Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Mark Wahlberg, Edward Norton en Charlize Theron
Gesproken taal: Oekraïens, Engels en Italiaans
Releasedatum: 4 september 2003
Plot The Italian Job
"Get in. Get out. Get even."
Een groep dieven, geleid door de beroepscrimineel Charlie Croker, creëert de grootste verkeerschaos in de geschiedenis van Los Angeles. Dit geeft ze de tijd om een grote hoeveelheid goud te stelen. Ze ontsnappen in hun Mini Coopers, die klein genoeg zijn om het verkeer te omzeilen.
Charlie Croker
Yevhen
Wrench
Skinny Pete
Epitaph
Erg lekkere film spannend,actie,ieder zn eigen specialiteit en Charlize Theron.4****
Chainsaw
Best nog leuk, dit.
Lekker vlot, prima tempo en alles ziet er goed en gelikt uit. Wat dat betreft is vervelen er zeker niet bij. De cast is verder ook uitstekend, een paar goede hoofdrollen en ook de bijrolvertolkers leveren prima werk af. Verder maken het leuke portie actie en de nodige humor het plaatje compleet. Niet echt een film die je lang bij zal blijven, maar een avondje vermaak kan The Italian Job je zeker wel geven.
3,5 sterren.
snoezelke
sympathieke ontspanningsfilm.
niks opzienbarends maar leuk entertainment met een goeie cast,een amusant script,goeie actiescenes en humor en dat alles in een strak tempo.
meer moet een mens soms niet hebben om hem te amuseren.
djelle
- Leuke Rol van Norton
Slechte punten
- Beetje te standaard dievenfilm
- Soms wat te snel
- Beetje oppervlakkig, niet echt diepgaand
Sammenvattend:
Een goed "kijkbare" film die geen moment saai is.
Krijgt 3 * van me.
The One Ring
Gewoon topvermaak en beter dan het origineel. Vooral de inbraak was leuk bedacht.
3,5 sterren.
dvd-man
Masterlijke film..
Scene met die auto's was super..
3.5 sterren.
synesthesia
Vond het een lekker luchtige film, erg vermakelijk. Ok, dat alles wel redelijk duidelijk fictie is (alles gaat ze wel erg goed af), maakte me niet zo veel uit hier. Het kwam ook niet over alsof het de bedoeling was om het helemaal serieus te nemen.
Geen indrukwekkend verhaal, maar het zag er goed uit, leuke personages, en ik heb me geen moment verveeld, en ik heb me ook nergens aan geïrriteerd (da's best bijzonder).
Ook vond ik die dikke lachwekkend... met z'n minigolfbaantje
feanaro surion
Gisteravond gezien(terwijl ik druk bezig was het IFFR te bellen) en een heel vermakelijke film, leuke acteurs en een goede vlot gemaakte film: 3.5 sterren!
damon
draak van een film
totaal niet te genieten
hoeveel achtervolgingen kan je aan....zeker niet origineel
na een tijdje had ik ook het gevoel dat ik naar Oceans Eleven op wielen aan het kijken was
ik vind Edward Norton ook geen overtuigende schurk neer zetten
hij moet eerder bij de "goodies" horen!
RRT
Gewoon leuke actiefilm. Pretendeert niets, maar vermaakt wel. Voor een ontspannen avondje film kijken. 3,5*
Tony Montanja
Veel actie! Je verveelt je niet snel bij deze film. Vooral het stukje met de mini's en op de boot vind ik super vet!
FillumGek
Vond het een hele goeie film. Alle stukjes pasten op et laatst echt heel mooi in elkaar. Briljant! 4*
Respekked
goede actiefilm, sterke cast waar naar mijn mening te weinig is uitgehaald. Edward Norton is 1 van mijn favoriete acteurs, maar vond em hier tegenvallen.
Er zitten verder toch leuke stukjes in en hij loopt als een trein waardoor hij lekker vlot wegkijkt.
Humor: Jason Statham als Handsome Rob en Seth Green die hem immiteert in de auto, erg leuk
nickdeleuw
4 sterren, goede film alleen komt soms wat ongeloofwaardig over, leuke rollen van edward norton, jason statham en vooral mos def! leedvermaak op z'n best..
komt trouwens een vervolg op the italian job! in 2006 komt the brazilian job uit!
¤smas¤
heel leuk...de acteurs waren ook okej! ..verder vond ik verschillende scene's heel goed gemaakt waaronder de tunnen scene met de mini coopers,
ook wel een leuke scene was met een jongentje en de wcpot (verder verklap ik het maar niet...:P:D)
Nieke
Bij mij valt deze in de categorie: gewoon goed zonder al te veel woorden. Goeie cast ook. 4*
feanaro surion
Ah bijzondere categorie: gewoon goed zonder al teveel woorden
Tonymortaza
Er komy een vervorlg op the italian job.
The Brazilian Job komt pas in 2006 uit en heeft dezelfde cast.
De verhaal moet nu wel diepgaan zijn want de eerste deel was zwakjes
Tony Montanja
Er komy een vervorlg op the italian job.
The Brazilian Job komt pas in 2006 uit en heeft dezelfde cast.
De verhaal moet nu wel diepgaan zijn want de eerste deel was zwakjes
Wat vond je zwakjes aan The Italian job dan?
AardeWerk
Een spannende film, een goed verhaal, leuke gadgets, goed geacteerd, wat wil een mens nog meer. Van mij 3,5 sterretje

Heistfilm 'The Italian Job' met sterrencast vanavond (19 juni) op televisie

Kraakfilm remake 'The Italian Job' vanavond (3 september) te zien op televisie

Deze vijf goed beoordeelde films zijn sinds kort te zien op Netflix

In de ban van 'La Casa,' drie sterke films op Netflix over een bankoverval

Ratatouille
Animatie / Familie, 2007

Das Verschwinden des Josef Mengele
Historisch / Drama, 2025
venice, italycaliforniëhelikopterouder-kindrelatieoostenrijkberggoudmetrohackerjachtsaferemakecaperwraakmoordovervaldouble crossedboat chaselos angeles, californiëexplosieconvictauto achtervolgingtv newshollywood signtelevision repairmini cooper