The Texas Chainsaw Massacre (2003)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Marcus Nispel
Met onder meer: Jessica Biel, Jonathan Tucker en Erica Leerhsen
Releasedatum: 22 januari 2004
Bekijk via Videoland
Plot The Texas Chainsaw Massacre
"What you know about fear...doesn't even come close."
Een groepje jongeren is op weg naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken dat even later zelfmoord pleegt. Ze besluiten een telefoon te zoeken en belanden bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat.
Erin Hardesty
Jedidiah
The Hitchhiker
Henrietta
Hobbes
Hobbes dat commentaar van jou is toch niet serieus te nemen (als je LODR:3 een 3.5 geeft en een kleuterfilm als monsters inc. 5.0 geeft).
Aaaah! Word ik eindelijk eens gedist door een n00b, mis ik het!
Kan iemand mij de volgende keer waarschuwen? Dank
Oh ja...Lord of DE Rings? Ach ja, heeft toch geen zin meer, snif.
Anywho, ik kwam hier om te kijken wat ik de film ook al weer gegeven had. En 2* is veel te hoog, ik kan me nagenoeg geen scene herinneren die dat rechtvaardigd. Kan me alleen de negatieve dingen voor de geest halen. Een punt eraf.
Rujar
-------------------------------------------------------------------------------------
Big MM schreef:
Eh juist wel Big MM. Comentaar van jou maakt jezelf wat minder geloofwaardig.....
pietje punk
Net zoals in het origineel zit er totaal geen sfeer in.Ook word deze net zoals het origineel nergens eng, deze versie maakt wel meer gebruik van gore maar ook dat kan de film niet naar een voldoende tillen.
Al met al wel een volle ster beter als het origineel.2*
hmmm TCM is de enigste film die ik mij voorstel als mensen het over sfeer in een film hebben! het origineel is van begin tot eind een vage boel waarbij je je ogen uitkijk!
heb je TCM eigenlijk wel gezein als je zegt dat hij geen sfeer heeft!!
damn kunnen mensen toch stomme opmerkingen maken!
maarja, als ik deze film even niet met het origineel vergelijk vond ik hem best goed! lekker vaag, goeie rollen van de familie (sherrif was geweldig), haken, zagen, bijlen! top!
alleen een dikkerd als leatherface kwam er bij mij niet helemaal lekker in. en zn masker was lelijk.
Hobbes
heb je TCM eigenlijk wel gezein als je zegt dat hij geen sfeer heeft!!
damn kunnen mensen toch stomme opmerkingen maken!
Lekker tolerant, iedereen die niet in dezelfde perceptie van sfeer verkeerd is per definitie stom? Da's ook raar.
T®inity
Ik vond het een zeer matige film. Acteertalent ontbreekt zeer en dat voor een horrorfilm. Mijn irritatie werd aangewakkerd door de irritante performance van biel die haar functie vervulde door een beetje met de tieten naar voren te acteren. De sfeer wist mij totaal niet te pakken, al was er geen sfeer naar mijn mening. Weer een typische tiener horror. Laatste jaren weinig goeds uitgekomen in het horrorgenre met uitzondering van The Ring. Sinds films als Final Destination, Wrong Turn, i know..., urban legend e.d. die bij mij in het Genre 'Tiener horror' vallen schieten tekort aan het horror genre. 1*
Nouseforaname
is deze film al te koop?? ik heb alle winkels afgezocht maar ik kan deze dvd helemaal nergens vinden ik snap er niets van!! kan iemand mij vertellen waar die te koop is??
morpheus
Ik zou zeggen klik op de gesponsorde link "Koop DVD" bovenaan op deze pagina (naast de poster) kom je gelijk op de freerecordshop pagina waar je deze film kunt bestellen, zal die dus misschien ook wel in de gelijknamige winkels liggen
Nouseforaname
ja maar dat is import, ik wil graag de nederlandse ondertiteling!
knabobaR
Tegenvallende film, orgineel is wel wat beter. Jammer dat leatherface niet dieper uitgewerkt is en dat de nadruk meer ligt bij deze film op spectakel en actie, van het verhaal blijft weinig over.
mary
Ik heb deze film als sneak preview gezien in de bios,
ik zat stijf in mijn stoel van al die smerigeid (maar ik ben daar wel een liefhebber van)
later op dvd gezien, en dan valt het tegen invergelijking met de bios, jammer.
maar toch een mooie remake, vooral dat shot door het hoofd van dat meisje aan het begin van de film
kevke1990
Deze wil ik absoluut zien. The new generation was echt om met te lachen(van slechtheid)maar deze geef ik toch nog een kans.
flipsen
Ik had deze film heel anders voorgesteld dan ie was. Ik had een beetje scream/I know what you did last summer-achtige perikelen verwacht en ook in die stijl. Maar het was echt compleet anders, ik had nog nooit zoiets gezien, ik kan de vinger er niet precies opleggen, maar ik vond hem wel wat hebben. De film bouwde mooi op, hij bleef spannend. Het wordt mooi verteld zo met een introtje en dan de film, dan hoe het introtje verder gaat. Aanrader. 4 ****.
De film is eigenlijk ook pure fictie, bijna alles is verzonnen, de kettingzaag, de personages, de locatie, volgens mij is bijna niks van dit verhaal echt gebeurt, maar ze doen of het dat wel is. Vind ik wel grappig gedaan.
Amblin
Aardige horror had wel wat meer schrikeffecten verwacht maar mevrouw Biel in een strak shirtje is nooit slecht.
Toch is het origineel naar mijn mening beter
Spider
Nou..okay. Zoals eerder hier gezegd : idd totaal overbodige film. Maar het boeide me wel en was zelfs wel spannend. Met een prachtige kogel-door-het-hoofd-shot. Er zijn laatste tijd wel erg veel horror films uitgebracht met als tema "jongeren verdwalen in bos en lopen weirdos tegen het lijf" (vb Wrong Turn, Cabin Fever). Het word tijd dat iemand het horror genre een schop onder haar kont geeft.
Rascal
Op zich geen slechte verfilming, had alleen wel meer gore verwacht.
U-96
- 2081 stemmen
Ik vond de film erg weinig verschillen van het origineel uit '74. Naar mijn mening totaal onnodig om daar een remake van te maken.
Ik weet niet meer zo heel veel van het origineel; was meer dan een jaar geleden dat ik 'm zag. Om het toch maar even naast elkaar te zetten; beide films vond ik allebei net zo goed, maar het origineel wekte bij meer véél meer spanningen op dan deze. Komt mede dankzij dat ik al grotendeels wist wat er ging gebeuren. Ook de personages vond ik gewoon verre van interessant. (op Leatherface na).
Ik verbaasde me wel degelijk over het einde:
Het overbleven meisje besteede veel tijd aan het doodrijden van de Sheriff, maar toen ze even later Leatherface tegenkwam reed ze gewoon door. Lijkt me toch mooier om van dié zorg af te zijn...
Absoluut geen bijzondere film. (voor mij iig). Geen herziening waard.
Al met al een vermakelijke film, maar je moet er maar van houden. Zitten wel een paar pijnlijke, bloederige scenes in. Geen punt verder.
Ik hou het gelijk.
-The Texas Chainsaw Massacre: *3.0*
-The Texas Chainsaw Massacre remake: *3.0*
Chainsaw
Ik verbaasde me wel degelijk over het einde:
Waarschijnlijk omdat ze toch iets uit het origineel willen meenemen en in het origineel wordt de lifter doodgereden in plaats van Leatherface, die gewoon blijft leven..
Purmerend
Wat een heerlijke film! Echt alleen maar horror, super. En die Jessica Biel is waarschijnlijk bij de borsten chirurg geweest. Die kunnen niet echt zijn.
4* voor een boeiende film.
quake
het zoveelste hak-en slachtwerk tot er één overblijft die het overleeft...
Qua horror is dit de zoveelste in zijn soort, maar toch blijft dit goed werk. Spijtig dat sommige dingen in het verhaal te simpel blijven. Karaters uitdiepen geeft het horror effect toch dat beetje meer.
Voor de fans is dit een droom, maar voor wie af en toe eens een rillende filmpje zien is het goed, niet meer dan dat.
geef me dan toch maar wrong turn, deze is stukken beter.
saske
het zoveelste hak-en slachtwerk tot er één overblijft die het overleeft...
geef me dan toch maar wrong turn, deze is stukken beter.
Daar ben ik het volledig mee eens.
pjotr
Kom op zeg, Wrong Turn is lachwekkend slecht.
En Wrong Turn karakters uitdiepen?......letterlijk zeker....:)

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix