• 9.378.954 stemmen

Better Call Saul - Seizoen 6 (2022)

Show titel: Better Call Saul

Afleveringen: 13

Speelduur: 11 uur en 36 minuten

Ontwikkeld door: Vince Gilligan en Peter Gould

Met: Bob Odenkirk, Jonathan Banks en Rhea Seehorn

Datum van release: maandag 18 april 2022

Eerst uitgezonden op: AMC (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk seizoen 6 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Better Call Saul

Saul Goodman ontmoette Walter White zes jaar geleden. Wij ontmoeten hem als de man die Saul Goodman nog moet worden en nu Jimmy McGill heet. Hij is een kleine prutsadvocaat die nog zoekende is naar zijn roeping en, op korte termijn, op allerlei manieren de touwtjes aan elkaar probeert te knopen. Hij zorgt voor zijn broer Chuck, die ook advocaat is en denkt allergisch te zijn voor elektriciteit. Hij ontmoet ook bijna dagelijks Mike Ehrmantraut, de parkeerwacht van het gerechtsgebouw die het hem nogal eens moeilijk maakt.

Afleveringen Seizoen 6 (2022)

1. 1. Wine and Roses

18 april 2022 (56 minuten)

Na de inbraak bij Lalo slaat Nacho op de vlucht. Jimmy en Kim bedenken een plan om Howard te saboteren. Mike begint te twijfelen aan de intenties van Gus.

2. 2. Carrot and Stick

18 april 2022 (1 uur)

Kims volgende vlaag van inspiratie brengt Jimmy oog in oog met oude klanten die nog steeds een wrok koesteren. Mike probeert de Salamanca's een stap voor te blijven.

3. 3. Rock and Hard Place

25 april 2022 (47 minuten)

Nacho kan geen kant meer op en sluit een deal. Het OM probeert Jimmy over te halen het kartel te verraden. Huell helpt met het plan tegen Howard.

4. 4. Hit and Run

2 mei 2022 (44 minuten)

Een goed getimede schertsvertoning slaat opnieuw een deuk in de reputatie van Howard. Kim is bang dat ze gevolgd wordt. Jimmy realiseert zich dat zijn lot is veranderd.

5. 5. Black and Blue

9 mei 2022 (52 minuten)

Gus wordt ongedurig terwijl hij wacht totdat Lalo iets doet. Kim weet informatie los te krijgen van een oud-collega. Howard wordt strijdlustig.

6. 6. Axe and Grind

16 mei 2022 (44 minuten)

Terwijl Jimmy de laatste hand legt aan het Sandpiper-plan, heeft Kim een droomontmoeting. Lalo spoort iemand op die banden met Gus heeft.

7. 7. Plan and Execution

23 mei 2022 (50 minuten)

Lalo houdt zijn volgende doelwit in het oog. Jimmy en Kim krijgen te maken met een verrassing op het laatste moment. De gemoederen raken verhit in de Sandpiper-zaak.

8. 8. Point and Shoot

11 juli 2022 (50 minuten)

In de loop van een lange nacht worstelen Jimmy en Kim met de gevolgen van hun acties. Ondertussen voert Lalo zijn laatste plan uit.

9. 9. Fun and Games

18 juli 2022 (56 minuten)

Terwijl Mike orde op zaken stelt, wil het kartel Gus spreken. Een herdenkingsreceptie zet Jimmy en Kim op scherp.

10. 10. Nippy

25 juli 2022 (52 minuten)

In Omaha probeert Gene de lont uit het kruitvat te halen met een denkbeeldige hond en kaneelbroodjes.

11. 11. Breaking Bad

1 augustus 2022 (58 minuten)

Verleden en heden botsen als Gene weer in contact komt met iemand uit zijn tijd in Albuquerque en een plan beraamt om snel geld te verdienen.

12. 12. Waterworks

8 augustus 2022 (58 minuten)

Een oproep naar Palm Coast Sprinkler veroorzaakt een kettingreactie van gebeurtenissen. Gene's laatste zwendel loopt uit de hand.

13. 13. Saul Gone

15 augustus 2022 (1 uur en 09 minuten)

Openbaringen. Spijt. RICO-misdrijven. Jimmy's werelden en identiteiten komen samen in een laatste confrontatie.

jackie chan schreef:

Waar ik verder Better Call Saul al die jaren in vind uitblinken het is continu van hoog niveau, relaxed en ontspannend zonder saai te worden. De acteerprestaties zijn ook top, heb me niet geërgerd zoals ik dat bij Breaking Bad bij Skyler en Marie deed. Enige kritiek die mij te binnen schiet is dat ik van Breaking Bad, ondanks fors minder afleveringen, veel meer verhaal onthouden heb dan van Better Call Saul dat eigenlijk alleen laatste seizoen echt een Breaking Bad achtige spanning had met grimmige dialogen en zeer veel Breaking Bad lijnen.

Vond je het leuk om Marie gister weer te zien in de finale?

Ben het wel met je eens ja. BB kent alleen maar heerlijke karakters, terwijl ik me in BB helemaal suf ergerde aan Skyler, Marie maar ook zeker aan Walt.

Maar toch, als je me nu vraagt welke serie beter was, dan toch nog wel BB. Die vond ik bruter en spannender en het verhaal was meer memorabel. Heel eerlijk, BCS seizoen 1 tot 3 waren verre van het torenhoge niveau wat daarna volgde. En Saul Goodman is een legendarisch personage, maar kan in mijn ogen niet winnen van Walter White.

Moet wel zeggen dat Walter White nog steeds bad ass oogde in BCS met de cameo's, echt van genoten. Jesse Pinkman, mweh. Aaron Paul is gewoon te oud van een jonge stoner geworden.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Ben ik de enige die de laatste aflevering tegen vond vallen? Ik behoor ook niet tot de categorie die BCS beter vindt dan BB. Daar is toch iets neergezet mi waar ze in BCS mee verder gegaan zijn.

Dat gezegd hebbende; BCS is gaandeweg steeds beter en beter geworden. De laatste afleveringen vind ik wat teveel gezocht en zo blijkt maar dat een einde verzinnen niet meevalt.... Maar wellicht is dat ook het onvermijdelijke gemis wat ik als kijker voel, wetende dat dit het einde van een tijdperk is.

avatar van zoutzak

zoutzak

Mooi slot van een memorabele serie. Zin om weer opnieuw met Breaking Bad te beginnen

The Oceanic Six schreef:

Vond je het leuk om Marie gister weer te zien in de finale?

BB kijkt makkelijker weg. Is meer popcorn vermaak. Ik vind BCS toch meer diepgang hebben. Maar ze zijn eigenlijk niet met elkaar te vergelijken.

Persoonlijk was BCS meer mijn ding. BB zat ik me toch vooral te ergeren aan Skyler en dat zoontje.

En ik behoor wellicht tot de minderheid die S1 t/m 3 van BCS juist wel heel goed vond.

Partyboooi schreef:

Laatste episode van een serie valt altijd tegen omdat je denk ik altijd een soort climax verwacht en die komt dan niet. Ik ken maar weinig series met een goede laatste episode, ik denk enkel mad men en bcs nu.

Maar je kijkt een serie ook niet voor de laatste aflevering. Ik vond hem overigens ontzettend goed!

avatar van jackie chan

jackie chan

[quote]The Oceanic Six schreef:

Haha echt hé, begon me gelijk weer aan haar te irriteren leek wel alsof de makers het expres deden door haar zo'n vervelende kop te laten trekken. Je wist hoe zijreageerde en dat was verder bij geen enkel personage in Better Call Saul zo.

undefined

Je zal zeker niet de enige zijn, inzake het einde, dat gevoel had ik ook even totdat ik me bedacht dat juist dit sobere en eenvoudige einde het zo spectaculair maakte, geen doden geen cliffhangers gewoon een einde die twee series definitief afsluit met een bevredigend gevoel.

martijnk schreef:

Voor de langere termijn met het gevoel wat je aan een serie over houd is een goed einde echt wel cruciaal. Kijk hoe erg mensen nu nog haten op series als How i met your mother of Lost. Ben het niet altijd met de klagers over het einde eens, maar je laatste herinnering is vaak een belangrijke.

Gelukkig waren de afsluiters van BB en BCS wel uitstekend. Maakt herkijken in de toekomst makkelijker.

Lost was vanaf S3 al niks meer

martijnk schreef:

Lost was vanaf S3 al niks meer

Toen waren ze inderdaad over het hoogtepunt, maar Lost zit wel diep in mijn hart

IH88

Seizoen 4 van Lost vond ik ook nog wel echt top. En de seizoensfinale van seizoen 3 waren twee van de beste afleveringen die ze ooit hebben gemaakt. Seizoen 5 had heel veel geweldige op zichzelf staande afleveringen, maar over het algemeen was het een stuk minder. Seizoen 6 was echt niks.

Partyboooi schreef:

Je bent zeker niet de enige, ben op Reddit en dat soort platforms ook genoeg kritische reviews tegengekomen.

Mijn voornaamste kritiek blijft het zwart-wit beeld in de laatste episodes, echt een vreemde keuze die je natuurlijk filosofisch kunt verdedigen maar het uiteindelijk allemaal wel trager en saaier maakt. Het plot met Jeff en Marion is ook flinterdun en voegt heel weinig meer toe aan het verhaal van Saul Goodman als geheel. Ik denk dat we met 10 afleveringen en een goede kleurenaflevering van 65 minuten (met alle verhaallijnen van Saul en Kim aan elkaar verbonden) een betere afsluiting hadden gehad dan nu.

Verder ben ik het met je eens, dat het vanaf seizoen 3 tot en met 6A echt heel goed in elkaar zat, bijna op het niveau van Breaking Bad. De verhaallijn met Chuck was wat saai, de avonturen met de Salamanca-familie een geweldige toevoeging aan het Breaking Bad-universum.

avatar van jerome998

jerome998

Partyboooi schreef:
Ben ik de enige die de laatste aflevering tegen vond vallen?
Ik heb ook gemengde gevoelens over de finale en heb ook een hoop reviews moeten lezen om er vrede mee te hebben. Vanaf het moment dat Gene is opgepakt heb ik eigenlijk weinig plezier meer beleefd in de progressie van de aflevering. De scene waarin een deal gesloten wordt en de rechtbankscene vond ik heel rommelig en vormen toch een groot onderdeel van de aflevering. De cameo van Marie daarin was wel een leuke verrassing.

Het gegeven dat Saul in het reine wil komen bij Kim en met een schone lei wil beginnen is mooi bedacht om de serie mee te sluiten, vooral omdat Kim letterlijk de enige persoon is die nog enige betekenis heeft in zijn leven, maar zijn monoloog/biecht in de rechtszaal voelde allesbehalve oprecht, terwijl dit een sleutelmoment zou moeten zijn en onze waardering voor Saul als persoonlijkheid weer had moeten herwinnen. Hij was onbeleefd en drong er in eerste instantie op aan dat hij Saul Goodman genoemd wilde worden, om na zijn betoog weer Jimmy McGill te willen heten, heel overhaast, rommelig en ongeloofwaardig. In seizoen 4 solliciteert Jimmy bij een printerbedrijf, en zijn monoloog daarin om de baan te krijgen blies me van mijn sokken, om als voorbeeld aan te geven hoe het ook had gekund.

En een gevangenisstraf van 86 jaar verkiezen over de mogelijkheid van 7 jaar zou geen enkele persoon met een gezond verstand doen. Er zijn meer manieren om een nieuwe/eerlijke start te maken. Een gemiste kans helaas. Na 62 afleveringen met zo'n hoog intelligent schrijfniveau hadden ze de finale best wat kritischer mogen bekijken en evalueren.

De laatste reeks shots van de finale zijn wel meesterlijk iconisch en gaan zonder twijfel een plekje veroveren in de tv-geschiedenis.

Uiteindelijk heb ik de finale wel gewoon een 9 gegeven, maar met een IMDb-score van 9,8/10 uit 30k+ stemmen zou dat bij mij normaal gesproken een gegarandeerde 10 zijn bij deze serie. Daardoor toch ook geen 5 sterren voor dit seizoen, waar ik tot aan de finale wel volledig vanuit ging.

FlorisV

Alle seizoenen apart reviewen gaat me nu te ver ik volg de serie al jaren en nu is het na de laatste aflevering tijd om alles op een rijtje te zetten.

Better Call Saul is een bijzondere serie die amper onder doet voor Breaking Bad maar tegelijkertijd veel fans van die serie toch zal afschrikken vanwege het lagere tempo en de nadruk op de advocatuur, hoewel parallel het verhaal van Mike Ehrmantraut, ex agent, ervaren rechterhand van criminele chicken man Gus Fring en ultieme Ijzeren Hein, ook wordt verteld. Wat BCS gemeen heeft met BB is de geweldige karakterontwikkeling van de belangrijkste personages. En zelfs de kleinere rollen hebben veel nuance en zijn uitstekend geacteerd, ik noem maar "Nacho" Ignacio bijvoorbeeld. Lalo Salamanca is ook een onvergetelijk karakter. Zelfs de aanvankelijk onuitstaanbare gladjanus Howard Hamlin wordt steeds menselijker.

De hoofdrolspelers leveren in acterend opzicht vuurwerk, met Bob Odenkirk (Saul) als absolute uitblinker. Opvallend is ook hoe goed de stoicijnse Jonathan Banks (Mike) is, als je die in oudere rollen ziet zoals Freejack, dan is het een zoveel betere acteur geworden. Rhea Seahorn (Kim) is aan de oppervlakte gewoon een degelijke, integere advocate die zich zelden laat kennen maar krijgt later in de serie ook meer lagen en blijkt net zo'n complex persoon.

En net als in BB is in BCS trots de grootste zwakte van zijn hoofdpersoon. Saul Goodman was zo'n geweldig personage in BB dat hij zijn eigen serie verdiende. En waar hij in BB nog karikaturaal was zien we hier een compleet mens, maar nog steeds met veel humor en geweldige teksten. Zijn grootste wapen is immer zijn mond. Toch wordt hij nooit voor vol aangezien, omdat hij een boefje blijft.

Nog een overeenkomst met BB is het narcotische effect van laten we zeggen stout zijn, "bad". We zien Kim Wexler hier ook gretig aan meedoen op den duur. En pas later snappen we beter hoe dit komt en wie deze persoon ooit was.

Omdat Mike toch wel voor 1/3 tot de helft onderdeel uitmaakt van de serie, vaak niet eens in relatie tot Saul maar gewoon als aparte verhaallijn, moet ook zijn conflict genoemd worden. Hier staat de onderhuidse spanning tussen de Salamanca's met baas Don Eladio en de bijna obsessief nette drugshandelaar Gus Fring vaak centraal. Waar Saul er vooral uit is om op onorthodoxe wijze zijn geprezen broer voorbij te streven qua succes als briljante advocaat, is de vaak praktische Mike vooral uit op het minimaliseren van bloedvergieten en andere ellende. Beide doelstellingen lopen vaak ergens tegen een soort onzichtbare muur aan.

De laatste afleveringen zijn zeer onderhoudend maar neigen ook naar een behoorlijk deprimerende finale die op het einde toch nog wel de brilliance laat zien van Saul. Interessant is om te zien hoe Kim een leven heeft gekozen van vertrutting. Ik vond Walter White en vooral Jesse weinig toevoegen in deze afleveringen.

Absoluut de moeite waard allemaal maar je moet er echt voor gaan zitten. BCS scoort niet zo snel als BB maar meestal is er om de zoveel afleveringen een schokkende wending in het plot die je weg kan blazen. En tot die tijd wordt elke keer heel rustig en gerafinneerd naar zo'n moment toegewerkt.

Partyboooi schreef:

Ben ik de enige die de laatste aflevering tegen vond vallen?

Het punt is denk ik dat Saul zo'n mooie vent is dat je hem gewoon een veel gelukkiger einde gunt.

Maar Breaking Bad en Better Call Saul kozen nooit die makkelijke weg.

jerome998 schreef:

En een gevangenisstraf van 86 jaar verkiezen over de mogelijkheid van 7 jaar zou geen enkele persoon met een gezond verstand doen. .

Ik vond dit verwarrend! Er werd door Kim gezegd "you took it down to 7 years". Daarna wordt 86 jaar genoemd, ik dacht eerst dat dat de oorspronkelijke straf was (er werd zelfs nog levenslang bij opgeteld dacht ik) en dat Goodman er dermate veel had afgepingeld dat het 7 was geworden.

Dit is inderdaad een rare beslissing. Het wordt hier uitgelegd door Peter Gould:

Ending Explained

avatar van The Oceanic Six

Het was levenslang + iets van 190 jaar, na alle bekentenissen werd het 7,5 jaar totaal en na zijn nieuwe bekentenissen 86 jaar, oftewel gewoon weer levenslang. Bijna alle deals zijn dus weer ingetrokken.

IH88

Wat ik wel vreemd vond is dat Jimmy opeens gewetenswroeging kreeg toen hij hoorde dat Kim een verklaring over de moord op Howard had afgelegd. Dit terwijl Kim dus niet vervolgd zou gaan worden (strafrechtelijk). En volgens mij is het zo dat de verklaring van Jimmy dat Kim niets te maken had met de moord op Howard en de pesterijen haar niet opeens vrijwaart tegen civiele aansprakelijkheid van de vrouw van Howard. Door haar verklaring kan de vrouw van Howard haar nog steeds aanklagen. Dus wat heeft Jimmy er nou mee bereikt?

Ending Explained

Ik vind het een matige uitleg hoor. Dit neigt echt naar overpsychologisering waar de makers ook af en toe met Breaking Bad wel wat last van hadden.

Het is simpel: Hier zit een man van 50+ die zijn hele leven spelletjes heeft gespeeld en heeft aangerommeld. Die genoot van zijn vrijheid. Een man die waarschijnlijk nog maar 20 goede jaren voor zich heeft. Niemand in de wereld zou dan elk kostbaar jaar dat hij nog te gaan heeft inruilen voor de rest van zijn leven wegrotten in de gevangenis. Of je moet echt een soort totale parodie op het gevangenisleven schetsen, en dat doet de serie dan ook in de slotscenes met zingende gevangenen enzo.

Om in het reine te komen met je ex is dit een vrij debiele oplossing. Zeker omdat Kim zelf ook enorm veel rotzooi heeft uitgevreten en nauwelijks een haar beter is, zij was degene die het Howardplan koste wat het kost wilde doordrukken. Ze is hooguit wat eerder tot bezinning gekomen.

Jammer wat mij betreft, maar het is niet anders.

Aleid schreef:

Jammer wat mij betreft, maar het is niet anders.

Eens hoor. Was gewoon niet doordacht. Het laat ook het gebrek aan een road map zien. "Wat zullen we doen om af te sluiten, hm is dit een idee, ja doe maar, we verzinnen wel iets". Ik had liever iets intiemers gezien met Kim want ze bleven de hele serie vrij afstandelijk met elkaar.

avatar van The Oceanic Six

Haha, zowel BB als BCS zijn tot in de details doordacht. Het kan je favoriete einde niet zijn, maar hier is hard over nagedacht en uitgevoerd omdat zij dit passend bij Saul/Jimmy vonden.

avatar van Fortune

Fortune

Ik vind het einde ook een beetje jammer. Het einde voelt aan alsof Saul beboet moet worden voor zijn daden. Misdaad loont niet. Saul gaat lange tijd naar de gevangenis i.p.v. kort om aan Kim te laten zien dat hij deugt, een geweten of een hart heeft. Hij heeft als het ware vrij weinig tot niks in zijn leven, wat daadwerkelijk waarde heeft. Hij heeft geld maar geen vrienden. Hij heeft geld maar geen liefde. Hij heeft vrij weinig dus Kim kan het allerbelangrijkste zijn voor hem en dat is de reden dat hij doet wat hij doet. Wat jammer is aan dat einde, is dat het een typisch einde is voor een misdaadfilm. Op het einde gaat de misdadiger de bak in. Misdaad loont niet. Ik denk dat wij of de BCS kijker het liever anders of origineler had gezien en dat we zo´n einde eigenlijk al kennen. De BCS kijker had liever Saul willen zien die verder gaat met bedriegen en liegen en gewoon de straf kan ontlopen. Maar dit keer doet hij dat niet. En daardoor krijgt de serie een gesloten einde. Ik vind persoonlijk open eindes wel gaaf. Hoe vet zou het zijn dat Saul 7 jaar de bak ingaat en dat er over 7 jaar een nieuw seizoen komt. Of misschien komt er helemaal geen nieuws seizoen aan maar door een open einde denk je daar weleens aan. Het is een langzame serie maar toch voelt het niet helemaal authenthiek aan dat Saul dit nu opeens doet in de allerlaatste aflevering van 6 seizoenen. Tegelijkertijd heb ik wel kunnen genieten van die laatste 4 afleveringen en ook vind ik het wel gedurfd om het zo te doen en vind ik het zwart wit wel een meerwaarde hebben.

FlorisV schreef:

Het was überhaupt een wat vreemde relatie die ze hadden ja. Maar goed, die stellen bestaan.

En ik denk dat ze er wel goed over nagedacht hebben maar het gewoon wat te psychologisch gemaakt hebben. Ah Kim heeft spijt gekregen, wat zullen we eens met haar doen? Oplossing: We koppelen haar aan een boetedoening van Saul zodat hij eindelijk inziet dat hij een slecht leven heeft geleid.

Maar dat gaat nogal in tegen de lijn die tot en met aflevering 9 is ingezet en waarbij Kim vaak nog extremer was dan Saul. Kim was geen haar beter dan Saul. Het is dus een wat vreemd einde maar het zij zo. Het einde van Jesse Pinkman was ook niet zo boeiend, het is gewoon heel lastig om voor nog levende karakters een goed einde te verzinnen. Vervalt al snel in cliché's.

Het einde van Walt vond ik mooier maar door zijn ziekte wist je ook wel dat hij het niet zou overleven.

Aleid schreef:

Ja, maar je vergeet dat Kim tot aan de moord op Howard nog nooit iemand vermoordt heeft zien worden. Waar Kim daardoor eindelijk het licht ziet en mentaal gebroken naar Florida verhuist, lijkt het Saul juist extra te motiveren om verder de drugs business in te gaan. Dat is wel een groot verschil tussen de twee. Iemand voor je eigen ogen vermoordt zien worden doet wat met een mens.

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Ik behoor duidelijk tot de groep die BCS beter vindt dan BB. Daar heb ik o.a. objectieve redenen voor. BCS is ten eerste behalve een spin-off van, zowel een prequel als een vervolg op BB. En om dat goed te doen is ongelooflijk moeilijk. Tijdlijnen moeten kloppen, met eerdere gebeurtenissen moet constant rekening worden gehouden, etc. En dat is geweldig gedaan! Sterker nog: door BCS ben ik zelfs BB anders gaan zien. En vindt het allemaal volkomen logisch. Een andere reden is dat ik meer heb met de personage Jimmy Mc Gill/Saul Goodman dan met Walter White. Ook met de andere personages uit BCS kan ik me meer relateren, zoals Kim Wexler en Howard. En de interessante personages uit BB die ook in BCS voorkomen, zoals Mike en Gus, zijn geweldig geïncorporeerd in het verhaal en spelen weer de sterren vd hemel. De finale van BCS is zeer goed gedaan: het was in mijn optiek zowel een logisch eind vh verhaal, als bitter-zoet. En biedt toch wat mogelijkheden om zelf wat erover te filosoferen. Wat mij betreft is BCS 1 vd beste series ooit.

Fervet opus schreef:

Op welke wijze ben je door BCS dan BB anders gaan zien?

avatar van jerome998

jerome998

Fervet opus schreef:

Ik las hier pas een artikel over. Ze hadden blijkbaar 2 mensen in de crew die hier continue mee bezig waren. Hun enige taak was om elk detail te checken.

"Working closely with a team of writers, assistants and producers — led by the showrunner and co-creator Peter Gould — Levine and Williams-Foshee maintained detailed notes on virtually every person, place, thing or event ever mentioned or implied on either the show or its predecessor."

"I think the thing that usually haunted us was stuff that was shot that we didn’t know about, or weren’t around for. Dates were a big issue. We were always shouting at production, “Please, don’t show any calendars!” "

avatar van stefan dias

stefan dias

FlorisV schreef:

Maar Breaking Bad en Better Call Saul kozen nooit die makkelijke weg.

Ik denk dat het toch net wél een mooi einde is: zijn verzoening met Kim, aan wie hij uiteindelijk bewijst toch wel over een geweten te beschikken en aan zichzelf toegeeft dat het niet 'all about the money' is. Een thema dat in het voorstukje van die laatste aflevering netjes werd neergezet.

Die puzzelstukjes die her en der telkens vóór de opening credits gestrooid werden, vond ik wel echt geniaal 'messing with your brain'. Dat deden ze in BB natuurlijk ook al. Maar in BBCS werd het tot kunst verheven.

Ik heb trouwens met veel meer plezier naar BBCS gekeken omdat Saul altijd die komische noot in zich heeft, waar BB naar steeds grimmigere diepten afgleed waar ik ook geen greintje sympathie kon opbrengen voor de protagonisten. Enter Kim! En Saul zelf natuurlijk. En ja, ook Nacho had ons medeleven.

Dikke, dikke pluim toch voor het scenariowerk dat echt briljant in elkaar stak, zowel qua verhaallijnen als qua dialogen. Topwerk. Zitten er slordige onwaarschijnlijkheden in? Waarschijnlijk, maar daar ga ik me niet mee amuseren om die eruit te vissen. Waren er dalletjes? Je kán gewoon geen 6 seizoenen dezelfde hoge spanning aanhouden. Die Duitse ingenieur met zijn handvol werkmannen was een beetje 'tjah', maar voor de rest: top, top, top. Well done!

avatar van Fervet opus

Fervet opus

The Oceanic Six schreef:

Op welke wijze ben je door BCS dan BB anders gaan zien?

Bijvoorbeeld v.w.b. de rol van Saul in de groei van Walter White tot een grote drugsbaron. Zoals Saul zelf stelde in zijn laatste monoloog voor de rechtbank in de finale: “Walter White could have never done it without me.” Verder hoe de samenwerking tussen Saul en Walter/Jesse begon, namelijk deels door/via Kim, toen Jesse in zijn cameo-rol eerst Kim herkende als advocaat v.e. maat van hem in het verleden en vervolgens haar mening over Saul vroeg. En natuurlijk ook door alle achtergrond info dat gegeven werd over de Salamanca familie.