menu

Hier kun je zien welke berichten Honey Blossom als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Adjustment Bureau, The (2011)

2,0
Wat een onzin film. Doe mij The Bourne Trilogie maar Matt Damon. Dit zal één van de films zijn waar hij met een knoop in zn maag naar zal terug kijken.

Op zich was het een leuk origineel concept, het hele Voorzitten en departement gebeuren. Helaas niet voldoende uitgewerkt op het witte doek. Ik snap niet dat men het vergelijkt met de Matrix, de hele theorie in Matrix is waterdicht. Daar krijg je geen haar tussen. In deze film echter, zitten er ontzettend veel plotgaten.

Mn eindoordeel spreekt voor zich, zucht.

Rating: 2*

After Earth (2013)

1,5
Will Smith neemt het begeleiden van zijn zoon in diens filmcarrière wel érg serieus.

Jemig! Wat een ontzettend slechte film! Ik wil de film niet genadeloos af kraken, maar er rest me geen keus. De enige film die ik ook zo superslecht vond was Cosmopolis. Deze film is dan weer wel iets beter dan die film, maar basicly, dat is elke andere film.

De vader-zoon relatie die de twee hebben in deze film is echt niet gezond. Ze moeten in gezinstherapie vind ik. Jaden heeft echt een trauma die hij moet verwerken. De scéne aan de eet tafel: wauw.

Ik vond ook werkelijk elke scène zo ontzettend geforceerd overkomen. Jaden deed te hard zijn best om het 'goed te willen doen'. Terwijl hij gewoon een jonge puber is. Lachen ook de voice over in het begin, ik merkte meteen op dat hij een baardje in zijn keel begint te krijgen. Maar dat maakt het gewoon lachwekkend. Dit soort films passen niet bij zo een jonge stoere knaap. Hij moet gewoon lekker jeugdige films maken. ‘That sucked dad.’ You’re damn right.

Will Smith, leek hier een beetje als in The Pursuit of Happyness (dat vind ik wel een geslaagde film, wat is er hier dan mis gegaan??) Hij probeerde in de hele film heel hard zijn best te doen om zich groot te houden, net als bij bovengenoemde film. Dit was hier ook zijn rol, want hij ging immers half dood. Maar dat hij continu rode ogen had vond ik iets te. Zijn fermheid vond ik ook iets te. Het leek bijna op een B-film. Nee, zelfs die zijn beter omdat ze niet zo serieus zijn.

Op momenten had ik het gevoel dat ik naar Discovery of NGC keek. De natuur, de dieren. Onwerkelijk dat de tijgers/leeuwen een nest van kuikentjes aanviel. Alsof ze daarvan vol zouden zitten? Hartig toetje voor bij de high tea ofzo? 'Everything on earth is evolved to kill the human species' Dat is dus niet waar (de slang, de spin) Ik had liever een Killer bee gezien. Niet geloofwaardig dat de arend zich ontfermd over het joch. (doch wel lief)

Op de climax zien we Jaden die zijn angsten overwint en zijn agressie loslaat op het beest. Un-be-lie-va-ble.

Tot over maat van ramp eindigen we met een punch in the face: I want to work with mom. Wel eerlijk van hem, maar dat veegt alles wat ervoor afspeelt met 1 hand van de tafel.


De moraal van het verhaal was denk ik ergens: fear is not real. Het overwinnen van je angsten. Letterlijk de confrontatie aan gaan met je monsters. Maar de film is zo gefocust op de vader-zoon relatie dat die moraal wegvalt. Dus nee, ik heb het fout. Het gaat hier om Jaden die moet luisteren naar zijn vader en precies moet doen wat zijn vader zegt. 'Get on your knee. Good boy.'

En wat was dat voor thema muziek? Het moest iets kunstzinnig voorstellen met de piano en al. Maar het past gewoon totàal niet bij de film. Ik zat met mijn handen in mijn gezicht omdat ik deze film een ramp vind die op alle vlakken slecht is.

Het enige leuke vind ik de horror scène waarbij zuslief wordt gespietst aan het monster, en zelfs dat gebeurt in een schim. Ik hoop niet dat Will Smith, de filmcarrière van Jaden eigenhandig heeft gewurgd met deze film.

Erg zure 1,5*

Amazing Spider-Man, The (2012)

3,0
Mooie poging maar ik vind de vorige 3 delen dan toch veel leuker. Overigens vind ik het wel leuk dat ze dicht bij het originele script van de Stripverhaal zijn gebleven. Ook was het 3D effect en de Special effect uitstekend. Ik werd er wel even duizelig van! Jammer dat de personages voor mijn gevoel niet geleverd hebben. ik vond de romance tussen de twee te gespeeld. Ook vond ik de humor van Garfield te, leek soms net een clown in pak ipv de Spider-man.


Rating: 3*, voor de moeite.

American Hustle (2013)

3,5
Ik mis de tijden waarin glorieuze mafioso films werden gemaakt. Doch, is deze film zeer zeker niet verkeerd. De gastoptreden van DeNiro, vind ik dan ook heerlijk. Ik kreeg inderdaad een beetje dat Goodfellas en Casino gevoel.

Hoe goed ik Christian Bale zijn werk ook waardeer, ik vind hem hier wat minder. Het is voor mij Jeremy Renner die de film oplift naar een hoger niveau. Ik vind hem een ijzersterke acteur, die me (tot nog toe) niet lijkt te kunnen teleurstellen.

Solid Seven voor een verhaal dat me uiteindelijk aardig beet had.

Anna Karenina (2012)

3,5
Anna Karenina is een prachtige toneeldrama. Ik keek mijn ogen uit naar de werkelijk prachtige kostuums, en het mooie decor. De gewonnen Oscar voor Best Achievement in Costume Design, vind ik volkomen terecht.

De film voerde me mee in de Russische high-society klasse, aan het eind van de 19e eeuw. Jude Law als Karenin is een goede partner voor Anna (Keira Knightley). Goed, hij is vaak bezig met werk en heeft weinig tijd voor haar, maar dat betekend niet dat hij het leed verdient die Anna hem aandoet. Hij steunt haar door dik en dun en probeert een zo goed mogelijke partner te zijn. Zo jammer, dat zij meer wilt en meer ziet in Vronsky (Aaron Taylor-Johnson).

De passie en lust die Anna heeft voor Vronsky daar kan niemand omheen. Zelfs haar man en zoon niet. De High-society heeft hier ook zo een eigen mening over. Anna kiest voor haar passie en moet dat bekopen met haar reputatie. Waar zij eerst gezien werd als een respectabele vrouw, wordt zij nu gezien als een slet, die illegaal het bed deelt met een ander.

Daar tegenover heb je Kitty (Alicia Vikander) en Levin (Domhnall Gleeson), die laten zien hoe het wel hoort te gaan. Ik vond de liefde tussen deze twee heel sereen en beschaafd.

Ik vond het mooi, dat het verhaal eindigt waar het liefdesverhaal begon: op het perron. Wat aanleiding was tot hun eerste ontmoeting, werd aanleiding tot haar dood. Het is bijna Zwarte Poëzie.

3.5*

Argo (2012)

3,5
De spanning bleef er goed in, tot aan het eind van het verhaal. Ik bevond me bijna de hele film in een soort beklemmende sfeer, wat me het gevoel gaf dat ik naar een politieke thriller keek. Ben Affleck zijn baard paste goed in een film van die tijd.

Mooi opgenomen ook met de camera. paste goed bij die tijd. Afgewisseld met de beelden die op tv te zien waren, nicely done.

Het leukste vond ik de eindcredits, waarbij de originele beelden van het waargebeurde verhaal worden vertoont. Bijzonder goed, hoe de zes vluchtelingen zijn nagebootst. Ze konden zo maar voor de echte vluchtelingen door kunnen gaan!

Verder wil ik er eigenlijk weinig over kwijt. Gewoon een puike film die sterk in elkaar zit. Hoe ongeloofwaardig de hele sceme ook klinkt: they pulled it through!

3,5*; a Solid seven.

ATM (2012)

2,5
Ik vond de film wel vermakelijk, als ik mn verstand op nul zet. Het einde was erg duf. Maar over het algemeen vond ik het een leuke spanningsopbouw hebben. Ik ben fan van Alice Eve, en ik vond haar aardig acteren. Josh Peck aan de andere kant, wilde ik met een shotgun neerschieten. Irritant ventje.

Jammer dat het script niet zo bijzonder was, er viel meer uit te halen.

Magere 2.5* en dan ben ik nog vrij mild.

Avengers, The (2012)

Alternatieve titel: Marvel's The Avengers

4,0
Recensie Avengers

De film brengt ons meteen in het begin al naar de ruimte en laat ons kennis maken met de superschurken: Loki en zijn handlangers. Het doel: een object op aarde, in handen van SHIELD, te overmeesteren, een portaal te openen naar de ruimte, het leger van Loki te laten enteren op aarde en de mensen op aarde de Toorn van Loki te laten zien.

Agent Fury (S.Jackson) van SHIELD probeert The Avengers nader te brengen, om het gevaar welke nadert te stoppen. Echter, niet iedereen loopt hier warm van. De Captain (C.Evens), ouderwets zoals hij is, geloofd in dingen als normen en waarden, en het zijn van een held voor het volk. Daar staat Tony Stark (R.Downey Jr.) natuurlijk pal tegenover met al zijn hifi technieken. Hij beschouwd zichzelf juist niet als held, doordat hij toegeeft aan al zijn tekortkomingen. Professor Banner(Hulk/M.Ruffalo), doet er juist alles aan om het monster binnen te laten en Hawkeye (J.Renner), die is even overgestapt naar de andere kant. Black Widow (Natasha Romanov/ S.Johansson) heeft zo haar eigen issues met betrekking tot haar verleden en haar ‘rode boekje?’.

Helaas is er een offer voor nodig om alle superhelden wakker te schudden en in hun hart te raken. Maar, het offer van Agent Phil Coulson gaat niet in doem op. Mijn saluut gaat dan ook uit naar Agent Coulson, die in de voorgaande Marvel verfilmingen, SHIELD representeerde en excelleerde in zijn rol.

Wat hierna volgt is een spectaculaire oorlog tussen het leger van Loki en de Avengers.
Captain America wordt volledig tot zijn recht gebracht met alle glorie die hij verdiend in zijn splinter nieuwe outfit. Hij neemt uiteraard de rol van Captain op zich. The Hulk brengt verassend komische scènes op, en zijn brute kracht komt goed van pas. Stark, zoals iedereen hem kent, is natuurlijk arrogant, bijdehand, sceptisch, komisch en Geniaal. Maar wanneer hij Iron man is, is hij ook echt: Iron man. Hij kan het enorm goed vinden met Professor Banner(Hulk), de twee hebben zelfs een wederzijds respect voor elkaar, wat niet zo snel een eigenschap van Stark is. Thor, nou, hij is Thor: ‘A demi God’, met wederom zijn geweldige lichaamsbouw en ‘shakespeare’ accent, zwaaiend met zijn hamer en de bliksem wendend naar zijn wil. Het is aan Thor, om broertje lief op het juiste pad proberen te brengen. Black Widow verdient ook alle lof over haar optreden. Geen man op de wereld die haar omver krijgt! (Hulk daargelaten) Hawekey op zijn beurt heeft zijn rol enorm goed vertaald met pijl&boog en al. Het knipoogje naar Legolas (LOTR) is erg amusant.

Loki is een figuur apart, een ‘Diva’ die wil regeren over het universum en als een god vereerd wilt worden met zijn magie. De complexe relatie met zijn broer Thor is eigenlijk heel triest. Hij hoeft geen speciale krachten te bezitten, hij is zo verwikkeld in zijn karakter, mist de liefde van zijn vader, heeft een ‘slechte jeugd gehad’ en dat maakt dat hij een zieke geest heeft. Dat alleen al maakt Loki een gevaarlijke tegenstander. De aliens zijn niet echt spectaculair te noemen. Maar het kan ermee door.

De special effecten zijn geniaal in beeld gebracht met de 3D camera’s. De camera focust genoeg op elke superheld, en laat daarnaast ook prachtig zien hoe Subliem de samenwerking tussen de helden is wanneer ze onderling geen ruzie maken.

Uiteindelijk winnen de superhelden het van de aliens, en keert iedereen terug naar huis. Toch laat het einde ons een glimp zien van wat er nog komen zal.. of niet?


Rating: 4*

Aventuras de Tadeo Jones, Las (2012)

Alternatieve titel: Ted & De Schat van de Mummie

2,5
Ik vraag me af of ik de film leuker had gevonden als ik de originele versie zou hebben gezien.

Ik vraag niet veel van animaties, maar ik wil op zijn minst dat er een leuke hoofdrolspeler is. In dit geval is dat Tad. Ik ben niet bijzonder geamuseerd van Tad. Ik vind hem lelijk. In het begin, wanneer hij te zien is als kleine jongen, vind ik hem weer wel leuk.

Ook vond ik de animatie van zijn mede speler niet erg leuk. Ze had een enorme voorgevel, dikke kuiten en een dikke kont. Beetje stereotype vind ik. Misschien zien Spanjaarden hun vrouwen graag zo.

Het Indiana Jones verhaal is wel ok. Ik houd van avontuurlijke crusades, maar in deze film moet je het niet al te ernstig nemen. Ik denk inderdaad dat deze film voor kinderen beneden de 12 jaar erg leuk zal zijn, alhoewel mijn neefje van 11 zichzelf te oud vind voor deze film.

Kleine 2,5*