• 9.486.282 stemmen

Breaking Bad - Seizoen 5 (2012-2013)

Show titel: Breaking Bad

IMDb beoordeling: 9,5 (2.669.211)

Afleveringen: 16

Speelduur: 12 uur

Ontwikkeld door: Vince Gilligan

Met: Bryan Cranston, Anna Gunn en Aaron Paul

Datum van release: zondag 15 juli 2012

Eerst uitgezonden op: AMC (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk seizoen 5 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Breaking Bad

Scheikundeleraar Walter White heeft een hectisch privéleven. Alles verandert wanneer er vastgesteld wordt dat Walter longkanker heeft. Met niet lang meer te leven, vraagt hij één van zijn voormalige studenten om samen methamfetamines te maken en te verkopen. Niets zal Walter nog stoppen om ervoor te zorgen dat zijn gezin het goed heeft als hij er niet meer is.

Afleveringen Seizoen 5 (2012-2013)

1. 1. Live Free or Die

15 juli 2012 (45 minuten)

Terwijl Hank druk bezig is met het onderzoek naar de grote drugsbaron Gus Fring, moeten Walt, Jesse en Mike beginnen aan het uitwissen van hun sporen.

2. 2. Madrigal

22 juli 2012 (45 minuten)

Walt en Jesse zoeken een nieuwe partner voor hun zaak. Ondertussen vindt de DEA steeds nieuwe bijzondere aanwijzingen in de zoektocht naar Heisenberg.

3. 3. Hazard Pay

29 juli 2012 (45 minuten)

Walt en Jesse beginnen samen met Mike aan hun nieuwe zaak. Ondertussen gaat Mike op bezoek bij alle betrokkenen van Gus Fring, om zeker te weten dat ze hun mond zullen houden tegen de FBI en DEA.

4. 4. Fifty-One

5 augustus 2012 (45 minuten)

Terwijl Jesse met Lydia, een nieuwe partner in crime, samenwerkt wil Walt graag zijn verjaardag vieren. Skyler trekt het leventje echter niet meer.

5. 5. Dead Freight

12 augustus 2012 (45 minuten)

Om aan nieuwe methylamine te komen besluiten Walt, Jesse en Mike - in samenwerking met Todd - om een trein te overvallen.

6. 6. Buyout

19 augustus 2012 (45 minuten)

Na de gruwelijke gebeurtenissen na de treinroof zijn Mike en Jesse klaar met de zaak, terwijl Walt juist door wil gaan met koken. Mike wordt ondertussen goed in de gaten gehouden door de DEA.

7. 7. Say My Name

26 augustus 2012 (45 minuten)

Terwijl Hank iemand heeft gevonden in de contacten van Mike die wil praten, stappen Mike en Jesse uit het wereldje. Walt wordt gekoppeld aan een nieuwe belangstellende koper voor zijn product.

8. 8. Gliding Over All

2 september 2012 (45 minuten)

Walt heeft een plan om de betrokkenen van Mike uit te schakelen en heeft hiervoor de hulp nodig van de oom van Todd.

9. 9. Blood Money

11 augustus 2013 (45 minuten)

Terwijl Walt uit de wereld van meth is gestapt en zijn normale leventje probeert op te pakken, wil Jesse zo snel mogelijk van al zijn geld af komen.

10. 10. Buried

18 augustus 2013 (45 minuten)

Hank weet dat Walter White de Heisenberg is die hij al lange tijd zoekt. Walt probeert al zijn sporen te wissen, terwijl Skyler bezorgd is dat Hank en Marie de kinderen van hen zullen wegnemen.

11. 11. Confessions

25 augustus 2013 (45 minuten)

Todd heeft de zaak van Walt overgenomen. Ondertussen heeft Walt een nieuw idee om het Hank heel moeilijk te maken.

12. 12. Rabid Dog

1 september 2013 (45 minuten)

Hank legt contact met Jesse en probeert via hem de waarheid boven tafel te krijgen. Jesse besluit om met Hank samen te werken om Walt uiteindelijk te pakken te krijgen.

13. 13. To'hajiilee

8 september 2013 (45 minuten)

Hank en Jesse hebben een manier bedacht om Walt te pakken te krijgen, maar ondertussen heeft Walt de oom van Todd ingehuurd om Jesse te vermoorden.

14. 14. Ozymandias

15 september 2013 (45 minuten)

Jesse wordt ontvoerd door de oom van Todd, terwijl Walt wordt achtergelaten in de woestijn en zichzelf moet zien te redden. Ondertussen vindt Skyler het tijd dat haar zoon de waarheid te horen krijgt.

15. 15. Granite State

22 september 2013 (45 minuten)

Terwijl Jesse verplicht moet werken bij de oom van Todd, heeft Walter een nieuwe identiteit gekregen en zit, ergens ver weg en afgelegen, verstopt voor iedereen.

16. 16. Felina

29 september 2013 (45 minuten)

Walt keert terug met nog één laatste doel; hij wil geld aan zijn familie geven, Jesse bevrijden en wraak nemen op de oom van Todd.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

En na seizoen 4 dus effe doorgekletterd om na het 5de seizoen inmiddels aanbeland te zijn in El Camino. Maar goed seizoen 5 dus, waar de vorige seizoenen gemiddeld van hoog niveau waren en een goede score voor het laatste seizoen ook inmiddels wel in de lijn der verwachtingen lag.

Duidelijk is dat het puinruimen betreft na de afhandeling rond Gus en het grootste deel van diens crew en het lab. Echter kan zoveel rumour nooit op de achtergrond blijven wat resulteert in controle en onderzoek waar veel arrestaties vallen en onderandere Mike ook aan de tand gevoeld wordt en wat ondergaat hij dat lekker cool. Tevens heeft Gus toch wat steken laten vallen waardoor er druk op verschillende mensen uit de vorige organisatie ontstaat, zeg maar gerust dat er zich donkere wolken aan de horizon samenpakken omtrent volk dat wel eens zou gaan kunnen klikken voor strafvermindering. Het is de startup voor een nieuwe locatie en batches to be made terwijl je zou zeggen het is wel eens genoeg geweest maar zoals ze zeggen, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En opzich is de nieuwe verdeling qua zaken interessant, hoe Mike voor zijn oud-werknemers wil zorgen, tevens is het met al het wegvloeiende geld via Mike een bron van problemen voor Walt. Maar seizoen 5 biedt natuurlijk meer waar sommige acties zoals gebruikelijke even briljant als knullig uitgevoerd worden zoals met de magneet en de kaping van de methylamine die ronduit geweldig is, tevens lijkt Jessie steeds meer gehoord en gelijkwaardig te worden aan Walter want heeft goede ideeën waar iets mee gedaan wordt.

Minpunten zijn er aanvankelijk niet echt of het moet Skylar zijn die toch wel bijzonder irritant is en het ene moment moeiteloos meegaat in alle plannen en poenie om vervolgens een aflevering later weer helemaal te flippen en van Walt af te willen. Had Walt zichzelf een goede dienst willen bewijzen had hij dat zure wijf eens op moeten ruimen, tevens zijn al die relationele problemen niet echt mijn favoriete onderwerp in deze serie. Maar daar staat gelukkig heel veel goeds tegenover met het absolute kookpunt rondom de ontdekkingen die Hank alsnog doet en de tragische afloop in de woestijn met de hitsquad. Het kakt tussendoor wel eens een klein beetje in wat ook niet raar is aangezien dit het langste seizoen van allemaal is, toch verveeld het opzich geen moment waar ook nog een kleine karakterschets van Walt wordt gemaakt hoe hij ooit begon aan de productie met een simpele inzet en steeds verder ging met grovere middelen omdat er steeds meer te verliezen was terwijl uiteindelijk de boel toch nog instort.

En zo blijkt ook dit weer een sterk seizoen met een aantal bombshells van gebeurtenissen en een heerlijke ontknoping. Alle acteurs natuurlijk weer op de toppen van hun kunnen en waar ik niet echt een seriekijker pur sang ben heeft dit in zijn totaliteit niet een moment verveeld of onder de maat gedaan.

avatar van De filosoof

De filosoof

Inmiddels heb ik alle afleveringen van Breaking Bad gezien. Het is knap hoe men elke aflvering weer amusant heeft gemaakt met nieuwe intriges en een verrassend plotverloop waarbij Walter White enerzijds in steeds grotere problemen komt maar door telkens slimmer te zijn dan zijn tegenstander in z’n val omlaag juist een grote drugskoning wordt. Hij lijkt onoverwinnelijke door z’n intelligentie en rationaliteit – hij weet vaak zelfs twee problemen tegelijk op te lossen door één uitgekiende, inventieve actie – maar z’n vaderlijke affectie voor z’n partner-in-crime Jessie die juist irrationeel en impulsief is blijkt z’n fatale Achilleshiel te zijn zodat het noodlot volgt uit het karakter zoals het hoort in een tragedie. Volgens Nietzsche zou de Nieuwe Attische Komedie in de oudheid zijn ontaard in vooral een vernunftig maar oppervlakkig schaakspel met een eeuwige triomf van sluwheid en geniepigheid, maar Breaking Bad laat zien hoe vermakelijk dat kan zijn waarbij je als kijker voortdurend moet reflecteren op de personages en wat zij weten om te begrijpen wat ze doen in dit eeuwige schaakspel. Alleen tegen het einde wordt het wel erg ongeloofwaardig wat Walter allemaal kan (en hoeveel geluk hij heeft in spannende situaties) om het verhaal af te hechten en te sluiten alsof men haast had om ermee te stoppen.

avatar van wimaroca_mm

wimaroca_mm

nonololo_mm schreef:

Wat een onthutsend zwakke acteur is die Jesse zeg. Die haalt het niveau zo ontiegelijk naar beneden.

o, o pijnlijk om te zien. Haal iemand anders van de straat en die zet een geloofwaardigere rol neer dan deze puber.

Lachwekkend dat deze serie op 1 staat bij het publiek, zegt genoeg over de smaak van de massa. Je ziet dat hypes niets te maken hebben met kwaliteit.

De hele veramerikanisering is toegeslagen in Europa, tegenwoordig blijkt wat voor wansmaak deze veramerikanisering heeft (zie politiek).

Dit is de meest populaire serie volgens deze site?

Kan deze site dan ook niet echt meer serieus nemen.

Je bent toch niet helemaal wijs om alle 5 de seizoenen te kijken als je er niets aan vind.

Volgens mij heb je helemaal niets gezien,maar evenl overal even tegen aan schoppen.

avatar van JeroenBL_mm

JeroenBL_mm

Eindelijk af gezien. Beste seizoen van de serie, dat zeker, maar ben blij dat ik er vanaf ben!

Mist echt vaart voor mensen met een wat korte spanningsboog, er wordt soms matig geacteerd (Jesse is wel beter geworden gedurende de serie) en ik heb gewoon voor niemand sympatie en ik vind eigenlijk niemand echt een leuk personage. Skyler, Flynn en Marie zijn gewoon vervelend en irritant.

De regie en bepaalde shots zijn wel echt meesterlijk, maar voor mij mist het gewoon het echte willen doorkijken. Maar ik kan em nu van m'n lijstje afstrepen, begrijp nog steeds niet wat de serie op 1 doet, maar kan er nu in ieder geval over meepraten