menu

Hier kun je zien welke berichten jacobine_rodijk als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Aftershock (2012)

3,0
Naomi Watts schreef:
Wel erg weinig Gomez.

Hier hoef je 't sowieso niet voor te door; willekeurig cameootje ie Roth even voor een minuut probeert op te pikken in een discotheek. That's it.

Aardige rampenfilm die 't maximale haalt uit een bescheiden budget ($10 miljoen als ik IMDb mag geloven). De zes hoofdrollen weten onverwachts sympathie op te wekken bij de kijker (Roth, die nogal een rotkop heeft, steekt er zelfs bovenuit) en de gore is overtuigend. Jammer dat de tweede helft een aantal horrorclichés uit de kast moet trekken om de film gaande te houden; 't initiële concept had genoeg boeiende elementen om een andere, meer interessantere weg in te slaan.

Knappe meiden overigens, zie dat Kylie (Lorenza Izzo) alweer een hels avontuur mag doorstaan in Roth's opvolger, The Green Inferno (2013). Ben benieuwd.

Ajeossi (2010)

Alternatieve titel: The Man from Nowhere

3,0
Ajussi on Fire

Als ie wat strakker in elkaar was ge-edit was ik op een iets hogere beoordeling uitgekomen. Soms ging het een en ander iets te lang door, maar voor de rest prima Hollywood vermaak uit Zuid-Korea wat wel wat overeenkomsten had met Man on Fire en, inderdaad, Leon.

All the Real Girls (2003)

2,5
Gezien Snow Angels maar op zich blijft laten wachten eens vroegere handwerk van Green gaan kijken, helaas stelde me deze wat teleur. Goed geacteerd (Deschanel kan het nooit slecht doen bij mij, afgezien van die Shyamalan blunder) maar een verhaal dat mij emotioneel iets te koud liet, waar de film eigenlijk alleen maar om emoties draaide. 2,5*

Amazing Spider-Man, The (2012)

2,5
Feanatieke schreef:
De verschillen zijn schrikbarend. Tenenkrommende dialogen, geforceerde liefde, ongeloofwaardige bordkartonnen karakters en een cartoonesk/kinderachtige benadering.

Nou, nou; overdrijven is ook een kunst. Knap ook hoe bijna iedereen 't succes van Spider-Man en Spider-Man 2 automatisch aansluit bij de abominatie dat Spider-Man 3 heet; een vervolg die ik trouwens nog steeds op een degelijk beoordeling heb staan anno 2012. 't Zijn drie verschillende films, niet één geheel.

Hoewel bovenstaande klachten grotendeels subjectief zijn kan ik totaal niet de "geforceerde liefde" verwerken. In Webb's Spider-Man zijn Parker en Stacy plots, na één diner met haar ouders een stel waarbij in Raimi's delen Parker en Mary-Jane pas rustig bij elkaar komen tegen het einde aan van Spider-Man 2; 3 wil ik praktisch zeggen. Hoe is dat een geforceerde liefde?

Om toch maar te doorborduren, "ongeloofwaardige bordkartonnen karakters," over welk deel/welke karakter heb je 't dan precies? Ga je nou bijv. echt Molina's perfect uitgewerkte transformatie naar Doc Ock tegenover Ifans' pover geschreven rol als Lizard afzetten? Molina is één van de meest veelzijdige antagonisten in (strip)films sinds tijden die door alle fasen gaat; de hele rise and fall verhaal beginnende met 't verlies van zijn vrouw; 't verlies van 't energieproject waarmee hij zijn hele leven bezig was en uiteindelijk zijn opoffering om de stad te redden. Ifans wilt iedereen in een hagedis veranderen omdat het je groot en sterk maakt. Serieus?

Webb's interpretatie is idd. overduidelijk een stukje duisterder, echter hebben we 't hier over een stripfiguur die op 't ondergoed staat geprint van vele drie-jarigen; Raimi's luchtige interpretatie is niet plots irrelevant/overbodig/kinderachtig geworden; 't is gewoon anders. Nee, deze reboot had echt niet gehoeven. Raimi en Co. had best terug mogen komen voor Spider-M4n met Malkovich als Vulture en Hatheway als Black Cat. Nu zijn we weer terug bij punt één.

Heb 't trouwens te doen met Dylan Baker; twee keer Curt Connors spelen om vervolgens de shaft te krijgen. Deed me eventjes denken aan Happiness weer; wat een stakker.

Animal Kingdom (2010)

3,5
Na The Square weer zo'n grimmige thriller uit Australie die we niet vaak zien meer tegenwoordig.

Die doorgewinterede Australische accenten maakten het sombere gemompel van de (o.a.) hoofdpersoon iets te onverstaanbaar zo nu en dan. Jammer, want voor de rest is dit een vrij origineel misdaad drama met uitstekende optredens. Dikke 3,5*

Weaver was fantastisch overigens, wat een ondergedrukte haat weet ze toch uit je te brengen

Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film for Theaters (2007)

Alternatieve titel: Aqua Teen Hunger Force: The Movie

2,5
Ben er niet over uit of dit nou een ontzettend geniale film is of een ontzettende idiote film is. Hangt voor mij in ieder geval een beetje tussen in, paar keer gelachen maar vroeg me telkens af hoe iemand hier in hemelsnaam op kan komen. 2,5*

Intro was trouwens wel geniaal.

Assault on Precinct 13 (2005)

3,0
Leuke, vlotte en geweldadige actiefilm die geen minuut verveelde. Jammer dat die het niet goed deed bij de box-office in Amerika, had zeker wel wat meer geld mogen opbrengen deze leuke, ouderwetse actiefilm met ook redelijk wat zwarte humor. 3,5 *