3. Geen scheppingskracht. We zien sneeuw, woestijn en mogelijk een locatie in Schotland. Planeet Aarde dus. Geen op glas geschilderd Ewok-dorp.

4. Gehaast. Heel de plot van episodes IV, V en VI lijkt in de 2 uur van TFA gepropt te zijn. Een zeldzaam rustpunt is het eerste gesprek tussen Kylo Ren en Snoke. Daarbuiten lijkt elke ontmoeting te worden afgesloten met een zinloze achtervolging. Wat tot de krankzinnige sequence leidt waarin Rey en Finn de Milennium Falcon nog niet buiten de dampkring van Jakku hebben en al door Han Solo worden opgevist, om na een dialoog van 5 zinnen in een gangoorlog te belanden (leuk eerbetoon aan de cast van the Raid overigens.

5.The bad guy. Interessant masker, maar eenmaal af lijken we naar Harry Potter te zitten kijken.

Kortom: TFA mist de hand van George Lucas.
George Lucas was een schepper van werelden, en in de afgeserveerde trilogie I-III diepte hij zijn universum verder uit. Van de politiek van de Republic tot de teloorgang van Anakin. Abrams komt niet verder dan Star Wars hervertellen. Het is fanfiction is een leuk jasje, maar mist meesterschap.

avatar van jipt

jipt

Shit! Abrahams kleurt wel erg binnen de lijntjes. Geen wonder als er zoveel last op je schouders ligt, en de film dan ook nog eens is geproduceerd door Disney. Maar nu was het wel een enorme herhalingsoefening van de originele triologie. Jammer ook van het houterige acteerwerk.

Heb me wel prima vermaakt. 3*, maar een extra halfje voor de nostalgie

avatar van IH88

IH88

Lucaij schreef:

Ik dacht dat ook al, zelfs voordat ik de film had gezien. Na het zien van de film denk ik dat het eerder de dochter van Luke is. Of Leia en Han herkende haar niet dat zou nog evt kunnen. Maar het kan evt ook een random persoon zijn met the force a la Anakin. Ben benieuwd wie wegvloog in het schip toen je haar als klein meisje zag. Ben ook al erg benieuwd naar het vervolg. Denk dat Rey training krijgt van Luke net zoals Luke training kreeg van Yoda in het tweede deel uit de originele reeks.

Ik ben ook heel benieuwd naar het vervolg. Rian Johnson is een intrigerende regisseur met een aparte visie. In hoeverre Disney een eigen visie toelaat is natuurlijk een tweede... Maar de mogelijkheden zijn oneindig en dat is ook de verdienste van Abrams die veel open laat voor het vervolg en veel vragen nog onbeantwoord laat. Niet voor niks de bedenker van Lost .

avatar van brawljeff

brawljeff

Lees op verschillende sites (comments dan, niet erg vertrouwelijk) dat de stormtrooper waar Rey the force op gebruikte gespeeld werd door Daniel Craig. De stem kwam mij al bekend voor, maar heeft iemand hier een bevestigende goede bron van?

avatar van sierrra

sierrra

ValAktaion schreef:

Kortom: TFA mist de hand van George Lucas.

Ik ben het helemaal met je eens. Ik vind het ondanks al deze argumenten geen zwakke film. Het is zeker geen meesterwerk maar eerder een op save geproduceerde film. Als je niet bekend bent met het SW universum en dit je eerste SW film is zal de film zeker niet tegenvallen.

avatar van morris_rednalooz

morris_rednalooz

Ben het ook eens met punt 1 t/m 4, maar heb geen idee waar je argument 5 vandaan haalt, ValAktaion. Alleen omdat hij een vlot jongensgezicht heeft moet je aan Harry Potter denken? Of wat bedoel je hiermee? Vond hem veruit het interessantste personage van de film, en ik was blij dat er geen verminkt gezicht tevoorschijn kwam nadat het masker afging, aangezien hij dan maar een kopie van Darth Vader zou zijn.

avatar van HK Senator

HK Senator

Laten we A NEW HOPE maar weer gewoon deel 1 noemen. Dan wordt dit deel 4 en kunnen we TPM, AOTC en ROTS vergeten.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Toch wel een heerlijke star wars films deze the force awakens. Abrams geeft prima werk afgeleverd met deze, petje af voor de man. Het star wars gevoel van vroeger was weer helemaal terug. Alles zag er fantastisch uit de effecten waren heerlijk. Er zat ook hier en daar ook humor in waar ik wel om moest lachen en ook de nieuwe droid BB8 was geweldig en soms ook grappig. Locaties enzo waren ook zeer goed. Leuk om de oude acteurs weer te zien meespelen die het ook allemaal weer zeer goed deden. Net als ook de nieuwkomers. Vraag mij wel nog een paar dingen af maar die zullen we waarschijnlijk wel in de vervolgen te weten komen. De nieuwe slechterik Kylo Ren zag er ook heel cool en badass uit. Alleen beetje spijtig dat we zijn gezicht zien in de film. Had het mss beter gevonden als we dit nog niet gezien hadden. Al bij al een dikke topper en een must see voor elke star wars fan krijgt van mij een dikke 9/10 en laat het volgende deel maar snel komen. Can't wait already!!!

avatar van robinbeckers

robinbeckers

Ik wil heel graag naar deze film, echter ben ik niet per se een fan van SW en de films heb ik in het verleden deels gezien.. zeker niet allemaal.

Kan ik deze film gewoon zien en/of snappen?

avatar van Cikx

Cikx

robinbeckers schreef:

Kan ik deze film gewoon zien en/of snappen?

Kan wel, maar het is zeker een stuk leuker om de originele trilogie gezien te hebben om de vele referenties te snappen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Star Wars is vooral nostalgie voor mij. Ooit was ik groot fan, en spaarde van die actiepoppetjes (in de verpakking nog steeds), kleine versies van voertuigen en vliegend materieel, maar ook comics, tijdschriften, mokken en alles wat los en vast zat. The Empire Strikes Back was de beste film aller tijden op de voet gevolgd door A New Hope. Maar je wordt ouder, de films verliezen toch een beetje glans en Star Wars is niet alles meer. Toch raakte ik wel ontroerd toen de fameuze blauwe letters in beeld verschenen - ergens zit nog een klein jongetje in mij.

Het valt Disney te pleiten dat ze er duidelijk geen Disney-film van gemaakt hebben. Het begint er al mee dat hun befaamde kasteel niet te zien is aan het begin, maar ook dat de film effectief gewelddadiger is dan vorige Star Wars-films. Een Stormtrooper met bloed? Nooit gezien. Light sabers die overduidelijk door een ander heen worden gestoken? Kan me dat ook niet herinneren. Ook geen moraal die er overduidelijk bovenop ligt. Wel speelt het geheel soms erg op veilig, maar kan je ze het kwalijk nemen na een investeringen van vier miljard?

De film begint fantastisch. In een heerlijk kabbelend maar toch strak tempo wordt iedereen geïntroduceerd. De één is wat interessanter dan de ander, maar vooral Rey is echt direct om van te houden (en fijn gespeeld door een prima actrice). En vooral dat shot dat ze van die zandberg afglijdt met die sprookjesachtige muziek is echt prachtig. Als eenmaal Ford dan in de film komt, dan kan het echt beginnen en is de introductie voorbij. Grappig is dat ik Ford eigenlijk maar een beperkt acteur vind, maar met zijn eindeloos charisma weet hij heel wat maken van Han Solo.

De film ziet er ook schitterend uit, veel meer in de duistere sfeer van de oude trilogie. Dit is weer die used future-look van de oude films, maar met de middelen (en budget) van nu. En Abrams weet er een paar nuances aan toe te voegen met die neergestorte Star Destroyers. Maar ook de robots en andere gekke wezen doen weer aan de Mos Eisley Cantina denken. Wel mag in de volgende delen iets meer getoond worden. Lucas is dan wel een waardeloos regisseur over het algemeen, hij wist wel prachtige werelden te creëren. En dan ook doordat hij de Republiek echt liet leven met al haar bewoners, planeten, politiek en Jedi, maar uiteraard ook door het gebruik van de computer die daarbij hielp. Je mag best die cgi af en toe gebruiken. Als de trilogie van 1999-2005 iets goed deed, was dat het wel. Vooral Coruscant was ik echt verliefd op, en ik hoop dat ze daar dan weer eens terugkeren. Alleen hield Lucas meer van computereffecten dan een goed script waardoor dit niet altijd werkte.

Enfin, de film kent wel wat kritiekpunten. Deels op inhoud die afwijkt van de Expanded Universe waar ik vertrouwd mee was, al is dat gewoon iets waar ik overheen moet stappen. En de Yuuzahn Vong waren eigenlijk ook niet alles. Maar ook heb ik wel kritiek op de film zelf. Zo ontdekt Rey wel erg snel haar krachten. (En ja, natuurlijk zal blijken dat ze Luke’s dochter is, maar zelfs hij had nog een aantal jaar training nodig voor hij zijn lichtzwaard kon laten vliegen). Ook zijn de vijanden nergens echt memorabel. Rey zegt tegen Ren dat hij bang is geen Darth Vader te worden. Rake typering, want dat zal hij ook nooit worden. Alleen Snoke is nog wel interessant (Is dat allicht Darth Plageius?). Ik vroeg me ook af waarom de Republiek niet gewoon vecht tegen die First Order maar waarom er een zogenaamd Verzet moet zijn. En die First Order deed me iets te veel denken aan Hitler c.s. Ook is de actie niet heel denderend, met de lichtzwaardgevechten zelfs wat knullig gefilmd. En het tweede deel van de film is sowieso wat overhaast en vluchtig. Er worden wat planeten opgeblazen, Solo sterft zonder dat er iets van verdriet lijkt te zijn, die basis die wel erg makkelijk wordt vernietigd, et cetera. Alsof men na een uur film dacht: dit moet geen film van drie uur worden en de rest volledig plotgedreven nog even samenvat.

Maar ja, schijt, ik heb me wel prima vermaakt, iets dat de films van Abrams altijd in zich hebben. De positieve punten overtreffen met gemak de negatieve. De film is niet perfect en stiekem had ik wel op meer gehoopt, maar dit is ook veel meer dan het met een beetje pech had kunnen zijn. En die blik van Skywalker op het eind was sowieso onbetaalbaar. Twee maal gezien binnen drie dagen en niet verveeld, dat zegt genoeg. 4,0*

p.s. Zelden een film gezien waarin 3D zo weinig toevoegt. Donderdag zag ik deze met 3D, vandaag in schitterend 2D. Ik had niet het idee iets gemist te hebben, noch had ik donderdag het idee dat het enige toegevoegde waarde had.

p.p.s. Bij toeval mening nummer 1000 van mij, maar wel een prima film voor die mijlpaal.

avatar van Hans P

Hans P

Op zichzelf staan al een geweldige film, maar de vele knipogen naar en 'deja-vu's' van Starwars (IV) maken hem echt geniaal. Wat ook grappig is: de slechteriken vertonen overeenkomsten met Sneep en Voldemort
Wat er wel erg dik bovenop ligt is dat nog gaat blijken in het volgende deel dat Rey de zus blijkt te zijn van Kylo Ren. En Luke Skywalker wordt vast de nieuwe Yoda Kan nu al niet wachten op het volgende deel. 5* van mij.

avatar van IH88

IH88

Spoilers kerel. Ook al ligt het er nog zo dik bovenop... .

avatar van yoda1992

yoda1992

[quote]mjk87 schreef:

De prequels hebben ook behoorlijk duistere momenten. Bijvoorbeeld in attack of the clones met de ontmaskering van Zam of het verbranden van Anakin in deel III. In de prequels is inderdaad geen bloed te bloed te zien maar af en toe worden personages wel aan het lichtzwaard geregen of doormidden geslagen. Obi Wan Yoda Slaughtering Clones/Anakin slaughtering Council - YouTube
Ik was wel bang voor het kinderlijke op het begin van de film, wat kwam door geforceerde slechte grappen van BB 8. Gelukkig werd dit na het begin rechtgetrokken.

Het moraal vond ik overigens juist erg duidelijk. Er is het goede, het kwade en over het kiezen van makkelijke of moeilijke wegen. Op safe spelen vind ik zacht uitgedrukt, als je de plot tegen A New Hope afzet. De prequels zijn qua verhaalontwikkeling inferieur aan de officiële trilogie. Echter brachten de prequels tenminste een geheel nieuw verhaal. The force awakens is een duidelijke invuloefening. Zandplaneet hier, belangrijke robot daar, starkillerbase etc. Zelfs de verhoudingen tussen bepaalde personages werden gekopieerd.

(Is dat allicht Darth Plageius?). . Nee, er kwam een einde aan zijn heerschappij door Darth Sidious.

Ik vond het wel een leuke film en ga volgende week nog een keer kijken. Maar dat ik dit werk als boeiend ervoer komt vooral door de vele verwijzingen naar de eerste trilogie, wat eigenlijk geen goede pre is om een andere film hierom te waarderen.

avatar van wwelover

wwelover

The force is niet zo with me. Nooit echt een grote fan geweest van de reeks, maar vond ze wel altijd vermakelijk. En hetzelfde geldt voor deze. Hoewel ik de hype wel begrijp vooraf, snap ik alleen niet waarom de film zo ontzettend goed beoordeeld wordt. Natuurlijk zie je dat vaak bij dit soort films in de eerste dagen, maar vind het voor deze wel erg overdreven. Vond het verhaal namelijk wel een beetje mak en de badguy helemaal (zeker zonder masker). Komt ook dat Adam Driver niet bepaald sterk acteerde. Ook enkele dialogen (vooral de strategie besprekingen) waren een beetje gênant.

Maar gelukkig zijn er ook genoeg leuke dingen aan de film. Zo ben ik wel heel erg onder de indruk van Daisy Ridley. En de chemie met Boyega is aanstekelijk. En Solo en Chewie zijn altijd een fijne toevoeging. Plus de meeste special effects waren erg goed.

Trots momentje voor mijzelf is dat ik de cameo van Daniel Craig direct doorhad toen hij begon te spreken.

Al met al zeker wel vermaakt, maar hoop op betere verhaallijnen in de komende 20 delen. 3.5*

avatar van John Barry

John Barry

Star Wars: The Force Awakens vind ik een mooie film.

De film is een ware achtbaanrit. Al aan het begin wordt de kijker meteen de actie ingezogen. De film staat dan ook bol van de actie scenes. Geen één actie scene vond ik echt memorabel, maar elke actie scene vond ik wel erg vermakelijk. Wat betreft de actie zit het met deze film wel goed. Al kon het wel wat beter. Dan doel ik vooral op het lightsaber gevecht aan het einde wat toch wel iets beter kon.

Ondanks dat in de film een deel van de oude cast terugkeert, draait deze film vooral om de nieuwelingen. De beste nieuwkomer is Daisy Ridley als Rey. Ridley acteert erg sterk en Rey is een leuk en sterk personage. John Boyega als Finn is ook goed opdreef. Adam Driver als Kylo acteert ook goed. Kylo vind ik een goed karakter. Ik moet wel zeggen dat ik zijn woede aanvallen een beetje te overdreven vond. Dit had wel subtieler gekund. Het is een mooie twist dat hij de zoon van Han en Leia blijkt te zijn. Kylo is een karakter wat duidelijk twijfelt of hij wel aan de goede kant staat. In die zin is het ook een logische stap dat Kylo zijn masker af doet. Op die manier kan zijn twijfel beter weergegeven worden. Had alleen wel wat sterker geweest als we pas voor het eerst Kylo gezicht te zien krijgen bij zijn scene met Solo. Dit had echt een perfect moment geweest om zijn gezicht voor het eerst te zien. Dat we zijn gezicht al zien bij een scene met Rey is naar mijn mening toch wat te vroeg.

Van de oude cast heeft Harrison Ford als Han Solo de grootse rol. Ford acteert erg goed en Solo vormt samen met Chewbacca weer een leuk duo. Jammer dat Solo dood gaat. Maar ik vind de scene waarin Solo omkomt wel een sterke. Het is alleen wel jammer dat er niet lang word stilgestaan bij Solo,s dood. Rey en Leia troostten elkaar nog wel even, maar Chewbacca is toch wel erg snel over de dood van zijn vriend heen.

De laatste paar minuten van de film vind ik heel erg goed. Die blik van Luke vind ik meesterlijk. De film sluit naar mijn mening met een erg mooie scene af en dat maakt dat ik nu al zin heb in het vervolg. Ik verwacht ( en hoop ) toch wel een grote rol van Luke in het vervolg. Ik denk dat Luke een soort Yoda achtige rol zal vervullen.

Iemand waarvan ik hoop wiens rol erg klein word in de vervolgen is die van Carrie Fisher als Leia. In de drang om eeuwig jong te blijven lijkt Fisher het een en ander met haar gezicht te hebben gedaan en dat pakt niet goed uit. ik vond dat ze er een beetje eng en onnatuurlijk uitzag. En daarbij vind ik dat Fisher in deze film helemaal niet goed acteert.

De muziek is van John Williams. De muziek vind ik redelijk goed. Het is wel zo dat Williams in het verleden wel eens beter werk heeft verricht. Maar dat neemt niet weg dat ik zijn muziek toch behoorlijk sterk vindt. Het thema wat Williams voor Rey heeft gecomponeerd vind ik overigens een pareltje. De special effects vind ik erg sterk. Hiervoor complimenten aan de filmmakers.

De film laat toch een aantal vragen open. Wat is nu de precieze achtergrond van Rey. Van Snoke weten we ook niet zo heel veel. Meer hierover vast in de volgende films.

De vaart zit er goed in. Maar ik moet zeggen dat de film toch wel een beetje te snel ging. Wat meer rust momenten om de kijker op de adem te laten komen waren naar mijn mening wel gewenst. De film kwam op mij te gehaast over.

Al met al heb ik toch genoten van deze film. De film leunt wel erg op de oude trilogie. Voor een deel qua personages, maar vooral qua verhaal doet de film aan de oude trilogie denken. Dit vind ik bij deze eerste film niet erg en hielp ook wel om in de stemming te komen. Ik hoop wel dat in de vervolg films iets meer vernieuwd wordt. Al vindt ik wat herhaling ook in de toekomstige films ( mits in mindere mate ) niet erg.

4 sterren voor deze film.

avatar van finalman

finalman

Ik durf gerust zeggen dat Snoke simpelweg Darth Plagueis is. Er zijn littekens aan de linkerkant van zijn gezicht en er is ook een stuk van zijn linkeroor af als je goed kijkt. Palpatine dacht dat hij hem gedood had in zijn slaap, maar uiteindelijk kostte het Plagueis jaren om langzaamaan te herstellen. Hij kon toch de dood voorkomen?

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Precies wat finalman zegt. Daarmee wordt ook de prequel trilogy mooi gelinkt.

avatar van AHWA

AHWA

Na herziening staat ie nog steeds als een huis. Over twee weken nog een keer.

avatar van Jurgman

Jurgman

Een nieuw publiek zal zeker gaan vallen voor deze reboot. Film gaat razendsnel en ziet er prachtig uit. Voor oude fans van de 1e trilogie is dit meer een deja vu. Not Impressed. Een flinterdunne rehash met een 2015 action spektakel budget.

Het blijft natuurlijk wel een action movie. Dat is tegenwoordig looks en snelheid boven verhaallijn.

En daar zijn ze behoorlijk in geslaagd

avatar van escalade

escalade

oh mijn god, wat een tegenvaller zeg.

- nergens in de film is bloed te zien maar om bekeerde stormtrooper herkenbaar te maken laten we hem maar met een bebloede hand zn helm besmeuren.

- het donkere mannetje is vanaf zn geboorte gedrilt en hard gemaakt om stormtrooper te zijn en heeft het er ineens zo moeilijk mee haha.

- robotje rolt weg met waardevolle kaart en wordt ontdekt door een meisje die later natúúrlijk weer over zeer zeldzame jedi krachten beschikt, hoe groot is de kans jongens?!

- geraakt worden door laserstralen is lang niet zo dodelijk als door een assault rifle van nu.

- er word door de slechteriken nog vaker misgeschoten dan in een rambo of arnold film..

- voor de 3e keer! gaan ze weer een soort death star vernietigen en weer op de bekende manier, door die geulen vliegend.. pffff...

- het afweer systeem van de deathstar is weer door een handjevol vliegtuigen uit te schakelen, zelf in onze tijd is het gewoon targetlocken en vernietigen, in de toekomst gaat het allemaal dus een stuk moeilijker..

- het ontbrekende stukje map paste als een puzzel in het andere gedeelte, zag er weer erg kinderachtig uit..

- overgelopen stormtrooper heeft nog nooit met een lightsaber geoefend maar weet het villian gelijk heel moeilijk te maken.

kom op zeg, ga ons als kijker nou ook eens serieus nemen in dit soort grote producties.

avatar van Jurgman

Jurgman

Ik denk dat daar gewoon de waarheid zit. De huidige kijker kijkt naar een action movie als vervanger voor een wild ride in een pretpark.

Bioscopen varen daar wel bij.

Deze nieuwe action movie filmkijker is een thrill seeker. 3D. 100 speakers. Massive Screens.

Daar is verder niets mis mee. Het is gewoon een andere beleving.

De "ouderwetse" filmkijker die consistente verhaallijnen zoekt wordt echter niet bevredigd van deze pulp met gouden rand.

Persoonlijk had ik minder moeite met de 2e trilogie dan met deze film.

Vooral ook omdat die films een nieuw verhaal probeerden te vertellen.

Wat je er voor de rest ook van kon vinden. Irritante personages. et cetera.

Deze film doet zelfs geen moeite om iets nieuws te verzinnen. Alles is keurig binnen de lijntjes.

My 2 cents.

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Prima amusement. Kreeg af en toe het StarWars gevoel uit 1977 terug dus dat is aangenaam. Verhaal is wel matig en soort recyclen van episode IV met andere karakters. Leuk dat Luke nog even om de hoek komt kijken. Finn en Rey zijn sympathieke nieuwelingen net als BB-8 natuurlijk. Maar wat deed Max von Sydow nou in deze film ??? Wie was hij ? Voor zo'n rol hadden ze net zo goed een totaal onbekende kunnen nemen. Niet fantastisch en geweldig , wel erg leuk en idd stukken beter dan de prequels. Ik heb overigens Sarco Plank en constable Zuvio niet gezien terwijl daar wel actiefiguren van zijn.

avatar van moviemike

moviemike

Helemaal niks mis mee dat Abrams het zekere voor het onzekere neemt en mooi binnen de lijntjes kleurt, om de fans van toen en nu voor zich te kunnen winnen. Zeker als je weet dat de vorige reeks episodes door menig criticaster tot op de grond werd afgekraakt. Er volgen nog twee episodes. Eventuele plotwendingen, identiteitsmetamorfoses, scenariokronkels of andere lekkere leutigheid kunnen perfect tot dan wachten.

avatar van horizons

horizons

brawljeff schreef:

Dat is dus idd Daniel Craig.

Review komt later.
Korte variant: top vermaak.

avatar van finalman

finalman

mjk87 schreef:
Precies wat finalman zegt. Daarmee wordt ook de prequel trilogy mooi gelinkt.

Volgens het boek 'Darth Plagueis' zou Plagueis nog geleefd hebben tijdens Episode 1 (toen Palpatine kanselier werd ten nadele van Valorum, wou Plagueis de macht delen. Uiteraard wou Palpatine niet). Mijn vraag is nu: hoeveel jaren zijn er verstreken sinds deel 1 tot deel 7? Ik dacht dat Plagueis al zeer lang geleden gestorven was.

Daarbij: qua uiterlijk lijkt Snoke goed op Plagueis. Diegene die knielt is vermoedelijk een jonge Palpatine.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Wauw! Wat heb ik genoten van deze film. En dat had ik eventjes niet verwacht eerlijk gezegd. Ja, het is veilig binnen de lijntjes en ja het is een soort herhaling van het eerste deel, maar wat geeft dat? Het is een film met geen enkel saai moment, het gaat van actie naar actie en heel de film door voel je het echte "Star Wars"-gevoel, wat ik ook ooit had toen ik als ventje van 12 de eerste film zag. Ik heb zelfs met kippenvel zitten kijken naar sommige scenes. De 3D is prachtig en voegt zeker een meerwaarde toe aan de film. Geweldig! Heerlijk genoten!!! 4,5 *

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

film reviews in 100 woorden: Star Wars: The Force Awakens (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

ps. ik ben geen professionele schrijver of criticus, ik ben maar een movie geek met een toetsenbord.

The Force Awakens zal de deur openen naar een hele nieuwe generatie Star Wars fans. Net zoals zovele andere blockbusters tegenwoordig zit ook dit Science-Fiction avontuur boordevol gigantische actiescènes met hier en daar een streepje humor. Dit smaakvolle vervolg is niet alleen een manier om de fakkel door te geven aan de volgende generatie, maar komt ook volledig tot zijn recht als een alleenstaand cinematisch verhaal. Het vlotte tempo, de interessante personages en het simpele verhaal geven deze film een hoog entertainment-gehalte. The Force Awakens vertrouwd misschien méér op nostalgie dan op vernieuwing, toch is deze film onvervalst TOP amusement.

avatar van Moviegoofy

Moviegoofy

Smells like disney,

So what

Mijn zoon was niet geboren bij de eerste (4)

Maar we hebben deze nu samen gezien

Beiden optimaal genoten