• 159.515 films
 • 9.820 series
 • 29.129 seizoenen
 • 608.940 acteurs
 • 355.383 gebruikers
 • 8.901.942 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Walking Dead - Seizoen 7 (2016-2017)

3,35 247 stemmen

Alternatieve titel: Walking Dead

IMDb beoordeling: 8,1 (1.057.060)

Afleveringen: 16

Speelduur: 12 uur en 11 minuten

Ontwikkeld door: Frank Darabont

Met: Andrew Lincoln, Norman Reedus en Chandler Riggs

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 23 oktober 2016

Eerst uitgezonden op: AMC (Verenigde Staten)

Plot The Walking Dead

Als politieagent Rick Grimes (Andrew Lincoln) wakker wordt in het ziekenhuis nadat hij is neergeschoten tijdens een achtervolging, lijkt alles verlaten. De bloemen naast zijn bed zijn verlept. Als hij naar buiten gaat om uit te zoeken wat er aan de hand is, vind hij een enorme hoeveelheid lijken naast het ziekenhuis. Als hij verdwaasd verder door het verlaten dorp loopt, komt hij Morgan Jones (Lennie James) en zijn zoon tegen. Eerst wordt Rick door hen als vijand aangezien maar de twee besluiten hem toch op te vangen. Nadat Rick weer bijgekomen is, vertellen Morgan en zijn zoon wat er aan de hand is.

Afleveringen Seizoen 7 (2016-2017)

 1. 1. The Day Will Come When You Won't Be

  23 oktober 2016 (46 minuten)

  Na wreed te zijn overmeesterd, knielen Rick en zijn groep hulpeloos voor Negan en zijn bende Saviors. Ze leiden een zwaar verlies dat iedereen getraumatiseerd achterlaat.

 2. 2. The Well

  30 oktober 2016 (46 minuten)

  Carol en Morgan arriveren bij het Koninkrijk om Ezekiel te ontmoeten, een mysterieuze leider die hun wellicht kan helpen in de komende strijd tegen de Saviors.

 3. 3. The Cell

  6 november 2016 (42 minuten)

  Daryl wordt meegenomen door Negan naar de Sanctuary, het thuis van de Saviors. In de tussentijd krijgt Dwight de opdracht om een weggelopen lid van hun groep terug te brengen.

 4. 4. Service

  13 november 2016 (1 uur)

  Terwijl Rick en de rest nog aan het bijkomen zijn van de tragedie in de safe-zone, komen Negan en zijn Saviors aan in Alexandria om hun geld op te eisen.

 5. 5. Go Getters

  20 november 2016 (44 minuten)

  Op de Hilltop herstellen Maggie en Sasha van hun verdriet. Terwijl Carl Enid begeleidt naar de Hilltop, moeten Jesus en de gemeenschap standhouden tegen nieuwe dreigingen van de Saviors.

 6. 6. Swear

  27 november 2016 (49 minuten)

  Op zoek naar nieuwe voorraad, ver weg van het gevecht tegen de Saviors, kunnen Tara en Heath nog niet vermoeden welke naderende gevaren hun te wachten staan.

 7. 7. Sing Me a Song

  4 december 2016 (1 uur en 02 minuten)

  Carl breekt in bij de Sanctuary om Negan en zijn mannen te vermoorden. Maar dan krijgen Carl en Negan een onverwachtse band met elkaar. Tegelijkertijd zoeken de bewoners van Alexandria naar voorraad.

 8. 8. Hearts Stills Beating

  11 december 2016 (44 minuten)

  Terwijl een aantal leden van de groep voorraden zoeken, gaat het ongewenste bezoek van Negan aan Alexandria verder. Met hoogopgelopen spanningen, lopen de zaken snel uit de hand.

 9. 9. Rock in the Road

  12 februari 2017 (44 minuten)

  Jesus leidt Rick en de groep naar de Kingdom, om King Ezekiel te overtuigen om Alexandria en de Hilltop te steunen in de oorlog tegen Negan.

 10. 10. New Best Friends

  19 februari 2017 (44 minuten)

  Terwijl ze zoeken naar een vermiste inwoner van Alexandria, komen Rick en zijn groep een mysterieuze gemeenschap tegen, de inwoners anders dan alles wat ze tot nu toe gezien hebben.

 11. 11. Hostiles and Calamities

  26 februari 2017 (44 minuten)

  Een inwoner van Alexandria ontdekt dat ze de mysterieuze, verwarrende en angstaanjagende wereld binnen het leefgebied van de Saviors moeten doorgronden.

 12. 12. Say Yes

  5 maart 2017 (44 minuten)

  De groep zoekt naar voorraden. In Alexandria moet iemand een zware morele keuze maken.

 13. 13. Bury Me Here

  12 maart 2017 (44 minuten)

  Zaken lopen anders dan gepland wanneer een groep inwoners van de Kingdom goederen aflevert bij de Saviors.

 14. 14. The Other Side

  19 maart 2017 (44 minuten)

  De Saviors doen een onverwachts bezoek aan de Hilltop, ze verrassen iedereen. Ze zijn van plan om meer benodigdheden mee te nemen.

 15. 15. Something They Need

  26 maart 2017 (44 minuten)

  Een groep uit Alexandria gaat op reis. Een lid van de groep moet een hartverscheurende beslissing maken.

 16. 16. The First Day of the Rest of Your Life

  2 april 2017 (30 minuten)

  De spanning loopt hoog op wanneer wegen kruisen. De groep voert een ingewikkeld plan uit.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van jerome998

jerome998

 • 177 berichten
 • 1680 stemmen

Kondoro schreef:

Het geheel van de The Walking Dead, de samenhang en het kikke gevoel dat de serie je van seizoen 1 af geeft is totaal weg. Met name de overgang waar Frank Darabont voor kiest om de zombies wat achterwegen te laten en een gevecht tussen twee groepen mensen belangrijk laat maken.

Frank Darabont is al sinds 2011 niet meer met de serie verbonden

''In July 2011, Darabont was fired from the position as showrunner. Initial reports suggested that he was unable to adjust to the schedule of running a television series; however, it was later confirmed that he was fired due to AMC's desire to reduce the show's budget (twice as many episodes for 20% less of a budget) and his strained relationship with the executives of AMC''.


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 10453 berichten
 • 2396 stemmen

Sheppard.

Tja, verkeerd geïnformeerd hier dus.


avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

 • 1314 berichten
 • 979 stemmen

StuF

Nou, niet hier verkeerd geïnformeerd. Frank Darabont heeft deze serie wel ontwikkeld, hij is alleen helaas tijdens het 2e seizoen ontslagen. Jammer, want anders was de serie veel beter geweest.


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 10453 berichten
 • 2396 stemmen

Tomtommer

Dan ben ik alsnog verkeerd geïnformeerd.


avatar van Shaky

Shaky

 • 3712 berichten
 • 12245 stemmen

Hmmm.. ik heb de eerste 5 afleveringen gekeken nu en dacht 'best aardig seizoen, zeker na die dijk van een openingsaflevering, maar even op TvMeter kijken of ze dit wel netjes binnen acht afleveringen gaan afronden of dat het gerekt wordt tot tien.......' ....damn... 16 afleveringen?? Dit voelt alsof er nog heel erg veel pure opvulling gaat komen. Met lichte tegenzin zet ik toch maar door.


avatar van Shaky

Shaky

 • 3712 berichten
 • 12245 stemmen

Ik heb het seizoen nu volledig gezien en ben zeer aangenaam verrast. Hoewel ik me kan vinden in veel opmerkingen (traag, veel hetzelfde), werd dit seizoen wel op een goede manier gebracht: het is opbouwend en blijft boeien. Nu moet ik er eerlijk bij zeggen dat ik seizoen 6 ongeveer twee jaar geleden gezien heb, wanneer ik seizoen 7 rechtstreeks achter seizoen 6 had gezien was ik ook minder positief geweest. Dan voelt het slepend en te traag. Met twee jaar pauze kon dit seizoen me goed bekoren. De karakters blijven (redelijk) interessant, er is genoeg drama en actie en ik heb nog nooit iemand zo goed, zo lang een 'flat character' zien spelen (Jeffrey Dean Morgan). Dat vind ik oprecht knap; een ééndimensionaal personage spelen en dan toch al een kleine twintig afleveringen weten te boeien. Tijd om met seizoen 8 verder te gaan.


avatar van Phantasm

Phantasm

 • 6484 berichten
 • 6416 stemmen

Vanaf dit seizoen vond ik het er niet echt beter op worden.


avatar van Daan258

Daan258

 • 3671 berichten
 • 2445 stemmen

Ondertussen alweer bijna 2 maanden geleden dat ik dit 7e seizoen heb afgekeken.

Gelukkig een klein verbetering ten opzichte van het vorige seizoen maar ik kan het niet meer dan vermakelijk voor tussendoor noemen.

Het is een groot pluspunt dat Jeffrey Dean Morgan een goede toevoeging was aan dit seizoen. Ik moet dan wel toegeven dat hij een ontzettend toffe rol heeft en het ook heel goed weet te doen.

Hij weet dit seizoen wel een beetje omhoog te gooien.

Verder allemaal wel vermakelijk maar daar is alles wel mee gezegd. Het is allemaal niets nieuws meer.

3,5*


avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

 • 3296 berichten
 • 1383 stemmen

De eerste aflevering van dit seizoen is geweldig!! Misschien wel één van de beste afleveringen van alle seizoenen tezamen. Daarna zakt het in elkaar als een pudding. Het is zo jammer, want het had zoveel potentie. Ze hadden zoveel koele en ruige dingen kunnen doen, maar nee.

Heel dit seizoen kabbelt voort met eindeloze conversaties tussen Negan en de groep. Dat hij wint, dat hij geweldig en de baas is. De groep van Rick heeft alleen maar ellende en ellende. Keer op keer worden ze besodemietert. Goede emotionele ontwikkeling, maar wel erg vervelend om naar te kijken. Je wilt dat ze ook een keer winnen. Of in ieder geval de Negans genadeloos terugpakken en geven wat ze verdienen. Dat alles gebeurd niet. Keer op keer domme keuzes en het gaat maar door. Ik had gehoopt dat dit seizoen de ontknoping zou zijn, maar nee het gaat nog een heel seizoen verder, met weer precies dezelfde ontwikkelingen. Daarnaast had Negan Rick allang kunnen vermoorden, maar doet het steeds niet. Andersom kon het ook. Ook is het belachelijk dat die Negan heel zijn eigen groep in de greep heeft terwijl zij met veel meer zijn. Dus ze hadden gewoon samen kunnen spannen en hem kunnen vermoorden, maar dit durfde ze niet.
´


avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

 • 248 berichten
 • 269 stemmen

Aardige seizoen, Negan steelt toch wel een beetje de show. Hij is vreselijk, maar toch likeable.


avatar van umbra

umbra

 • 3526 berichten
 • 3333 stemmen

Zalig met Jeffrey Dean Morgan als Negan, lekker dystopisch allemaal.


avatar van schip010

schip010

 • 79 berichten
 • 262 stemmen

Wat maakt een goede serie gedenkwaardig? Wanneer moet je stoppen zodat een ieder hunkert naar een vervolg?

Wat heb ik genoten tot dit seizoen begon.

Met de mogelijkheid tot versneld afspelen bezin ik me soms aan speed 1,25. In seizoen 7 is 1,5 speed nog te traag. Verrast niet meer.Valt in herhaling en blijft onnodig lang bij hetzelfde issue hangen. Echt teleurstellend.

Is zo,n bekend fenomeen. Slechts weinig goede series blijven goed tot het einde.

Het is wel duidelijk dat er eerder naar een businessmodel en kortstondige verdiensten wordt gekeken dan naar de kwaliteit. Dit doet afbreuk en ik vraag me af of dat slim is. Beter was het om de regiseur twee jaar te laten broeden op een nieuw uniek concept. Want dat was het.


avatar van tommykonijn

tommykonijn

 • 4943 berichten
 • 2199 stemmen

Wat is dit traag geworden, zeg... De eerste aflevering is al absoluut niet mijn ding. Ik weet dat daar veel lovende berichten over te vinden zijn, maar dergelijke 'torture porn' is gewoon niet aan mij besteed. Vervolgens moet je een heel seizoen lang toekijken hoe Negan en zijn club oppermachtig zijn. De zombies zijn inmiddels echt decor geworden en ik vraag me oprecht af waarom dit nog The Walking Dead heet.

Ik vind Negan ook helemaal niet zo'n leuk personage eigenlijk. Veel ellenlange monologen en interessantdoenerij. Hij vind het geen enkel probleem om naar volstrekte willekeur mensen morsdood te slaan, terwijl hij iemand als Carl, die ongevraagd zijn terrein op wandelt en drie van zijn mannen afslacht, vrijuit laat gaan. Ik vind het daarnaast ontzettend ongeloofwaardig dat hij gewoon zijn gang kan blijven gaan. Door zijn oeverloze gezwets staat Negan gewoon heel vaak niet op te letten, waardoor Rick en andere personages hem al tig keer om zeep hadden kunnen helpen. Waarom het niet gebeurt? Geen idee, maar ik vond het tamelijk frustrerend en op den duur wordt het gewoon smakeloos om naar dat intimidatiespel te kijken.

Waarom kijk ik nog? Puur en alleen omdat ik met het merendeel van de personages vertrouwd ben geraakt en ik benieuwd ben hoe het hen verder vergaan. Daarnaast ben ik ook wel benieuwd hoe dit hele circus (en dan duid ik dus op het conflict met de Saviors) nu eens ten einde gaat komen. Hoe lang ik het nog volhoud weet ik niet. Misschien leeft de serie over een tijdje zowaar weer op, maar door het ellenlange tempo waarmee ik dit seizoen bekeken heb, kan ik hier in ieder geval geen voldoende meer voor geven.

2*


avatar van Knorrepot

Knorrepot

 • 3 berichten
 • 0 stemmen

Wat een ziek geest die Negan. Wat een brute eerste aflevering van dit seizoen. Wat een agressie en wat een smeerboel. Al met al een sterke eerste aflevering en ben razend benieuwd naar het vervolg. De fragmenten met de tijger vond ik niet geweldig. Het dier was verre van echt. Tot nu toe heb ik de eerste 6 seizoenen bekeken en het is een serie met ups en downs. Het is te hopen dat de spanning waarmee dit seizoen is begonnen er in blijft en niet af gaat glijden.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.