menu
Mijn Series +

The Walking Dead - Seizoen 7 (2016-2017)

Alternatieve titel: Walking Dead

mijn stem
3,22 (126)
126 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Horror

ontwikkeld door Frank Darabont
met Andrew Lincoln, Norman Reedus en Chandler Riggs

Als politieagent Rick Grimes (Andrew Lincoln) wakker wordt in het ziekenhuis nadat hij is neergeschoten tijdens een achtervolging, lijkt alles verlaten. De bloemen naast zijn bed zijn verlept. Als hij naar buiten gaat om uit te zoeken wat er aan de hand is, vind hij een enorme hoeveelheid lijken naast het ziekenhuis. Als hij verdwaasd verder door het verlaten dorp loopt, komt hij Morgan Jones (Lennie James) en zijn zoon tegen. Eerst wordt Rick door hen als vijand aangezien maar de twee besluiten hem toch op te vangen. Nadat Rick weer bijgekomen is, vertellen Morgan en zijn zoon wat er aan de hand is.

 1. The Day Will Come When You Won't Be
 2. The Well
 3. The Cell
 4. Service
 5. Go Getters
 6. Swear
 7. Sing Me a Song
 8. Hearts Stills Beating
 9. Rock in the Road
 10. New Best Friends
 11. Hostiles and Calamities
 12. Say Yes
 13. Bury Me Here
 14. The Other Side
 15. Something They Need
 16. The First Day of the Rest of Your Life
zoeken in:
avatar van JahLex
Miszmi schreef:
Alles komt voor mij nu behoorlijk op hetzelfde neer

Idd. Van mij mag dit dan ook wel het laatste seizoen zijn. De midseason finale beloofde iig een mooi tweede deel van dit seizoen! De boel is weer bij elkaar geraapt!

avatar van Tall man
3,5
Toch een lichtelijke teleurstelling, de eerste helft van dit seizoen. Dit komt vooral door de fillers die echt de hele vaart uit het verhaal halen en daarbij ook nog eens zeer oninteressant zijn. Toch jammer, want ze laten zien (met het oog op de seasonopener en midseason finale) het toch wel echt te kunnen. Ik hoop dat de tweede seizoenshelft wel wat interessanter wordt, want zo wordt de drang om door te kijken wel wat minder.

avatar van frolunda
3,0
Sluit me aan bij mijn voorganger, te veel zwakke afleveringen die de vaart uit de serie halen alhoewel sommigen nog wel van betekenis kunnen hebben voor de tweede helft van het seizoen want daar zullen de diverse milities/groepen (moeten) gaan samenwerken voor de grote strijd tegen de SavioursWat dat betreft kijk ik wel uit naar het vervolg.

Tot nu toe geen sterk seizoen op een paar kleine hoogtepuntjes na.

Toontje
Toch wel content dat ik de laatste afleveringen vannacht alsnog gezien heb.

Helemaal klaar voor morgen.

Ondanks dat het iets te veel vertakkingen kent die soms zelfs een hele aflevering beslaan vind ik de voornaamste opzet toch zeker wel alleraardigst.

En dan doel ik natuurlijk op alle verwikkelingen rond Negan.

Heerlijk over de top, karikaturaal, ijzersterk neergezet, wat heeft een mens nog te klagen.

avatar van LarryMasterRace
2,5
Aflevering 9 scoort in ieder geval weer hoog! Positief.

"The Walking Dead" Rock in the Road (TV Episode 2017) - IMDb

Overgewaardeerde serie. Ongeloofwaardig en irritant. Slecht in elkaar gezet, uiterst mager acteerwerk.
Ik blijf toch maar kijken, af en toe wel aardig. Kijkt wel makkelijk weg,
Ik zou geen enkele scene of aflevering weten die ik een tweede keer zou willen zien.

avatar van LarryMasterRace
2,5
zegmaarmaarten schreef:
Overgewaardeerde serie. Ongeloofwaardig en irritant. Slecht in elkaar gezet, uiterst mager acteerwerk.
Ik blijf toch maar kijken, af en toe wel aardig. Kijkt wel makkelijk weg,
Ik zou geen enkele scene of aflevering weten die ik een tweede keer zou willen zien.


Het acteerwerk wordt anders niet beschouwd als uiterst mager. Zo is Andrew Lincoln genomineerd voor de Critics' Choice Awards 2013 (Best Actor in a Drama Series). Jeffrey Dean Morgan heeft een Critics' Choice Award gewonnen voor Best Guest Performer in a Drama Series in 2017. Verder hebben Norman Reedus, Chandler Riggs en Melissa McBride ook verschillende award-nominaties en zelfs gewonnen prijzen (allen meer dan één) op hun naam staan.

Acteerwerk is en blijft subjectief, maar naar mijn mening is het verre van mager. Dit seizoen zetten vooral Andrew Lincoln en Jeffrey Dean Morgan erg geloofwaardig en sterk acteerwerk neer.

avatar van BoordAppel
3,0
Wat is het weer een partijtje tráág zeg. Bingewatchend is deze serie echt prima te doen, maar elke week op een aflevering wachten waarin zo ontzettend weinig gebeurd is niet aan mij besteed. Het grote probleem vind ik ook de opzet, het kan zomaar zijn dat je een personage zes weken niet voorbij ziet komen (oja leeft die ook nog, wat was er ook alweer gebeurd?) en er dan ineens een aflevering omheen gebouwd wordt. Dat doet een serie als Game of Thrones stukken beter.

Even kijken hoe de seizoensfinale is qua cliffhanger. Anders wordt seizoen 8 pas gekeken als die helemaal klaar is.

avatar van The Oceanic Six
2,5
Negan en Daryl zijn morgen in Amsterdam en 's avonds bij RTL Late Night op tv om te praten over de serie.

avatar van The Oceanic Six
2,5
The Walking Dead - CGI Deer - YouTube

Hahaha. Het budget was zeker op

Wederom geen boeiende aflevering.

avatar van brawljeff
3,0

Zo dat was me een partijtje lelijk inderdaad

avatar van The Oceanic Six
2,5
Teleurstellende, nietszeggende finale. Waarmee een heel zwak seizoen erop zit. The Walking Dead zet al meerdere seizoenen een dalende lijn neer (maar was wel een stuk beter dan dit seizoen) en vooral de voorspelbare wijze hoe ze een seizoen maken begint me de keel uit te hangen. Altijd een spectaculaire opener en een actiegerichte afsluiter en alles daar tussenin is grotendeels langdradig en saai. Neem nu ook dit seizoen, je ziet de groep zo goed als niet samen en al die losse personages volgen is doodsaai, aangezien er maar een paar namen (Daryl, Rick, Negan voorop) echt leuk zijn. Maar je moet wel elke keer een aflevering met weer een ander uitzitten waarin niet al te veel gebeurd. Na al die jaren weet de serie me nog maar zelden te verbazen. Slechts de seizoensopener was van briljante kwaliteit, zo extreem smerig en wreed, met een excellerende Negan. Was meteen de beste aflevering van de gehele serie voor mij, maar tevens ook het enige hoogtepunt van dit seizoen. Ik heb er dan ook geen voldoende meer voor over en omdat ze dit al enkele seizoenen flikken trek ik er voor straf nog wat meer punten vanaf. Stop ermee of ververs de serie. Jammer dat ze niet gewoon zoals in het begin het bij 8 afleveringen per seizoen houden, die wel beter gevuld waren. Helaas blijf ik toch wel kijken, na al die jaren wil ik ook weten hoe het gaat eindigen.

2,5*

Ik had gehoopt op een spectaculaire finale met veel actie, waarin orde op zaken werd gesteld, of koppen zouden rollen. Afgelopen afleveringen voor de finale kon je eigenlijk al aanvoelen dat het nog niet tot een slot ging komen. Zo ontzettend matig, het geweer gericht op Negan maar nooit een schot omdat er iemand tussen loopt. Iedereen verraadt de groep, ook de bondgenoten.
Het is zo teleurstellend en ongeloofwaardig... Dat het eigenlijk niet leuk meer is om te kijken. Dat laatste doe ik dan ook, ik ga volgende seizoen niet meer kijken, ben er klaar mee. Ik was nooit enthousiast over de totaal onzinnige zombie serie, maar als er nog enige vaart in zat dan keek het toch wel weer lekker weg. Ik neem ook eerdere woorden terug, de acteerprestaties zijn soms best goed. Maar het verhaal is nu ronduit irritant, ik kap er mee...

avatar van BoordAppel
3,0
Extended torture porn dit hele seizoen. Een beetje genoegdoening in de finale maar te weinig om zo'n heel seizoen te rechtvaardigen. Tot deze conclusie hadden we ook in de eerste seizoenshelft kunnen komen. Bovendien wordt de achterlijkheid van sommige beslissingen (de raar pratende garbage people vertrouwen? Hoe dan!?) vrij irritant.

Gelukkig kan ik het volgende seizoen weer gewoon bingewatchen, dat bevalt bij TWD stukken beter.

avatar van The Oceanic Six
2,5
Bijzonder dat dit seizoen zo'n hoog gemiddelde heeft, maar als ik dan in de stemmen kijk dan zie ik dat er al heel veel halverwege de serie gestemd is. Iets wat ik nogal belachelijk vind. Ik vermoed dat als die mensen alles zouden kijken, ze veel lager hadden gestemd.

avatar van frolunda
3,0
The Oceanic Six schreef:
Bijzonder dat dit seizoen zo'n hoog gemiddelde heeft, maar als ik dan in de stemmen kijk dan zie ik dat er al heel veel halverwege de serie gestemd is. Iets wat ik nogal belachelijk vind. Ik vermoed dat als die mensen alles zouden kijken, ze veel lager hadden gestemd.


Kan alsnog en heb ik ook gedaan.De finale was aardig maar een herhaling van zetten en ging uiteindelijk bijna nergens naar toe.Ja ze verliezen Sasha maar dat zag je ook al ver van te voren aankomen.Net als het verraad van de 'scavengers' overigens In zijn geheel een wat langdradig seizoen met behoorlijk wat opvul afleveringen.Blij dat ik er voorlopig vanaf ben al blijf ik wel kijken.
Hoop voor het volgende op een stuk of tien compacte afleveringen met behoorlijk wat vaart want anders wordt wel een erg lang verhaal.

1,5
Verreweg het minste seizoen. Ik vind het totale minachting van de kijker. De eerste aflevering had gewoon in de laatste van seizoen 6 gestopt moeten worden (dit had prima gekund aangezien de halve aflevering een herhaling was). Voor de rest was het één grote oninteressante warboel van plotlijntjes. Het grootste probleem voor mij is dat de dramatiek zo hoog wordt opgevoerd, terwijl driekwart van de personages mij totaal niet kunnen boeien en/of worden vertolkt door zeer matige acteurs/actrices. Dit heeft zoveel stroperige afleveringen tot gevolg gehad dat ik er op een gegeven moment gek van werd.

Ik hoopte dat er in de finale tenminste nog even wat ballen getoond zouden worden door af te rekenen met een aantal personages. Helaas is het een totale aanfluiting gebleken. Als na 45(!!) minuten de actie begint en Michonne wordt aangevallen of Carl en Rick op hun knietjes zitten weet je al dat er niets gaat gebeuren, iets dat de spanning dus totaal wegneemt. Verder probeerden de makers geloof ik een soort kippenvelmoment te creëren toen the Kingdom en Hilltop samen kwamen om Alexandria te helpen (in een lachwekkend slecht gemonteerde shoot out) maar dit boeide me echt geen flikker.
Ze durfden het zelfs niet aan om zich te ontdoen van Eugene. Had hem gewoon opgeblazen of op zijn minst een paar rake klappen van Lucille laten ondergaan. Het baart me zorgen dat ze zelfs zo'n kolderiek en nietszeggend karakter als Eugene niet willen laten sterven.

Het schrijfwerk van de serie is helaas tot een dieptepunt gedaald. De zombies zijn slechts figuranten geworden in een serie die middels soap plotten een emotionele band probeert te scheppen tussen de karakters en de kijker. Als ik dat wil zien dan kijk ik wel GTST.

Seizoen 8 zal ik overslaan.

avatar van james_cameron
3,0
Bah, wat een slap seizoen zeg. Verreweg het minste tot nu toe. Aflevering 1 hakt er ongenadig hard in en schept de nodige verwachtingen, maar daarna gaat de serie direct de mist in. En Negan is een naar mannetje maar gaat als bad guy al snel op de zenuwen werken. Overigens: waar zijn de zombies? Amper zichtbaar. Het meest storende aspect van dit seizoen betreft een nieuwe groep mensen die leven op een autokerkhof maar van akteren geen kaas hebben gegeten. Alsof je naar amateurtoneel zit te kijken, vreselijk.

avatar van brawljeff
3,0
Het feit dat ik de seizoensfinale pas een week later kijk zegt misschien al genoeg: dit is al lang niet meer mijn favoriete serie. Ik weet nog goed hoe fantastisch ik The Walking Dead vond toen ik in 2010 begon met kijken, gelijk wat van de comics ging lezen en twee jaar terug de Telltale game speelde. Daarna ging het met de serie bergafwaarts.

Na de cliffhanger van vorig seizoen, begon dit seizoen uitstekend. Het was op de pilot na misschien wel de meest indrukwekkende afleveringen van de hele serie. Helaas werd die trend de rest van het seizoen niet meer doorgezet. Het idee van het seizoen was erg tof: 1 groot rijk tegenover verschillende kampen die gaan samenwerken en zich opmaken voor een grote oorlog. Dit werd echter zo saai en slap uitgewerkt, omdat de makers per se 20 seizoenen willen maken en niet snappen dat je de geschiedenisboeken in kan gaan door een serie op tijd en goed af te ronden (Breaking Bad, Sopranos en wat mij betreft ook Lost).

De finale viel me nog iets mee. Het was niet de oorlog waar ik op hoopte, maar ik heb toch zeker in spanning zitten kijken. Ik zag, in tegenstelling tot een aantal anderen hierboven, niet aankomen wat er ging gebeuren bij het openen van de doodskist. Uiteraard zag ik dat wel op het moment dat de tijger ten tonele kwam. Zoals ook eerder genoemd: wat een dramatische montage deze aflevering!

En waarom dan toch 3 sterren? Dat is helemaal te danken aan Negan. Ik lees hier veel haat, maar ik vind het echt een fantastisch personage.Hij is misschien een beetje een typetje soms, maar wat had ik een hekel aan die man. Dat zie ik alleen maar positief. Daarnaast liet hij ons zien dat Rick zijn groep eigenlijk net zo erg is. Blij om te zien dat Jeffrey Dean Morgan gewoon terug is komend seizoen.

Ik denk nog bij elke aflevering dat het tijd is om te stoppen, maar ik denk dat ik gewoon nog een seizoen doorga. Of ik het ook weer netjes iedere week ga volgen, betwijfel ik.

avatar van Kondoro
3,0
The Walking dead kakt in.

Het geheel van de The Walking Dead, de samenhang en het kikke gevoel dat de serie je van seizoen 1 af geeft is totaal weg. Met name de overgang waar Frank Darabont voor kiest om de zombies wat achterwegen te laten en een gevecht tussen twee groepen mensen belangrijk laat maken. Toch een overgang om de kijkers je serie te blijven volgen, maak het niet te langdradig en zorg er voor al voor dat het niet saai gaat worden om maar iets van de serie te volgen, zeven seizoen lang zombies afslachten is een hele klus omdat leuk over te brengen.

Persoonlijk is mijn favoriete deel toch echt wel de gevangenis, wat heb ik genoten van deze seizoen(en). Dit zevende seizoen komt niet in de buurt en hoewel aflevering 1 kei en keihard is zakt het seizoen al snel in met name toch wel halverwege. Het seizoensfinale heeft wel wat maar is niet speciaal, toch maakt dit het seizoen het niet en is The Walking Dead niet meer als wat het was.

3.0*

avatar van Esteban
3,5
Wanneer mogen we S7 bij ons op Netflix verwachten?

avatar van brawljeff
3,0
Esteban hij komt in Q3 2017, dus dat kan niet lang meer duren! Bron

avatar van Kondoro
3,0
brawljeff schreef:
Esteban hij komt in Q3 2017, dus dat kan niet lang meer duren! Bron


Nu is het nog niet duidelijk.

avatar van brawljeff
3,0
Kondoro dat komt omdat laatst in het nieuws was dat TWD mogelijk helemaal van Netflix verdwijnt. De kans is dus groot dat seizoen 7 er om die reden niet op gaat komen.

avatar van Robbie.T.
4,0
Say what??? Ik hoop toch dat seizoen 7 alsnog op Netflix gaat verschijnen, maar als ik dit zo lees komt het er dus misschien niet van.

avatar van Groenen Limonade
2,0
Ik zal waarschijnlijk de enige zijn hier maar die Negan kan ik echt niet uitstaan.( niet omdat hij de bad guy is) Wat een waardeloze acteur en enorm irritante manier van bewegen terwijl hij praat.
Dit seizoen is met voorsprong het slechte sinds het begin van de serie.
Zeggen dat ik uitkijk naar seizoen 8 is een understatement

avatar van brawljeff
3,0
Groenen Limonade I Am Negan

Vond het juist een van de weinige lichtpuntjes in de serie in jaren. Benieuwd wat je dan van s8 vindt.

avatar van Groenen Limonade
2,0
brawljeff schreef:
Groenen Limonade I Am Negan

Vond het juist een van de weinige lichtpuntjes in de serie in jaren. Benieuwd wat je dan van s8 vindt.


Zoals ik al zei staat seizoen 8 héél laag op mijn nog te zien lijst.
Ik vrees dat ik nog meer Negan helemaal niet aan kan...

avatar van MacMalloy
1,0
De makers hadden na seizoen drie (ok dan, na seizoen vier) moeten stoppen. De inspiratie is duidelijk weg en de laatst paar seizoenen zijn zó verschrikkelijk liefdeloos in mekaar geflanst, dat ik er bijna geen woorden voor heb. Zeggen dat het slecht geworden is, dekt de lading niet: het is erger dan slecht.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:11 uur

geplaatst: vandaag om 08:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.