menu
Mijn Series +

The Walking Dead - Seizoen 7 (2016-2017)

Alternatieve titel: Walking Dead

mijn stem
3,22 (122)
122 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Horror

ontwikkeld door Frank Darabont
met Andrew Lincoln, Norman Reedus en Chandler Riggs

Als politieagent Rick Grimes (Andrew Lincoln) wakker wordt in het ziekenhuis nadat hij is neergeschoten tijdens een achtervolging, lijkt alles verlaten. De bloemen naast zijn bed zijn verlept. Als hij naar buiten gaat om uit te zoeken wat er aan de hand is, vind hij een enorme hoeveelheid lijken naast het ziekenhuis. Als hij verdwaasd verder door het verlaten dorp loopt, komt hij Morgan Jones (Lennie James) en zijn zoon tegen. Eerst wordt Rick door hen als vijand aangezien maar de twee besluiten hem toch op te vangen. Nadat Rick weer bijgekomen is, vertellen Morgan en zijn zoon wat er aan de hand is.

 1. The Day Will Come When You Won't Be
 2. The Well
 3. The Cell
 4. Service
 5. Go Getters
 6. Swear
 7. Sing Me a Song
 8. Hearts Stills Beating
 9. Rock in the Road
 10. New Best Friends
 11. Hostiles and Calamities
 12. Say Yes
 13. Bury Me Here
 14. The Other Side
 15. Something They Need
 16. The First Day of the Rest of Your Life
zoeken in:
avatar van LarryMasterRace
2,5
Ik heb zo het vermoeden dat Abraham het lootje gaat leggen.

avatar van CorvisChristi
LarryMasterRace schreef:
Ik heb zo het vermoeden dat Abraham het lootje gaat leggen.


Ik heb via-via ook opgevangen dat Negan er wel eens twee zou kunnen omleggen. Ik vermoed ook Abraham, maar daarnaast dus misschien nog iemand...

avatar van LarryMasterRace
2,5
Het waren er inderdaad twee. Had de dood van Glenn aan zien komen, maar de executiewas toch anders dan verwacht. Wel een erg sterke opener van het nieuwe seizoen!

avatar van The Oceanic Six
2,5
Wat een enorme bazenaflevering was dit zeg. Ik durf te stellen dat de eerste 20, 30 minuten misschien wel het beste van de gehele serie waren. Of ieder geval heel dicht in de buurt. Eerst weer het opbouwen van de spanning, ons toch in verwarring nog laten en daarna 2 snoeiharde executies. Had zelf Abraham of Glenn verwacht, nooit beiden. Wel ballen om een regular eruit te schrijven op deze wijze, al was de verhaallijn van Glenn al wel eerder al klaar. Hij had sowieso in het vorige seizoen al moeten sterven, maar kwam toen met een bullshit verhaal nog goed weg. Ook geweldig geacteerd van ''Rick'', de emoties van woede, angst en waanzin spatten van zijn gezicht. Hij en Daryl gaan ongetwijfeld proberen om Negan te vermoorden. Wel zonde dat ze de hand van Carl er niet af hakten. Irritant figuur en het had goed bij deze aflevering gepast. Ben enorm benieuwd naar de rest van dit seizoen, waar de groep toch wel de underdog is en zal moeten leven onder een tiran zoals ze nog nooit hebben meegemaakt. The Gouvenor was nog lief vergelijken met Negan.

avatar van Fueledable
3,0
Ik kan niet wachten op de eerste aflevering vanavond!

avatar van Miszmi
3,0
Ik vond het juist erg tegenvallen, de eerste minuten erg langdradig. De emoties ben ik het mee eens, deze waren geweldig in beeld gebracht en dus geacteerd. Ik vond het hele gedoe rondom de camper echter langdradig en weinig vernieuwend. Dat Negan de baas wil zijn, was al duidelijk. Dat Rick zich tot hem moet 'bekeren' ook, daar was dat allemaal niet voor nodig. Glenn is al enige tijd klaar met spelen, waar ik het eerder nog vreselijk had gevonden, vind ik het nu wel oké ofzoiets. Abraham zal ik ook wat minder missen, net als Eugene het bijvoorbeeld was geweest. Glenn heeft al langere tijd geen noemenswaardige rol meer, ergens jammer, hij speelt toch al vanaf het begin mee.

Goed, ben ergens wel heel benieuwd hoe het allemaal zal gaan verlopen, maar wat mij betreft hoeft het verhaal rondom Negan niet al te lang te duren. Denk dat het allemaal al snel wat eentonig gaat worden, net als met de Gouverneur toen. Nu is mijn geheugen omtrent series niet altijd even sterk, maar kan mij heugen dat ik daar op een gegeven moment ook verveeld in raakte.

p.s. Acteurs aangepast, Steven Yeun zal in dit seizoen (waarschijnlijk) geen grote rol meer spoken, hooguit in eventuele flashbacks.

avatar van SillyBilly23
3,5
Ik keek er niet naar uit om eerlijk te zijn en had geen zin om een voorraad snacks in te slaan deze keer Maar goed, we wisten waaraan we ons konden verwachten. En ondanks dat de slachtoffers voor mij niet meer als een totale verrassing kwamen, vond ik het toch een zeer sterk begin van dit zevende seizoen. Vond het ook leuk hoe er met de verwachtingen van de kijker werd gespeeld. Op een bepaald moment wordt bv. gehint dat Negan Rick zijn hand/arm gaat afhakken, wat uiteindelijk niet gebeurt. Nadien beleven we nog een paar paniekmomentjes zoals Daryl die uithaalt naar Negan, Carl die zijn arm dreigt te verliezen... Men slaagt er alleszins goed in te tonen dat niemand veilig is op dat moment.

Voor mij blijft TWD één van de weinige series die (expliciete) horror en drama zo goed weet te combineren en deze aflevering is daar terug een mooi voorbeeld van. Zoals het einde waarin de groep de slachtoffers terug meeneemt om ze een waardig afscheid te geven. Bij sommige shots zoals Rick die voor zich uitstaart met het dode lichaam van Glenn op de achtergrond, is het moeilijk te geloven dat hij er niet meer is, doordat zijn aanwezigheid nog zo sterk in beeld komt. De emoties en shock zijn inderdaad heel goed geacteerd.

Ik heb het gevoel dat het nu alle kanten opkan en vrees ook opnieuw een beetje voor de sleur in het verhaal. Maar dat is aan de andere kant ook typisch voor de serie, denk aan de boerderij, gevangenis... En toch zullen de meeste blijven kijken, al denk ik niet dat Negan een 'one season villain' zal zijn.

avatar van brawljeff
3,0
Intense aflevering.

Had net als The Oceanic Six destijds Glenn en Abraham voorspeld, maar er niet bij stilgestaan dat ze allebei het loodje zouden leggen. Ook had ik verwacht dat Rick nu net als in de comics zijn hand kwijt zou raken, hoewel ik die scene evengoed wel het hoogtepunt vond van deze aflevering.

Jeffrey Dean Morgan was echt meesterlijk als Negan, maar Andrew Lincoln mag ook zeker genoemd worden deze aflevering. Hele aflevering op het puntje van mijn stoel gezeten. Vorig seizoen is de serie eindelijk kwalitatief wat beter geworden en het lijkt erop dat ze het nog even vol gaan houden. Op naar volgende week!

Dit was de meest zieke aflevering van eender welke serie ik ooit gezien heb.

avatar van Flavio
Goede aflevering die wel waarmaakt wat in de cliffhanger van vorig seizoen beloofd werd- gevaar bestaat nu wel dat de rest van het seizoen filler wordt naar wederom een spetterende finale, iets waar TWD toch wel een handje van heeft (denk aan seizoen 2), maar voorlopig ben ik erg benieuwd hoe de groep omgaat met de nieuwe situatie, bovendien zonder twee van hun sterkhouders (of eigenlijk drie, aangezien Daryl wordt gegijzeld).

avatar van 606
3,5
606
Nu al een 4,5 ??

Oh ik zit hier niet zo vaak, dacht dat ik op de aflevering stemde. Zal mijn stem verwijderen. Foutje.

avatar van LarryMasterRace
2,5
Het zou eigenlijk veel logischer zijn geweest dat Negan Daryl zou moeten knuppelen, het is niet logisch dat Glenn de knuppel krijgt, terwijl Daryl Negans regel breekt.

Het lijkt wel of Daryl een of andere god is, waardoor hij alles kan doen en laten in de serie. De scriptschrijvers hadden hem hier eigenlijk moeten laten knuppelen door Negan.

avatar van SillyBilly23
3,5
LarryMasterRace schreef:
Het zou eigenlijk veel logischer zijn geweest dat Negan Daryl zou moeten knuppelen, het is niet logisch dat Glenn de knuppel krijgt, terwijl Daryl Negans regel breekt.


Ja dit was misschien een vreemde zet van Negan maar achteraf kan je het ook gewoon zien als een strategie zodat anderen niet meer in opstand durven komen tegen hem. Ze riskeren namelijk niet alleen hun leven maar ook dat van een ander. De willekeur waarmee hij mensen afslacht is angstaanjagend. En hij gaf ook toe aan Rick dat hij Daryl leuk vond en in z'n groep wou hebben maarja wie niet hé

avatar van Miszmi
3,0
Poeha schreef:
Oh ik zit hier niet zo vaak, dacht dat ik op de aflevering stemde. Zal mijn stem verwijderen. Foutje.


Je stemt altijd per seizoen, maar dit is gewoon altijd toegestaan. Je mag gewoon na de eerste aflevering stemmen, een stem kan immers ook weer aangepast worden. Het enige nadeel is dat je na het stemmen gelijk alle spoilers ziet die met spoilertags zijn geplaatst, wat hier veelvuldig gebeurt. Als dat je er niet van weerhoudt om toch een stem te plaatsen, mag je die gewoon plaatsen.

avatar van jordandejong
3,5
Sterke derde aflevering. Dwight wordt plotseling een veel interessanter (en menselijker) personage. Fijne acteur ook. En gelukkig werd die clowneske onzin van Ezekiel achterwegen gelaten...

avatar van brawljeff
3,0
Prima aflevering weer, maar ik vind een mozaïekvertelling beter passen bij deze serie. Nu hebben we al twee weken Rick en de groep niet gezien en ligt de focus steeds op een personage. Haalt het tempo er erg uit.

avatar van LarryMasterRace
2,5
brawljeff schreef:
Nu hebben we al twee weken Rick en de groep niet gezien en ligt de focus steeds op een personage. Haalt het tempo er erg uit.
Aan de andere kant is het personage van Dwight wel menselijker geworden. Ik vind het geen probleem dat ze hiervoor een aflevering in beslag nemen. Rick en de groep zien we vanzelf wel weer een keer opduiken.

avatar van Pascal83
2,0
Ik ben nog niet aan dit seizoen begonnen, maar ik vroeg me wel af of er (al) overlappingen zijn met Fear the walking dead serie? (Als die er überhaupt komen) Van Ftwd heb ik alleen het eerste seizoen gezien en ik weet nog of ik de rest ga bekijken.

avatar van The Oceanic Six
2,5
Pascal83 schreef:
Ik ben nog niet aan dit seizoen begonnen, maar ik vroeg me wel af of er (al) overlappingen zijn met Fear the walking dead serie? (Als die er überhaupt komen) Van Ftwd heb ik alleen het eerste seizoen gezien en ik weet nog of ik de rest ga bekijken.


Er zijn geen overlappingen tussen beide series.

avatar van The Oceanic Six
2,5
Aflevering 1 van dit seizoen was de beste WD aflevering tot nu toe van de hele serie, alles daarna vind ik weer saai/matig. Sowieso irritant dat ze wekelijks op andere mensen inzoomen en niet op de groep. Zo duren verhalen echt veel te lang. Heb het jaren terug al gezegd; deze serie zou gewoon max 8 tot 10 afleveringen per seizoen moeten hebben en niet zoals nu een stuk of 16. Daar is vermoedelijk het budget en de verhaallijn niet naar om het echt boeiend te maken. De aflevering van deze week is wel weer een stuk interessanter, dat wel.

avatar van DionneDarko
3,0
Ik vond aflevering 5 echt beneden alle peil. Leek wel of ik naar As the world turns zat te kijken. Slechte dialogen maar vooral heel matig acteerwerk. Nou vind ik de actrices die Maggie en Sascha neerzetten al de minst goede actrices van iedereen. Die Jesus en die oudere man zijn ook niet al te overtuigend. En laten al die personages nu net in 1 aflevering gepropt zijn. Ik vond het allemaal niet al te best. Voorgaande afleveringen waren daarentegen prima. Over een paar uur ga ik de nieuwste, aflevering 6 bekijken. Hoop dat die me beter gaat bevallen.

avatar van DionneDarko
3,0
Aflevering 6 beviel gelukkig een stuk beter.

avatar van The Oceanic Six
2,5
Ik word oprecht moe van al die losse afleveringen. Ga nou eens verder in de stijl van de eerste aflevering van dit seizoen. Hoeft niet elke keer iemand dood te gaan hoor, maar hou de focus eens op de groep en niet steeds van die losse verhalen. Ik vind het oprecht een zwak seizoen, merk dat ik weer af begin te haken (maar ik kijk uiteraard gewoon door) qua interesse. Ik lees ook dat de kijkcijfers ook minder worden dit seizoen, maar heb het niet gecheckt dus dat neem ik dan maar aan. Zou ieder geval een logisch gevolg zijn.

avatar van LarryMasterRace
2,5
Ik snap dat niet iedere aflevering action packed kan zijn. Maar om iedere aflevering de focus op andere - niet altijd even interessante - karakters te leggen, begint mij nu ook een beetje te irriteren. Als dit het hele seizoen zo doorgaat worden de tien komende afleveringen een stuk zwaarder om te kijken. Dit terwijl ik al jaren een trouwe fan van de serie ben en altijd met vol enthousiasme heb gekeken. Dit enthousiasme begint nu sterk af te zwakken...

avatar van Miszmi
3,0
Ik vermoed dat het met name van belang is om alle losse groepen te leren kennen en dat alle verhalen uiteindelijk samen zullen komen. Ik denk echter wel dat dit beter uit had kunnen pakken door de afleveringen te mengen, zodat je ook in iedere aflevering weet hoe het in Alexandria is, maar ook hoe Daryl eraan toe is. Voor mij toch wel de twee belangrijkste aspecten uit dit seizoen. Sterk is het tot nog toe zeker niet, achteraf vind ik de eerste aflevering wel sterk. In eerste instantie vond ik het niet zoveel aan, maar nadat ik alles liet bezinken (en hier mijn bericht al had getypt) heb ik mijn mening toch bijgesteld. Het is nu niet zo dat ik echt uitkijk naar de volgende aflevering, ik vind het gewoonweg nog niet echt boeiend. Al trekt het plot van de volgende aflevering mij wel aan, maar verwacht dat aflevering 8 pas weer echt interessant wordt.

avatar van The Oceanic Six
2,5
Die losse afleveringen zijn gewoon bedoeld omdat ze geen verhaallijn hebben voor de groep voor 16 afleveringen in een seizoen, wat gewoon teveel is. Daarom is ruim de helft van de afleveringen bij deze serie opvulling. Kan voor de liefhebber nog best goede opvulling zijn, maar mij staat dit tegen. Ik wil niet een heel spannend moment met de groep zien en dan een maand later pas zien hoe het verder gaat. Ik hoef echt niet elke week honderd walkers dood te zien gaan, dat verveelt ook, maar vertel ieder geval het algehele verhaal eens gewoon in een vlot tempo. Ze flikken dit al jaren he. De seizoensopener, de midseason cliffhanger, de herstart en de seizoensafsluiter zijn spectaculair, alles daartussen is ronduit saai.

avatar van LarryMasterRace
2,5
De aflevering van vanavond scoort in ieder geval al weer wat beter. Ik ben benieuwd!

"The Walking Dead" Sing Me a Song (TV Episode 2016) - IMDb

avatar van The Oceanic Six
2,5
Ja, die van deze week was wel oké. 1 keiharde scene met Negan en sowieso wat meer tempo. Seizoen is gewoon matig, maar af en toe zijn er pieken.

avatar van Miszmi
3,0
De aflevering van vandaag was inderdaad wel aardig en merk je ook dat er naar de midseason finale wordt gewerkt. Ik ben wel een beetje bang dat het allemaal uitgemolken gaat worden, net als toentertijd met The Gouvernor. Alles komt voor mij nu behoorlijk op hetzelfde neer, Negan die spullen van andere kampen wil, de kampen die denken dat ze toch niet kunnen winnen en er grotendeels als makke lammetjes achteraan gaan. Hoop dat er snel wat meer spanning en sensatie komt.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:22 uur

geplaatst: vandaag om 21:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.