• 10.585 nieuwsartikelen
 • 161.775 films
 • 10.104 series
 • 29.662 seizoenen
 • 613.318 acteurs
 • 192.931 gebruikers
 • 8.966.403 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Walking Dead - Seizoen 1 (2010)

3,96 492 stemmen

Alternatieve titel: Walking Dead

IMDb beoordeling: 8,1 (1.070.498)

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 12 minuten

Ontwikkeld door: Frank Darabont

Met: Andrew Lincoln, Sarah Wayne Callies en Steven Yeun

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 31 oktober 2010

Eerst uitgezonden op: AMC (Verenigde Staten)

Plot The Walking Dead

Als politieagent Rick Grimes (Andrew Lincoln) wakker wordt in het ziekenhuis nadat hij is neergeschoten tijdens een achtervolging, lijkt alles verlaten. De bloemen naast zijn bed zijn verlept. Als hij naar buiten gaat om uit te zoeken wat er aan de hand is, vind hij een enorme hoeveelheid lijken naast het ziekenhuis. Als hij verdwaasd verder door het verlaten dorp loopt, komt hij Morgan Jones (Lennie James) en zijn zoon tegen. Eerst wordt Rick door hen als vijand aangezien maar de twee besluiten hem toch op te vangen. Nadat Rick weer bijgekomen is, vertellen Morgan en zijn zoon wat er aan de hand is.

Afleveringen Seizoen 1 (2010)

 1. 1. Days Gone Bye

  31 oktober 2010 (42 minuten)

  Rick is op zoek naar zijn familie nadat hij uit een coma is ontwaakt in een wereld die wordt geterroriseerd door zombies. Morgan en Duane, die hij onderweg ontmoet, leren hem te overleven.

 2. 2. Guts

  7 november 2010 (42 minuten)

  Rick is er onbewust de oorzaak van dat een groep overlevenden vast komt te zitten tussen de zombies. De sfeer in de groep gaat over van beschuldigingen naar geweldplegen.

 3. 3. Tell It to the Frogs

  14 november 2010 (42 minuten)

  Nadat hij is teruggekeerd in het kamp met de overlevenden, heeft Rick een emotionele hereniging met zijn vrouw en zoon. Rick besluit, tegen het advies van Shane in, terug naar Atlanta te gaan voor Merle Dixon en de zak met geweren.

 4. 4. Vatos

  21 november 2010 (42 minuten)

  Terwijl ze nog op zoek zijn naar Merle, probeert de groep de zak met wapens op te halen. Ze worden aangevallen door andere levende mensen die ook naar de wapens op zoek zijn. De groep slaagt erin om één van hen te pakken te krijgen, maar het grootste gedeelte van de aanvallers weet te ontsnappen en neemt Glenn in gijzeling. In het kamp verrast een grote groep zombies de overlevenden.

 5. 5. Wildfire

  28 november 2010 (42 minuten)

  Rick leidt de groep naar CDC na de aanval op het kamp. Jim moet een verschrikkelijk beslissing nemen.

 6. 6. TS-19

  5 december 2010 (42 minuten)

  Rick en de groep worden toegelaten in de CDC door een vreemde dokter. Maar niet alles is wat het lijkt in hun nieuwe onderkomen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Jordy

Jordy

 • 22567 berichten
 • 2952 stemmen

Ik vond het erg sterk beginnen, maar het werd per aflevering minder. Met dat overheidsgebouw op het eind als dieptepunt. Ben niet aan seizoen 2 begonnen.


avatar van jordandejong

jordandejong

 • 4517 berichten
 • 1323 stemmen

Mmm. Ik vond de Mexicaanse 'thugs', met hun 'opvang' het dieptepunt. Voor de rest wel een erg sterk seizoen met een goede balans tussen ouderwets zombiegeweld en interessante ontwikkelingen binnen de groep. Ook het seizoen met de fijnste groepssamenstelling vind ik. Met een Darryl die nog echt een bad-ass was, een Shane die voor veel spice zorgde (in seizoen 2 nog een stukje meer), een grappige en sympathieke Dale en een Glenn die nog niet honds irritant was. En daarnaast natuurlijk nog verschijningen van de minstens zo interessante Merle, Morgan en Dr. Jenner.


avatar van clutch

clutch

 • 201 berichten
 • 570 stemmen

Dat einde met het overheidsgebouw vond ik juist wel sterk, ondersteund met Tomorrow is a long time van Bob Dylan. Verder is het seizoen best onderhoudend en vermakelijk maar hierna vond ik het heel wat sterker worden. Qua karakterontwikkelingen en suspense is het nog maar een rustige aanloop naar wat er komen gaat en de groepssamenstelling ligt mij hier nog niet zo. Darryl vind ik hier juist nog maar een vervelend brulaapje, en Glenn en Carol zijn ook niet zo boeiend in dit seizoen. Maar goed, zoals ik al zei is dit nog een beetje het prille begin. Nu zijn de rest van de seizoenen ook zeker niet van een constant niveau, maar dat komt later wel. Voor mij was deze eerste iig wel overtuigend genoeg om verder te gaan met TWD.


Tja, The Walking Dead is zowat de eerste serie waaraan ik verslaafd raakte. De serie had dan ook een heel sterk eerste seizoen. Interessante personages, wereldopbouw en de zombie hype zorgde ervoor dat dit seizoen me geboeid hield tot en met de laatste aflevering. Verder heeft de serie nog vooral lage punten gekend, met enkele sterke momenten in de latere seizoenen. Maar die zal ik misschien bij de andere seizoenen bespreken.


avatar van clockwork72

clockwork72

 • 2727 berichten
 • 1570 stemmen

Begon ijzersterk weet ik nog wel alleen de laatste episode verziekte voor mij gelijk alles, heb de rest ook nooit bekeken.


avatar van karaflax

karaflax

 • 7 berichten
 • 48 stemmen

Het heeft even geduurd voordat ik deze serie ging kijken. Zombies en afhakken van hoofden passen doorgaans niet in mijn te kijken lijstje. Nadat ik uiteindelijk toch ben gaan kijken, bleek het om meer te gaan. Om het opbouwen van een nieuwe wereld en alle problemen die zich daarbij voor zouden kunnen doen. Spannend!


avatar van WB

WB

 • 1453 berichten
 • 2393 stemmen

Dit eerste seizoen was zeer sterk. Eerste echte zombieserie, die het apocalypsgevoel naar boven bracht. Ook dat gevoel van een lege stad, inclusief die onwetendheid; heerlijk.


avatar van tattoobob_mm

tattoobob_mm

 • 84 berichten
 • 50 stemmen

Sterk eerste seizoen van een nieuwe serie destijds....daarna werd het voor mij helaas wat minder,

het werd te langdradig en eentonig.

Acteerwerk was meer dan goed en ook de zombies enz zagen(zien)er fantastisch uit dus daar lag het zeker niet aan.

Vooralsnog eerste seizoen was fantastisch.


avatar van Tommeh

Tommeh

 • 7275 berichten
 • 3157 stemmen

Sluit me aan bij Jordy, na het sterke begin gaat de kwaliteit steeds verder omlaag. Het is al een tijd geleden maar ik herinner me dat ik me kapot zat te ergeren aan de vreemde/onlogische keuzes die gemaakt werden en de matige groepsdynamiek.

Toch zonde dat deze serie me niet bevalt omdat ik normaliter alles verslind wat met zombies te maken heeft. Ik ben ook meerdere keren aan seizoen 2 begonnen, puur omdat ik het goed wíl vinden. Maar helaas, toch weer iedere keer afgehaakt.


avatar van DVD-T

DVD-T

 • 15378 berichten
 • 2807 stemmen

Idee is geniaal, al is zoiets in films vaak al wel gedaan. In een serie vorm kun je er wel veel aan toevoegen, aangezien je langer de tijd krijgt om dat te doen. En dan vooral op het vlak van drama. Komt in The Walking Dead erg goed uit de verf. Ook erg goed dat er niet te lang wordt gedaan om enkele onthullingen en situaties. Soms wordt er over een iets drie afleveringen gedaan. In TWD is dit niet het geval en doet men nergens echt te moeilijk over. Het terugzien van zijn vrouw duurt maar 2 afleveringen . Production valeu ligt erg hoog. Er is veel tijd ingestoken om echt iets tofs te maken. De zombies zien er fantastisch uit. Maar daarbij kun je niets anders verwachten aangezien een van de beste make-up teams er achter zit. Nergens voelt het ook als een serie aan. Het is een fantastische lange film, waar meer inzit dan je in eerste instantie zou denken. Ja, goed verhaal, drama komt goed uit de verf, toffe locaties, goed acteerwerk, leuke effecten, fijne personages. Heeft alles wat een top serie zou moeten hebben.


avatar van brawljeff

brawljeff

 • 2772 berichten
 • 3155 stemmen

Deze serie heeft mijn favoriete pilot allertijden. Ik was gelijk verkocht. Heb die aflevering zelfs nog een keer in de zwart-wit uitgave gekeken. Perfecte combinatie tussen sfeer, drama, actie en spanning. Helaas gaat het daarna bergafwaards met de serie.


avatar van PeterW

PeterW

 • 107 berichten
 • 855 stemmen

Ik vind het een vreselijke serie; ik begrijp niet dat ik er nog naar kijk.


avatar van ace leader_mm

ace leader_mm

 • 5 berichten
 • 0 stemmen

Deze serie bevat één van de beste pilots ooit, wellicht mijn favoriet aller tijden. Het overlevingsconcept is zeer boeiend ('who dies next?'), samen met met psychologische aspect; je krijgt te zien wat voor een impact de zombie apocalypse op de mens heeft en wat ze er allemaal voor over hebben alleen maar om te overleven. Dit alles maakt het een serie waarvan je letterlijk niets wilt missen: 5* voor The Walking Dead.


avatar van HK Senator

HK Senator

 • 589 berichten
 • 1271 stemmen

Ik begrijp niet waarom deze serie zo hoog scoort. Werkelijk niets is origineel. Wie bekend is het het zombiefilm genre heeft alles al tientallen keren gezien. Het wakker worden in een ziekenhuis en alles verlaten aantreffen (28 days later), het verschansen op het dak van een winkelcentrum (dawn of the dead), het overlevings concept (alle zombiefilms), geliefden die sterven en terug komen als zombie,... etc. etc...

Het is wel goed uitgewerkt en de zombies zien er goed uit. Maar origineel of vernieuwend? Nee, verre van dat!


avatar van Pecore_mm

Pecore_mm

 • 32 berichten
 • 117 stemmen

Dit eerste seizoen is nog wel vermakelijk, maar de seizoenen hierna (t/m 3 heb ik gezien) zijn veel te veel van hetzelfde, alleen een andere locatie.


avatar van TheManInBlack

TheManInBlack

 • 215 berichten
 • 382 stemmen

In eerste instantie trok mij dit niet zo, nadat een kameraad van mij deze serie tipte om te kijken nam ik toch het besluit om eraan te beginnen. Ik had seizoen 1 tot en met seizoen 6 in 1 stuk doorgekeken. (wanneer ik vrije tijd had bedoelde ik) Seizoen 7 heb ik gevolgd via Fox, elke week een nieuwe aflevering. Nu ben ik een groot fan van deze serie, en is het ook mijn nummer 1 favoriete serie.

In dit seizoen wordt er goed uitgelegd wat er aan de hand is in de wereld. De Atlanta groep wordt ook goed geïntroduceerd. Walkers zien er echt super uit, en de spanning is constant aanwezig. Omgeving waar ze zich bevinden ziet er ook erg verlaten uit zoals het hoort. Ben benieuwd of we Morales ooit nog terug zien komen.

De serie ontwikkelt zich steeds verder door, eerst denken ze dat de walkers de grote vijanden zijn, maar in de volgende seizoenen komen ze tegenover menselijke vijanden te staan.


avatar van Esteban

Esteban

 • 3595 berichten
 • 1813 stemmen

Na al die jaren dan toch eindelijk mee gestart. Bevredigend, zonder twijfel. Al heeft dit seizoen wel wat last van typische opstart problemen. Het feit dat we zowat alle mogelijke scenario's in talloze films gezien hebben, helpt ook niet echt. Karakters sterven voor we deze echt kennen en de onlogische daden stoorden me soms. Neemt niet weg dat ik het zeer te pruimen vond en het qua opzet naar meer seizoenen wel kan tellen. Ondertussen met S2 gestart.


avatar van Leno_mm

Leno_mm

 • 19 berichten
 • 254 stemmen

Voorspelbare zombieserie die nergens weet te verrassen en vooral erg traag is, met oninteressante karakters en matige dialogen. De karakters zijn erg stereotype en de melodramatisch scenes zijn slepend. Daarnaast zijn de zombies erg traag en totaal niet dreigend, men kan steeds gewoon weglopen maar komen onnodig is benaderde situaties terecht. Dit levert soms lachwekkende scenes op.


avatar van SSeagal

SSeagal

 • 1865 berichten
 • 658 stemmen

Het seizoen waar het allemaal mee begon, duh. Dit seizoen vond ik ijzersterk, mede door de meer creepy scenes en horrorachtige sfeer, iets wat ik soms mis in de laatste seizoenen. 4,5*


avatar van Sisorow5_mm

Sisorow5_mm

 • 33 berichten
 • 16 stemmen

Kwam er dus net pas achter dat, ook al heeft Netflix Walking Dead niet, het wel gewoon legaal te streamen is op Ziggo GO en Amazon Prime, heel erg fijn! Topserie hoor, verdient absoluut de hoge Tomatometer score en IMDb rating!


avatar van Scarafax

Scarafax

 • 103 berichten
 • 514 stemmen

Echt maar 2 afleveringen gezien. Kwam best goed over echter niet meer verder aan toegekomen. Kijk te veel series en films...


avatar van hoffhaan

hoffhaan

 • 772 berichten
 • 2141 stemmen

Heb eigenlijk niet zoveel met horror en zeker niet met zombies. Dat is de reden dat ik deze serie lang heb uitgesteld. Op aanraden van mijn zoons toch eens gaan kijken. Ben nu het tweede seizoen aan het kijken en het valt allerzins mee. Goede spanningsopbouw ben benieuwd hoe ze de spanning erin houden heb nu wel de meeste onverwachte verschijningsmomenten wel gezien. 3.5


avatar van Phantasm

Phantasm

 • 6641 berichten
 • 6568 stemmen

Begonnen met deze serie toen deze net was verschenen. Alles gekeken t/m seizoen 8. Ik ga niet bij elk seizoen een tekst neerzetten, maar weet nog wel dat de begin periode prima was. Ik geef de seizoenen die ik heb gezien nog een ster waardering.


avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

 • 3304 berichten
 • 1402 stemmen

Mooi seizoen. Heb het inmiddels twee keer helemaal gekeken. Jaren geleden begonnen en gekeken tot seizoen 5, maar nooit meer afgemaakt. Geen zin meer om verder te gaan. Sinds een aantal maanden geleden toch weer zin gehad om verder te kijken, maar ik was alles weer vergeten. Dus de serie opnieuw herstart vanaf seizoen 1. Het viel mee hoeveel ik nog wist.

Dit seizoen staat zeker in de top 3 van de beste seizoenen. Het begint allemaal vrij rustig en bouwt langzaam op en dat vind ik er zo goed aan. Er zit echt sfeer en karakter in en niet alleen maar zombies uitmoorden en duffe verhaallijnen tussendoor. De ontknoping in de CDCwas iets minder, maar is niet storend. Daarnaast is het ook lekker kort waardoor het niet langdradig wordt.


avatar van mcdaktari

mcdaktari

 • 6217 berichten
 • 0 stemmen

Dit blijf ik toch één van de beste seizoenen vinden. Wat een te gekke serie vond ik dit na het kijken. Ik kon niet stoppen met kijken, en dat wil zeggen dat ze het perfect gemaakt hebben


avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

 • 248 berichten
 • 269 stemmen

Ik heb het eerste seizoen op dvd gekregen, maar het heeft jarenlang in de kast gelegen. Ik was wel een beetje klaar met zombiefilms/series. Maar TWD is toch wel een aangename uitzondering in het zombiegenre. De nadruk ligt niet zozeer om zoveel mogelijk zombies af te knallen, maar om een leven op te bouwen in een nieuwe wereld. Fijn dat alle seizoenen op Netflix staan.


avatar van tommykonijn

tommykonijn

 • 4956 berichten
 • 2209 stemmen

Misschien wel de eerste serie sinds The 100 die ik weer in hoger tempo aan het bekijken ben. De laatste tijd merk ik vooral dat ik bij series moeilijk door het eerste seizoen heen kom of het zelfs opgeef. Echt 'verslaafd' is alweer een behoorlijke tijd geleden en zover zou ik ook nog niet willen gaan bij The Walking Dead, maar seizoen 1 is wel veelbelovend.

Voornaamste is dat de personages wel interessant zijn. Rick is een fijn hoofdpersonage en ook de rest van de groep legt een mooie basis. Ze blijven allemaal nog wat oppervlakkig, maar ik ben zeer benieuwd hoe ze zich in de volgende seizoenen gaan ontwikkelen. Ik zie genoeg potentie. Er zitten in ieder geval nog geen overduidelijk storende personages tussen. Natuurlijk zitten er altijd een paar raddraaiers bij, maar die heb je nodig om de boel op gang te krijgen. Qua acteerwerk heb ik ook nog niks te klagen.

Als ik dan al een minpunt moet noemen zijn het enkele opvallende onwaarschijnlijkheden. De voornaamste vond ik nog wel dat Rick, die eindelijk na alle ellende zijn gezin teruggevonden heeft, besluit ze een dag later weer te verlaten. Ik snap dat men wil laten zien dat Rick erg nobel is, maar het kwam eerder een beetje komisch over. In de laatste aflevering leek de logica een beetje weg. Op het moment dat Rick toch op redelijk luidruchtige toon probeert het overheidsgebouw binnen te komen, komen er langzaam eens een stuk of twee zombies kijken... en dat terwijl het hele terrein er vol mee ligt. In eerdere afleveringen komen ze al opdraven als er iemand langsloopt. Noem het muggenziften, maar het viel wel op.

Al met al - enkele schoonheidsfoutjes daargelaten - vond ik het een sterk begin. Nog niet hoogstaand, maar in ieder geval boeiend genoeg om deze serie even vast te houden.

3,5*


avatar van umbra

umbra

 • 3610 berichten
 • 3389 stemmen

Deze eindelijk beginnen kijken, na herhaaldelijk aanraden van een goei vriendin, webbe nogal veel zelfde smaak qua films en series. Maar zo tegendraads ik ben, ga ik daar zelden direct op in. Maar ze é ni overdreven, 1ste seizoen is al lekker vet, kijkt wel zeer vlot weg. Dit is blijkbaar ook korste seizoen, volgende gaan tot in de 20 episodes, hopelijk van eenzelfde kwaliteit...of nog beter


avatar van schip010

schip010

 • 83 berichten
 • 283 stemmen

Een serie heeft altijd sterke momenten, maar ook mindere. Ik ben absoluut geen liefhebber van horror, dus als er in de beschrijving nog maar iets van zombies vermeld staat, Keek ik niet eens verder.

Walking dead is de uitzonderin. Per abuis toch eerste aflevering bekeken.

Bleef hangen. Is een echte bingewatcher.Goed acteerwerk.Heb er niet altijd zin in, maar blijf toch kijken. Dat zegt voor mij al veel.


avatar van 84robkuh

84robkuh

 • 97 berichten
 • 83 stemmen

Ik zit op dit moment midden in seizoen 3 en heb nog een lange weg te gaan, maar al vanaf seizoen 1 knaagt er iets aan mij. Misschien dat ik iets gemist heb, maar al vrij vroeg in het seizoen weten ze onopgemerkt rond te lopen tussen de Walkers door zich in te smeren met bloed/ingewanden van een Walker. Dit werkt perfect tot het moment dat het gaat regenen. Waarom wordt dit niet veel vaker toegepast om te ontsnappen? Lijkt mij dat je zo'n belangrijke ontdekking niet zomaar vergeet., of heb ik iets gemist?


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 3053 berichten
 • 2238 stemmen

The Walking Dead kan natuurlijk niet ontbreken om te zien als je zombie fan bent maar ondanks dat de serie al van 2010 is kwam het er nog nooit van om de reden dat ik ten eerste niet zo'n serie kijker ben, ik eigenlijk zelden als streamer actief ben en het er op tv gewoon nooit van kwam. Maar zoals gewoonlijk bracht de kringloop daar verandering in door een box tegen te komen met de eerste drie seizoenen waarop maar één antwoord kan komen en dat was meenemen en uitproberen.

Weken terug werd er al afgetrapt met een avondje Back 4 Blood, kan helaas niet tippen aan zijn voorganger L4D2, en de eerste drie afleveringen waarop er gisteren werd afgesloten met andermaal een avondje B4B en de laatste drie afleveringen van het eerste seizoen, en hoewel mijn hart niet overslaat van enthousiasme is het toch wel leuk genoeg om door te zetten met de andere twee seizoenen. Wennen en de kat uit de boom kijken is het sowieso met een serie die vrij traag op gang komt en de conclusie van mijn game kameraad en mij toch is dat er niet zo bot veel gebeurt rond Grimes die wakker wordt in een surrealistische situatie en opzoek gaat naar overlevenden en zijn gezin. En zoals reeds gezegd gebeurt er niet zo gek veel, maar The Walking Dead lijkt ook niet voor de Gore, kills en grof geweld te willen gaan maar eerder oog te hebben voor, en een beeld te willen schetsen rond, de mensen, de karakters en vooral de stress en druk op de overlevenden en de groep die we volgen.

Kleur op de wangen krijgt de serie sowieso door de integere hoofdrolspeler Grimes, interessant zijn de struggles met ex-collega Shane, maar ook door de knappe dames in de vorm van Callies en Holden, maar nog het meeste door de redneck hillbillies Merle en vooral Daryl. En sterk en interessant is sowieso de opbouw naar de problemen in aflevering 4 en hetgeen dat daarna allemaal gebeurt en uitmondt in een interessante eindfase. Jammer dat de explosie op het einde behoorlijk overdreven is maar voorruit. Dit samen met een prima cast in de vorm van DeMunn, Bernthal, Lincoln en Reedus plus de muziek maakt The Walking Dead tot een prima zit. Maar tot het beste dat ik ooit gezien heb behoort The Walking Dead niet, want daar mist het toch een bepaalde intensiteit voor. Maar zoals reeds gezegd zie ik niet op tegen de volgende seizoenen. Twijfel is er nog wel rond het cijfer, want een 4 vind ik dit toch echt net te hoog waar een 3,5 weer net te laag is. Helaas wint de 3.5 het toch maar misschien dat er ooit nog eens verandering in komt.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59025 berichten
 • 3909 stemmen

Lovelyboy schreef:

The Walking Dead kan natuurlijk niet ontbreken om te zien als je zombie fan bent maar ondanks dat de serie al van 2010 is kwam het er nog nooit van om de reden dat ik ten eerste niet zo'n serie kijker ben, ik eigenlijk zelden als streamer actief ben en het er op tv gewoon nooit van kwam. Maar zoals gewoonlijk bracht de kringloop daar verandering in door een box tegen te komen met de eerste drie seizoenen waarop maar één antwoord kan komen en dat was meenemen en uitproberen.

Tip, hou het bij die drie seizoenen. Lang zat. Al blijft het daarna nog een paar seizoenen aardig kijkbaar, zonder groots te zijn. Daarna zo rond seizoen 7 en verder is het gewoon stront.

Overigens kun je dit ook volledig bekijken op Netflix en Disney, mocht je toch door willen gaan.

De serie begon ooit als een spannende serie over overleven en ''walkers'' verslaan, maar werd al snel een GTST met ondoden.


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 3053 berichten
 • 2238 stemmen

The Oceanic Six schreef:

(quote)

Tip, hou het bij die drie seizoenen. Lang zat. Al blijft het daarna nog een paar seizoenen aardig kijkbaar, zonder groots te zijn. Daarna zo rond seizoen 7 en verder is het gewoon stront.

Overigens kun je dit ook volledig bekijken op Netflix en Disney, mocht je toch door willen gaan.

De serie begon ooit als een spannende serie over overleven en ''walkers'' verslaan, maar werd al snel een GTST met ondoden.

Ik had juist van iemand anders begrepen dat de seizoenen in het midden kelderen qua niveau om richting het einde weer bij te trekken. Ach we zullen zien, wellicht zijn we er na drie seizoenen al klaar mee


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.