• 9.378.487 stemmen

The Expendables 3 (2014)

Actie / Avontuur | 126 minuten / 131 minuten (unrated cut)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 126 minuten / 131 minuten (unrated cut)

Geregisseerd door: Patrick Hughes

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Dolph Lundgren

Releasedatum: 14 augustus 2014

Plot The Expendables 3

"New team. New attitude. New mission."

Barney (Sylvester Stallone), Christmas (Jason Statham) en de rest van het team komen oog in oog te staan met Conrad Stonebanks (Mel Gibson), die jaren geleden samen met Barney de mede-oprichter was van 'The Expendables'. Stonebanks is later een meedogenloze wapenhandelaar geworden, waardoor Barney noodgedwongen werd om hem te moeten doden, tenminste dat dacht hij. Stonebanks, die aan de dood ontsnapte, heeft het plan opgevat om een einde te maken aan het team van The Expendables. Barney heeft echter hele andere plannen.

schram101

Persoonlijk worden, stel je niet aan zeg, A&L1 bedoeld alleen dat je ontzettend kinderachtig bezig bent. En gelijk heeft ie, kijk je reacties eens na zeg. Waarom die hoofdletters, waarom het verdraaien van feiten (waar zegt hij dat Bauer cooler is dan Stallone?)

En ik zal nog even proberen uit leggen waarom A&L1 bedoeld dat Bauer er wel bij past. Niet omdat hij een oldskool Expendable is zoals Stallone, Arnie of Lundgren maar gewone een coole moderne actiefiguur zoals Adkins, Statham en Couture. En daarom zou hij er best mij kunnen. Natuurlijk niet in een hoofdrol, want die zijn weggelegd voor de écht grote jongens, maar in een klein gastrolletje of desnoods cameo is hij best geschikt.

thunderball

Pfff ik houd er over op. Nog iemand die de jaren '80 niet heeft meegemaakt. Valt gewoon niet tegen aan te praten.

Hahahaha.

Nou, hier laten we het maar bij. Wat een niveau van discussie willen voeren zeg

@ schram, thanks. Jij snapt mij.

En ik heb de periode van de actieknallers van toen wel degelijk meegemaakt thunderball.

schram101

Moeilijk he, inhoudelijk reageren.

thunderball

Het is gewoon een generatiekloof.

Waarom snapt iemand als Reinbo het wel en jullie niet?

En zo'n smiley staat idd erg volwassen.

schram101 schreef:

Moeilijk he, inhoudelijk reageren.

Laat hem joh. Het is vrij droevig als dat de argumenten nog zijn tijdens een normale discussie

thunderball schreef:

Het is gewoon een generatiekloof.

Waarom snapt iemand als Reinbo het wel en jullie niet?

En zo'n smiley staat idd erg volwassen.

Huur een kamer met zijn tweeen en ga op vakantie zou ik zeggen als dat de enige is waar je normaal tegen kan doen.

thunderball

Dit noem jij niet persoonlijk worden?

Sorry, maar dan is het niet gek dat ik dit zonde van de tijd verder vind. Ik ga wat leuks doen.

Actie -> Reactie

Maar dat snap je best.

schram101 schreef:

Kijk dit laatste snijdt natuurlijk wel hout, hier had ik even overheen gelezen. Dat is natuurlijk wel iets genuanceerder.

thunderball schreef:

Haha nu plots wel? Je had het ook eens aan mij kunnen vragen, ipv met kreten te komen als dat we er niks van snappen.

Ik heb Sutherland nooit gelijk gesteld aan Stallone of AS.

schram101

Dat was nog niet genoemd, maar dat leek me toch ook niet zo moeilijk te bevatten?

Wij zijn dan wel niet van voor de oorlog, maar vinden Arnie en Lundgren wel degelijk cooler dan Statham en Bauer.

Actie -> Reactie

Maar dat snap je best.

Ik ben nergens persoonlijk op de man gaan spelen. Jij begint met mijn leeftijd er bij te halen.

Ben louter ingegaan op wat jezelf eerst heb gezegd.

thunderball schreef:

Ben louter ingegaan op wat jezelf eerst heb gezegd.

Jij begon met ontzettend kinderachtige teksten, waardoor ik zei dat ik meer verwacht van iemand van jouw leeftijd. Wat ik ook gewoon meen. Je bent toch geen gefrustreerde 13 jarige die niet weet hoe ie moet discussieren?

thunderball

Wanneer iemand gaat beweren dat Schwarzenegger door 16-jarigen nauwelijks nog wordt gekend dan kan ik dat niet serieus nemen en dat vroeg om een melig antwoord terug.

Schwarzenegger is een icoon, die kent iedereen. Of men hem nu goed vindt, of niet.

Zijn films worden constant op TV uitgezonden, die is echt niet vergeten.

Jij gebruikt dat vervolgens als argument dat Bauer etc wel door de jeugd goed gekend worden, dus ook in een film als deze horen.

Ik heb het liefst helemaal geen moderne figuren er in.

Statham kan ik dan nog door de vingers zien, omdat ie wel hetzelfde soort van films maakt, maar liever hij en Li er ook niet in. Dus dan al helemaal geen moderne TV mensen er bij.

Maar goed, we komen er toch niet uit.

Jij vindt van wel, ik van niet.

Ok, dat kan.

avatar van The Oceanic Six

Zijn films worden constant op TV uitgezonden, die is echt niet vergeten.

Man je zit gewoon weer dingen te verzinnen hier, slaat echt nergens op. Ik heb dat van Bauer nooit gezegd, alleen dat ie best in de film zou passen.

En er zijn helaas veel jonge gasten die een film van 5 jaar terug al oud vinden, laat staan iets uit de jaren 90 of 80. Fact.

bierbak

Wat een herrie over zoiets ludieks als Expendables. Jullie hebben 24 uur de tijd om het op te lossen.

The Oceanic Six schreef:

Niet als het materiaal cool genoeg is hoor. Ik heb zat 15, 16 jarigen in de familie: Niemand die Arnold niet kent en iedereen vind Terminator 2 nog steeds een vette film. Ook bijv Eraser kennen de meeste ("ja dat is die film met die gave wapens!"). Tuurlijk vinden ze het een oude man/oudere films inmiddels enzo, maar kennen (en waarderen) doen ze in elk geval zeker en vast.

The Oceanic Six schreef:

Zeer regelmatig heeft hij met zwaar geschut lopen te knallen. Maar wel op realistischere wijze dan bv Schwarzenegger ja.

Check gewoon dit eens uit:

YouTube - 24: Jack Bauer Kills

Ruim 200 doden. Er zijn de nodige actiehelden die dat aantal in hun films niet haalden.

Daar heeft hij dan ook 8 keer 24 uur over gedaan. Arnold deed daar in zijn top tijd 15 minuten over. (Bovendien zijn het TV doden, 8 jaar en ouder?)

bierbak schreef:

Hopelijk heb je gelijk, zou doodzonde zijn als ze alleen Taken en Bourne onthouden en Terminator 2, Rambo, Rocky en Predator vergeten.

thunderball schreef:

Dat is ook mijn pijnlijke observatie. Wij worden oud en de jeugd van nu heeft geen idee van onze tijd. Ergste ik dat je het ook niet uitgelegd krijgt.

Aldus een 45-jarige

(die alle films van Arnold, Hauer, Bronson, Norris en Stallone in de jaren 80 in de premiere week op het grote witte doek heeft gezien en Miami Vice toen een hopeloze homo serie vond. )

avatar van The Oceanic Six

Nogmaals, ik ben ook opgegroeid met die filmpjes Al was ik er in de jaren 80 nog te jong voor, ben 0

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

jarno1975 schreef:

Jeff Speakman

Je mag de helft effe aan me voorstellen als je het niet erg vind

Al was ik er in de jaren 80 nog te jong voor, ben 0

En daar blijkt nu net een onoverbrugbaar verschil van inzicht uit voort te zijn gekomen. Het is klaarblijkelijk een groot verschil in beleving of je al die jaren 80 films in een maand hebt kunnen kijken of dat je er tien jaar (vol voorpret, verrassing en teleurstelling) over hebt gedaan.

Het is alsof iemand Terminator 2 en Jurassic Park op een hoop gooit met Gladiator en LoTR.

Ja vind ik ook.

Maar ik voorspel dat het na nog x aantal generaties onvermijdelijk wel uit de kennis zal raken bij puberende tieners. Niettegenstaande zullen ook zij, eens volwassen genoeg, hun klassiekers wel opzoeken als ze echt filmliefhebber zijn en toch zeker als ze specifiek actieliefhebber zijn. Voor die mensen zullen deze namen blijven bovendrijven als het kruin van het genre en als ware legendes blijven voortbestaan. Een beetje zoals ik pakweg Dirty Harry ken.

Reinbo schreef:

Je doet net of de filmwereld op 31 december 1989 compleet is veranderd...

Ik keek al vrij jong films, dus ik snapte het wel hoor. Misschien niet zo intensief als jou beleefd (maar jij slaat ook een beetje ermee door heb ik het gevoel), maar wel zo dat ik toen prima snapte wie de grootheden waren. Ik zie zulke films ook al 20 jaar.

jarno1975 schreef:

Jeff Speakman

Welkome keuzes. Alleen die Joe Tegra en Vince Latello ken ik niet (als ze alleen maar worstelen ofzo zijn ze voor mij even weinig relevant als een Crews).

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Reinbo schreef:

Bauer lijkt wel iemand die zo in een administratieve functie kan. Ziet er allesbehalve badass uit. Het zware geschut (zie hem overigens teveel met een pistooltje) staat hem niet. Nee, kan nu definitief zeggen dat ik 'm niet in Ex3 zou willen zien.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Wat met Tom Hardy? Zou die bij The Expendables passen?