Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Mark Wahlberg, Edward Norton en Charlize Theron
Gesproken taal: Oekraïens, Engels en Italiaans
Releasedatum: 4 september 2003
Plot The Italian Job
"Get in. Get out. Get even."
Een groep dieven, geleid door de beroepscrimineel Charlie Croker, creëert de grootste verkeerschaos in de geschiedenis van Los Angeles. Dit geeft ze de tijd om een grote hoeveelheid goud te stelen. Ze ontsnappen in hun Mini Coopers, die klein genoeg zijn om het verkeer te omzeilen.
Charlie Croker
Yevhen
Wrench
Skinny Pete
Romeyn
Vermakelijke film met een nog vermakelijkere Mark Wahlberg. Maar de grote ster van deze film is wederom Edward Norton, die werkelijk iedere rol aankan.
Benninf
Zelfs als hij zijn best niet doet!
Leuke film, stukken beter dan verwacht en beter dan het origineel!
eerdekes
derde film waar ik norton in zie, en hier acteert hij erg matigjes !i
zijn look viel ook al tegen, dat meisje ( weet niet hoe ze noemt) gadverdakke, kan eigenlijk niet acteren, maar bon .
Mooie scènes vooral met die mini's.
Ik ga nobel zijn en geef het tog nog 3.5 sterren
Pierre1
Gisteravond op DVD gezien. Matige film, actiescenes zijn leuk, het acteren vond ik niet echt goed. Het is me dan ook niet duidelijk wat Norton daar deed. Het verhaal is wel erg standaard met hier en daar een leuke gimmic. Theron maakt veel goed
(niet qua acteren). 2,5*
wackyboy
Ja, dat vroeg ik me eigenlijk ook af, wat Norton in deze film deed. Is meestal toch te zien in films die wat meer te vertellen hebben.
Er is natuurlijk niets mis met pretentieloos vermaak, maar dit is toch wel een beetje "the poor man's Oceans Eleven" als je het mij vraagt.
Daarbij ook nog eens een grote commercial voor de nieuwe Mini. Ben benieuwd hoeveel geld die fabrikant in deze film heeft gestopt.
Het enige positieve aan deze film is dat een aantal van de stunts wel goed gevonden zijn (racen met mini's door de metro tunnel) en dat er degelijk in geacteerd wordt. Verder heeft het verhaal weinig om het lijf, maar goed; dat is een euvel waarin dit soort Heist-movies wel vaker aan lijden. Pogingen om wat meer diepgang te krijgen in dit genre film zijn volgens mij tot nu toe nog jammerlijk mislukt (zie: The Good Thief), maar waarschijnlijk zit het doorsnee publiek voor een film als deze daar ook niet echt op te wachten.
Jordy
Contractuele verplichting, deed met tegenzin (zoals te zien is) deze film.
Tommeh
Opzich een redelijke film, maar dan dat einde... ARGH! Tenenkrommend!!
De slechterik wordt gepakt (door een paar oekraieners?), de goeierik kijgt de centen en het vrouwtje en ze leven nog lang en gelukkig...
2,5 sterren
miss_hooligaal
het verhaal was wel leuk en goeie spelers maar idd het einde was echt slecht,geld was zeker op!!
darkcity
Een verassend leuke film die me tot mn verbazing echt geboeid hield.
Ik had een saai auto/race/misdaad verhaal verwacht, viel dat ff mee.
De film is gewoon lekker cool, hip, vlot en sexy en Charlize Theron mag er wezen !
3,5 ster.
Vond hem maar erg mager. Enkele amusante scènes worden afgewisseld door trage en oninteressante scènes. Ook de schone Theron kan het veel te magere verhaaltje niet goed maken.
Het orgineel zal ook wel beter zijn. 2*
catweasel
best leuk verhaal
maar daar kon je veel meer mee doen
beetje jammer
JdeB
Damned deze film heeft kloten....Ik heb me echt goed vermaakt...Leuk groepie acteurs waar het plezier vanaf straalt. Edward Norton die contractueel verplicht was deze film te doen heeft er ondanks dat hij er weinig zin in had de film niet verkloot. Ik vond hem eigenlijk wel cool....
filmliefhebber
Plezante actiefilm met een paar leuke wendingen. Ook de humor zit goed.
3,5 / 5
WhiteWizard
Toen ik die mini's op een poster van de film zag d8 ik die hoef ik dus echt niet te zien... Maar toen toch maar gechekt... Ik vond het toen echt veet..
Deed me meteen denken aan Oceans eleven maar ja... *5
Safri
Zeer matige film. De acteerprestaties zijn erbarmelijk slecht, vooral van Norton die er totaal geen zin in lijkt te hebben. Het verhaal is zo cliche als je maar kan verzinnen en de stereotiepen zijn op tig vingers te tellen.
Tenenkrommend is inderdaad de zoveelste happy end en de verliefdheid tussen Wahlberg en Theron die je de allereerste seconde al aan zag komen. Bah! Goed, ik verwachtte ook al geen originele film, maar wat spanning en wat meer inspiratie van de makers had ik toch wel verwacht. De achtervolgingsscene met de mini's is goed in beeld gebracht en best amusant. Dat brengt de film nog op 2 sterren. Meer echt niet.
davidov
Het verhaal is zo cliche als je maar kan verzinnen
cough cough remake cough cough
tis meestal zo met een remake dat het al eerder gedaan is en lang niet zo origineel meer is als toen
Safri
Ja, dat is waar, kuch, kuch. Had het origineel dan met rust gelaten en gewoon lekker een eigen filmpje gemaakt met de nodige achtervolgingen en beroerde dialogen.
O ja, had ik de soundtrack al genoemd? Die is net zo inspiratieloos als wat gezegd wordt over het karakter dat Edward Norton speelt.
SSeagal
Amuserend tot op het eind, al had er wel iets meer actie in gemogen af en toe. Leuk om te zien hoe de geniale jatpraktijken tot in de puntjes geniaal wordt uitgewerkt. ***1/2
flipsen
Er is iets waardevols/veel geld/goud whatever en dat moet gestolen worden. Spreekt mij altijd wel aan. Vond dit echter een beetje tegenvallen, had er meer van verwacht. Edward Norton heeft helemaal niet zo'n leuke rol hier. Ik had ook nog allerlei twists and turns in het verhaal verwacht, zoals dat vaak is bij dit soort films, zoals dat vaak is bij Edward Norton, maar het is allemaal wat "straight forward". Maar... wel vermakelijk om een keertje te zien. Leuke achtervolgingen. Net 3 sterren denk ik.
libo2
nou ik vondt de film opzich wel leuk maar eum dat is toch niet leuk meer nog een nieuwe versie maken op de oude kijk daar kwam ik net achter nou ik vond/vindt deze leuk maar nu echt minder gewoon een parodie maken op de oude ja kijk neem wat spelers en wat andere mensen nou dan kan ik ook wel een parodie maken jeetje ik kraak em niet af maar pak dan een andere script dan dit maar de mini's zijn wel cool maar goed als ik dan toch een cijfer moet geven wordt het een 6.7 neej een ster nou oke 3 sterren goed genoeg toch
libo2
nou ik stem met je mee een remake kan leuk wezen maar moet het niet het zelfde worden maak er dan een soort vervolg van toch?

Heistfilm 'The Italian Job' met sterrencast vanavond (19 juni) op televisie

Kraakfilm remake 'The Italian Job' vanavond (3 september) te zien op televisie

Deze vijf goed beoordeelde films zijn sinds kort te zien op Netflix

In de ban van 'La Casa,' drie sterke films op Netflix over een bankoverval

Ratatouille
Animatie / Familie, 2007

Catch Me If You Can
Biografie / Misdaad, 2002
venice, italycaliforniëhelikopterouder-kindrelatieoostenrijkberggoudmetrohackerjachtsaferemakecaperwraakmoordovervaldouble crossedboat chaselos angeles, californiëexplosieconvictauto achtervolgingtv newshollywood signtelevision repairmini cooper