menu
Mijn Series +

The Walking Dead - Seizoen 8 (2017-2018)

Alternatieve titel: Walking Dead

mijn stem
3,02 (95)
95 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Horror

ontwikkeld door Frank Darabont
met Andrew Licoln, Chandler Riggs en Norman Reedus

Als politieagent Rick Grimes (Andrew Lincoln) wakker wordt in het ziekenhuis nadat hij is neergeschoten tijdens een achtervolging, lijkt alles verlaten. De bloemen naast zijn bed zijn verlept. Als hij naar buiten gaat om uit te zoeken wat er aan de hand is, vind hij een enorme hoeveelheid lijken naast het ziekenhuis. Als hij verdwaasd verder door het verlaten dorp loopt, komt hij Morgan Jones (Lennie James) en zijn zoon tegen. Eerst wordt Rick door hen als vijand aangezien maar de twee besluiten hem toch op te vangen. Nadat Rick weer bijgekomen is, vertellen Morgan en zijn zoon wat er aan de hand is.

 1. Mercy
 2. The Damned
 3. Monsters
 4. Some Guy
 5. The Big Scary U
 6. The King, The Widow and Rick
 7. Time for After
 8. How It's Gotta Be
 9. Honor
 10. The Lost and the Plunderers
 11. Dead or Alive Or
 12. The Key
 13. Do Not Send Us Astray
 14. Still Gotta Mean Something
 15. Worth
 16. Wrath
zoeken in:
avatar van MinoltaMan
2,0
Mijn vrouw heeft bij seizoen 7 al afgehaakt. "Het wordt saai....." was het argument.

Ik kijk eigenlijk alleen nog omdat ik de hele serie al vanaf het begin volg. Maar ze mogen er wel eens een geheel andere wending aan geven. De stammen-oorlogen hebben we wel gehad lijkt me zo....

Hoe kun je flink bezuinigen op de aankleding van de set? Nou gewoon: alles in het donker filmen! (ep.8)

"Fear the walking dead" is momenteel echt een stuk sterker en prettiger om naar te kijken!

avatar van brawljeff
2,5
Gaat The Walking Dead nog wel verder na de tegenvallende kijkcijfers? - The Hollywood Reporter
Showrunner Scott M. Gimple vertelt erover tijdens een interview met The Hollywood Reporter.

4,5
Ik snap al de kritiek niet. Ik vind de serie nog steeds gewoon top! Verhaallijn uitwerking en alles dik in orde. Top serie gewoon nog steeds!

avatar van The Oceanic Six
1,5
Vanavond weer de herstart in Amerika. Maar eerlijk, als het nog een jaar had geduurd had ik het ook best gevonden. Me van de week maar weer aanzetten om het te kijken.

avatar van The Oceanic Six
1,5
Ik merk dat ik te cynisch en verzuurd ben geraakt richting deze serie. De dood van een main character doet me al helemaal niks meer. Grootste deel van de aflevering was ook weer nutteloze opvulling.

avatar van Miszmi
1,5
Ik sluit mij vooral aan bij bovenstaande. Nu ben ik ook van mening dat de dood echt zeer slecht is uitgewerkt. Die jongen is meerdere malen beschoten, heeft van alles meegemaakt en hij gaat dood door een beet, kom op zeg. Ik had nog op een beetje magie gehoopt, maar nee, ze hebben hem daadwerkelijk eruit geschreven.

Eigenlijk wilde ik al niet meer verder kijken, maar op de één of andere manier laat het mij toch niet helemaal los. De nieuwsgierigheid wint toch elke keer weer, bijvoorbeeld wat er met Morgan gaat gebeuren, gezien de overstap naar Fear the Walking Dead. Na afgelopen aflevering vermoed ik dat hij zichzelf opnieuw moet gaan vinden en de groep verlaat, vervolgens zich aansluit bij de Fear the Walking Dead. Vermoedelijk dus niet opnieuw een dood van een vast personage.

avatar van LarryMasterRace
3,5
Normaal gesproken zit ik iedere maandag trouw voor de buis om de nieuwste aflevering te bekijken. Dit is al niet meer het geval. Ik heb aflevering 9 tot op dit moment nog niet gezien. Zegt ook iets over mijn enthousiasme voor deze serie. Jammer...

Probeer de aflevering vandaag toch maar eens te kijken, misschien weet het tegen alle verwachtingen in me toch weer enthousiast te maken.

avatar van jerome998
4,0
Aflevering 10 heeft me toch enigszins verrast. Sterkere dialogen, veel personage-ontwikkeling!

avatar van LarryMasterRace
3,5
Ik sluit me aan bij jerome998, de aflevering had sterke dialogen. Met name het einde tussen Rick en Negan over de dood van Carl was erg sterk. Interessant dat Negan zowel geraakt is door de dood van Carl en tegelijkertijd Rick intimideert (of hij doet op zijn minst een sterke poging).

Al in al was de aflevering behoorlijk sterk. Het is een tijdje geleden dat ik zo geclusterd zat te kijken naar een aflevering van The Walking Dead. Ook leuk dat ze deze aflevering in een soort van hoofdstukken hebben opgedeeld. Ik heb op deze manier meer connectie gekregen met de personages.

avatar van Miszmi
1,5
Ik kwam er nog steeds met heel veel moeite doorheen. Vond het langdradig en wederom maar weinig spektakel. Mogelijk zit ik al te ver in de dip om er nog iets van te gaan vinden hoor, ben dat oorlogje spelen eigenlijk al langere tijd zat. Ik mis de tijd waarin het daadwerkelijk om de ondoden ging en niet om vechten met elkaar. Dat heeft altijd wel een (belangrijke) rol gehad en dat is niet zo'n probleem, maar op dit moment is het niet anders dan vechten tegen elkaar en niet overleven van de apocalypse op zichzelf.

Ik voel nog maar weinig binding met de personages, waar ik dat eerder heel sterk had. Een dood van een personage doet mij allang niet meer zoveel als voorheen, de dood van Carl blijf ik een belachelijk iets vinden, maar het raakt mij niet meer zo als de dood van Hershel of Betty dat wel met mij konden doen. Die binding raak ik gewoon volledig kwijt en dat is zonde. Dat is wat de serie eerder zo ongelooflijk sterk maakte. Maar zoals eerder ook aangegeven kan ik op de één of andere manier gewoon niet afhaken. Ik blijf benieuwd naar wat er gaan gebeuren en ergens heb ik ook stiekeme hoop dat het beter gaat worden. Dit seizoen niet meer hoor, dit seizoen blijven we gezellig oorlogje kijken, maar misschien volgend seizoen.

Negan blijf ik trouwens wel een interessant personage vinden. Een man die ijskoud lijkt, maar op sommige momenten toch enig gevoel lijkt te tonen. Als voorbeeld die Larry hierboven geeft. Het is een personage dat moeilijk te lezen is en dat maakt het psychologische stukje toch nog ergens interessant. Overigens ook uitstekend gecast, Jeffrey Dean Morgan zet Negan werkelijk uitstekend neer. Ook daar wint mijn nieuwsgierigheid overigens, ben erg benieuwd wat er met zijn personage gaat gebeuren.

avatar van The Oceanic Six
1,5
De nieuwe was wel aardig. Fijne versnipperaar ook

avatar van moviemike
1,5
Eindelijk nog eens een aflevering die goed te noemen was (dit seizoen nog niet meegemaakt). Personages waren iets beter uitgewerkt,het moment met die vermaalmachine was oprecht aangrijpend, enkele plotwendingen waren verrassend en het einde waarin kibbelende kwajongens Rick en Negan telefonisch hun strijd tegen elkaar verder zetten was zonder meer de beste scene sinds zeer lange tijd.
Eindelijk een sprankeltje hoop op verbetering naar de toekomst van deze reeks.

Aflevering 3 was dan weer niet al te best.

avatar van LarryMasterRace
3,5
Ik sluit me volledig aan bij rafke pafke, aflevering 11 wist mij ook totaal niet te boeien.

avatar van Tall man
3,0
Beste aflevering van dit seizoen (tot nu toe dan, ep 12). Ze lijken de draad weer gevonden te hebben, want de eerste helft van seizoen 8 was gewoon echt onder de maat, maar ik heb nu al 4 prima afleveringen gezien, waarbij de midseason opening eigenlijk nog de minste was. Erg benieuwd naar de ontwikkelingen en ik ben benieuwd hoe goed ze de "All out of war" storyarc van de comic volgen, betreffende de oorlog tussen Negan en Rick. Die wordt nu vrij aardig gevolgt maar wel erg gerekt.

Mwah, echt geweldig vond ik die aflevering 12 ook weer niet. Leuk stukje in de kelder, dat wel weer onbevredigend eindigt. En de hele plotlijn rond de verdwijning van Negan met Simon, Dwight en de groep Saviours waarmee ze richting Hilltop trekken vond ik echt niet goed gedaan.

De introductie van de nieuwe karakters was ook maar een saaie bedoening.

avatar van The Oceanic Six
1,5
De laatste afleveringen hebben meer tempo, meer actie en meer beleving, maar ik ben het gewoon kwijt. Kan me allemaal geen reet meer schelen. Het doet me overigens goed dat de kijkcijfers totaal ingestort zijn, dan merken de makers dat ze al een jaar of 3 troep aan het afleveren zijn.

avatar van frolunda
3,0
Aflevering 12 was weer eens ouderwets sterk en dat werd ook wel eens tijd.Niet dat ik denk dat de serie nog te redden is maar nu kijk weer echt naar uit aanstaande maandag.

Ik moet zeggen dat ik eindelijk weer de stijgende lijn zie bij de Walking Dead. Waar ik net als vele mensen aan het twijfelen was of ik zou doorkijken omdat seizoen 7 en eerste helft van seizoen 8 zo slecht waren. Het ging nergens meer over, slecht geschreven en allemaal veel te langdradig en bovendien niet boeiend.

De tweede helft van 8 laat een grote verbetering zien en doet me wel uitkijken naar volgende afleveringen. Er is meer vaart en interessante ontwikkelingen. Zo vind ik Simon nu een bijzonder personage en ben benieuwd naar zijn afloop. (Al kun je er wel naar raden).
Ook prima dat er afscheid is genomen van sommige karakters.
Daanaast blijven er natuurlijk van die nutteloze vul momenten in de serie zoals afgelopen week in de kelder, waar er een moment van spanning gebracht wordt die uiteindelijk tot niets afloopt. De confrontatie in de kelder. Nutteloos gevecht waar je vooraf al weet dat er niets bepaald gaat worden en iemand weer gaat vluchten.
Maar blijft de serie zo doorgaan dan blijf ik nog even fan.

avatar van MinoltaMan
2,0
12: Gave aflevering!

Voor de afhakers is het denk ik te laat. Maar als volhardende volger ben ik zeker blij met de huidige ontwikkelingen.

Te veel lijnen in een aflevering, maar een paar minuten om een lijn te volgen en je aandacht verslapt er is geen touw meer aan vast te knopen en na een week wachten weet je maar kwalijk meer hoe het ook allemaal nog in elkaar zit, Wel jammer in het begin was het erg spannend een sterke lijn in het verhaal. Helaas de verandering drift slaat ook hier toe.

Robredo
Begin ook een beetje moe te worden van al dat "filosofische" gelul. Ze zeggen een hoop zonder iets te zeggen.

Aflevering 14 vond ik nu wel eens de moeite waard. Rick en Morgan die genadeloos een aantal Saviours afslachten die zich in feite overgeven en bereid zijn terug naar de Hilltop te keren. Op dit moment is Negan veruit de sympathiekste leider. Dat zal natuurlijk wel veranderen als hij Simon terug voor zich krijgt in de komende aflevering. Daar kijk ik toch wel naar uit nu.

Aflevering 14 vond ik dan weer een wat mindere aflevering.


Het gedeelte waar Negan gevangen is, is eigenlijk zinloos en loopt wederom tot niets uit. Zo heeft hij eigenlijk dit hele seizoen nog niet echt iets te doen gehad. Dan doel ik op gevangen zitten met Gabriel, waar hij gemakkelijk wegloopt en zo ook Gabriel. Niet echt bevredigend, maar ook de zinloze ontmoeting met Rick zonder climax en ook dit keer dat hij gevangen was. Het zal hem wel meer uitdieping geven als vijand, maar het maakt hem in mijn ogen minder gevaarlijk en doet afbreuk aan hoe hij in het begin werd neergezet.
Ook het gedeelte met Rick vond ik afbreuk doen aan zijn personage. Eigenlijk wou je dat hij de groep mee terug nam, en zijn actie maakt hem onsymphatiek. Al zal dit nodig zijn om hem weer terug op de rails te krijgen. Zeker nu hij de brief van Carl heeft gelezen. Maar eigenlijk boeit het me niet of Rick nog een toekomst in de serie heeft. Het is geen fijn karakter meer en hetzelfde geldt bijv ook voor Daryl, die al een tijdlang geen enige vorm van verhaal heeft en alleen maar wat nukkig loopt te zeuren.
Desalnietemin is de tweede helft van het seizoen alsnog oke en ben ik benieuwd naar de resterende afleveringen.

Wat ongetwijfeld zal komen:
Payback voor Simon.
Ook Dwight kan nog wel eens onaangenaam verrast worden, want ik gok dat in de auto bij Negan die vrouw zit die weet van zijn verraad.
Daarnaast zal Aron ook vasr nog terugkeren als reddende engel, aangezien hij ook al een tijdje buitenbeeld is geweest bij Oceanside.

Zijn er trouwens ook anderen die Morgan een vervelend karakter vinden. Ik heb er vrij weinig mee en ben blij dat hij naar de andere serie vertrekt.

avatar van LarryMasterRace
3,5
conspiracy schreef:

Zijn er trouwens ook anderen die Morgan een vervelend karakter vinden. Ik heb er vrij weinig mee en ben blij dat hij naar de andere serie vertrekt.


Ja, hier sluit ik me bij aan. Ik vind Morgan zeker een vervelend karakter. Hij komt voor mij totaal niet geloofwaardig over. Het zal dan ook wel de bedoeling zijn dat zijn karakter verward en ontspoord is, maar zelfs dit vind ik onrealistisch en irritant overkomen.

avatar van frolunda
3,0
Ik mag toch wel hopen dat er in de laatste aflevering iets van een definitieve beslissing valt want in nog een seizoen dat heen en weer geschuif tussen de Saviors en de Hilltop Hellraisers heb ik eerlijk gezegd weinig zin.Ik vestig wat dat betreft mijn hoop op die helikopter van twee afleveringen geleden om het verhaal een broodnodige en drastische wending te geven.

Ik vond de Worth aflevering wel één van de betere, zoniet de beste, van dit seizoen. Zat toch hier en daar wat spanning in, we werden een paar keer op het verkeerde been gezet, Negan was weer de bad motherfucker die hij hoort te zijn,...

Maar ik ga er wel mee akkoord dat er in de volgende aflevering een afsluiting van het Saviours verhaal moet zijn.

Seizoensfinale is helaas uitgedraaid op een sof. Twee seizoenen lang wordt opgebouwd naar de ultieme confrontatie tussen de Saviours en de groep van Rick. In de laatste aflevering gaat alles echter ineens heel erg snel en vlot. De finale battle tussen Rick en Negan is erg teleurstellend. Wat overblijft is een eerste blik op een gigantische "herd" van walkers. Dat gaat ongetwijfeld een grote rol spelen in het volgende seizoen. En daarnaast een soort van cliffhanger waarbij Maggie, Daryl, en Jesus (die slechts iets eerder nog Morgan een preek gaf omwille van diens moorddadig gedrag) zich in het geheim tegen Rick en Michonne keren. Ze gaan niet akkoord met Rick's beslissing om Negan in leven te houden. Ondanks dat Maggie wel een reden heeft om kwaad te zijn (ze wil wraak voor de dood van Glenn uiteraard) totaal ongeloofwaardig en out of character.

Op dit moment is er nog weinig dat me motiveert om seizoen 9 te gaan kijken. Vrees toch dat ze nog meer publiek gaan verliezen.

avatar van Dorstigjimmyke
3,0
rafke pafke schreef:
Seizoensfinale is helaas uitgedraaid op een sof. Twee seizoenen lang wordt opgebouwd naar de ultieme confrontatie tussen de Saviours en de groep van Rick. In de laatste aflevering gaat alles echter ineens heel erg snel en vlot. De finale battle tussen Rick en Negan is erg teleurstellend. Wat overblijft is een eerste blik op een gigantische "herd" van walkers. Dat gaat ongetwijfeld een grote rol spelen in het volgende seizoen. En daarnaast een soort van cliffhanger waarbij Maggie, Daryl, en Jesus (die slechts iets eerder nog Morgan een preek gaf omwille van diens moorddadig gedrag) zich in het geheim tegen Rick en Michonne keren. Ze gaan niet akkoord met Rick's beslissing om Negan in leven te houden. Ondanks dat Maggie wel een reden heeft om kwaad te zijn (ze wil wraak voor de dood van Glenn uiteraard) totaal ongeloofwaardig en out of character.


Sluit ik mij bij aan. Waarschijnlijk ga ik toch weer kijken, maar ik heb ook het gevoel dat veel kijkers gaan afhaken. Al moet ik zeggen dat die 'herd' van walkers wel weer wat hoopvol is. Het mag terug weer wat meer over het overleven gaan in plaats van de oneindige confrontaties tussen verschillende groepen mensen.

Ja maar zover ik weet is het de bedoeling dat ze een tijdsprong gaan maken, dus vraag me af of daar nog iets mee gedaan gaat worden . Ze lopen wel langzaam, maar zolangzaam ook weer niet.

Wat betreft de finale.
Ik vond het maar slecht uitgewerkt. Weinig build up qua spanning richting de confrontatie en wederom weer van die slecht uitgeschreven en onbevredigende situaties. (Gabriel zijn poging tot ontsnappen, bijna een kogel krijgen en het gevecht tussen Rick en Negan). Voor een finale van 2 seizoenen was hier niets episch. Daarnaast is de manier hoe Negan verslagen is ook uiterst zwak.

Comic spoilers.
Ja het is eigenlijk een op een overgenomen van de strip. Maar bevredigend was het niet.
Uiteraaard is Negan nog nodig voor de volgende verhaallijn. Dat zal zich wel richten op Alpha en the whisperers. Overigens niet de meest boeiende verhaallijn van de strip, maar bevat wel 2 memorabele stukken.

Einde comic spoilers.

Van wat ik begrepen heb is dit het einde van de eerste 8 seizoenen. Hierna moet een nieuw soort "era" ontstaan. Maar ook ik twijfel om verder te kijken. 2e helft van s8 was oke en Morgan gaat weg. Dat zijn weer pluspunten, maar de angel is wel uit de show. Karakters zijn al jaren niet meer tof en tegenwoordig zo inwisselbaar als het kan. Daryl mag in ele aflevering 3 zinnen uitspreken en heeft niets te doen.
Michonne is gestript van haar bad ass en is maar het geweten en trouwe side kick van Rick.
Carol is een zeurende rambo. Boeit niet.
Maggie. Mwehh saai. Is ook wel ineens de onverschrokken leider.
En de anderen doen ook maar wat.

Hmz nu ik dit typ vraag ik me dan ook af waarom ik nog kijk, haha.
En toch zal ik waarschijnlijk gewoon weer s9 volgen s9. Gewoon omdat het ooit zo cool was.


Gast
geplaatst: vandaag om 20:04 uur

geplaatst: vandaag om 20:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.