• 9.375.245 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Edward Norton en Charlize Theron

Gesproken taal: Oekraïens, Engels en Italiaans

Releasedatum: 4 september 2003

Plot The Italian Job

"Get in. Get out. Get even."

Een groep dieven, geleid door de beroepscrimineel Charlie Croker, creëert de grootste verkeerschaos in de geschiedenis van Los Angeles. Dit geeft ze de tijd om een grote hoeveelheid goud te stelen. Ze ontsnappen in hun Mini Coopers, die klein genoeg zijn om het verkeer te omzeilen.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Ach, die hadden we nog niet geremaket.

Ach, lijkt me wel leuk hoor..

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Ik keek gisteren naar het filmnieuws op teletekst(pagina 424) en werkelijk alle aangekondigde nieuwe films waren remakes van oudere films. Zelfs Spielberg moest er aan geloven. Het lijkt wel of Hollywood geeneens meer de moeite doet om iets orgineels te verzinnen (niet dat dat nou zulk schokkend nieuws is).

JoeHallenbeck schreef:

Of er is geen geld meer in Hollywood om iets nieuws en vernieuwend te verzinnen.

Economisch gaat het daar op dit moment ook niet bijster, alhoewel er genoeg kassuccessen zijn geweest afgelopen jaar.

Het boek is in ieder geval vermakelijk dus ik hoop dat deze remake net zo goed wordt.

avatar van rzasa

rzasa

The Italian Job in Los Angeles??? Sorry, dat begrijp ik niet. Een volslagen belachelijke titel derhalve. En die Nieuwe Mini's zijn helemaal niet zo mini. En dus helemaal niet handig in die drukke stad! Wat een overbodige film moet dit zijn. BAH! Wahlberg daalt in aanzien.

rzasa schreef:

Dat is dus het verschil met het origineel. Daar werd een voertuig gekozen wat bij het verhaal past. In hollywood kiezen ze een voertuig van een fabrikant die het meeste geld bied. Hoezo commercieel...

Kunnen ze deze remake niet met de Fiat Cinquecento maken

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Droopy schreef:

Het gekke is, ik zag pas een programma op de BBC over het origineel en daar klaagden ze dat ze helemaal geen medewerking kregen van de Mini fabrikant. Fiat leverde ale medewerking, ze kregen alles en elk type gratis.

Welk een ommezwaai dan.

petey schreef:

Welk een ommezwaai dan.

Inderdaad raar. Zou Mini nu ook weer niet meewerken dan

TRAILER

Maar pas op !! Voor wie het orgineel nog niet gezien heeft en voor wie niet teveel van het verhaal wil weten.... ik zou de trailer niet gaan kijken. Volgens mij spoileren ze veels te veel.

Poster is uit, let op Charlize

kos schreef:

Poster is uit, let op Charlize

Ziet er goed uit !!

Aan de hand van dit plaatje (waarop ze nauwelijks te zien is) kan ik dat niet zeggen. Ik ken haar vooral van Devil's Advocate, en daar vind ik haar heel knap. Als ik bovenstaand plaatje nu zie, vind ik dat ze er niet mooier op is geworden. Integendeel.

Droopy

Op http://www.italianjobmovie.com staat een ander plaatje. Kijk daar maar eens.

avatar van FeZ

FeZ

Lijkt me wel cool filmje met Norton als "bad guy". Leuke actie enzo, te zien in die trailer.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Volgens mij gaat deze film een beetje op Ocean's Eleven lijken. Wel leuk dat ook Mos Def meedoet. Geweldige rapper maar ik ben benieuwd of hij ook goed kan acteren. Ik ken m verder alleen uit Showtime en das maar n klein rolletje.

BoordAppel schreef:

In Monster's Ball heeft hij een groter rolletje en daar doet ie het vrij aardig.

avatar van Jordy

Jordy

Ik vind C.T. een vrouw die er geweldig uit kan zien, maar in andere films denk ik weer "mwah..."

hier het eerste

avatar van Hobbes

Hobbes

Volgens mij kun je de nieuwe trailer beter overslaan als je deze nog wil zien.

ik heb het gevoel dat ik de halve film nu al gezien heb

Phooze

Ik ook, maar als je ff hier boven gelezen had, had je het al kunnen weten... Ik heb iedereen al gewaarschuwd !

avatar van reeko

reeko

Phooze schreef:

lekker boeiend, zulke films zou ik toch kijken voor puur vermaak en die komt denk ik ook nog wel dusja, who cares?

reeko schreef:

Ik dus... Ik had de trailer liever niet gezien.

avatar van empirekees

empirekees

Sommige scenes deden me wel denken aan het orgineel, zoals de rode, blauwe, en witte mini's. Wat ik al zei het orgineel was orgineler. Want het verhaal was niet echt sterk te noemen. Er zaten wel leuke momenten in. Muziek was stukken minder dan de gene uit 1969.

al met al..2,5*

Droopy

Ik zie al 2 stemmen, is hij al uit of is hij te downen ?

avatar van yosemite44

yosemite44

in de VS is ie al 2 weken uit...

Droopy

Dat verklaart de twee stemmen...

avatar van Neder

Neder

wat een cast zeg!

erg vermakelijke film met leuke auto scenes die naar mijn mening veel beter waren als in het origineel(logisch met de huidige technologie)l. De cast maakt het allemaal nog leuker, edward norton en marky mark maken het verhaal en rest laten ze aan de autotjes s over ; ) kan deze film iedereen aanraden voor alle leeftijden geschikt. 3,5 ster niks serieus aan maar wel erg leuk en veel autoactie

avatar van GerwinF

GerwinF

Heb net even de trailer bekeken. Lijkt me wel een geinig filmpje, beetje zo'n "losse" film zoals Oceans Eleven. Gewoon leuk om naar te kijken. Ben benieuwd!

avatar van titan

titan

Vermakelijk. Dat is misschien nog wel de beste term die bij deze film past. Verder is het een standaard wraakverhaaltje met een standaard romantisch subplotje en iets te veel flauwe humor (een enorm dikke vent die magere Pete heet, dat niveau dus). 3*

avatar van cr_ix

cr_ix

Just saw it in tha Sneak (gezellig met de vriendin). Man, wat was het druk in de bios.

Ik moet zeggen dat ik op zich wel een grotere rol zou hebben uitgedacht voor Edward, maar goed... desalniettemin vond ik de actie bijzonder goed. Nooit geweten dat 3 mini's en een helicopter met zo bezig konden houden.

Vanaf het begin tot het einde zit het verhaal divers in elkaar. De humoristische uitspraken zo hier en daar maakten het verhaal lekker ontspannen. Al met al... 3,5*-en.

----

Note: bij ons wouden ze niet met de film doorgaan totdat iedereen op zn eigen plaats ging zitten... best irri...

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

cr_ix schreef:

Wie gaat er dan ook een stoelendans in de bioscoop beginnen... Lijkt me heel vriendelijk voor de serieuze kijkers dat er even werd gewacht tot de rust teruggekeerd was.