• 10.922 nieuwsartikelen
 • 162.666 films
 • 10.276 series
 • 30.001 seizoenen
 • 616.295 acteurs
 • 193.445 gebruikers
 • 8.996.838 stemmen
Avatar
 
banner banner

Better Call Saul - Seizoen 6 (2022)

4,35 224 stemmen

Show titel: Better Call Saul

IMDb beoordeling: 9,0 (644.555)

Afleveringen: 13

Speelduur: 11 uur en 36 minuten

Ontwikkeld door: Vince Gilligan en Peter Gould

Met: Bob Odenkirk, Jonathan Banks en Rhea Seehorn

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: maandag 18 april 2022

Eerst uitgezonden op: AMC (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk seizoen 6 via Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Better Call Saul

Saul Goodman ontmoette Walter White zes jaar geleden. Wij ontmoeten hem als de man die Saul Goodman nog moet worden en nu Jimmy McGill heet. Hij is een kleine prutsadvocaat die nog zoekende is naar zijn roeping en, op korte termijn, op allerlei manieren de touwtjes aan elkaar probeert te knopen. Hij zorgt voor zijn broer Chuck, die ook advocaat is en denkt allergisch te zijn voor elektriciteit. Hij ontmoet ook bijna dagelijks Mike Ehrmantraut, de parkeerwacht van het gerechtsgebouw die het hem nogal eens moeilijk maakt.

Afleveringen Seizoen 6 (2022)

 1. 1. Wine and Roses

  18 april 2022 (56 minuten)

  Na de inbraak bij Lalo slaat Nacho op de vlucht. Jimmy en Kim bedenken een plan om Howard te saboteren. Mike begint te twijfelen aan de intenties van Gus.

 2. 2. Carrot and Stick

  18 april 2022 (1 uur)

  Kims volgende vlaag van inspiratie brengt Jimmy oog in oog met oude klanten die nog steeds een wrok koesteren. Mike probeert de Salamanca's een stap voor te blijven.

 3. 3. Rock and Hard Place

  25 april 2022 (47 minuten)

  Nacho kan geen kant meer op en sluit een deal. Het OM probeert Jimmy over te halen het kartel te verraden. Huell helpt met het plan tegen Howard.

 4. 4. Hit and Run

  2 mei 2022 (44 minuten)

  Een goed getimede schertsvertoning slaat opnieuw een deuk in de reputatie van Howard. Kim is bang dat ze gevolgd wordt. Jimmy realiseert zich dat zijn lot is veranderd.

 5. 5. Black and Blue

  9 mei 2022 (52 minuten)

  Gus wordt ongedurig terwijl hij wacht totdat Lalo iets doet. Kim weet informatie los te krijgen van een oud-collega. Howard wordt strijdlustig.

 6. 6. Axe and Grind

  16 mei 2022 (44 minuten)

  Terwijl Jimmy de laatste hand legt aan het Sandpiper-plan, heeft Kim een droomontmoeting. Lalo spoort iemand op die banden met Gus heeft.

 7. 7. Plan and Execution

  23 mei 2022 (50 minuten)

  Lalo houdt zijn volgende doelwit in het oog. Jimmy en Kim krijgen te maken met een verrassing op het laatste moment. De gemoederen raken verhit in de Sandpiper-zaak.

 8. 8. Point and Shoot

  11 juli 2022 (50 minuten)

  In de loop van een lange nacht worstelen Jimmy en Kim met de gevolgen van hun acties. Ondertussen voert Lalo zijn laatste plan uit.

 9. 9. Fun and Games

  18 juli 2022 (56 minuten)

  Terwijl Mike orde op zaken stelt, wil het kartel Gus spreken. Een herdenkingsreceptie zet Jimmy en Kim op scherp.

 10. 10. Nippy

  25 juli 2022 (52 minuten)

  In Omaha probeert Gene de lont uit het kruitvat te halen met een denkbeeldige hond en kaneelbroodjes.

 11. 11. Breaking Bad

  1 augustus 2022 (58 minuten)

  Verleden en heden botsen als Gene weer in contact komt met iemand uit zijn tijd in Albuquerque en een plan beraamt om snel geld te verdienen.

 12. 12. Waterworks

  8 augustus 2022 (58 minuten)

  Een oproep naar Palm Coast Sprinkler veroorzaakt een kettingreactie van gebeurtenissen. Gene's laatste zwendel loopt uit de hand.

 13. 13. Saul Gone

  15 augustus 2022 (1 uur en 09 minuten)

  Openbaringen. Spijt. RICO-misdrijven. Jimmy's werelden en identiteiten komen samen in een laatste confrontatie.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Toontje G

Toontje G

 • 772 berichten
 • 1477 stemmen

Goede serie, helaas ten einde. Laatste seizoen iets minder dan de rest maar zeker de moeite waard.


avatar van Thomas83

Thomas83

 • 3724 berichten
 • 3368 stemmen

Mooi dat de beste nog lopende serie van de laatste jaren (van wat ik heb gezien althans) op zo'n ongelofelijk waardige manier kan worden afgesloten. Het is precies goed zo, ook wat betreft de manier waarop ze alles zo tot in de puntjes hebben uitgewerkt dat het hele verhaal naadloos samenvloeit met alle gebeurtenissen in Breaking Bad. Met uitzondering misschien van de cameo van Pinkman. Aaron Paul is dermate veranderd van stemgeluid en uitstraling dat hij niet meer geloofwaardig kan doorgaan voor de Pinkman van weleer.

Maar goed, dat is van ondergeschikt belang. Saul en Kim zijn wat van de meest interessante personages ooit wat mij betreft. Het grote verschil met Breaking Bad is dat Better Call Saul van begin tot eind echt puur om de personages gaat, in tegenstelling tot Breaking Bad, dat wat meer om de actie en spanning en (over de top) gebeurtenissen, personages en twists draaide. Daarom beschouw ik Better Call Saul ook als de betere en meer volwassen serie. Lui die klagen over de trage laatste afleveringen verwarren BCS met BB. Het kartel was uiteindelijk van ondergeschikt belang in BCS. Ik vond Lalo trouwens een betere bad guy dan eigenlijk iedere andere in BB.

Moet wel zeggen dat ik het plan van Gus met Nacho wat verwarrend vond. In aflevering vijf en zes kabbelt de boel misschien ook net iets teveel voort. De aanval van Lalo op Gus had ook beter gekund. Niet alleen weet hij heel flauw ongezien binnen te komen doordat een bewaker net even niet naar de camerabeelden kijkt, Gus vertelt de mannen die nog bij hem zijn ook niet dat hij denkt dat Lalo is binnengedrongen. En vervolgens kijkt iedereen dezelfde kant op zodat Lalo ze op zijn gemak een voor een van achter neer kan schieten. Dat is dan weer wat meer een Breaking Bad-momentje. Doe mij dan maar die "saaie" afwikkeling van de Jimmy/Kim-verhaallijn.


avatar van stefan dias

stefan dias

 • 2312 berichten
 • 1324 stemmen

Thomas83 schreef:

Moet wel zeggen dat ik het plan van Gus met Nacho wat verwarrend vond. In aflevering vijf en zes kabbelt de boel misschien ook net iets teveel voort. De aanval van Lalo op Gus had ook beter gekund. Niet alleen weet hij heel flauw ongezien binnen te komen doordat een bewaker net even niet naar de camerabeelden kijkt, Gus vertelt de mannen die nog bij hem zijn ook niet dat hij denkt dat Lalo is binnengedrongen. En vervolgens kijkt iedereen dezelfde kant op zodat Lalo ze op zijn gemak een voor een van achter neer kan schieten. Dat is dan weer wat meer een Breaking Bad-momentje. Doe mij dan maar die "saaie" afwikkeling van de Jimmy/Kim-verhaallijn.

Ach ja, af en toe een oogje dichtknijpen en een korreltje zout erbij nemen… in zo'n lange serei kan en mag de boog niet heel de tijd gespannen zijn. En die mindere, bijna slordige momentjes dekken we toe met de mantel der liefde want het overgrote deel is inderdaad verbluffend scenariowerk. 100 % akkoord met je analyse.


avatar van jester

jester

 • 749 berichten
 • 1142 stemmen

The Oceanic Six schreef:

Haha, zowel BB als BCS zijn tot in de details doordacht. Het kan je favoriete einde niet zijn, maar hier is hard over nagedacht en uitgevoerd omdat zij dit passend bij Saul/Jimmy vonden.

Wat meer duiding is hier te vinden: - themazewatcher.substack.com

Sowieso zijn de recaps op deze site van een hoog niveau, het heeft mij geholpen de serie nog meer te waarderen, en dat gaat zeker ook over de details waarover hier boven gesproken wordt.

Ik vind het een waardige afsluiting van een memorabele serie die (net als BB) steeds beter wordt. En wat me eens te meer duidelijk is geworden in de korte momenten dat Walter hier te zien is, is wat voor nare man hij was. Natuurlijk was dat in BB ook al duidelijk, maar daar groei je langzaam met hem mee, waardoor het logisch lijkt wat hij gedaan heeft. Maar hier zie je beter wat voor persoon hij werkelijk is.


avatar van Black Math

Black Math

 • 5390 berichten
 • 1735 stemmen

Het was een beetje lastig om weer in deze serie te komen na het vorige seizoen een tijd geleden gezien te hebben. Wie was wie ook al weer? Niet lastig met de hoofdpersonages, maar wel met de vele bijpersonen.

De eerste helft van de serie is helaas wat aan de zwakke kant en weet niet altijd te boeien. Het is pijnlijk om Nacho te zien sterven, maar het was vrij onvermijdelijk en de uitwerking ervan voelt goed aan.

De ommekeer komt met de finale van de eerste helft van het seizoen, aflevering 7, Plan and Execution. De moord op Howard had ik zo niet aan zien komen, maar is zo ongelooflijk sterk. En sowieso is Lalo één van de meest angstaanjagende schurken uit de televisiewereld, ontzettend sterk gespeeld door Dalton.

De tweede helft heeft weer de intensiteit die de laatste eerdere seizoenen ook hadden, en komen alle lijntjes samen, zowel van de hoofdlijn van deze serie, als de lijn van Saul als Gene en van Breaking Bad met een aantal scenes met Cranston en Paul, waarbij de laatste wel iets te oud voor zijn rol lijkt te zijn geworden.

Uiteindelijk een bevredigend einde van een interessante serie. 3,5*.


avatar van bobbee1

bobbee1

 • 81 berichten
 • 19 stemmen

Beter dan Breaking Bad. Het verhaal is beter, de personages zijn minder zwart wit en de acteerprestaties zijn prima. Er is eigenlijk geen zwakke rol in de hele serie. Laatste twee seizoenen gaan ineens de diepte in. De sul die zich Saul noemt lijkt ineens te beseffen dat er voor hem geen weg terug meer is. Ook zijn beweegredenen worden duidelijk.

De schrijvers hebben duidelijk geleerd van Breaking Bad. Namelijk dat ze de kijkers duidelijk hebben overschat. In plaats Walter White te zien als de anti held, de man zonder moraal, werd hij hun held. De schrijver verbaasde zich over die misinterpretatie. Het liet volgens hem zien hoe beroerd het gesteld was met de morele codes van de hedendaagse mens. En hoe makkelijk mensen zijn mee te voeren door een betoog of verhaal. We hebben in de VS gezien waar toe dat leidt.

Daarom moest Jimmy/Saul minder een held en meer een sul worden. Zodat identificatie met de hoofdpersoon minder op de loer zou liggen. Ik denk dat dat de reden is waarom sommigen afhaakten. Saul was niet hun held en zou dat ook nooit worden. Voor de fijnproevers is die subtiliteit juist de spanningsboog waar de serie omdraait. Veel subtieler dan in Breaking Bad waar WW al heel snel aan de verkeerde kant van de lijn terecht komt. Saul is in wezen een goede vent maar zijn negatieve zelfbeeld speelt hem parten omdat het zijn handelen stuurt. Zijn drang zich te laten gelden brengt hem telkens weer in de problemen. WW had dat ook maar zijn drijfveer was haat en wraak. Saul of Jimmy is zich heel lang niet bewust van zijn drijfveren.


avatar van jerome998

jerome998

 • 178 berichten
 • 1695 stemmen

Voor iedereen die de serie helemaal gezien heeft: https://youtu.be/q0kz36jROlc


avatar van SirPsychoSexy91

SirPsychoSexy91

 • 23 berichten
 • 0 stemmen

jerome998 schreef:

En een gevangenisstraf van 86 jaar verkiezen over de mogelijkheid van 7 jaar zou geen enkele persoon met een gezond verstand doen. Er zijn meer manieren om een nieuwe/eerlijke start te maken. Een gemiste kans helaas. Na 62 afleveringen met zo'n hoog intelligent schrijfniveau hadden ze de finale best wat kritischer mogen bekijken en evalueren.

Aleid schreef:

Het is simpel: Hier zit een man van 50+ die zijn hele leven spelletjes heeft gespeeld en heeft aangerommeld. Die genoot van zijn vrijheid. Een man die waarschijnlijk nog maar 20 goede jaren voor zich heeft. Niemand in de wereld zou dan elk kostbaar jaar dat hij nog te gaan heeft inruilen voor de rest van zijn leven wegrotten in de gevangenis. Of je moet echt een soort totale parodie op het gevangenisleven schetsen, en dat doet de serie dan ook in de slotscenes met zingende gevangenen enzo.

Nagels met koppen dit. Op zich vind ik het gegeven van Jimmy die niet enkel met Kim, maar ook zichzelf in het reine komt een heel goede manier om deze serie 'full circle' te brengen. Jimmy heeft op meerdere kruispunten het pad genomen dat hem ertoe leidde Saul Goodman te worden, niet in het minst door de gebeurtenissen met Chuck en Howard. Saul Goodman was eigenlijk een muur die hij optrok om zichzelf af te schermen van zijn emoties en schuldgevoel ten aanzien van die gebeurtenissen. Die muur afbreken in de finale is een logische en sterke resolutie voor het verhaal.

Mijn bezwaren zitten hem echter in de uitwerking. De afwikkeling van Jimmy's verhaal vond ik niet geloofwaardig, zoals hierboven door anderen ook al aangegeven. Temeer omdat in de vorige afleveringen Jimmy nog méér verbitterd, cynisch en ronduit kwaadaardig werd neergezet. Hij ging een aardige man met terminale kanker KO slaan met de urn van diens dode hond en leek zowaar te overwegen om Marion met een telefoonkabel te wurgen in de vorige aflevering. Ik vind het heel moeilijk te geloven dat Kim's bekentenis alleen voldoende zou zijn voor Jimmy om de rest van zijn leven zijn vrijheid weg te gooien. Dit hadden ze beter kunnen en moeten opzetten in de voorlaatste afleveringen.

Ook vond ik de finale behoorlijk deprimerend. De schrijvers proberen het nog minder bitter te maken door de indruk te wekken dat Saul als een held wordt gezien in de gevangenis (ook heel ongeloofwaardig, echt iedereen kent deze advocaat en vindt hem geweldig?), maar een leven lang in de cel is écht geen pretje.

Hoe zou je het dan wat positiever hebben kunnen afronden, gegeven de omstandigheden? Ik geloof dat Chuck in de flashback in de finale sprak over 'changing your path'. Met dat in gedachten het volgende idee: Jimmy zit zijn 7 jaar uit. Met Kim komt hij 1 op 1 in het reine (niet voor de rechter). Bij zijn vrijkomen start hij samen met Kim een nieuwe praktijk op in Florida (met Jimmy mogelijk als paralegal omdat hij geen advocaat meer mag zijn), waarbij ze enkel mensen gaan helpen wie écht onrecht is aangedaan, zonder corruptie en zonder de kantjes eraf te rijden. Bij het opnemen van de telefoon antwoordt Jimmy niet langer met Saul Goodman, maar met Jimmy McGill. Ik stel me een laatste shot voor waarbij ze tussen bergen papier samen werken aan een pro deo-zaak, waarbij de camera uitzoomt en we zien dat de portretten van Howard en Chuck aan de muur hangen, ter nagedachtenis en als waarschuwing voor wat er kan gebeuren als ze van het rechte pad afwijken. Op die manier heb je een écht bitterzoet einde, waar het nu voor mij vooral door en door bitter was.


avatar van horizons

horizons

 • 5658 berichten
 • 2325 stemmen

Oke, helemaal doorgekeken. Serie met langzame en soms best saaie stukken maar de opbouw in laatste twee seizoenen is erg strak gedaan.

Met name het geweldige acteerwerk zorgt ervoor dat je blijft kijken.

Alleen jammer van de epiloog in de afleveringen vanaf Nippy. Jimmy gaat uit karakter, voegt niets toe en einde is niet des Jimmy eveneens. Dit hadden ze als een El Camino in een aflevering van 90 minuten kunnen stoppen. En hij had die 7 jaar moeten kiezen. Niet alleen als karakter maar ook vanuit scriptschrijvers.


avatar van SergioMalick

SergioMalick

 • 976 berichten
 • 1613 stemmen

Kamp Howard hier. Geweldig personage en heerlijk droog gespeeld. Had af en toe het idee naar Roger Sterling te kijken van Mad Men.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.