Genre: Actie / Avontuur
Gesproken taal: Engels en Mandarijn
Releasedatum: 10 juli 2014
Bekijk via SkyShowtime
Plot Transformers: Age of Extinction
"This is not war, it's extinction."
Terwijl de mensheid zich herstelt van de grote schade die aangericht werd in Transformers: Dark of the Moon, zijn de Autobots en Decepticons nagenoeg van de Aarde verdwenen. Maar een kleine en machtige groep zakenmannen en wetenschappers proberen de grenzen van de menselijke technologie verder te verleggen dan ooit te voren. Verder zelfs dan ze kunnen beheersen. Daarnaast dient zich een oeroude, krachtige vloek voor de Transformers aan op Aarde. Een episch avontuur en gevecht tussen goed en kwaad, vrijheid en slavernij, breekt los.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Transformers: Age of Extinction (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Darcy Tirrel
Su Yueming
James Savoy
tattoobob
Transformers Age of Extinction Optimus Prime Walk…: Transformers Age of Extinction Optimus Prime Walk of Fame Sizzle - YouTube
Geinig!!!
Waku
Voor spektakel, actie en uitstekende speciial effects zit je geramd bij dit nieuwe "Transformers"verhaal.
De 3D voegt niet al te veel toe helaas op wat sneeuwvlokken en modderspatten na.
Speelduur is wel aan de behoorlijk lange kant.
brabusRUS
Hier had veel meer ingezeten.
Heerlijk dat actie spektakel. Ook een leuke rol van Stanley Tucci. Weer eens wat anders van hem. Jammer genoeg heb ik mij behoorlijk zitten irriteren aan het drama gedoe tussen de tienerdochter van Cade en Shane (Jack Reynor). Vooral die laatste, met zijn vreselijk irritant accent en waardeloze acteerprestaties. Ik begrijp gewoon niet hoe ze hem hebben gecast voor die rol. Ze moesten die hele dramatische relatie wegknippen. Het voegde in mijn ogen helemaal niks toe. Ook dat gedoetje met Cade en zijn tienerdochter was af en toe behoorlijk kinderachtig en irritant.
Ondanks de paar irritaties, heb ik mij oke vermaakt met deze film. Alhoewel de speelduur wel iets korter kon.
mock turtle
"blinkt uit" in voorspelbaarheid en ongeloofwaardigheid. Veel te lang. Visueel wel mooi.
Nicholas
Honest Trailers - Transformers: Age of Extinction (????4 ????) - YouTube
Is hij echt zó slecht
Nee. Honest trailers is al hele lange tijd grote onzin.
Ik vind het juist een prachtig tegengeluid. Lekker kritisch en met veel steken onder water.
horizons
Ooit waren ze dat, mee eens, maar al lange tijd is het meer een parodie op zichzelf geworden.
Captain Pervert
Die honest trailer is prachtig, maar laat de inhoudelijke zwaktes totaal onderbelicht en zevert vooral over explosies, product placement en Chinese marketing. Daar had meer in gezeten. Kom op: Optimus Prime op de nek van een dinosaurus. Waar. Gaat. Dat. Over.
Over autos die veranderen in mechas en die op onze Aarde toevlucht zoeken om één of andere intergallactaire oorlog uit te vechten.
Maar nee, die metalen dinos waren inderdaad wel de druppel.
Lennert
Ja, ik wist van tevoren ook wel dat het een verschrikkelijk geschreven en bovendien veel te lange zit zou worden. Maakt het echt iets uit? Ik heb een Pathé pas en zag Optimus Prime op een vuurspuwende Tyrannosaurus rijden en heb tot nu toe in ieder geval van de eerste film best genoten (en van de latere twee... een behoorlijk stuk minder), de film een eerlijke kans geven leek me zodoende geen enkel probleem. En uiteindelijk heb ik me ook best vermaakt, helemaal aangezien mijn verwachtingen toch al niet bijster hoog waren.
Goed, er valt een hoop over te zeuren. Wahlberg is niet vervelend, maar heeft een verschrikkelijk personage in een uitzonderlijk langdradige en saaie eerste act. Bay seksualiseert dit keer zelfs een minderjarig meisje en er zit wederom een verschrikkelijk irritante comic relief personage in waarvan ik al vanaf het begin hoopte dat hij dood zou gaan, iets wat gelukkig ook halverwege de film gebeurt. Verder duurt de film ook echt gruwelijk lang en had het met een half uur minder speeltijd ook echt allemaal nog wel gewerkt.
Waar ik echter wel meteen waardering voor kon uitspreken, was het feit dat de film wat 'harder' is dan de andere films. De filmbeelden waarop autobots smeken voor hun leven terwijl ze door het leger worden afgeschoten, waren verbazingwekkend rauw. Optimus Prime die Kelsey Grammar (in een gave rol) afmaakt was ook een welkome upgrade van de andere films. Hier komt ook nog eens bij kijken dat de nieuwe lading Autobots me behoorlijk beviel, al verbaas ik me er nog steeds over dat men dacht dat een Samurai-robot met Japans accent een goed idee was. Maar goed, laten we vooral niet vergeten dat het een filmreeks is over grote robots en dat logica hier niet al te nauw genomen moet worden.
De actie was weer erg leuk. China als achtergrond was weer eens een afwisseling, al kan ik me ook voorstellen dat dit vooral was omdat de steden van de vorige films onmogelijk weer opgebouwd kunnen zijn. De Dinobots zelf zitten er niet lang genoeg in, maar waren in ieder geval gaaf genoeg om een reis naar de bios af te leggen. De designs van de badguys waren sowieso ook gaaf en ik heb me dit keer aan de supporting cast geen moment hoeven ergeren, zowel Grammar als Tucci waren best gaaf.
Het blijft troep, maar ik wist waar ik aan begon en Bay weet alsnog wel hoe het qua regie allemaal zo in elkaar zit dat ik me niet hoef te vervelen. Gaarne wel die trend van alle films te lang laten duren stopzetten, want het kan echt best korter. Meer robots met gezichtskannonen, robosaurussen en anti-gravityguns!
Corcicus
Ik vond die vorige twee films al ver voorbij onnozel, maar dit was gewoon rotzooi. Serieus kun je dit toch niet nemen, maar zelfs als breinloos vermaak, faalt het langs alle kanten.
Fluvver
Slecht verhaal, slecht acteerwerk, soms slecht CGI. Op de gehele lengte van de film te weinig actie en deze is vervolgens slecht en onduidelijk. Muziek is een klein plusje en daarmee houd het voor mij op.
hutsekluts
De Transformers-serie moet het niet hebben van de sterke verhaallijn of uitgediepte karakters. Daar is overigens niks mis mee. Bij de delen 1 t/m 3 kon ik in toenemende mate de actie en special effects waarderen. Op de één of andere manier lukte dat maar matig bij dit deel. Sommige CGI beelden waren zelfs onder de maat. Overdaad schaadt? Te lang te veel? De intro was iig veel te lang, de bedoeld humoristische dialogen waren dat niet. De minst geslaagde van de vier.
sofripa
By far de beste Transformer film.. Zeker geen fan gegeven de voorgaande films maar deze heeft me absoluut positief verrast. Veel minder hysterisch en over de top. Zelfs hardop gelachen (kan dat bij deze films...?) om Tucci die met kop en schouders boven iedereen uitsteekt. De scene in de lift is werkelijk buitengewoon grappig. Bay kan wel degelijk aardige popcorn maken...ga zo door ..4 sterren
Wat een enorme kutreeks is dit ook eigenlijk. Zo dom dat het gewoon een belediging voor de kijker is
Ze hadden dit gewoon een kindertekenfilm moeten laten.
horizons
Ze hadden dit gewoon een kindertekenfilm moeten laten.
Echt niet. Zeker de oude tekenfilms waren ontzettend matig. De laatste prime reeks is beter dan de oude, dat wel.
Maar de film serie is gewoon puur genieten. Dit zijn gewoon dé blockbusters. Bay is een voortreffelijk actie regisseur.
Het enige wat je zou kunnen aanmerken is dat Spielberg teveel invloed heeft denk ik zo. Als Bay deze films zowel zou produceren als regisseren zou het wellicht nog toffer zijn.
Leek het maar een beetje op Spielberg. Dit is zo nep, plat, schaamteloos voorspelbaar, vol domme stereotypen, nep stoer, quasi-mooie vergezichten op het platteland met zonneflares galore en te knappe mensen dat het niet eens meer lachwekkend is maar zielig.
Om over de basisschoolhumor maar te zwijgen.
horizons
Volgens mij verschillen onze smaken wat betreft deze films.
Dus ik kan het er maar beter bij laten zo.
Breur
Cliché, cliché en nog eens cliché. Maar de transformers blijven het goed doen, mede dankzij veel actie en special effects, houden ze het tóch vermakelijk.
3 *
jippie2010
Minste verhaal tot nu toe, en een te lange zit.
Visueel op de meeste momenten adembenemend, al waren er ook zeker minpuntjes.
Met moeite uitgekeken eerlijk gezegd... *2,5
Leno
Waardeloze film met een verhaal dat niet te volgen is en totaal onlogisch is, waarbij nu ineens ook dino's om de hoek komen kijken. Waar is de knipoog? Echt pijnlijk. De actie blijft maar doorgaan en is ronduit saai. De karakters zijn lachwekkend, met Wahlberg en zijn dochter voorop. Goodman laat zich lenen voor een ontzettende domme transformer.
Ten slotte kan Bay zich ook niet inhouden voor wat betreft de wapperende Amerikaanse vlaggen, scenes tegen de zon in te filmen (?) en die meid neer te zetten als een stuk vlees. Heel, heel slecht.
Bovenstaande quote is een gedeelte van mijn recensie over het vorige deel en dan met name mijn ergernissen daarover. Hoewel je het haast niet voor mogelijk houdt, is dit vierde deel op dat gebied nog erger. Het plot slaat werkelijk waar alles hier, is zo rommelig als wat en Bay leeft zich deze keer maar liefst 166 minuten!!!!! uit op de Transformers.
Ik heb hier werkelijk niets positiefs aan kunnen ontdekken. De personages zijn zo slap als het huisje van biggetje Knir. De oneliners zijn zo kinderlijk, dat het ergerlijk wordt. Ja het is hersenloos vermaak zal je zeggen, maar er is geen een opmerking die mij deed lachen. Ook de actie is vooral knallen, explosies en ga zo maar door, zoals we het van Bay gewend zijn.
Ik had niet gedacht dat het slechter kon worden dan het tweede deel, maar dit is toch echt het dieptepunt in de reeks. Wat mij betreft is het één van de slechtste reeksen ooit nu. Ik had even hoop, omdat Bay’s vorige film zowaar echt leuk was en wel goede humor bezat.
Dit was echter heel slecht en is dan ook met afstand de slechtste film van het jaar.
tattoobob
Oei dan heb je nog heel wat films te gaan van dit jaar
ambrosini
Eindeloze vechtscene's, verhaal die van links naar rechts springt.. cast niet al te super.. moeite gehad om tot het einde te blijven kijken..
Ik denk dat ze volgende hebben geperst v/d transformers genre..
tbouwh
Ja, deze kon ik niet aan me voorbij laten gaan. Deel 1 vond ik leuk, deel 2 erg matig, maar deel 3 was voor mij toch wel een heerlijke blockbuster, met die fijne battle in Chicago. Toch was ik net wat te huiverig hiervoor bioscoopgeld neer te tikken; het leek er niet op dat deze film het aankijken in de bios waard zou gaan zijn. Ik heb hem nu gezien en ik heb geen spijt van die beslissing, al heb ik me goed vermaakt met deel 4.
Het begin is leuk, daar er nog ruimte is voor een plot dat zich op laat bouwen. Na een uur of anderhalf begint de verveling iets parten te spelen, vooral omdat de film met z'n 166 minuten gewoon te lang duurt. Gelukkig is het eindspel vermakelijk.
Wat betreft het acteerwerk, dat is allemaal maar matig. Wahlberg is sowieso al niet mijn favoriete acteur, en als overbezorgde vader weet hij ook geen moment te overtuigen. Peltz is een leuke aanwinst, maar niet zozeer vanwege haar acteerwerk. Reynor is acteertechnisch een drama en voegt niets toe aan de film. En Tucci... tsja, aan het begin vond ik em aardig, maar naarmate zijn rol zich evolueert ga ik mij steeds meer aan hem ergeren.
Wat wel leuk is, is de vermakelijke humor van de Autobots. Enkele rake oneliners maakten me toch eens in de zoveel tijd aan het lachen. Hoogtepunt was toch wel de 'U can't touch this'-scene van Bumblebee. Ook de actie was weer prima; uiteraard is het allemaal veel te veel van het goede, en die dino's waren ook niet echt nodig, maarja.. daar is het Michael Bay voor.
Wie aan deze film begint weet dat ie die overmaakt aan explosieve actie krijgt, en vermakelijk is het allemaal wel.
Voor het plot, voor zover je daarvan kan spreken, komt steeds minder ruimte, maar dat stoort verder niet echt.
Filmmuziek van Jablonsky had beter gekunt; in de voorgaande films voegde hij vaak echt iets toe met fenomenale scores, maar nu vond ik zijn muziek vaak veel te minimaal gebruikt. Daar had veel meer uit gehaald kunnen worden.
De balans opmakende, na een lange zit, vond ik dit 4e deel toch wel vermakelijk genoeg, en was het best wel weer eens leuk Optimus en zijn kompanen weer aan het werk te zien.
Dominootje
Tuurlijk het blijft spectaculair om de transformaties te zien van de 'robots'.. Maar daarnaast ja weet niet, had het idee dat deze film wat 'ziel' mistte vergeleken met de eerdere.. Toch vanwege de wisseling in acteurs/actrices? Perhaps..
Leuk om Tucci in zo'n film te zien! (:

X-Men: Days of Future Past
Actie / Sciencefiction, 2014

Kingsman: The Secret Service
Actie / Komedie, 2014
videoclipvervolgbuitenaards wezenbased on toytransformersgiant robotrobotimaxtransforming robot變形金剛4:殲滅世紀