• 9.161.686 stemmen

Ontwikkeld door: Joss Whedon

Met onder meer: Nathan Fillion, Gina Torres en Alan Tudyk

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 20 december 2002

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

Plot Firefly

Vijfhonderd jaar in de toekomst kent de beschaving een totaal nieuwe grens en de bemanning van het ruimteschip Serenity, van de Firefly-klasse, wil een steentje bijdragen. Ze nemen elk klusje aan, of die nu legaal is of niet, om brandstof in de tank en eten op tafel te hebben. Maar de dingen worden ietwat ingewikkelder wanneer ze een passagier meenemen die wordt gezocht door het nieuwe totalitaire Alliance-regime. Zo moeten ze zelf op de vlucht slaan en alles op alles zetten om aan de Alliance-schepen en de vleesetende Reavers, die aan de rand van het heelal wonen, te ontsnappen.

Seizoenen

Komt er een Firefly seizoen 2?

Acteurs en Actrices

Shepherd Derrial Book

Meningen over Firefly

james_cameron_mm

woensdag 6 maart 2019
Firefly seizoen 1 Leuke serie, destijds langs me heen gegaan, maar alsnog zeer de moeite waard. Visueel reeds behoorlijk verouderd, maar de sympathieke, goed uitgewerkte personages en de onderkoelde humor zijn nog steeds top. De mengeling van science fiction en western werkt verrassend goed. Jammer dat men het seizoen niet volgens de originele planning mocht afmaken, aangezien de boel nu behoorlijk abrupt eindigt. De film Serenity vormt een soort afsluiting, maar die is visueel en inhoudelijk toch wel behoorlijk afwijkend. De serie is leuker in ieder geval.
avatar van brawljeff

brawljeff

maandag 30 november 2015
Firefly seizoen 1 Doodzonde dat deze serie ooit gecanceld is. Waarschijnlijk om het feit dat deze serie te ver vooruit liep op zijn tijd of het feit dat FOX de chronologische volgorde van de serie heeft verpest. Wat was die combinatie tussen science-fiction en western toch heerlijk. De personages, onder leiding van Nathan Fillion, waren na 13 afleveringen al meer dan prima uitgewerkt. De humor voelde nooit geforceerd en dat intronummertje, wat Madeliefje hierboven al aangeeft, bracht je gelijk in de aflevering.
avatar van Binge-Watcher

Binge-Watcher

vrijdag 9 februari 2024
Firefly seizoen 1 Vergeef me, maar ik snap werkelijk niets van dat stempatroon op deze serie. Heeft iedereen die 4 of 5* heeft gegeven dat gedaan in de context van 2002 ofzo?? Ik vind echt dat er niets is aan deze serie wat 4* of meer rechtvaardigd. Het speelt zich 500 jaar in de toekomst af, maar ze leven achter op ons nu... Schieten nog met kogels zij het met een geluidje en uitermate A-Team achtig, geen 3d printers, hologrammen etc, vind 't maar vaag. En dan die River wat een bloedirritant personage is dat zeg, wat is daar de meerwaarde van? Kortom, ik snap het niet. Laat ik het op smaak houden. Ieder zijn ding denk ik dan maar.