menu
Mijn Series +

The Walking Dead - Seizoen 7 (2016-2017)

Alternatieve titel: Walking Dead

mijn stem
3,22 (122)
122 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Horror

ontwikkeld door Frank Darabont
met Andrew Lincoln, Norman Reedus en Chandler Riggs

Als politieagent Rick Grimes (Andrew Lincoln) wakker wordt in het ziekenhuis nadat hij is neergeschoten tijdens een achtervolging, lijkt alles verlaten. De bloemen naast zijn bed zijn verlept. Als hij naar buiten gaat om uit te zoeken wat er aan de hand is, vind hij een enorme hoeveelheid lijken naast het ziekenhuis. Als hij verdwaasd verder door het verlaten dorp loopt, komt hij Morgan Jones (Lennie James) en zijn zoon tegen. Eerst wordt Rick door hen als vijand aangezien maar de twee besluiten hem toch op te vangen. Nadat Rick weer bijgekomen is, vertellen Morgan en zijn zoon wat er aan de hand is.

 1. The Day Will Come When You Won't Be
 2. The Well
 3. The Cell
 4. Service
 5. Go Getters
 6. Swear
 7. Sing Me a Song
 8. Hearts Stills Beating
 9. Rock in the Road
 10. New Best Friends
 11. Hostiles and Calamities
 12. Say Yes
 13. Bury Me Here
 14. The Other Side
 15. Something They Need
 16. The First Day of the Rest of Your Life
zoeken in:
avatar van The Oceanic Six
2,5
Teleurstellende, nietszeggende finale. Waarmee een heel zwak seizoen erop zit. The Walking Dead zet al meerdere seizoenen een dalende lijn neer (maar was wel een stuk beter dan dit seizoen) en vooral de voorspelbare wijze hoe ze een seizoen maken begint me de keel uit te hangen. Altijd een spectaculaire opener en een actiegerichte afsluiter en alles daar tussenin is grotendeels langdradig en saai. Neem nu ook dit seizoen, je ziet de groep zo goed als niet samen en al die losse personages volgen is doodsaai, aangezien er maar een paar namen (Daryl, Rick, Negan voorop) echt leuk zijn. Maar je moet wel elke keer een aflevering met weer een ander uitzitten waarin niet al te veel gebeurd. Na al die jaren weet de serie me nog maar zelden te verbazen. Slechts de seizoensopener was van briljante kwaliteit, zo extreem smerig en wreed, met een excellerende Negan. Was meteen de beste aflevering van de gehele serie voor mij, maar tevens ook het enige hoogtepunt van dit seizoen. Ik heb er dan ook geen voldoende meer voor over en omdat ze dit al enkele seizoenen flikken trek ik er voor straf nog wat meer punten vanaf. Stop ermee of ververs de serie. Jammer dat ze niet gewoon zoals in het begin het bij 8 afleveringen per seizoen houden, die wel beter gevuld waren. Helaas blijf ik toch wel kijken, na al die jaren wil ik ook weten hoe het gaat eindigen.

2,5*

avatar van james_cameron
3,0
Bah, wat een slap seizoen zeg. Verreweg het minste tot nu toe. Aflevering 1 hakt er ongenadig hard in en schept de nodige verwachtingen, maar daarna gaat de serie direct de mist in. En Negan is een naar mannetje maar gaat als bad guy al snel op de zenuwen werken. Overigens: waar zijn de zombies? Amper zichtbaar. Het meest storende aspect van dit seizoen betreft een nieuwe groep mensen die leven op een autokerkhof maar van akteren geen kaas hebben gegeten. Alsof je naar amateurtoneel zit te kijken, vreselijk.

avatar van brawljeff
3,0
Het feit dat ik de seizoensfinale pas een week later kijk zegt misschien al genoeg: dit is al lang niet meer mijn favoriete serie. Ik weet nog goed hoe fantastisch ik The Walking Dead vond toen ik in 2010 begon met kijken, gelijk wat van de comics ging lezen en twee jaar terug de Telltale game speelde. Daarna ging het met de serie bergafwaarts.

Na de cliffhanger van vorig seizoen, begon dit seizoen uitstekend. Het was op de pilot na misschien wel de meest indrukwekkende afleveringen van de hele serie. Helaas werd die trend de rest van het seizoen niet meer doorgezet. Het idee van het seizoen was erg tof: 1 groot rijk tegenover verschillende kampen die gaan samenwerken en zich opmaken voor een grote oorlog. Dit werd echter zo saai en slap uitgewerkt, omdat de makers per se 20 seizoenen willen maken en niet snappen dat je de geschiedenisboeken in kan gaan door een serie op tijd en goed af te ronden (Breaking Bad, Sopranos en wat mij betreft ook Lost).

De finale viel me nog iets mee. Het was niet de oorlog waar ik op hoopte, maar ik heb toch zeker in spanning zitten kijken. Ik zag, in tegenstelling tot een aantal anderen hierboven, niet aankomen wat er ging gebeuren bij het openen van de doodskist. Uiteraard zag ik dat wel op het moment dat de tijger ten tonele kwam. Zoals ook eerder genoemd: wat een dramatische montage deze aflevering!

En waarom dan toch 3 sterren? Dat is helemaal te danken aan Negan. Ik lees hier veel haat, maar ik vind het echt een fantastisch personage.Hij is misschien een beetje een typetje soms, maar wat had ik een hekel aan die man. Dat zie ik alleen maar positief. Daarnaast liet hij ons zien dat Rick zijn groep eigenlijk net zo erg is. Blij om te zien dat Jeffrey Dean Morgan gewoon terug is komend seizoen.

Ik denk nog bij elke aflevering dat het tijd is om te stoppen, maar ik denk dat ik gewoon nog een seizoen doorga. Of ik het ook weer netjes iedere week ga volgen, betwijfel ik.

avatar van Kondoro
3,0
The Walking dead kakt in.

Het geheel van de The Walking Dead, de samenhang en het kikke gevoel dat de serie je van seizoen 1 af geeft is totaal weg. Met name de overgang waar Frank Darabont voor kiest om de zombies wat achterwegen te laten en een gevecht tussen twee groepen mensen belangrijk laat maken. Toch een overgang om de kijkers je serie te blijven volgen, maak het niet te langdradig en zorg er voor al voor dat het niet saai gaat worden om maar iets van de serie te volgen, zeven seizoen lang zombies afslachten is een hele klus omdat leuk over te brengen.

Persoonlijk is mijn favoriete deel toch echt wel de gevangenis, wat heb ik genoten van deze seizoen(en). Dit zevende seizoen komt niet in de buurt en hoewel aflevering 1 kei en keihard is zakt het seizoen al snel in met name toch wel halverwege. Het seizoensfinale heeft wel wat maar is niet speciaal, toch maakt dit het seizoen het niet en is The Walking Dead niet meer als wat het was.

3.0*

4,0
Ik heb het seizoen nu volledig gezien en ben zeer aangenaam verrast. Hoewel ik me kan vinden in veel opmerkingen (traag, veel hetzelfde), werd dit seizoen wel op een goede manier gebracht: het is opbouwend en blijft boeien. Nu moet ik er eerlijk bij zeggen dat ik seizoen 6 ongeveer twee jaar geleden gezien heb, wanneer ik seizoen 7 rechtstreeks achter seizoen 6 had gezien was ik ook minder positief geweest. Dan voelt het slepend en te traag. Met twee jaar pauze kon dit seizoen me goed bekoren. De karakters blijven (redelijk) interessant, er is genoeg drama en actie en ik heb nog nooit iemand zo goed, zo lang een 'flat character' zien spelen (Jeffrey Dean Morgan). Dat vind ik oprecht knap; een ééndimensionaal personage spelen en dan toch al een kleine twintig afleveringen weten te boeien. Tijd om met seizoen 8 verder te gaan.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:55 uur

geplaatst: vandaag om 21:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.