• 9.372.674 stemmen

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 20 november 1969

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Midnight Cowboy

"For those who have never seen it and those who have never forgotten it."

Joe Buck een knappe, naïef-charmante cowboy uit Texas, die ervan overtuigd is dat hij de redding is van naar liefde hongerende vrouwen in New York, komt naar de Big Apple om rijkdom te vinden. Echter de enige rijkdom die hij vindt is de vriendschap met Ratso Rizzo, een verlopen oplichter met grote dromen. In het leven aan de haveloze zelfkant van de maatschappij krijgen deze paria's een onwaarschijnlijke band die verder reikt dan hun verscheurde dromen en hun plannen om snel rijk te worden.

avatar van neo

neo

fantastische film die terecht de Oscar voor beste film won.dustin hoffman en jon voight vormen een goed acteerteam.er zit ook een muziek in van toots tielemans,die hem beroemd maakte.

avatar van You_bastard

You_bastard

Een goede dramafilm en Dustin Hoffman laat zijn acteertalent goed zien.

avatar van dttom

dttom

Heel lang geleden keer op tv gekeken. Ik vond het niet zo fantastisch het enige dat ik me nog kan herinneren was dat Hoffman zei: I'm walking here, i'm walking here. Daarmee kwam hij op voor de rechten van de arbeiders ofzo.

avatar van Eva

Eva

Nee hoor, dttom. Daarmee gaf hij aan niet overreden te willen worden. Het zinnetje kot terug in meerdere films van Zemeckis. Zeker een fan.

avatar van dttom

dttom

ik kan er niks aan doen maar dat zeiden ze in een docu over films.

avatar van hugohei

hugohei

Jon Voigt heeft drie armen. No kiddin. Ergens in de eerste minuten, als Voigt over straat loopt met een radio, een tas van koeiehuid en een sigaretje, kun je het met eigen ogen zien. Als je goed oplet.

Heeft iemand het ook gezien ?

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

I'm walking here, i'm walking here.

De zin werd volgens mij spontaan door hem uitgesproken toe een taxi te ver doorred en Hoffman in zijn rol bleef.

avatar van sydney

sydney

Veronica Meimaand filmmaand. Toen heb ik deze gezien. Geweldige film.

avatar van Melissa

Melissa

Een ontzettend goeie film met heel erg veel cynische humor erin. Echt een aanrader!

avatar van Macmanus

Macmanus

Wel een aardige film, Dustin Hoffman acteert uitstekend, en Jon Voight ook, het is wel leuk om te zien hoe dom Voight in het begin is en langzaam wat meer van de Amerika begint te begrijpen, alleen vond ik het verhaal niet echt boeien, en dat stukje op dat feest vond ik maar saai.

Maar al met al 3 sterren want hij is toch redelijk kijkbaar en het acteren van die 2 was erg leuk om te zien

avatar van gotti

Erg goeie en vooral leuke film. Zeer goeie rollen van Voight en vooral Hoffman. Ook een erg mooie soundtrack en een leuk en orgineel verhaaltje. 4*

avatar van Goodfella

Goodfella

Vooral een erg goed sfeer- en tijdsbeeld met een geweldige rol van Dustin Hoffman.

Diesel

Meeslepende en dramatische film die sterk is geregisseerd door John Schlesinger. Naar mijn mening speelt Dustin Hoffman in deze film één van zijn meest geloofwaardige rollen ooit, evenals Jon Voight.

Absoluut één van mijn favorieten.

4.5/5.0

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Net een klein stukje van deze prachtfilm op de Duitse TV gezien. Dat is pas erg! Snel weggezapt!

avatar van EmDee

EmDee

Ik heb gister ook ff op de Duitser gekeken.

Het begin met dat prachtige nummer van Harry Nilsson was super totdat ze begonnen te praten.

En de beroemd(st)e scene met I'm walking here! was ongeveer als volgt vertaald:

4.5/5.0

Stem bij herziening verlaagd naar 4*

avatar van xangadix

xangadix

Soms een beetje traag maar verder een erg bijzondere film. Ik keek hem zonder er verder iets van te weten en was diep ontroerd toen Dustin Hoffman het leven liet en de rest van de wereld zonder blikken of blozen doordraaide.

avatar van starbright boy

Interessante film. Duidelijk een vroeg voorbeeld van wat misschien wel de mijn favoriete Hollywood periode is. Grofweg van eind jaren '60 tot eind jaren '70.

De film heeft al een beetje dat rauwere sfeertje dat typisch lijkt voor die periode. De film begint aardig, maar wordt steeds beter. Mooi stukje op dat feest en fraai einde.

Diesel

Jon Voight speelt de rol van zijn leven als Joe Buck, een eigenwijze cowboy met grote dromen die denkt alles aan te kunnen. Buck vertrekt naar New York om zijn geluk te zoeken maar komt er al snel achter dat het leven niet zo simpel is als hij dacht. Hij raakt bevriend met zwerver Ratso, een rol die Dustin Hoffman (zoals vele andere rollen die hij heeft gespeeld) op het lijf is geschreven. Ratso heeft veel slechte kanten: hij drinkt, liegt en gokt, maar feit is dat Ratso een goed hart heeft en net als ieder ander mens probeert te overleven in een harde wereld. Het enige dat hij wil is van het leven genieten maar wat hij ook doet, alles zit tegen. Ratso en Buck zijn geestesverwanten, het vriendschap tussen deze twee verloren mannen is zo echt als maar kan. Regisseur John Schlesinger weet te ontroeren als geen ander, een film waar ik werkelijk geen genoeg van krijg. Uniek in zijn soort en verdiend niets minder dan vijf sterren. I only get carsick on boats. Wat een film zeg..

avatar van loer

loer

Fantastische film met geweldig acteerwerk van met name Dustin Hofman. De muziek (Everybody is talkin') is eveneens prachtig...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Prachtige film, prachtige soundtrack, prachtige vertolkingen. 5*

The One Ring

Best een goede en vooral zeer realistische film. Erg sterk geacteerd door de twee hoofdrolspelers en dan met name Dustin Hoffman. Toch had ik er iets meer van verwacht. Er zitten te veel vage stukken tussen, met flashbacks van Joe waar ik niet veel mee kan. Verder zaten er hier en daar wat saaie stukjes tussen, maar die duurde gelukkig nooit te lang.

3,5 sterren

The One Ring schreef:

De beste flashbacks ooit als je het mij vraagt..

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Aardige, maar wel deprimerende film. Een Oscar voor beste film is misschien iets te veel eer, maar Dustin Hoffman is wel fantastisch op dreef. 3,5*

Diesel schreef:

De beste flashbacks ooit als je het mij vraagt..

Misschien, maar flashbacks moeten toch wat duidelijk maken en deze begreep ik niet. Wat zag jij erin dan?

Traumatische ervaringen die meer begrip tonen voor wat hij nu doet?

Weet het niet zeker meer, alweer een poosje terug dat ik 'm zag.

Diesel

Duidelijk is dat Joe Buck is 'uitgesloten' door zijn dorpsgemeenschap omdat hij een verhouding had met een vrouw die volgens de dorpelingen een hoer zou zijn en het met meerdere mannen in het dorp heeft gedaan. De vrouw heeft Buck weten te bespelen door hem allerlei dingen wijs te maken. Verder blijkt dat Buck ook slechte ervaringen had met zijn moeder en ook komt duidelijk naar voren dat Buck ooit als kind bijna is verdronken. En dan zie je ook nog beelden van Buck die als kind aan het spelen is, onschuldig en niet wetende wat er gaande is in de wereld.

Dit alles zie je terug in de prachtig vorm gegeven flashbacks. Ik snap überhaupt niet zo goed waarom je de flashbacks onduidelijk vind. Zoals kos al aangaf, het zijn vooral traumatische ervaringen maar ook kleine dingen die hij heeft meegemaakt in zijn jeugd. In ieder geval, dingen die een invloed op Buck achter hebben gelaten.

De flashbacks zeggen meer dan genoeg.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Hmmm okee fair enough. Hoe zit het trouwes met die oma dan?

Diesel schreef:

De flashbacks zeggen meer dan genoeg.

Tja, zo zegt het me wel wat en krijg ik toch weer een andere visie op de film. Dat van die verdrinking herrinner ik me niet meer. Misschien zal ik 't moeten herzien. Wellicht is mijn punt iets te laag uitgevallen.