Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Bruce Willis, Samuel L. Jackson en Robin Wright
Releasedatum: 11 januari 2001
Plot Unbreakable
"Some things are only revealed by accident."
David Dunn raakt betrokken in een groot treinongeluk. Niemand van de inzittenden overleeft het ongeluk, behalve David die geen schrammetje heeft. Hij komt na het ongeluk in contact met Elijah Price, een verzamelaar van comics die z'n hele leven al geplaagd wordt door een slechte gezondheid en snel brekende botten.
David Dunn
Elijah Age 13
Babysitter
Comic Book Clerk
Chainsaw
Had de film op 3 sterren staan, want was nu niet écht ondersteboven van deze amusante productie. Gisteren Unbreakable herzien en hij gaat zeker een hele ster omhoog. Briljant verhaaltje, dat geen seconde weet te vervelen, een verrassend einde, sterk acteerwerk (met name van Willis) en schitterende muziek.
Van 3 sterren dus omhoog naar 4 sterren.
Scratt
haha..snap nu je bijnaam wel (freakers)..geef engels ...maar dat had ik al gezegd.
Dit is gewoon een film zonder inhoud net als signs en the village van dezelfde regisseur.
Denk je nu dat jij echt weet wat een goede film met inhoud is omdat je een betweterige leraar van 40 bent ? Maar ja aan je gezeik is het wel te merken dat je leerkracht bent..
Rene1971
Deze film kon me niet echt boeien. Acteerwerk viel me ook een beetje tegen van deze twee, in mijn ogen, topacteurs. Vond met name Jackson irritant.
Met deze film NA het succes van 6th sence, heeft Shyamalan, m.i. de plank volledig misgeslagen. Voorspelbaar...
Machiavelli
Goede film, mooie beelden, Willis in depri stand is ook een leuke afwisseling, ietwat traag (vind ik eigenlijk met alle Shyamalan films, maar daar hou ik wel van). Vreemd, ik begrijp niet zo goed als men zegt dat er geen diepgang in zit. Zeker als ik dan kijk wat er bij anderen in de top10 aan filsm staan.
Maarrrrrrr gelukkig is niet iedereen hetzelfde.
E V
Langzame thriller waarin het opvallende camerawerk de mysterieuze sfeer versterkt. Goed spel van alle acteurs en actrices.
scoly
goede aanrader en film
dezelfde formule als the sixth sense, acteurs en dialogen zijn zeer goed.
FL88
@ FreakerS: Je bent wel heel vol van jezelf, niet?
Maar goed dat jij bepaalt (en met respect brengt) hoe mensen een film moeten beoordelen en wanneer ze 'rijp' genoeg zijn een film te begrijpen.
Zelf was ik ook niet weg van deze film. Teveel Hollywood, te gemaakt interessant en teveel á la Sixth Sense.
Om een topfilm met filosofische vraagstukken erin te zien kijk ik liever naar een Kubrick. Op elk punt (muziek, shots, inhoudelijk etc.) beter mijns inziens. Maar goed, ieder z'n smaak hea?
silhoupin
Halcyon
Voor mij de beste film van Shyamalan. Zat goed in elkaar, donker sfeertje, een overtuigende Samuel L. Jackson en een briljant einde. Wat wil je nog meer?
s0njaa
Twee topacteurs bij elkaar.. dat kan toch al niet mooier meer worden.. maar wel.. een topregisseur.. ik vind deze film helemaal 4 sterren waard..! echt een super film
code9
Na zowel Unbreakable als The Sixth Sense meerdere malen te hebben bekeken blijft de eerstgenoemde steeds duidelijker beter overeind dan z'n 'voorloper'. Bij The Sixth Sense draait het in feite om één grote verrassing - als die bekend is, is het opnieuw kijken van de film ineens een stuk minder leuk, hoe goed Willis ook acteert. Wat dát betreft herhaalt hij deze prestatie in Unbreakable, en door Jackson naast hem als een gehandicapte, verbitterde 'bad guy' blijft Unbreakable een interessanter schouwspel dan The Sixth Sense.
De eeuwige strijd tussen goed en kwaad is op een allegorische maar niet ongeloofwaardige manier in beeld gebracht. Ook het einde is bijzonder bevredigend.
Weer een Shyamalan herziening, en ook deze beviel me niet. Vond hem wel iets beter dan The Sixth Sense, iets wat de eerste keer nog niet het geval was.
Shyamalan lijkt altijd wel leuke uitgangspunten te hebben. Een basis die op zich al lekker mystiek is. itt The Sixth Sense weet hij er hier enkele leuke scenes uit te halen. Probleem is een beetje de hoop garbage waarmee hij de rest van z'n film opvult. Willis vind ik goed (wanneer hij uit het hospital loopt lijkt hij ook echt unbreakable) maar Jackson is echt een farce, net zoals dat zoontje. Daarbij is het drama van zo'n triest niveau dat je afvraagt waar Shyamalan blijft proberen. Hij maakt er z'n personages alleen maar mee belachelijk.
Ergens halverwege loopt het dan ook nog fout wanneer de film overschakelt in superhero mode. Zal best dat het het uitgangspunt is van de film. Wel, da's dan een dom uitgangspunt. Of hoe je een leuk uitgangsprincipe verpest aan een kutgenre om het net dat ietsje minder kut te maken.
Het einde op zich is al helemaal belachelijk, maar dat komt vooral omdat ik helemaal op die superhero nonsens zat te wachten. Wat mij boeide was Willis' persoon. Zijn mysterie. Voor mij slaagt de film ergens een zijtak in en komt dan met een twist die mij geen fuck kan schelen. Irritant.
2*, omdat het af en toe, vooral in het begin, best sfeervol is. Al mag Shyamalon ook z'n visuele trucjes laten voor wat het is. Doe het goed of doe het niet.
BlueSword
deed mij niet echt veel, de eerste keer toen ik hem gaf zou ik hem een 2.0* geven.
nu toch wel een 2.5* vond hem iets beter dan eerst maar toch zeker niet geweldig.
de acteer prestatie's zijn gewoon goed, maar vond de film veelste traag.
otherfool
Na 10 minuten deed ik destijds al bijna de oogjes toe; die treinscene is zo vreselijk saai... En het komt nooit helemaal goed; de twist was nog wel aardig (nee, ik zag hem niet komen, erg he) maar als geheel echt slaapverwekkend.
Toch nog maar eens herkijken of ik hem nu wat meer kan waarderen. Voorlopig echter 1,5*.
Woohoo de 1000e stem voor deze film
maxcomthrilla
Ik kan het niet beter verwoorden dan wat Otherfool zei over deze film, gewoon een slaapverwekkende film. Een treincrash dat wordt wat, dacht ik. Maar nee, niets van dat alles. 1*
Dennis Evahi
Ik vond het op zich geen onaardige film. ..."They call me Mr. Glas"......aahhhh, best treurig! Ik vind die dialogen op zich nog best goed in elkaar zitten. Ik kan deze film wel waarderen.
***-sterren
lowhusky
dat einde man...pfffffffffff...wat is die mr glass toch een vaag persoon
Mice
4,5* voor deze ondergewaardeerde film
echt goeie film, het einde is echt prachtig. Zo zouden meer films moeten eindigen!
Heb het gevoel dat de personen die hier laag op stemmen, kids zijn, die graag actie willen, en een goed verhaal niet kunnen waarderen.
orbit
- 12092 berichten
Ik heb eerder het tegenovergestelde gevoel, ik vond dit namelijk een uiterst infantiel verhaaltje uiteindelijk.. Zit je een hele tijd in een vage schimmigheid, blijkt het een kleuterachtig voorbeeld van een strijdje tussen 'good' and 'evil', en een striplezende malloot die zich superschurk waant. Niet echt een volwassen plot toch?
ToNe
Ja, maar zo kun je bij voorbaat al een hele boel gaan uitsluiten. Niet echt een voorwaarde voor fictie, nietwaar?
orbit
- 12092 berichten
Ik reageer slechts op de persoon vóór mij die het over een goed verhaal heeft wat de kids niet zouden waarderen.. ik spreek dat tegen.
Ik heb het verder niet over andere films.
Fikret8
Had hem 6 jaar geleden gezien, maar vond hem toen met hoge verwachtingen zwaar tegen vallen. Zal hem toch wel voor de tweede keer moeten kijken om er een goede mening over te kunnen geven.
film_kaza
Eerst wordt er veel gepraat over zijn gebeurtenis, en een beetje thriller achtige manier word uitgezochd wat er met hem is. Zeker geen topper of aanrader. Einde was best wel goed en verraste mij. Gelukkig maar, anders gaf ik hem 2,5.
3 sterren.
nikita_6
Knap hoe een dergelijk onderwerp in deze film wordt neergezet. Ik denk dat men ook een beetje van dit soort films moet houden om hem ook echt goed te vinden. Persoonlijk vond ik dat wel. Er wordt maar een beetje verteld en tegelijkertijd ook zoveel. Het fascineert je. Of niet.
animalkrullie
Hier ook weer, zeer hoge verwachtingen en na afloop een wat tegenvallend resultaat.
Niet dat de akteurs slecht zijn integendeel, maar de film is traag.
Het einde is wel weer goed moet ik zeggen.
kiriyama
Best aardig filmpje maar meer ook niet. Het eind is goed maar helaas is de film zelf wat minder.
Waku
M. Night Shyamalan slaat het een beetje door met dit drama. Ik zeg drama want voor een thriller biedt de film te weinig spanning.
Vervelend of slecht is Unbreakable niet en er hangt een duistere en wel degelijk een akelig sinister sfeertje.
Toch maakt de film de vooraf gehypte sensatie niet helemaal waar.
Wel een voldoende.

Studio achter 'Unbreakable' verknoeide de marketing: 'Ze zagen niet in dat dit een heel nieuw genre was'

Mysterieuze thriller 'Unbreakable' van Night M. Shyamalan dinsdagavond te bekijken op televisie

'Assassin' met Bruce Willis vanaf 31 maart te zien in de bioscoop

'Unbreakable' met Bruce Willis wordt meest 'ondergewaardeerde film ooit' genoemd

Sans Toit ni Loi

The Sea Wolf
Drama / Avontuur, 1941

Hustle & Flow
Drama / Muziek, 2005
philadelphia, pennsylvaniaouder-kindrelatietrain accidentstripboekhuwelijkscrisisinvulnerabilitysuperheldsuperkrachtonbekwaamheidvader-zoon-relatieeastrail 177 universeeastrail 177eastrail 177 trilogyunbreakable collection