Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Mark Wahlberg, Edward Norton en Charlize Theron
Gesproken taal: Oekraïens, Engels en Italiaans
Releasedatum: 4 september 2003
Plot The Italian Job
"Get in. Get out. Get even."
Charlie Croker
Yevhen
Wrench
Skinny Pete
Webby
Vandaag pas voor het eerst gezien... lekkere actie film met veel spectakel! Soms geniaal zelf. 3,5 sterren.
Beejeej
echt een toffe film. heb er heel erg van genoten. ik vond alleen het middenstuk van de film wat traag, waar het begin en einde een heerlijk tempo hebben. dat is het enige wat me eigenlijk stoorde. voor de rest gewoon een lekkere actiefilm.
nirvana
Cool , die mini cooperkes....leuk filmpje maar niks om te onthouden. 3 sterren.
Teskuh17
kei leuke film.. vooral dat begin, hoe ze die kluis gewoon krijgen.. haha.. Ik heb er echt van genoten! 4 sterretjes!
SirTinus
Helemaal mijn genre... Kan dus ook niet wachten tot Ocean''s 12 uitkomt...
****1/5
Yekezzez
****1/5
Take One
Aardig, maar niks speciaals. Ik heb toch altijd een beetje moeite met alles wat eigenlijk niet kan (ff het hele stoplichten-systeem van LA naar je hand zetten etc.). Wel leuk bedacht natuurlijk.
Purmerend
Heel aardig film. Bovengemiddelde en originele actiescenes. Wel erg Amerikaans en helaas een erg voorspelbaar einde.
3 ***
Dat wou ik nou net zeggen. :d
Londerzelenaar
Leuk filmpke waar je van de eerste tot de laatste minuut van geniet, toffe actie, leuke carrekes, mini cooperkes, zit goed in elkaar, duurt juist lang genoeg
vijf sterre filmpke
liezzy
heel mooie film geniten tot de laaste minuut van alle stunts met de mini-coopers en de geldtruck die door de grond zakt:D
Mischa
Vermakelijke film, al is het einde zwak. Norton is inderdaad niet op zijn best, maar volgens mij geeft het script hem ook erg weinig ruimte om er iets van te maken. 3.5 *
audia8w12
Van mij krijgt ie 4*, voor de actie en dergelijke effects. Suprr Film!!
markpennings
Zeer goede actie film, ik kan me trouwens geen slechte film voorstellen met Donald Sutherland. Hij is een van mijn favorieten actuers.
Rujar
Moet je Virus kijken......
Anne_Girl
Ik heb het niet zo op dit soort actie-films, maar deze viel me erg mee! Orgineel verzonnen en er zat ook nog wel een redelijk verhaal in. Leuke effects en spanning! Het begin boeide me niet zo maar hij werd steeds spannender.
MarkFish
leuk verhaaltje, leuke acteurs en charlize theron (mmmm). Genoeg vermaak, niet pretentieus, en coole actie. Maar niks speciaals.
Kiekske
"Een groep dieven, geleid door de beroepscrimineel Charlie Croker, creëert de grootste verkeerschaos in de geschiedenis van Los Angeles. Dit geeft ze de tijd om een grote hoeveelheid goud te stelen. Ze ontsnappen in hun Mini Coopers, die klein genoeg zijn om het verkeer te omzeilen."
Met alle respect, maar dit is de meest vreselijke uitleg van "The Italian Job" die ik ooit heb gezien! En ik heb er al veel gezien. Het lijkt wel of het alleen maar om die zogezegde verkeerschaos gaat, terwijl de échte verkeerschaos toch in 't echte leven werd veroorzaakt? Het verhaal gaat over 'n groep dieven, inderdaad, geleid door Charlie, en die ook goud willen stelen, maar dan door een verrader zelf weer worden bestolen. De groep neemt wraak en veroorzaakt dáárom die chaos... Wat trouwens een erg gave scène was. Niet goed opgelet misschien?
Waarom die mini coopers over het algemeen zo worden opgehemeld snap ik ook niet. 'n Handige manier om te ontsnappen, dat geeft ik toe, maar The Italian Job is toch veel meer dan dat? De coopers kregen nog 'n veel grotere foto in dat filmblad van Filmstation dan de heerlijk naïve glimlach van Mark Wahlberg...
Een heerlijke film, al zeg ik het zelf, re-make of niet. Mooie en goede cast en geweldige dialogen! Een dikke vier sterren!
kevke1990
Goed nieuws: er komt misschien een sequel en die zou waarschijnlijk uitkomen in 2005!!!
Erikr73
van mij mag die sequel komen! Goeie film, goeie acteurs, goed en origineel verhaal.
Ik had wel eens gehoord van het origineel, maar heb m dus nooit gezien... maar deze moet het origineel haast wel overtroffen hebben.
Eén van mijn toppers van 2003! 4*
sn@ke
- 2077 berichten
Fantastich gemaakte actieprent die een toonaangevend beeld geeft van een perfecte actie-misdaad-film zoals ocean's eleven dat vroeger ook al eens deed. Deze remake loopt vlot voorbij , heeft een erg leuke rolverdeling en weet te boeien van begin tot eind. De formule is simpel : het inleidende begin , het voorbereidende middenstuk en de spetterende finale afloop zijn de 3 grote elementen van een inbraak-film. De uiteindelijke overval is ontzettend goed gemaakt. Gary Gray is momenteel de beste actieregisseur van de laatste jaren. De man weet perfect hoe hij een luchtig verhaal kan omzetten in fantastisch en vakkundig entertaiment met plaats voor actie en spanning. Norton is geweldig als schurk . 8/10
morpheus
Ik schroef deze film op van 1,5 naar 2 sterren vanwege redenen die ik eigelijk niet weet. 1,5 voelt gewoon te laag, maar een goede film is dit van verre. 2 sterren dan maar. Wees echter niet verbaast als dit binnenkort weer omgaat.
dennis1984
Gooi een paar mini's een mooi vrouwtje bij elkaar en je hebt een film. Verhaal lijkt nergens op. Special effects zijn wel aardig.
rzasa
"Ze ontsnappen in hun Mini Coopers, die klein genoeg zijn om het verkeer te omzeilen."
Zo klein zijn die Mini's van tegenwoordig niet! En trouwens, die Mini's worden om een andere reden aangeschaft.
narva77 (crew films)
Toch wel vermakelijk, had erger verwacht. En natuurlijk de hoofdrol voor de mini's. 3,5*
Kenshin
Kijkt lekker weg maar heeft inhoudelijk vrij weinig om het lijf. Was het trouwens het orgineel dat ik op de TV van het karakter Edward Norton zag?
BoordAppel
Nu is er bij dit soort films nauwelijks sprake van karakteruitdieping maar hier was het vrijwel afwezig. In films als Ocean's Eleven heb ik dan toch meer met de personages. Maar heel erg is dat niet want de film pretendeert ook niet meer te zijn dan een snelle actiefilm en daar is hij zeker in geslaagd.
Goede acteurs zijn dus ook niet echt nodig voor een film als dit maar iedereen is volkomen op zijn plek. Het is trouwens wel duidelijk te zien dat Norton er totaal geen zin in had, hij loopt de hele film door als een zombie die braaf zijn regeltjes opzegt. Beetje jammer, zo heeft niemand er wat aan.
Al met al een lekkere wegkijkfilm met leuke actiescenes en af en toe wat goede humor. Ik weet de exacte reden niet waarom je ineens Spider-Man zag wegrennen maar ik moest er wel om lachen. Ook leuk dat Shawn Fanning zichzelf speelt.
Boogy_Man
ik heb de originele noooit gezien maar deze film is hartstikke dope..leuk geacteerd leuke personages ieder z`n eigen specialiteit..genoeg voor een 3 dan maar..
tevelenco
leuke aktiefilm ,met een goed verhaal
en goede acteurs en actrice
erg leuke en spektaculaire aktie scenes met de mini coopers en ook charlize theron zag er helemaal niet verkeerd uit
kortom genoeg leuks om naar te kijken
3.5 *

Heistfilm 'The Italian Job' met sterrencast vanavond (19 juni) op televisie

Kraakfilm remake 'The Italian Job' vanavond (3 september) te zien op televisie

Deze vijf goed beoordeelde films zijn sinds kort te zien op Netflix

In de ban van 'La Casa,' drie sterke films op Netflix over een bankoverval

Ratatouille
Animatie / Familie, 2007

Das Verschwinden des Josef Mengele
Historisch / Drama, 2025
venice, italycaliforniëhelikopterouder-kindrelatieoostenrijkberggoudmetrohackerjachtsaferemakecaperwraakmoordovervaldouble crossedboat chaselos angeles, californiëexplosieconvictauto achtervolgingtv newshollywood signtelevision repairmini cooper