menu
Mijn Series +

Breaking Bad - Seizoen 5 (2012-2013)

mijn stem
4,57 (512)
512 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Misdaad

ontwikkeld door Vince Gilligan
met Bryan Cranston, Anna Gunn en Aaron Paul

Scheikundeleraar Walter White heeft een hectisch privéleven. Alles verandert wanneer er vastgesteld wordt dat Walter longkanker heeft. Met niet lang meer te leven, vraagt hij één van zijn voormalige studenten om samen methamfetamines te maken en verkopen. Niets zal Walter nog stoppen om ervoor te zorgen dat zijn gezin het goed heeft als hij er niet meer is.

 1. Live Free or Die
 2. Madrigal
 3. Hazard Pay
 4. Fifty-One
 5. Dead Freight
 6. Buyout
 7. Say My Name
 8. Gliding Over All
 9. Blood Money
 10. Buried
 11. Confessions
 12. Rabid Dog
 13. To'hajiilee
 14. Ozymandias
 15. Granite State
 16. Felina
zoeken in:
avatar van W B
4,5
W B
Wat een heerlijk seizoen was dit. Breaking Bad werd elk seizoen beter en beter, met als hoogtepunt misschien toch wel seizoen 5; the final season. Ik kon geen beter einde verzinnen voor een serie dan van deze serie. Geen leeg gevoel achteraf, maar voldaan. Tevreden. Misschien zelfs blij...

avatar van niekv
5,0
wat een geweldige serie, verveelt geen moment, en wat een geweldige hoofdrol van Bryan Cranston

avatar van Michael_1980
5,0
Het laatste seizoen van deze prachtige serie. Ik heb nog nooit een serie gezien die per seizoen beter wordt, maar de makers van Breaking Bad flikken het. Al is seizoen 4 mijn persoonlijke favoriet, deze serie eindigt subliem. Een meesterwerk.

avatar van Kondoro
5,0
Breaking Bad

Heb zo langzamerhand de hele serie tweemaal gezien en ik kan zeggen dat het laatste seizoen voor mij toch wel het best seizoen was,. Het bouwde wat af van seizoen 1 tot 4 maar 5 was echt wel het kijken weer waard! Genieten dit, dat sowieso!

avatar van Flavio
3,5
In tegenstelling tot de meesten vond ik dit het minste seizoen. Voor mij zijn 3 en 4 de beste seizoenen, ik vond dat gedoe met de nazi´s gewoon minder en ook het einde dat hij gaat lopen McGyveren met die auto. En ten slotte vond ik ook de rol van Jesse steeds minder boeiend.

Vond het een leuke serie maar had een beter einde verdiend.

avatar van jerome998
5,0
Voor degenen die de hele serie gezien hebben, deze edit is fantastisch!!

(Breaking Bad) Walt & Jesse || TIME - YouTube

avatar van Nicolage Rico
4,5
jerome998 schreef:
Voor degenen die de hele serie gezien hebben, deze edit is fantastisch!!


Gaaf om dit na een tijd weer versneld voorbij te zien komen! Zeker met Time op de achtergrond.

5,0
Geniale serie. Of het de beste is weet ik niet , daarvoor heb ik nog te weinig gezien (maar wordt aan gewerkt). Het moment in dit seizoen wanneer alles uitkomt en Walter zijn dochter meepakte ging mijn hart echt sneller slaan. Wat een spannend en emotioneel moment

avatar van hoffhaan
4,5
Einde is natuurlijk super. Genoten van deze serie.

avatar van The Goss
4,5
Phoe zeg, wat een serie! Mooi, vaak grappig, beklemmend en op sommige momenten schokkend. Alles wat een serie goed maakt. Cinematografisch vond ik het ook prachtig door bepaalde cameraopstellingen, versnelde beelden en gefragmenteerd de actie in beeld brengen.

Jammer dat het afgelopen is, maar ga met een voldaan gevoel op naar Better Call Saul!

4,5* voor de hele serie.

avatar van The Oceanic Six
5,0
Het slot van 1 van de beste series ooit gemaakt, waarbij elk seizoen de vorige wist te overtreffen en waarbij Cranston een wereldster van zichzelf maakte door een van de meest iconische seriepersonages ooit uit te werken tot wat samen komt in de conclusie van Breaking Bad seizoen 5. Het eerste deel van dit seizoen was erg sterk, maar duidelijk is dat het vuurwerk is bewaard voor het resterende deel, iets waar we destijds vele maanden op moesten wachten met een pauze van ik meen een jaar. The horror, the horror. Maar uiteindelijk werden we beloond met enkele van de beste afleveringen ooit in een serie gemaakt. Walter zijn gezin die achter alles komt, Walter die de baby steelt, de dood van Hank, Walter die zijn gezin alsnog weet te redden van de ondergang, de bevrijding van Jesse, de dood van de Nazi's en zeker ook het einde van de misdaadkoning Walter White zelf. Het was zo verschrikkelijk episch. Het eerste deel van seizoen 5 zou niet meteen de volle 5* verdienen, maar het tweede deel zou gewoon twee keer de volle scoren moeten krijgen, zo geniaal en doordacht was alles. En wederom net als daarvoor ook zo stijlvol gefilmd en met fantastische muziek. Jammer dat het erop zit, maar gelukkig hebben ze goed gesnapt dat ze moesten stoppen op hun piek.

5*

avatar van walnuts
5,0
Ik vond tegen het einde aan dat de bende van Todds oom wat teveel aandacht en credits kreeg. De introductie en het verhaallijn rondom Gus wordt zorgvuldig opgebouwd terwijl deze bende vrij plots
ten tonele komt
. Klein smetje op een verder briljante serie!

4,0
In een woord: "GEWELDIG".

avatar van Donkerwoud
4,5
Het gebeurt niet vaak dat een serie zijn vaste kijkers precies datgene geeft waar het al seizoenen lang naar opbouwt: een bevredigende climax. De kracht van BB is altijd geweest dat het een middenweg wist te vinden tussen cartoonesk over the top en gevoelig klein drama. Hoewel er zeker het nodige spektakel voorbij komt, legt het slotseizoen opvallend veel nadruk op de dramatische ontwikkeling van een Walter White die in sneltreinvaart onmenselijke beslissingen moet nemen. Meer dan ooit spreidt de kwaadaardigheid uit als een inktvlek over de twee burgerlijke families waar de serie om draait. Ook opvallend sterk geschreven vrouwenrollen (m.u.v. Marie...brrr) die - in tegenstelling tot de clichés van het misdaadgenre - meer zijn dan de eye candy of louter de onschuldige slachtoffers van het bendegeweld. De ontwikkeling van Skyler is uiteindelijk minstens zo interessant als die van Walter White. Misschien dat de serie iets meer nieuwe karakters introduceert dan je zou verwachten van een episch slotstuk, maar het biedt zo in ieder geval genoeg slachtvoer om ook het pulp-aspect erin te houden. Ik geloof dat Saul ook maar eens een telefoontje van mij gaat krijgen in de nabije toekomst.

avatar van Bennerd
Flavio schreef:
In tegenstelling tot de meesten vond ik dit het minste seizoen... Vond het een leuke serie maar had een beter einde verdiend.

Hier ben ik het wel erg mee eens.

avatar van Donkerwoud
4,5
Bennerd schreef:
(quote)

Hier ben ik het wel erg mee eens.


Stiekem ik ook wel, onverwacht een 'happy end' met de heldendood van Walt en Jesse die ontsnapt. Ben in een minderheid, maar ik vond het meer open einde van The Sopranos eigenlijk beter.

4,5
Ik vond dit wél het beste seizoen van de serie. Volledige transformatie van de hoofdpersoon en daarmee ook het leven van zijn vrouw, een uitgesponnen climax na de opbouw van de vorige vier seizoenen en een paar zeer intense laatste afleveringen. Het neerschieten van de nazi's viel dan helaas weer onder het blockbustergeweld dat deze serie helaas te vaak heeft toegepast in sleutelscènes.

avatar van james_cameron
4,0
Eindelijk de hele reeks volbracht. Viel niet altijd mee, zeker niet dit seizoen, met maar liefst 16 afleveringen. Zoals alle eerdere seizoenen ook hier weer veel saaie stukken, onderbroken door geniale momenten. Gezegd moet worden dat ik dit al met al wel het beste seizoen vind, vooral door de emotionele diepte en de bevredigende wijze waarop alle verhaallijnen worden afgerond. Vooral de laatste paar afleveringen zijn superieur. Door naar Better Call Saul dan maar dus.

avatar van 606
5,0
606
Een ding kan ik sowieso zeggen:

Crime does pay, but you loose the rest around you.

Top serie die ik met trots in bezit heb.

avatar van macrobody
5,0
Precies goed. Juiste aantal seizoenen, juiste karakters, goed verhaal en de juiste mix van actie en bezinning.

avatar van Black Math
3,5
Ik heb meerdere briljante series of films gezien waar men niet een goed einde aan kon breien, maar deze serie weet heel erg bevredigend te eindigen zonder voorspelbaar te zijn. Ik had wel mijn ideeën over waar het naar toe zou gaan: Walter wordt de absolute drugslord, waarna zijn arrestatie door Hank volgt, maar het bleek toch anders te eindigen. De dood van Hank had ik namelijk niet zien aankomen. De betreffende aflevering, Ozymandias, werd door één van mijn vrienden omschreven als het beste uur dat ooit op televisie is uitgezonden. Voor mij is dat overdreven, maar intens is die aflevering zeker.

Het personage Walter White is natuurlijk één van de meest interessante personages zeker als je zijn ontwikkeling van modelburger tot drugscrimineel aanschouwt. De kracht van de serie zit hem natuurlijk in dat we hem aanvankelijk sympathiek vinden en daarom met hem meeleven. Voor mij geldt dat wat minder, maar dat neemt niets af van dat hij erg interessant is. Op internet zijn er hele discussies wat nu het punt is waarop hij in Heisenberg transformeert, maar dat vind ik maar een onzindiscussie, want het is niets meer dan een schuilnaam. En bovendien denk ik dat dit altijd al in hem zat, want zijn oerzonde lijkt eerzucht te zijn en het is duidelijk dat hem dat in alles drijft.

Wie mij een beetje kent van moviemeter, weet dat het audiovisuele aspect voor mij één van de belangrijkste criteria is, terwijl plot en karakters wat minder belangrijk zijn. Laat die laatste twee criteria nu juist de belangrijkste kracht van deze serie zijn. Ik onderken dit, en daarom kom ik op 3,5* uit, maar dit verklaart hopelijk ook een beetje waarom ik niet hoger kom. Als seizoen is dit wellicht het beste, al is het verschil met het vorige niet groot.

Hendrick99
Heb de meeste afleveringen wel gezien. Dit vind ik typisch een serie die per seizoen beter en pakkender wordt. Af en toe keihard en grimmig, maar dat kan haast niet anders als het over dit thema gaat. Het enige puntje van kritiek is de muziek in de allerlaatste aflevering. In plaats van "Baby Blue" van Badfinger, had men natuurlijk "Down Man" van Brainbox moeten gebruiken. Dat was nóg iets toepasselijker geweest.
Samen met Boardwalk Empire beschouw ik dit als de beste Amerikaanse serie van de laatste 10 jaar.

avatar van ZAP!
Het blijft vreemd dat BB vijf seizoenen telt, maar dat dat 'laatste' seizoen 8 afl. in 2012 kende en de volgende 8 zo goed als een jaar later kwamen...

Anyway, het schiet weer mooi op. Binged lekker weg en ik ga denk ik niet onder de drie sterren zitten (bij s4 wel over gedacht), maar er is ook genoeg op aan te merken. De smerige strijd tussen Walt en Skylar is om rillingen van te krijgen.

avatar van ZAP!
Seizoen '5' klaar. Het wordt steeds ongeloofwaardiger en vergezochter, maar toch weten de acteurs te overtuigen en blijft het drama redelijk intact. Einde Ehrmantraut...

Op naar seizoen '6'.

avatar van tommykonijn
4,5
''You are a time bomb, tick-tick-ticking. And I have no intention of being around for the boom.''

Wat een top slotseizoen! De eerste drie seizoenen van Breaking Bad kregen het voordeel van de twijfel van me, seizoen 4 was een behoorlijke vooruitgang, maar naar mijn mening steekt dit seizoen er wel met kop en schouders bovenuit. De eerste afleveringen kennen wederom een aantal trage momenten, maar met het einde van aflevering 8 raakt de serie in een stroomversnelling van interessante plotwendingen.

Het is geweldig om te zien hoe diep Walter in de penarie raakt als langzaam maar zeker zijn geheim door steeds meer naasten ontdekt wordt. De confrontatie tussen Hank en Walter in de garage mag wat mij betreft in het rijtje van de hoogtepunten van de serie. Wat een genadeloos acteerwerk laten Dean Norris en Bryan Cranston daar zien. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor die scène. Het lijkt wel alsof iedereen van de cast nog een schepje erbovenop doet. Cranston is geweldig, maar ook Aaron Paul krijgt genoeg ruimte om te laten zien wat hij in zijn mars heeft doordat de relatie tussen Walter en Jesse onder flinke spanning komt te staan. Ik vond hem ook in de laatste aflevering opvallend sterk, wanneer Jesse iedereen (op Brock na) is kwijtgeraakt en volledig gebroken is. Lang geleden dat ik zo met een personage heb meegeleefd als met Jesse in de tweede helft van dit seizoen. Extra bevredigend is dus het einde waar hij afrekent met Todd en met behulp van Walter als enige weet te ontsnappen.

Dat het met Hank niet goed gaat aflopen wordt na de arrestatie van Walter eigenlijk wel duidelijk (zeker na zijn telefoontje met Marie), maar toch was dat in zekere zin onvoorspelbaar. Ik had verwacht dat de eindstrijd zou gaan tussen Hank en Walter, maar uiteindelijk blijkt de oom van Todd dan de andere partij. Op zich heb ik daar wel vrede mee, omdat ik niet weet hoe spannend de tweestrijd tussen Hank en Walter had kunnen worden. Uiteindelijk werd er voor de (logische) insteek gekozen dat familie voor altijd de zwakke plek zou blijven voor Walter, en Hank hoorde daar ook bij. Mooi, want dat geeft het personage van Walter toch wat meer diepgang. Het zorgt er tevens voor dat je als kijker, hoe zeer je afkeer voor het personage ook gegroeid is, tijdens de climax toch nog een keer voor zijn kant kiest.

Zonder enige twijfel een van de beste slotseizoenen van een serie die ik ooit gezien heb. Je krijgt eigenlijk alles waar je als kijker tijdens de vorige seizoen op gehoopt hebt. De serie wordt bloedstollend spannend en weet te verrassen door de vele pijnlijke wendingen. Het acteerwerk is uitmuntend en ook de cinematografie valt keer op keer op (bijvoorbeeld bij die prachtige 'time lapses' maar ook individuele lange shots zoals het telefoongesprek tussen Skyler en Marie in de laatste aflevering). Breaking Bad heeft een waardig slot gekregen, waardoor ook ik een zeer positief gevoel aan de serie zal overhouden.

4,5*

avatar van Jordy
5,0
we krijgen toch nog niet te zien wat er na seizoen 5 gebeurt ? El Camino: A Breaking Bad Movie (2019) - MovieMeter.nl

avatar van ZAP!
Had ik het niet gedacht...
ZAP! schreef:
Op naar seizoen '6'.

5,0
Geweldige serie, al hangt het wel van toevalligheden aan elkaar. Maar dat mag de pret niet drukken. Ook één van de weinige series die letterlijk ieder seizoen beter werd.

4,5
Hoewel de nieuwe zakenpartner van Walter en co niet in de schaduw kan staan van Gus Fring brengt dit extra lange en laatste seizoen weer genoeg vermaak, spanning en het nodige heftige drama.

Uitschieters qua acteerwerk komen van Aaron Paul (Jesse wordt echt tot het uiterste getergd in dit seizoen) en vooral Dean Norris in de rol van Hank (alleen al die ogen als hij Walter eenmaal door heeft...). Leuk is ook de prominentere rol van de nogal overspannen Lydia. Knap is dat je ook nog steeds genoeg mee kunt leven met Walter, hoe duister hij ook geworden is, hij doet alles om (naar hij denkt) zijn leven te beschermen. En het geld doet er niet meer zo toe, maar hij voelt zich echt iets voorstellen, zich echt leven, als Heisenberg.

Een geweldige laatste aflevering, met toch wel genoeg verassing, zorgt voor een bitter maar bevredigend einde.

avatar van Dorstigjimmyke
5,0
FlorisV

Daar heb je een punt dat de nieuwe zakenpartner niet in de schaduw van Gus Fring kan staan. Ook Tuco Salamanca vond ik een uitstekend personage. Ik had deze serie enkele jaren geleden bekeken en tijdens het bekijken van El Camino kon ik mij Todd en die neonazi's niet meer herinneren.

Ik heb de serie na 'El Camino' opnieuw bekeken omdat ik mij niet meer alles voor de geest kon halen. De tweede keer is het gewoon veel aangenamer om te kijken. Je kent de personages al wat beter. De eerste keer heb ik de eerste twee seizoenen moeten worstelen om het te bekijken. Nu wist ik dit veel meer te waarderen. Prachtige serie die ik zeker achter een paar jaar opnieuw ga bekijken.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:29 uur

geplaatst: vandaag om 04:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.