• 9.374.990 stemmen

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston en Elizabeth Olsen

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 15 mei 2014

Plot Godzilla

"The world ends, Godzilla begins."

Wanneer boosaardige wezens, versterkt door de wetenschappelijke arrogantie van de mens, de mensheid en haar voortbestaan bedreigen slaat Moeder Natuur terug met haar eigen ultieme wapen, Godzilla, een verwoestende natuurkracht, die het in een heftige strijd zal opnemen tegen deze creaturen. Temidden van alle geweld en chaos volgen we drie leden van een gezin. Joe Brody (Cranston) is een wetenschapper in Japan. Hij ontdekt als één van de eersten een anomalie in sonargegevens en is net met zijn onderzoek hiernaar begonnen wanneer de hel losbarst. Zijn stiefzoon Ford (Taylor-Johnson), een jonge marineofficier, probeert ondertussen terug te keren naar zijn gezin in San Francisco, waar zijn vrouw Elle (Olsen), een verpleegster, haar handen vol heeft met het helpen van mensen in nood.

Dr. Ishiro Serizawa

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

TheDiningDead schreef:

Pfff, vermoeiende bedoening. Behalve dat een en ander met enige visuele flair in beeld is gebracht heeft dit monster-/ apocalypsepos bitter weinig te bieden. Normaliter capabele acteurs die clichematige personages zonder kraak of smaak neerzetten, veel onduidelijk gehannes met atoombommen en kerncentrales, wat quasi-kritische gemeenplaatsen over de arrogante achteloosheid - of achteloze arrogantie - waarmee de mens zich tot zijn aardse habitat verhoudt, en een quasi-T-Rex met obesitas en ochtendadem.

Ruim twee uur heb ik me stierlijk verveeld en gepiekerd over de vraag waarom ik in godsnaam besloten had deze troosteloze en dodelijk serieuze ellende door zo'n onnozel 3d-brilletje te aanschouwen. Die mislukte illusie van diepte is dan wel weer een treffende typering voor de kijkervaring als geheel.

Precies dit, maar dan met 1,5*.

avatar van Awasiku

Awasiku

Zou eerst eigenlijk naar een andere film gaan maar helaas waren wij net te laat dus uitgeweken naar GODZILLA ...( op z'n amerikaans ) ....

De film gaat meer om en over de mensen die in een situatie terecht zijn gekomen met Monsters .

Visueel ziet Godzilla ( gelukkig zoals wij hem kennen uit de oude doos ) & Co en de ravage van de Steden er mooi uit . De Cast doen het meer dan prima alleen had ik meer diepgang willen zien in de rollen van Juliette Binoche , Bryan Crantson ,David Straitharn en Ken Watanabe . Heel jammer en een beetje schandalig dat er niet nuttig gebruik werd gemaakt van deze fijne acteurs .

Uiteindelijk is Godzilla in mijn mening een meer dan prima avondvullende film geworden .

O ja....zoals altijd is ook in deze film de 3D overbodig en heeft totaal geen toegevoegde waarde ( behalve bij de kassa ) .Wat mij betreft mag het allemaal weer lekker simpel in ouderwets 2D , maar helaas

avatar van Drekskiebel

Drekskiebel

Personages boeiden niet, rommelige film. Special effects waren okee. Ik ben wel blij dat Godzilla qua uiterlijk weer in ere hersteld is. en wat mijn voorganger betreft ben ik het helemaal met hem of haar eens. 3D voegt niets toe, behalve hoofdpijn, maar dat kan aan de biosscoop liggen. Heb nu enkele films in 3D bekeken en heb het wel gehad met die "schele" onzin, back to basic en lekker 2D op een groot scherm.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

Ben ik nou de enige die het raar vindt dat godzilla als ''goodguy'' werd neergezet?
ik snap dat goede met OWLS (of GOWLS) ook niet helemaal . What's next? godzilla tegen monster robots, ow wacht dat is pacific rim al.
Dan vind ik het verhaal van de mensheid tegen Godzilla (1998) toch wat beter.
Verder zag het wel prachtig uit.

avatar van j0zman

j0zman

Slecht acteerwerk (ik vond zelfs Bryan Cranston tegenvallen), afgezaagde dialogen, geforceerd familiegebeuren, onlogische situaties (waarom zouden mensen nog werken als er een Godzilla door de stad dendert?) Helicopters die boven een rampgebied of Godzilla vliegen, maar het pas echt opmerken als de grondtroepen hem zien? *schud hoofd*

Erg rommelig, heb me zitten ergeren i.p.v. genieten. De special effects en audio daarentegen waren wel in orde, maar voor mij redt dat de film niet helaas.

avatar van Halcyon

Halcyon

Minority_Check schreef:
Als je niet vertrouwd bent met de originele Godzilla-films zal je het best vreemd vinden, maar eigenlijk is dit gegeven volledig in de geest van de reeks.

avatar van egelhunter

egelhunter

Ik vond hem geweldig, duurt even voor hij op gang komt maar wat ziet het er goed uit!

Bekeken in imax wat een topgeluid zeg. 4*

avatar van El ralpho

El ralpho

Mooi van buiten, hol van binnen

Laat ik dit allereerst even voorop stellen: Godzilla ziet er oogverblindend mooi uit. Op audiovisueel vlak is het smullen geblazen, vooral als je deze titel in Imax bekijkt. Het 3D aspect komt hier ook weer om de hoek kijken, maar dit voegt wederom weinig toe, net zoals bij 90% van de producties tegenwoordig. Dit ter zijde gesteld kun je wel vaststellen dat je je ogen uit zult kunnen gaan kijken, met name in de tweede helft van de film. Als je echter dieper gaat kijken stort het hele plaatje als een waar kaartenhuis in elkaar, want op verhaal technisch vlak is hier maar bar weinig te beleven. Sterker nog: het verhaal is hier met vlagen zelfs ronduit saai. Dit komt hoofdzakelijk omdat de inmiddels doodgebruikte succesformule hier wederom toegepast wordt. Dit is jammer, want de reden waarvoor Godzilla ten tonele verschijnt is anders dan je aanvankelijk zou kunnen verwachten. Het is het verhaal er omheen wat gewoon ronduit saai is en een aantal standaard elementen die kennelijk per se naar voren moeten komen om aan de Amerikaanse succesformule te voldoen.

Ook de keuze voor Aaron Taylor-Johnson als hoofdrolspeler is een opmerkelijke. Hoewel Bryan Cranston in de trailer zo wordt neergezet en reeds genoemde acteur volgens mij niet eens in de trailer in beeld komt, is hij hier prominent aanwezig. En wat mij betreft is dit een aardige miscast geweest. Hij voegt namelijk niks toe aan zijn rol. Ook komt de acteur totaal niet geloofwaardig over als militair met een vrouw en een kindje thuis. Elizabeth Olsen die de vrouw des huizes speelt krijgt van mij overigens de nominatie van bordkartonnen personage van het jaar. Dit is jammer, want naar mijn idee heeft de actrice veel meer in haar mars dan deze nietszeggende rol.

Ik was in ieder geval blij toen de credits over het scherm heen rolden. Het duurt veel te lang voordat er iets gebeurt, en hoewel Godzilla zelf wel voor enkele memorabele momenten weet te zorgen weegt dit niet op tegen het totaal plaatje. Dit totaal plaatje is een film volgens de Amerikaanse succesformule die zelfs met een origineel uitgangspunt ervoor weet te zorgen dat je toch het gevoel krijgt alsof je dit verhaal al honderden keren vaker gezien hebt en zich dus op geen enkele manier weet te onderscheiden van de grote massa.

avatar van Metalfist

Metalfist

The arrogance of men is thinking nature is in their control and not the other way around

Ik ben best wel fan van de Gojira films. Ik heb ze bijlange na niet allemaal gezien (zit aan een stuk of 7 geloof ik), maar meestal zijn het wel vermakelijke films. De Amerikaanse versie uit '98 was een stuk minder interessant en ik wist dan ook niet goed wat ik moest verwachten bij deze reboot. De trailer zag er in ieder geval indrukwekkend uit en het was hopen dat de film dat niveau voor de rest ging kunnen volhouden.

En Godzilla blijft een indrukwekkende film, maar lijdt een beetje onder een nodeloze opbouw. Ik vind het op zich wel goed dat regisseur Gareth Edwards zich niet laat verleiden om het bekende monster direct volledig te laten zien, maar nu krijg ik het gevoel dat heel het stuk met Joe er gewoonweg niet tot toe doet. De diskettes met data waar zo naar wordt gezocht worden nooit gebruikt (hoewel Serizawa nochtans het belang ervan onderstreept door te zeggen dat dit het enige materiaal is dat ze hebben van de gebeurtenissen van 15 jaar geleden) en uiteindelijk maakt het allemaal ook geen verschil in het slotstuk. Op narratief vlak dus wat pover, al is het op zich wel leuk dat Edwards hiermee trouw is gebleven aan de oorspronkelijke sfeer die er rond Godzilla hangt. Zoals gezegd wacht hij een tijd eer hij Godzilla laat opdraven (het is pas na een uur eer we een volwaardige blik krijgen) en hiermee wordt het slotstuk wel lekker episch. De gevechten duren misschien ietwat te kort, maar zijn vaak wel lekker bruut. Zeker de dood van de één van de MUTO's waar Godzilla zijn kop eraf sleurt is heerlijk.

Visueel ziet dit er dan ook wel erg indrukwekkend uit. Het is dan ook voor dit soort films dat ik graag naar de cinema ga, plus het is ook mooi meegenomen dat je in Antwerpen altijd de keuze hebt tussen 2D en 3D. De tijd van de man in het pak ligt al lang achter ons en hoewel de film over het algemeen erg donker is (wat logisch is natuurlijk als de elektriciteit 3/4 van de film eruit ligt), zien de monsters op zich er erg goed uit. De film goochelt met een aantal bekende namen en vreemd genoeg krijgen die het minste screentime. Een actrice met de status als die van Juliette Binoche moet echt wel meer dialoog krijgen dan dit en ook Brian Cranston (vooral gecast precies om de massale fans van Breaking Bad naar de cinema te krijgen) legt vrij snel het loodje. Aaron Taylor-Johnson is echter de perfecte keuze voor dit soort rollen en excuus-Japanner Ken Watanabe doet het ook nog behoorlijk. Stereotiep weliswaar, maar behoorlijk.

Ik zit nog altijd wat tussen 3,5* en 4* te schommelen, maar het is vooral de visuele pracht die me toch nog over de streep trekt. Ik sluit het echter niet uit dat ik de film met een halfje verlaag eens ik hem nog eens op een kleiner scherm kijk. Ach, in ieder geval lekker popcornvermaak en dit soort films moet het toch ook hebben van de cinema ervaring. Al snap ik niet wat sommige ouders denken door hun 5-jarige zoon mee te nemen die ineens nog niet het verschil ziet tussen Godzilla en de twee MUTO's en continu om bevestiging vraagt wie wie is...

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Mooi dat na de aanfluiting uit 98, ze nu hebben gebrobeerd trouw te blijven aan de oorspronkelijke Godzilla films.

Het volgde de gebruikelijke patronen. Lange inleiding, het opduiken van kwaadaardige monsters en uiteindelijk Godzilla die als goeierd de boel komt redden.

Toch miste deze film iets, de monsters (incl. Godzilla) misten overtuiging en waren niet intimiderend/indrukwekkend genoeg.

Iets wat ik wel tegenkwam bij de wat recentere Asiatische producties.

Kortom op de goede weg, maar er valt bij evt vervolgen genoeg winst te behalen met de geluid- en sfeereffecten

avatar van MegaBleek

MegaBleek

Ik vond het een mwha. Bryan Cranston zat waarschijnlijk alleen maar voor het affiche in de film, want veel werd er niet gebruik van 'm gemaakt. Gemiste kans. Godzilla zelf zag er prima uit, maar die andere wezens leken zo uit Star Trek gevlogen. De manier waarop Godzilla uiteindelijk dat andere wezen verslaat, met een straal van energie, was echt te ver gezocht. Moest meteen aan John Coffey denken.

Wat wel heel vet was, was de voorstelling in IMAX. Waarbij de normale IMAX-intro er net even wat anders uitzag dan normaal en eindigde met de Godzilla-schreeuw. Kippenvel!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Ongelofelijk dat dat kinderachtige X-Men overal zo hoog scoort en dit een stuk lager uitpakt.

Vrijdagavond X-Men gezien en daar geïrriteerd uit de bioscoop gekomen, zaterdag Godzilla en ik was onzettend vrolijk. Ik ben achteraf dingen gaan nalezen over het script en daar klopt inderdaad weinig van, maar het is lang geleden dat ik bij een Amerikaanse blockbuster zó op het puntje van mijn stoel heb gezeten. De rustige montage - waar je daadwerkelijk kon zien wat er gebeurde - was een verademing.

En ik moest af en toe denken aan de heerlijke jaren '70-rampenfilms, met prachtige momenten als die met de metro en de tsunami. Prachtig in beeld gebracht, evenals de gevechten tussen de monsters. Het verhaal is lariekoek maar daar krijg je wel een aantal ijzersterke scenes voor terug. En wat is Ken Watanabe toch altijd een fijne acteur.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Wat een ontzettend goede slechte film ! Deed me soms denken aan Cloverfield. Gelijke spanning. En ook aan de hoes van het album 'News of the World' van Queen: News of the World

Verhaal was natuurlijk slecht. Amerikaans spierballen gedraai was tenenkrommend. Acteurs als vulling (sorry, Bluejudaskiss, ik ben ook fan van Watanabe, maar hier stond hij wel veel te gapen langs de camera heen) en fout op fout in het script.

Maar jeetje, De Special Effects van 2014 ! Dat was de spanning voluit en maakte alles weer goed ! Mooi opgebouwd, goed weergegeven en de angst en de spanning spatte van het scherm naar mijn stoel..

Heerlijke Blockbuster om morgen nog even over na te praten en weer verder op de orde van de dag overgaan.

avatar van Phoenix

Phoenix

Erg leuk. Ben totaal niet bekend met de hele achterliggende franchise, maar voor zover ik kan beoordelen is het bronmateriaal hier met gepast respect behandeld. Edwards blijkt erg geschikt voor deze film, sommige scènes lijken ook zo uit Monsters te komen (met gasmasker in bootje op rivier). Erg fijne, rustige opbouw naar de destructie, die dan ook echt massaal is en er fantastisch uit ziet. Dat van de studio's dan per sé drie van die platgeslagen karakters moeten rondlopen, dat moet dan maar. Het is nou ook niet dat de originele films bol staan van nuance.

Stiekem had ik nog wel wat meer in your face actie willen zien in plaats van steeds de stofwolken, duisternis en televisieschermen ertussen. Dat kwam uiteindelijk net iets te vaak voor. Maar op de momenten waarop Godzilla echt vol in beeld los gaat had ik toch wel een beetje het idee naar filmgeschiedenis te kijken, dus wat dat betreft zal Edwards het wel goed gedaan hebben. En de skydive had van mij wel uren mogen duren. Zeker die (soort) muziek hadden ze wel wat meer kunnen gebruiken. Dat gejengel van Desplat begon me na een tijdje wel tegen te staan.

Had tenslotte Cranston graag nog wat langer gezien. Zijn "It's going tot send us back to the Stone Age!" blijft een fantastische quote. Meer van dat had de machteloosheid van de puny humans wellicht nog wat beter in de verf gezet.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

3 2 1 cut schreef:

Overigens vond ik heel erg meevallen met het Amerikanisme.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Om te beginnen: een hele verademing tegenover dat geval uit 1998. Zowel het beest (met z'n aanstootgevende centenbak) en de film zijn bedroevend. Maar! Het is nu een week geleden dat ik de nieuwe Godzilla zag en na het zien van de film was ik niet helemaal content. Stilletjes hoopte ik toch gewoon op één van de betere films van 2014. Dit is dus niet het geval omdat de film niet de volle twee uur weet te boeien. Net iets te veel drama en veel te weinig Godzilla. Actie is er absoluut, maar het is niet de 'soort' actie waar ik voor gekomen ben en het dramagedeelte was vaak dusdanig saai dat ik steeds dacht: schiet nou maar op, ga verder naar de (Godzilla) actie!

Ik ben overigens blij met de serieuze benadering, want de grote deceptie uit 1998 had meer humor dan Scary Movie en tevens geen leuke humor. Wat mij ook heel erg goed is bevallen, is dat ze ervoor gekozen hebben om van Godzilla een anti-held te maken. Dit hebben ze gewoon overgenomen van de Japanse franchise, want daar begon het monster als heuse vijand van de mens, maar inmiddels is hij daar ook een soort anti-held. En hoe fantastisch van de Japanners dat hun Godzilla de Amerikaanse Godzilla uit 1998 verslaat in één van de Japanse films. Heerlijk hoe respectloos de Amerikaanse Godzilla met de atomic breath ten onder gaat. Dat noem ik nou een statement maken!

De nieuwe Godzilla doet veel goed. Het monster is hier bijna perfect. Heeft hij alleen wel wat overgewicht. Hij had dus wel iets minder corpulent gemogen. Maar daarnaast gooien ze er ook nog eens twee anders gigantische monsters bij. En zoals ik al aangaf, goed om voor de Japanse aanpak te gaan en het Godzilla te laten opnemen tegen deze twee monsters. Jammer dat het erg lang duurt voordat het zover is, maar als het eenmaal zover is, krijg je echt een fantastisch spektakel incl. de atomic breath! Deze zag ik dus echt niet aankomen! Gewoon briljant en precies zoals het moet!

Ik zit ook tussen de 3,5 a 4,0.... maar ik geef de film nog niet het voordeel van de twijfel. Zodra hij op blu ray komt, kan ik mijn definitieve oordeel geven, want het enige wat is blijven hangen, is de schitterende finale! Ik maak mij dus een klein beetje zorgen dat bij de tweede kijkbeurt het dramagedeelte wat eraan vooraf gaat een beetje storend zal zijn. Ja, er zit toch echt heel wat actie in de film, maar zoals ik al zei, te weinig Gojira!

En speciaal voor de (1998 Godzilla) haters! Godzilla Final Wars Godzilla Vs Zilla - YouTube

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

even de oude film als vergelijkingsmateriaal Everything Wrong With Godzilla In 7 Minutes Or Less - YouTube

dit schijnt toch ook niet zo'n heel goed deel te zijn.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Leuk om in de bioscoop gezien te hebben voor de effecten, maar verhaal is belabberd en de 3D was nog nooit zo weinig toevoegend als bij deze film, sterker nog ik kan me niet meer dan 1 3d affect herinneren, wat een geldklopperij.

avatar van zerodopa

zerodopa

15euro voor Godzilla in Imax is het zeker niet waard. Tuurlijk komt dat monster wel groot in beeld, maar echt episch wordt t niet. Het verhaal is flinterdun en het enige dat het verhaal t kijken waard is, is t gevecht tussen de monsters. De toevoegingen van de 3d stelt inderdaad niets voor. Ik wist dat het niet episch zou worden, maar had toch wel iets meer verwacht van deze film

avatar van jipt

jipt

Heerlijke monsterfilm die mij meerdere malen deed denken aan de oude Spielberg films. Goede effecten, toffe gevechten, lekkere uitgebreide opbouw, lekker fout einde. Ze weten het Godzilla ook goed neer te zetten als anti-held en niet als enkel goodguy of badguy. De gevechten zijn top en het ziet er heerlijk grimmig uit. Must-see in IMAX trouwens want daar komt het volledig tot z'n recht. Scheelt zeker een ster. 3D was helaas wat overbodig. toch een 4,5*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Dat shot in het bootje door de mist, gasmasker op, minimalistisch sounddesign.. een 100% Monsters (2010) momentje. Dat was één van de tofste monster flicks van de laatste paar decennia en Edwards neemt die kwaliteiten ongeschonden mee en dropt een blockbuster pareltje vanjewelste; één die óók nog eens denkt aan z'n roots. Bioscoopvoer om van te genieten, dat bestaat dus gewoon..!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Van mij ook een laag cijfer. Hij was niet meer dan redelijk.

Godzilla is een overvloed aan actie en spektakel maar is nergens echt indrukwekkend. De CGI was wel oke maar dat mag ook wel met zo'n budget. CGI weet nooit echt indruk te wekken. Het is nooit overtuigend genoeg. Misschien over een paar jaar.

Deze 2014 versie zou je kunnen zien als een nieuwe klassieke actiefilm maar dat is simpelweg omdat letterlijke elke cliché er in zit. Ik vond het ook meer bedoeld voor kinderen. Zij zullen deze film zien en weggeblazen worden door het verhaal en de actie, maar iedereen boven de 14+ zal dit toch al duizenden keren hebben gezien. Er is ook totaal geen aandacht besteed aan het vermijden van clichés en het geven van diepgang aan de personages.
Overigens leek Godzilla bijna een bijrol te hebben in deze versie. De hele film ging zowat over Ford, een ontzettend lege huls van een personage, neergezet door een bijna onherkenbare Taylor-Johnson (althans, ik herinner mij hem alleen van Kick-Ass). Ik moet ook toegeven dat zelfs Bryan Cranston een beetje tegenviel.

Ik heb me echter wel vermaakt. Deze moet je kijken in de bioscoop (in 3D of niet, moet je zelf weten) maar liever niet thuis. Dan is hij al een stuk minder interessant. Het geluid dat die MUTO's maken klinkt goed door de bioscoopspeakers. Met name tijdens de scénes op de treinrails.

Eigenlijk heb ik van deze film vooral geleerd dat glas in Japan onverwoestbaar is. Even serieus, een tsunami teistert de stad en mensen zijn veilig in een pand met glazen ramen en deuren? Zelfs de vooruit van de auto uit welke een shot werd genomen tijdens de tsunami bleef perfect intact. Zo'n MUTO vliegt voorbij een wolkenkrabber en het er zit nog geen krasje in het glas... Niet zo interessant verder maar het viel me op.

Prul.

Ik had op zich wel goede hoop vooraf. Hoewel ik Edwards weer eens met Reeves gewisseld had (maar die had natuurlijk al een onofficiële Gojira film op z'n conto), zou Edwards' Monsters ook een sterk uitgangspunt moeten geweest zijn om deze film tot een goed einde te brengen. Het resultaat is eigenlijk alles behalve dat.

Al kan je niet zeggen dat Edwards de originele reeks links heeft laten liggen, jammer genoeg heeft hij wél enkel de slechte punten overgenomen. Zo is de opbouw van deze Godzilla echt tergend traag. Het eerste uur ... niks. Ook iets waar die oudere films vaak last van hadden, maar daar leek het meer om budgetaire redenen (want die 120 minuten waren natuurlijk wel nodig voor de epicness). Geen idee wat hier het nut van was, maar al het drama en opbouw was zo banaal slecht dat het zelfs Hollywood-onwaardig was.

Ken Watanabe heeft de hele film dezelfde verbaasde uitdrukking op z'n kop, Taylor-Johnson doet normaal meer met z'n personages en Olson is al helemaal een miscast. Van interessante arthouse/genre projectjes naar een nietszeggende bijrol in een blockbuster. Binochi zal wel voor een persoonlijke reden gecast zijn, maar haar toevoeging deed ook alleen maar wat wenkbrouwen fronsen.

Verder mist deze film alle humor. Begrijpelijk want je kan moeilijk verwachten dat ze met rubberen pakken aan de slag gaan, maar waarom de meligheid dan ook niet hebben laten vallen? Serieus én melig is een slechte combinatie.

Gojira zelf ziet er goed uit, zijn tegenstanders jammer genoeg niet. Voor monsters van die omvang mistten ze wat detail, waardoor ze nooit echt natuurlijk in hun omgeving leken. Daarbij was hun design zelf al niet al te spannend. Datzelfde probleem had Gojira ook wel, voornamelijk omdat de omvang en gewicht van de monsters nooit echt weerklank kregen in de bioscoop. Je verwacht tremors en enorm veel lawaai, maar Edwards houdt het heel summier qua geluid.

En dat heeft dan weer effect op de vernieling, voor zover die al aanwezig is. Echt gestoorde keuzes worden daarrond gemaakt. Ik begrijp nog nét dat je Gojira in het begin even van het toneel wil houden, maar een Gojira film zonder scene waar hij door een stad baggert enkel en alleen voor de vernieling is de naam Gojira niet waardig natuurlijk. Edwards cut echt op de meest debiele momenten. En wanneer er dan toch eindelijk skyscrapers neergaan, is het allemaal niet zo indrukwekkend. Erg om te zeggen, maar dat doet een Bay dan 100 keer beter.

Dus eigenlijk is dit niet meer dan een dik uur melige intro, een half uur flauwe monsters en een half uur eindgevecht dat nooit echt goed uit de verf komt. De hele menselijke angle is te slecht voor woorden, de actie mist punch en Gojira mag nooit schitteren. Zat bijna te slapen op het eind.

De effecten zijn beter dan de Emmerich versie. Veel meer goeds valt er niet over te zeggen.

avatar van Serpicos

Serpicos

Ik hou wel van dit soort rampenfilms met creaturen in de 'hoofdrol', denk maar aan bijvoorbeeld Cloverfield uit 2007.

Dit kon ook zo'n topper in zijn genre worden, want hij heeft alles om 'de perfecte popcornfilm' genoemd te worden, maar toch ben ik niet zo overtuigd, ik hink op twee gedachten.

Het verhaal is simpel en tegelijkertijd gaaf, op dat vlak zit alles wel goed! De film werkt met dat verhaal duidelijk naar een sublieme climax toe. Op zich was die climax goed, al had ik het gevoel dat er nog meer uit te halen was.

De speciale effecten waren zoals iedereen het mag verwachten prima. De geluidseffecten oké (al was er bijna sprake van lawaai). Op visueel vlak bij momenten sterk, imposant.

Domper op de feestvreugde waren dan weer de zogenaamde boosaardige wezens die niet goed waren vormgegeven naar mijn smaak (in tegenstelling tot Godzilla die er echt heel imponerend uitzag).

avatar van TomBroers

TomBroers

Normaal hou ik niet zo van actie films, al was dit meer een combinatie van avontuur, actie & rampenfilm. Toch kon deze film mij goed vermaken, de special effects waren dik in orde, de geluidseffecten (zeker in de bioscoop) waren uitstekend en het zag er gewoon allemaal zeer goed uit. De mysterieuze spanningsopbouw in het eerste uur was ook zeer geslaagd met een geweldige rol van Bryan Cranston, dit maakte het voor mij als horror/thriller fan toch een heel stuk interessanter.

De hele film keek lekker weg en er was genoeg actie om een avondje mee te vullen. Al bij al een dikke voldoende voor Godzilla, zeker een aanrader om in de bios te gaan zien! Helaas blijf ik erbij dat het 3D effect ook bij deze film echter vrij weinig zin had.

avatar van pantoffel100

pantoffel100

de film draaide niet echt om godzilla vond ik alleen op het einde zag je hem een paar keer . jammer

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Knullig.

Hoge verwachtingen had ik niet, maar het is vooral opvallend dat men veel foute keuzes gemaakt heeft. Sowieso is de hele aanloop ontzettend storend, vol met meligheid en verdwaasde personages.
Nadien wordt het een beetje een monsterfilm, maar het komt nooit echt los. Telkens wanneer er iets dreigt te gebeuren wordt een scène afgekapt. En zo gaat het gezapig verder, tot Godzilla plots de held van de dag is en het alweer afgelopen is.

De cast is trouwens ook ergerlijk. Enkel Aaron Johnson lijkt op zijn plaats - die kan toch niet beter. Zijn collega's beschouw ik stuk voor stuk als acteurs de naam waardig, maar zij lopen er ook maar voor spek en bonen bij. Vooral Elizabeth Olsen's talent vind ik weggegooid.

Positief is dan weer de schaal. Hoewel de totale vernietiging niet goed genoeg in beeld wordt gebracht zitten er genoeg shots in waarin de chaos duidelijk wordt. Gareth Edwards gebruikt wel iets te veel hetzelfde trucje bij de keren dat de monsters tevoorschijn komen: langzaam en in stilte om dan effe te brullen. Of hoe een cliché uitgemolken wordt.
CGI is redelijk goed, maar de monsterdesigns vallen tegen. Godzilla is sowieso veel te lomp met z'n dikke pens en korte armpjes, maar ook de andere monsters vind ik weinig origineel - Cloverfield en Pacific Rim in de blender, zo lijkt het wel.
Voor een tweede deel zal er wellicht al voldoende geld in het laatje zijn gekomen. Ik pas alvast.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Onderhond schreef:

De effecten zijn beter dan de Emmerich versie.

Is dit serieus het vermelden waard? Er is veel veranderd + verbeterd op het gebied van effecten sinds 1998.

Uit z'n context misschien niet zo interessant, maar da's wel met meer zaken die buiten hun context gezet worden.