menu
Mijn Series +

The Walking Dead - Seizoen 8 (2017-2018)

Alternatieve titel: Walking Dead

mijn stem
3,02 (95)
95 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Horror

ontwikkeld door Frank Darabont
met Andrew Licoln, Chandler Riggs en Norman Reedus

Als politieagent Rick Grimes (Andrew Lincoln) wakker wordt in het ziekenhuis nadat hij is neergeschoten tijdens een achtervolging, lijkt alles verlaten. De bloemen naast zijn bed zijn verlept. Als hij naar buiten gaat om uit te zoeken wat er aan de hand is, vind hij een enorme hoeveelheid lijken naast het ziekenhuis. Als hij verdwaasd verder door het verlaten dorp loopt, komt hij Morgan Jones (Lennie James) en zijn zoon tegen. Eerst wordt Rick door hen als vijand aangezien maar de twee besluiten hem toch op te vangen. Nadat Rick weer bijgekomen is, vertellen Morgan en zijn zoon wat er aan de hand is.

 1. Mercy
 2. The Damned
 3. Monsters
 4. Some Guy
 5. The Big Scary U
 6. The King, The Widow and Rick
 7. Time for After
 8. How It's Gotta Be
 9. Honor
 10. The Lost and the Plunderers
 11. Dead or Alive Or
 12. The Key
 13. Do Not Send Us Astray
 14. Still Gotta Mean Something
 15. Worth
 16. Wrath
zoeken in:
avatar van renzoroy
1,5
[quote]The Oceanic Six schreef:
Dat snel stoppen gaat nog even duren...

(quote)


Ja dat roepen ze al heel lang. Ze hebben al verhaallijnen klaar liggen t/m seizoen 11 geloof ik. Maar ja, dat is niet zo moeilijk, want ze recyclen steeds dezelfde verhaallijnen

Maar ja, als de kijkcijfers zo blijven dalen per seizoen, stoppen ze uiteindelijk echt wel.

avatar van The Oceanic Six
1,5
Die van deze week is trouwens wel sterk. Toffe plots rondom Beth en the king. Ook vrij intens en bloederig. Zie je wel, ze kunnen het af en toe toch nog wel...

avatar van renzoroy
1,5
ik vind die "koning" ezekiel echt zo'n enorme kneus met zijn cgi tijgertje. Alle dieren zijn dood, behalve 1 tijger en die is dan ook echt iemand's huisdier. Moet je in het echt eens proberen om een tijger als huisdier te nemen. Nice knowing ya Afgelopen ep was zo'n beetje helemaal aan ezekiel gewijd...wordt die achterna gezeten door een zwerm zombies die vrij dichtbij waren, maar die laatste paar meter naar ezekiel liepen ze blijkbaar erg langzaam en dan vervolgens vallen ze 1 voor 1 aan, zodat ezekiel en zijn vriendje ze makkelijk 1 voor 1 kunnen verslaan.... Ja hoor... :/

avatar van The Oceanic Six
1,5
Sowieso wel jammer dat we maar 1 soort walker kennen. Er zijn zat films waarin de zombies/walkers/geef het een naam intelligenter en vooral sneller zijn. Konden soms zelfs rennen. Of het zou eens leuk zijn als er een monsterlijke walker is gemuteerd, een soort level boss zeg maar bij games. Al dat geknal tussen menselijke kampen is leuk en aardig, maar ze kunnen ook veel meer uit deze bedorven walker-wereld halen denk ik. Ik ken de comics overigens niet, maar anders wijk je maar af.

avatar van renzoroy
1,5
ja mee eens man. Doe een of andere super zombie ofzo. Of 1tje die net zo intelligent is als de mens en die dan een hele zombiegang heeft. Ja die comics lees ik ook niet, dus dat boeit mij niks of ze daar wel of niet van afwijken

Ik wil graag draken en zombie-oesters.

avatar van The Oceanic Six
1,5
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_The_Walking_Dead_episodes#Season_8_.282017.29

Als ik de kijkcijfers eens bekijk, dan zijn ze echt omlaag gedenderd dit seizoen. Normaal (voorgaande seizoenen) tikten ze 12/13 tot 17 miljoen aan en nu na de seizoensopener niet eens meer de 9 miljoen.

En vorig seizoen was het ook al flink minder bekeken dan daarvoor.

Op zich wel goed dat de kijkers dit ook afstraffen. Ben benieuwd of ze nog aan die gewenste 50 jaar zendtijd gaan komen Kans is groter dat ze seizoen 11 of 12 al niet meer halen in dit tempo.

Zou het ook wel prettig vinden als er met een jaar of 2 een einde aan wordt gebreid.

avatar van DionneDarko
1,0
Ik ben gestopt na de 100ste aflevering (s08e01) en mijn vriend ook. Wij waren vanaf begin 2011 zeer trouwe kijkers. Kon het niet meer aan. Ik dacht elke x weer, hè fuck... Het is maandag.

avatar van DionneDarko
1,0
Het ergste, ik ben ook helemaal niet benieuwd naar wat ik gemist heb. Die characters doen me niks meer dus wat maakt het uit.

avatar van The Oceanic Six
1,5
DionneDarko schreef:
Ik ben gestopt na de 100ste aflevering (s08e01) en mijn vriend ook. Wij waren vanaf begin 2011 zeer trouwe kijkers. Kon het niet meer aan. Ik dacht elke x weer, hè fuck... Het is maandag.


Spaar het anders op en kijk het hele seizoen in een weekje als deze compleet uit is?

Dat doe ik tegenwoordig ook met enkele series die ik niet leuk genoeg vind om elke week te kijken, maar ook nog niet wil cancelen (bv The Blacklist en Designated Survivor).

avatar van DionneDarko
1,0
Ja The Oceanic Six dat is idd een optie. Doe ik idd ook weleens met andere series. De 1e keer dat ik verzuimde met kijken had ik me dat ook nog voorgenomen. (Want toen voelde dat nog wat onwennig). Maar ik moet zeggen dat ik me inmiddels zo bevrijd voel... Grote kans dat ik me er niet meer aan ga wagen. Er is zoveel leuks nog om te kijken. Waarom zou ik mezelf met deze pulp blijven vervelen? Ze gaan ook nog een lange tijd door als ik dat zo hoor. Echt zo geen zin in, haha!

Er is werkelijk geen 1 personage waar ik nog echt voor root of die ik enorm boeiend vind. Negan vind ik ook niet zo geweldig als velen hem vinden. Zo 1 dimensionaal als maar zijn kan tot nu toe.

Ooit had ik gaan huilen als de main characters dood zouden gaan. Inmiddels doet het me niets meer. Vreselijk zonde! Want daarom kijk je natuurlijk. Ik kan nog geëmotioneerd raken door een reclame dus als ik me niet meer kan inleven hebben ze het wel erg verpest. Dat valt niet meer te fixen vrees ik. Dus waarom zou ik mijn tijd er nog in gaan steken.

Raar is het wel als je zo'n fan bent geweest en al zoveel jaar kijkt. Maarja alles went uiteindelijk. ?

Ik denk ook juist dat omdat ik zo'n grote fan ben geweest dat het huidige niveau of gebrek eraan me teveel frustreert btw.

avatar van renzoroy
1,5
DionneDarko schreef:
Het ergste, ik ben ook helemaal niet benieuwd naar wat ik gemist heb. Die characters doen me niks meer dus wat maakt het uit.


Fear the walking dead kijk je nog wel toch? Daar heb ik ooit de 1e ep alleen van gezien.

avatar van The Oceanic Six
1,5
DionneDarko, ken je gevoel hoor. Het boeit me ook allemaal nog weinig. Het verhaal, wie er dood gaat, of Negan nog nare dingen doet. De fut is er uit. Maar ik kijk dit verdorie al 8 jaar, dan is het heel moeilijk het af te kappen. Zul je net zien dat het weer boeiend wordt haha.

De personages vond ik nooit echt heel meeslepend. Rick en Daryl zijn wel cool, maar ik heb niet vaak gerouwd om dode personages. Had ik bij veel andere series wel. Alleen Hershell (wie kent die ouwe opa van de boerderij nog?) zijn exit was spijtig, maar dat was maar een tijdelijke rol. Bij Lori (Dr Sarah uit Prison Break) heb ik zelfs gejuicht toen ze de pijp uit ging. Zelden zo'n extreem irritant personage in een serie gezien.

Ik kijk dit seizoen nog wel wekelijks af en aan de hand van het niveau kan het goed zijn dat volgend seizoen pas op het einde wordt bekeken. Het is niet dat ik me er elke week op verheug, voelt meer als een verplichting inderdaad.

avatar van LarryMasterRace
3,5
Ik vind dat het achtste seizoen de draad weer goed heeft opgepakt. De actie vind ik interessant en vanaf aflevering 4 ontstaat er ook meer dialoog. De vijfde aflevering was naar mijn mening erg sterk.

Als het aan mij ligt: ga zo door!

avatar van Miszmi
1,5
Ook de laatste aflevering was inderdaad weer wat beter, al vond ik aflevering 4 persoonlijk iets beter. Daar was net wat meer spanning in te vinden. Ik denk sowieso het voordeel als je de comics niet hebt gelezen, omdat je dan ook niet weet welke personages er doodgaan en welke in leven blijven. Ik was in de eerste aflevering van seizoen 7 echt geschokt, denk dat dat gevoel voor de comic-lezers toch minder of in ieder geval anders was.

Ik hoop in ieder geval dat ze deze lijn door gaan zetten. Iets meer diepgang komt er nu in en anderzijds wat stilte voor de storm vermoed ik. Van de onderlinge oorlog zie je immers niet zo heel veel momenteel. Ik ben benieuwd wat de laatste drie afleveringen voor de stop ons gaan brengen.


avatar van LarryMasterRace
3,5


Wellicht dat ik dan toch maar het derde seizoen van Fear the Walking Dead ga kijken. Een crossover lijkt me interessant.

avatar van brawljeff
2,5
Heb het lang uitgesteld, maar nu toch echt gestopt met deze serie. Ik bleef nog even doorgaan, omdat de gene met wie ik kijk het nog leuk vond, maar die is er nu ook klaar mee.

Toch jammer, ik keek het al sinds 2010.

avatar van jordandejong
4,0
brawljeff schreef:
Heb het lang uitgesteld, maar nu toch echt gestopt met deze serie. Ik bleef nog even doorgaan, omdat de gene met wie ik kijk het nog leuk vond, maar die is er nu ook klaar mee.

Toch jammer, ik keek het al sinds 2010.


Ik moet zeggen dat ik dit seizoen een verademing vind tegenover vorig seizoen. Vind het veel meer tempo hebben en allemaal net wat interessanter dan vorig seizoen, al begrijp ik zeker de redenen van degenen die ermee stoppen. Ik ben echter nog te nieuwsgierig naar sommige dingen: De helikopter (??), .....'s overstap naar FTWD, het verdere verloop van Dwight's verhaallijn... En what's up met een naakte Rick in een soort van zweethut.

avatar van Miszmi
1,5
Het is dat jij dat laatste aanhaalt, maar dat was ik dus echt weer compleet vergeten. Ik kijk het sowieso nog twee afleveringen aan, ik hoop dat aflevering 8 toch wel een knaller wordt en naar verwachting komt het dan toch wel tot een climax. Ik ben gewoon een beetje klaar met dit hele verhaal, het heeft eigenlijk niets meer te maken met het overleven in een wereld vol zombies, maar eigenlijk gewoon overleven in een wereld waar oorlog gevoerd wordt. Dan kan ik net zo goed een oorlogsfilm aan zetten.

Edit: ik doel trouwens op iets anders denk ik. De eerste aflevering zie je bepaalde beelden waar ik nieuwsgierig naar ben.

avatar van The Oceanic Six
1,5
Idem, ben de interesse ook kwijt en die spoilers van Jordandejong hierboven doen me ook niks.

Het enige wat me nog weerhoud van stoppen is dat ik dan 8 jaar voor niks aan het kijken ben. Komende week alweer de midseason-finale en ik ben er gewoon blij mee Al moet ik mezelf nog eens dwingen om s3 van Fear the walking dead te bekijken om helemaal bij te lopen.

De aflevering van gister was ook al niet veel aan.

het heeft eigenlijk niets meer te maken met het overleven in een wereld vol zombies, maar eigenlijk gewoon overleven in een wereld waar oorlog gevoerd wordt. Dan kan ik net zo goed een oorlogsfilm aan zetten.


Bovenstaande quote van Miszmi voelt voor mij ook zo aan. Ik wil geen oorlog tussen mensen zien, ik wil de besmette wereld vol ellende volgen. Hoe mensen gaan overleven. Hebben die lui van de groep geen familieleden die misschien nog ergens in Amerika leven en waar ze naar op zoek willen? Of willen ze niet uitzoeken hoe je de besmetting kan stoppen? Of willen ze niet het Amerikaanse leger vinden die ongetwijfeld niet volledig verdwenen is? Maar nee, wij moeten al seizoenen lang naar figuren als The Governor en Negan kijken.

Als je zou weten wanneer ze stoppen, dan kan je je erop in gaan stellen. Mij lijkt bijvoorbeeld 10 seizoenen wel een mooi aantal. Heb je tijd zat nog om naar een einde toe te werken. Maar dan hoor je mensen van die show in de media al over nog 50 jaar reppen...uhm.

Ik moet zeggen dat ik dit seizoen eigenlijk wel beter vind dat het gros van de voorbije seizoen na het eerste. Maar toch treedt er bij mij ook wel een TWD moeheid in. Het lot van de hoofdpersonages, op 2 of 3 uitzonderingen na, boeit me niet zo erg meer. En ik kan me ook wel vinden in de commentaar dat de show beter terug naar het post apocalyptische aspect kijkt dan enkel het conflict tussen 2 kampen.
Als seizoen 9 meer van hetzelfde wordt ga ik er wel mee klaar zijn.

avatar van Sammy
2,5
De vele in slowmotion close-up gefilmde gezichten staan voor mij symbool voor wat er nu eigenlijk mis is gegaan bij de Walking Dead: er zijn gewoon véél te veel personages. Wanneer een deel van de personages ook nog eens weinig boeiend is (mede omdat er regelmatig behoorlijk slecht geacteerd wordt), blijft er geen binding meer over. Je gaat van sommige personages zelfs hopen dat ze snel afgemaakt worden...Waar ik in de eerste paar seizoenen nog echt meeleefde en kippenvel of een brok in mijn keel kon krijgen, voel ik niets meer bij de gebeurtenissen.
Ik heb de eerste acht afleveringen toch gekeken, omdat ik het jammer vind om na zo'n lange tijd ineens te stoppen. Helaas heb ik bij veel afleveringen werkelijk geen idee waarom, hoe en wanneer personages ineens weer ergens opduiken. Het is allemaal rommelig gebracht, van de hak op de tak en voelt vrij willekeurig aan. Het afsuitende gevecht tussen Negan en Rick was ook weer een knap staaltje kneuterigheid...wat een ontzettend lachwekkend 'gevecht'. Hoezo hebben ze al zo veel seizoenen nodig om die Negan te doden? . Het is allemaal zo onnodig uitgerekt dat de rek er letterlijk uit is geraakt en de geloofwaardigheid van handelen volledig verdwenen is.
Ik zie het wel als de tweede seizoenshelft eraan komt, maar als deze serie echt zo lang door wil gaan denk ik dat het niet zoveel zin meer heeft.

avatar van LarryMasterRace
3,5
Aflevering 8 wist me toch te verbazen tegen het eind van de aflevering. Ik ben benieuwd hoe Rick gaat reageren in de tweede helft van dit sezoen nu Carl gebeten is.

avatar van Miszmi
1,5
Met de meeste personages vanaf de eerste minuut voel ik nog wel wat meer binding, al doet een Carol mij niet zoveel meer. Waar ik haar in het begin echt mega tof vond, is haar rol vreselijk naar de achtergrond geraakt en wanneer je haar een keer ziet, denk ik slechts 'oh ja, die bestaat ook nog!' Toch zijn er nog wel personages die wel wat met me doen en waarvan ik hoop dat ze nog lang mee blijven spelen. Ezekiel is trouwens één van de nieuwkomers die ik wel leuk vind, maar daar zie ik weinig perspectief in voor latere seizoenen. Maggie is er natuurlijk niet al sinds de eerste minuut, maar zowel zij als Michonne voelen voor mij wel zo.

Ze zijn deze aflevering zeer geraffineerd te werk gegaan. De eerste zestig minuten deden me niets, het boeide me niet, er komt gewoonweg geen eind aan. Slechts één minuut van deze aflevering zorgt ervoor dat ik tóch blijf kijken. Waarom Carl?! Eén van de personages waar ik nog wél wat bij voelde!

avatar van renzoroy
1,5
Het enige wat ik nog boeiend vind aan TWD is de intro song.... 0 personages die ik nog boeiend vind en vooral Carl en de zogenaamde koning Ezekiel mogen van mij z.s.m. uit de serie verdwijnen. Het liefst op een manier a la aflevering 1 van seizoen 7 Dat was de enige aflevering van de laatste paar seizoenen die nog een beetje boeiend was ...

Ik heb hetzelfde als The Oceanic Six, ik blijf ook maar kijken omdat ik er al 8 seizoenen in zit en het dan zo zonde vind om er mee te stoppen. Haha, echt te lomp eigenlijk, maar het is zo.

avatar van brawljeff
2,5
Walking Dead show fired star
Ze houden het wel gezellig bij AMC. Spoiler voor de midseason finale!

avatar van Miszmi
1,5
Werkelijk waar onbegrijpelijk!

Ik ging er in eerste instantie vanuit dat hij zelf wilde vertrekken, in de comics leeft hij immers ook nog. Nu wordt er wel vaker van de comics afgeweken natuurlijk, maar zag er niet zoveel meerwaarde in om Carl eruit te schrijven. Ik zou het hem niet eens kwalijk nemen, we hebben hem letterlijk zien opgroeien van klein jongetje naar een jongeman. Ik had wel begrepen als hij eens wat anders wilde.
Wat schetst vervolgens mij verbazing, hij wordt gewoon ontslagen! Hij wil zelf nog zo graag door.


Ik zal wachten op een statement van AMC, maar dit zou voor mij daadwerkelijk een reden zijn om alsnog af te haken.

avatar van The Oceanic Six
1,5
Wees blij, wat een irritant figuur was dat. Al vele seizoenen lang.

Was overigens een aardige aflevering. Wel erg donker, vond het soms lastig te volgen.

avatar van larsk0
1,0
Vooralsnog vind ik seizoen 8 nogal een belediging richting de trouwe fans. Na de eerste 5 afleveringen waren we nog geen één dag verder. Erg veel afleveringen waarin één persoon centraal stond, dat doen ze om het seizoen te rekken en centjes te besparen. Je hebt als kijker de helft van de tijd geen idee wat er nou precies speelt. Wat is dat ingenieuze plan? De zombies zijn bijzaak geworden. Het wordt gewoon te veel uitgemolken nu, dat "saviours" gebeuren. Hopelijk dat het tweede deel er voor zorgt dat ik het cijfer nog wat op kan krikken. Ik zal het niet meteen opgeven, kijk dit nu al erg lang met veel plezier. Maar op deze manier gaan ze kijkers verliezen. Onbegrijpelijk eigenlijk, wanneer je zo'n sterke serie kan afleveren en dan opeens zo slecht... Dat heb je toch in de gaten dan? Lijkt mij.. Nou ja, hopelijk kan de serie weer uit de dood herrijzen...

Dat ze Carl eruit schrijven begrijp ik dan weer wel. Je moet een beetje geluk hebben, wanneer je een serie begint en daar een kind voor cast, dat hij het acteren echt onder de knie gaat krijgen, maar het was toch echt tenenkrommend het acteer niveau van Chandler Riggs bij tijd en wijlen. Terechte exit.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:41 uur

geplaatst: vandaag om 04:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.