• 11.704 nieuwsartikelen
 • 164.225 films
 • 10.520 series
 • 30.559 seizoenen
 • 620.089 acteurs
 • 194.374 gebruikers
 • 9.055.138 stemmen
Avatar
 
banner banner

Breaking Bad - Seizoen 1 (2008-2009)

4,24 1051 stemmen

Show titel: Breaking Bad

IMDb beoordeling: 9,5 (2.170.436)

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Vince Gilligan

Met: Bryan Cranston, Anna Gunn en Aaron Paul

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 20 januari 2008

Eerst uitgezonden op: AMC (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Breaking Bad

Scheikundeleraar Walter White heeft een hectisch privéleven. Alles verandert wanneer er vastgesteld wordt dat Walter longkanker heeft. Met niet lang meer te leven, vraagt hij één van zijn voormalige studenten om samen methamfetamines te maken en verkopen. Niets zal Walter nog stoppen om ervoor te zorgen dat zijn gezin het goed heeft als hij er niet meer is.

Afleveringen Seizoen 1 (2008-2009)

 1. 1. Pilot

  20 januari 2008 (45 minuten)

  Walter White is een 50-jarige leerkracht chemie. Zijn echtgenote heet Skyler en zijn zoon Walter Junior. Walter Jr. is een tiener die geboren werd met hersenverlamming en daardoor moeite heeft met praten en bewegen. Hij kijkt eerder op naar zijn oom Hank, een stoere agent, dan naar zijn eigen vader. Wanneer Walter ontdekt dat hij longkanker heeft, wil hij de toekomst van zijn gezin financieel veilig stellen en bedenkt hij een plan om drugs te maken. Samen met een gewezen leerling van hem, Jesse Pinkman, begint hij methamfetamines te produceren.

 2. 2. The Cat's in the Bag

  27 januari 2008 (45 minuten)

  De mobilhome van Walter en Jesse wordt afgeleverd bij het huis van Jesse. Het huis, dat eigendom was van de tante van Jesse, is de perfecte schuilplaats voor de twee. Ondertussen begint de zwangere Skyler te vermoeden dat Walter in het geniep met iets bezig is.

 3. 3. ...and the Bag's in the River

  10 februari 2008 (45 minuten)

  Walter en Jesse ruimen de ingewanden van het lijk op. Ondertussen is Krazy 8 in de kelder terug bij bewustzijn gekomen.

 4. 4. Cancer Man

  17 februari 2008 (45 minuten)

  Het gezin van Walter vermoedt dat er iets aan de hand is. Hij vertelt tijdens het eten dat hij longkanker heeft. Hank heeft op het werk het idee laten vallen dat de stad gecontroleerd wordt door een nieuwe misdaadbaas.

 5. 5. Gray Matter

  24 februari 2008 (45 minuten)

  Jesse probeert zijn drugsverleden te vergeten. Hij gaat op zoek naar een baan, maar merkt dat je zonder ervaring en diploma niet ver komt. Hij begint daarom zelf drugs te maken, maar zijn product is kwalitatief veel minder dan de drugs die hij samen met Walter bereidde.

 6. 6. Crazy Handful of Nothin'

  2 maart 2008 (45 minuten)

  Walter begint aan zijn chemotherapie en sluit zich ondertussen terug aan bij Jesse. Samen maken ze opnieuw methamfetamines.

 7. 7. A No-Rough-Stuff Type Deal

  9 maart 2008 (45 minuten)

  Walter heeft een geheime identiteit gecreëerd en noemt zich in het drugsmilieu voortaan Heisenberg.

 8. Breaking Bad: Original Minisodes Seizoen 1 (special)

  17 februari 2009 (25 minuten)

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van starbright boy

starbright boy (moderator films)

 • 21470 berichten
 • 4513 stemmen

Ineens zomaar opgezet jaren later en beter dan verwacht. Vooralsnog zeker niet de beste serie ooit, maar het fijne laagje zwarte humor en de kwaliteit van het script vallen in positieve zin op. Verder twee hoofdpersonages die boeien, bijpersonages zijn soms wat minder sterk. Ben inmddels bij seizoen 2 aflevering 4 en als ik veel fans moet geloven moet het beste nog komen. Ben benieuwd. Een kleine 4 kan ik aan seizoen 1 wel kwijt.


avatar van kos

kos

 • 46185 berichten
 • 8521 stemmen

Ha grappig SB, ik ben er toevallig ook onlangs eens aan begonnen.


avatar van dave76

dave76

 • 16 berichten
 • 10 stemmen

Karst schreef:

Sorry, vond er geen hol aan. Niet doorheen te komen en heb hem bij aflevering vier uitgezet. Er worden zoveel series gemaakt die wel de moeite waard zijn dat ik mijn tijd niet verder ga verspillen.

Next.

Ja dat had ik dus ook. Had veel moeite met het eerste seizoen maar geloof me, geef het nog een kans en kijk door. Pas vanaf het einde van seizoen 1 komt de serie los.


avatar van LikeAJedi

LikeAJedi

 • 37 berichten
 • 52 stemmen

Na jaren tóch maar eens begonnen aan deze serie, die zó geprezen wordt door bijna alle film/serie liefhebbers.

Het eerste seizoen vind ik toch wel vrij matig. Het is erg langdradig en nergens echt spannend. Het verhaal zit daarentegen wel erg goed in elkaar, dat is waarom ik de hoop nog niet op geef. Veel series hebben last van een matig 1e seizoen, dus daarom blijf ik hoop houden.

Verder zijn de acteerprestaties wel erg sterk, met name Bryan Cranston excelleert en maakt van zichzelf een house-hold name. Ook Aaron Paul is vrij goed als straat-junkie, terwijl ik toch wel mindere films van hem heb gezien.

S1: 6.0


avatar van cmr46

cmr46

 • 28 berichten
 • 14 stemmen

top serie


avatar van knusse stoel

knusse stoel

 • 3165 berichten
 • 3864 stemmen

Ik heb de serie ruim 2 jaar geleden vrijwel in een ruk uitgekeken, d.w.z. ongeveer 1 seizoen per maand buiten alle films om. En mensenlief, wat was dit een geweldige serie, je komt in drama, in een thriller en de misdaad niet te vergeten. De karakters, wat een mooi bijeen gezochte club acteurs! Geweldig in één woord!

Dit zou een serieliefhebber verplicht in zijn lijstje "gezien" moeten hebben.

Nu kan ik wel meer gaan jubelen over "Breaking Bad" maar ik zeg liever tegen de lezer(es); "ga deze zelf kijken" en je weet waarom vrijwel iedereen zo positief over deze serie is!

Mijn gemiddelde cijfer is een 9+!


avatar van DragQueen

DragQueen

 • 3191 berichten
 • 3807 stemmen

Net zoals velen met mij, vind ik dit misschien wel de allerbeste serie ooit gemaakt. Zelden heb ik een serie mogen aanschouwen waar het vakmanschap zo vanaf spat. Verhaaltechnisch gezien is er dan ook niets aan op te merken. Mijn respect voor Vince Gilligan en zijn creatieve team is dan ook torenhoog. Nergens voelt het verloop van het verhaal gekunsteld of geforceerd. Ook op de andere vlakken is deze serie uitmuntend. Alle acteurs zijn enorm goed gecast en brengen hun rollen met verve. Bryan Cranston en Aaron Paul acteren werkelijk de pannen van het dak. En dan wil ik de rest van de cast niet tekort doen, want ook zij floreren op het scherm. Leuk weetje is dat Vince Gilligan veel van de acteurs al leerde kennen in de tijd dat hij nog werkzaamheden verrichtte voor the X Files. O.a. Bryan Cranston, Aaron Paul, Dean Norris, ze hadden allemaal rolletjes in the X Files. Maar ook een Michael McKean, die dan weer in de spin-off Better Call Saul komt opdraven. Verder valt ook op hoe sterk de cinematografie is. Bijvoorbeeld de wide-shots van de woestijngebieden rondom Albuquerque. Alles is kundig en sfeervol in beeld gebracht. Ik heb de serie al een aantal keren opnieuw bekeken, en daar blijft het denk ik niet bij. Nog steeds ontdek ik diepere lagen na elke kijkbeurt. Het is daarbij ook razend knap hoe een spin-off serie als Better Call Saul deze Breaking Bad meer background weet te geven. In zijn totaliteit een dikke 5 Sterren voor Breaking Bad. En zoals het er nu voor staat, de eeuwige nummer 1 in mijn series top 10.


avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

 • 1548 berichten
 • 1836 stemmen

Van de eerste minuut zat ik al helemaal in het verhaal. Bryan Creston zet bijna een Jeckel en Hyde rol neer, een man met een gespleten persoonlijkheid. Hij verkiest om geen slachtoffer te zijn maarhet initiatief te nemen om zijn gezin financieel te ondersteunen. Zoals het gesprek met zijn zwager die politieman is te kennen geeft, is hetgeen maatschappelijk en moreel aanvaardbaar is aan verandering onderhevig. Soms is het even wennen aan de toon van deze serie omdat de (zwarte) humor, het drama en geweld elkaar voortdurend afwisselen. Er is over het algemeen een goed evenwicht, vooral de humor en de actie werken goed. Op naar het tweede seizoen!


avatar van Karst

Karst

 • 408 berichten
 • 1286 stemmen

Het hele seizoen nog maar eens een kans gegeven. Tja, wat kan ik zeggen.. Het pakt me gewoon niet. Wel een paar keer hard moeten lachen maar het schiet allemaal niet op. Het boeit me ook helemaal niet wat er met wie dan ook gebeurt..Toch een sterretje er bij dan maar.

Nah ja, op naar seizoen twee, hopelijk wordt dat boeiender.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59532 berichten
 • 3966 stemmen

Ik ben deze week weer met BB begonnen na het afkijken van Better Call Saul een tijdje geleden en ik vraag me af waarom ik dit seizoen maar 3 sterren heb gegeven. Ik zit er na 1 aflevering al weer volledig in, echt ongelofelijke kwaliteit. Ik ga de komende maanden echt weer genieten.


avatar van IH88

IH88

 • 8885 berichten
 • 3106 stemmen

The Oceanic Six schreef:

Ik ben deze week weer met BB begonnen na het afkijken van Better Call Saul een tijdje geleden en ik vraag me af waarom ik dit seizoen maar 3 sterren heb gegeven. Ik zit er na 1 aflevering al weer volledig in, echt ongelofelijke kwaliteit. Ik ga de komende maanden echt weer genieten.

Ik ben ook opnieuw begonnen met kijken. Maar ik ben al bij seizoen 3. Net de aflevering Fly gehad, waarin Walt en Jesse ruzie maken over een vlieg. Er is toen der tijd veel kritiek op deze aflevering geweest, maar ik vond het wel vermakelijk.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59532 berichten
 • 3966 stemmen

IH88 schreef:

(quote)

Ik ben ook opnieuw begonnen met kijken. Maar ik ben al bij seizoen 3. Net de aflevering Fly gehad, waarin Walt en Jesse ruzie maken over een vlieg. Er is toen der tijd veel kritiek op deze aflevering geweest, maar ik vond het wel vermakelijk.

Het enige wat ik kan bedenken is dat je destijds week na week moest wachten op een nieuwe aflevering en dat een filler episode dan kan storen. Nu kijk je natuurlijk alles achter elkaar en dan is een aflevering over een vlieg heel vermakelijk misschien. Kan me nog heugen dat ik er toen ook wel om moest lachen.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59532 berichten
 • 3966 stemmen

Breaking Bad is al jaren een van mijn favoriete series ooit en dankzij het net zo superieure Better Call Saul had ik enorm veel zin om de boel opnieuw te bekijken. Ik had slechts 3 sterren voor dit eerste seizoen staan, in mijn gedachten was dit dan ook niet zo spectaculair, maar ik kom daar echt op terug, want zelfs dit eerste seizoen dat duidelijk nog aan het opbouwen en aftasten is heeft echt zoveel te bieden. Denk alleen al aan de geweldige Bryan Cranston en Aaron Paul, die vanaf aflevering 1 een wereldprestatie leveren in hun rollen van Walter en Jesse. Walter is privé een brave vader die over zich heen laat lopen, maar zijn alter ego is zeer intelligent, denkt vooruit en is genadeloos. En dan is er ook nog de omgang met zijn kanker, waardoor hij steeds meer zijn eigen plan durft te trekken.

Wat ik vooral mooi vind is hoe intelligent de serie is geschreven en waarbij ook zijn beroep van scheikundeleraar enorm belangrijk is voor zijn nieuwe job in de drugshandel. Jesse die niet zijn benoemde lekbak gebruikt, waarna het lichaam van Emilio via zijn badkuip en dak naar beneden stort is echt een heerlijk brute scène en ook de explosie die Walt bij Tuco zijn kantoor veroorzaakt is weer slim bedacht. Walter is niet foutloos, waardoor zijn zwager Hank ook een erg leuke rol in deze serie heeft en zonder het te weten op Walter jaagt.

Er is een aspect dat me weerhoud om hier een nog hogere score te geven en die reden heet Skyler, Walter jr. en Marie. Godsamme, wat zijn ze tergend. Ik kon ze destijds al niet pruimen en dat is nog steeds zo. Ergens zijn ze nodig om de balans weer te blijven geven van Walters ingekakte eigen privéleven in verhouding met zijn opkomst als genadeloze misdaadkoning, maar sommige scènes zijn nauwelijks te doen, zo ongemakkelijk zijn die drie.

Erg genoten dus van mijn hernieuwde ontmoeting met Heisenberg. Dit worden fijne maanden als ik de rest ook weer mag zien.

4* (was 3*)


avatar van bobbee1

bobbee1

 • 81 berichten
 • 19 stemmen

Ook na BCS BB opnieuw gaan kijken. Wat meteen opvalt is hoeveel slechter BB is. De eerste aflevering was aardig maar 2 en 3 zijn om te huilen. Waar kijk je eigenlijk naar? Het is slapstick en twee minuten een melodrama. Cranston is oke maar niet geweldig maar Aaron Paul kan niet acteren.

Het zijn aanloopproblemen die d hele serie door nooit echt weggewerkt worden.

Het verhaal is in wezen best goed, Walter breaks bad en doet dat al heel snel. Hij is de moderne antiheld, een lafaard die maar niet in het reine kan komen met zijn eigen tekortkomingen.

De schrijver van de serie verbaasde zich over de heldenstatus die White in de VS maar ook n Europa kreeg. Blijkbaar herkennen zijn vereerders in hem de loser die zij zelf zijn. Hij noemde het een teken van het morele verval in het westen.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59532 berichten
 • 3966 stemmen

rick79 schreef:

Ook na BCS BB opnieuw gaan kijken. Wat meteen opvalt is hoeveel slechter BB is. De eerste aflevering was aardig maar 2 en 3 zijn om te huilen. Waar kijk je eigenlijk naar? Het is slapstick en twee minuten een melodrama. Cranston is oke maar niet geweldig maar Aaron Paul kan niet acteren.

Het zijn aanloopproblemen die d hele serie door nooit echt weggewerkt worden.

Het verhaal is in wezen best goed, Walter breaks bad en doet dat al heel snel. Hij is de moderne antiheld, een lafaard die maar niet in het reine kan komen met zijn eigen tekortkomingen.

De schrijver van de serie verbaasde zich over de heldenstatus die White in de VS maar ook n Europa kreeg. Blijkbaar herkennen zijn vereerders in hem de loser die zij zelf zijn. Hij noemde het een teken van het morele verval in het westen.

Haha. Aaron Paul heeft enorm veel prijzen gewonnen voor zijn rol als Pinkman. Hij is fantastisch in BB. Hij speelt de rol van verslaafde loser echt heel sterk.

En volgens mij is Walter White nooit neergezet als een held onder de kijkers, maar maakt vooral zijn ijzersterke personage indruk. Hij straalt zelfvertrouwen uit door de enorme intelligentie die hij bezit als scheikundedocent en later als misdaadkoning. En dan nog, het is fictie. Scarface en Don Corleone zijn ook gewoon misdadigers, maar worden ook in de media gecultiveerd.


avatar van bobbee1

bobbee1

 • 81 berichten
 • 19 stemmen

Six, dus jij denkt dat de schrijver maar wat zegt. Hij is zeker niet neergezet als een held. Alles behalve. Het zijn kijkers die hem tot hun held maakten. Iemand die in opstand komt tegen de wereld, die tenminste iets doet. Dat het fictie is doet er niet. De schrijvers vinden die verering passen in de huidige Amerikaanse cultuur waar mensen ook roepen dat ze het heft in eigen hand willen nemen. Kijk naar de januari 6 beweging.


avatar van horizons

horizons

 • 5665 berichten
 • 2342 stemmen

Na lang aandringen van zoonlief zijn we er toch aan begonnen.... en het is inderdaad een toffe serie. haha.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59532 berichten
 • 3966 stemmen

horizons schreef:

Na lang aandringen van zoonlief zijn we er toch aan begonnen.... en het is inderdaad een toffe serie. haha.

Lekker man. En je weet dat het beste nog moet komen na seizoen 1 + 2.


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 10850 berichten
 • 2561 stemmen

Vandaag opnieuw begonnen aan deze serie. Ik wil het allemaal nog eens even opnieuw zien en daarna door gaan met Better Call Saul. Ik was eigenlijk vergeten hoe leuk ik deze serie vind. De eerste twee afleveringen zijn gewoon om te smullen, is ook al weer ruim 10 jaar terug dat ik deze serie voor het laatst zag.


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 10850 berichten
 • 2561 stemmen

Seizoen 1 heel snel gebinged en ik ben eigenlijk vergeten hoe mooi deze serie is. Met een wat volwassener perspectief deze serie opnieuw kijken (en meer realisatie van de harde wereld) dan komt deze serie nog harder binnen. Ik zit er weel helemaal in, en ga nog smullen van wat er allemaal nog gaat komen.


avatar van hannes64

hannes64

 • 1913 berichten
 • 4896 stemmen

Wist niet eens dat Better Call Saul een prequel was van deze serie, dus die bekeek ik eerst zonder erbij na te denken.

Die vind ik persoonlijk ietsjes beter dan BB. Maar, wat heb ik gemist.

Breaking Bad....nog nooit heb ik zo vast gezeten aan een serie (Ben meer een filmfanaat).

Dit is geweldig in elkaar gezet tv, en ook soms bloedjehard omdat `t HBO was.

En er zit echt van alles in, zoals komedie, drama, genoeg actie en je leert nog ietwat over Meth etc.....

Waarom heb ik deze serie niet gelijk gezien, want ik ben nu eindelijk klaar met alle seizoenen.

Een pure aanrader voor wie er nog even doorheen moet bijten, maar als je d`r in zit......je komt er niet meer uit. Je wilt gewoon gelijk het volgende deel zien, en die strijken echt niet langzaam voorbij.

Ook zeer goeie vondsten die men niet eens in een film ziet aankomen. (Better Call Saul heeft dat nòg beter)

Prachtserie die ik nog eens moet bekijken, maar dat word niet eerder dan (meestal) na zo`n 2 jaar.

Nogal logisch dat ie op nr 1 staat.

"I did it for me. I liked it. I was good at it. And... I was really... I was alive."

Nu ga ik beginnen aan The Wire..........zal mij benieuwen.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59532 berichten
 • 3966 stemmen

hannes64 schreef:

Wist niet eens dat Better Call Saul een prequel was van deze serie, dus die bekeek ik eerst zonder erbij na te denken.

Die vind ik persoonlijk ietsjes beter dan BB. Maar, wat heb ik gemist.

Breaking Bad....nog nooit heb ik zo vast gezeten aan een serie (Ben meer een filmfanaat).

Dit is geweldig in elkaar gezet tv, en ook soms bloedjehard omdat `t HBO was.

En er zit echt van alles in, zoals komedie, drama, genoeg actie en je leert nog ietwat over Meth etc.....

Waarom heb ik deze serie niet gelijk gezien, want ik ben nu eindelijk klaar met alle seizoenen.

Een pure aanrader voor wie er nog even doorheen moet bijten, maar als je d`r in zit......je komt er niet meer uit. Je wilt gewoon gelijk het volgende deel zien, en die strijken echt niet langzaam voorbij.

Ook zeer goeie vondsten die men niet eens in een film ziet aankomen. (Better Call Saul heeft dat nòg beter)

Prachtserie die ik nog eens moet bekijken, maar dat word niet eerder dan (meestal) na zo`n 2 jaar.

Nogal logisch dat ie op nr 1 staat.

"I did it for me. I liked it. I was good at it. And... I was really... I was alive."

Nu ga ik beginnen aan The Wire..........zal mij benieuwen.

Heb je nu eerst Better Call Saul gezien en daarna Breaking Bad? Dat is op zich de juiste volgorde, al zal 99 procent van de kijkers het andersom hebben. Maar bij jou past het chronologisch dan wel beter.

Heb je ook de film al gezien? El Camino? Da's echt de afsluiter van dit alles.


avatar van hannes64

hannes64

 • 1913 berichten
 • 4896 stemmen

Heb je nu eerst Better Call Saul gezien en daarna Breaking Bad? Dat is op zich de juiste volgorde, al zal 99 procent van de kijkers het andersom hebben. Maar bij jou past het chronologisch dan wel beter.

Heb je ook de film al gezien? El Camino? Da's echt de afsluiter van dit alles.

Yep, eerst Better call Saul. Kwam er pas later achter dat het een prequel was. Dus, dat kwam dan goed uit voor mij.

Perfecte series, allebei van Gilligan.

En ja, ook de film El Camino heb ik gezien, dat is het eindverhaal met alleen jesse.avatar van Curry

Curry

 • 299 berichten
 • 95 stemmen

Weer gestart voor herziening 3.

Viel nu meteen op in de 1e aflevering dat Walt geld ging halen bij Mesa Verde bank, waar Better Call Saul natuurlijk vol mee zit


avatar van atropine

atropine

 • 146 berichten
 • 129 stemmen

Breaking Bad - 1950's Super Panavision 70

https://youtu.be/7epAo1sCnu8?si=wObdPiSCXXf1y5S1


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.