Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Alfred Hitchcock
Met onder meer: Tippi Hedren, Rod Taylor en Jessica Tandy
Vrijdag 13 februari in één bioscoop (The Hague)
Plot The Birds
"...and remember, the next scream you hear may be your own!"
Melanie Daniels is aan het winkelen in San Francisco als ze Mitch Brenner ontmoet, die op zoek is naar vogels als cadeau voor de verjaardag van zijn zus. Hij herkent Melanie, maar doet alsof hij haar voor een assistent verkoopster aanziet. Zij speelt het spel mee. Melanie besluit de vogels zelf te kopen en naar Bodega Bay te rijden, waar het verjaardagsfeest van Mitch z'n zus plaatsvindt. Daar wordt ze echter aangevallen door een zeemeeuw, wat het begin is van een aantal aanvallen van een steeds groter wordende groep vogels.
Melanie Daniels
Mrs. MacGruder
Deke Carter
Traveling Salesman at Diner's Bar
Dk2008
Praat me niet over remakes, moderne technieken, speciale effecten, drukke muziek erbij. Kom met wat nieuws als je een film wil maken.

tjalling
k zag hem op film 1 , in center parcs ,, vond hem wel boeiend, niet echt eng, maar wel leuk om te weten waar mijn ouders vroeger bang van werden
*3.5
Apster
Een prachtige en spannende film, ook de vogels zijn mooi weergegeven in de film, ik heb gelezen dat er in 2009 een remake van gemaakt zal worden wat echt schandalig is!
Nota bene door de anti-christ van de cinema: Michael Bay.
Leland Palmer
Nota bene door de anti-christ van de cinema: Michael Bay.
Martin Campbell dacht ik maar
klute89
dankjewel, maar veel heb ik er eigenlijk niet aan want ik zal altijd trouw blijven aan het orgineel, de remake moet weliswaar nog komen maar ik houd mij hart vast!
wibro
Ik heb deze film verschillende keer gezien. Ik blijf het een erg goede film vinden. Vooral het open einde vind ik heel sterk. Toen ik deze film voor de eerste keer zag - en dat is weer een tijdje geleden - moest ik elke keer als ik ergens een zwerm vogels zag zitten weer aan deze film denken. Zo eng vond ik toen deze film.
Nu hoor ik dat er een remake komt van deze film. De ervaring heeft mij geleerd dat ik 9 van de 10 remakes van filmklassiekers geen bal aan vind. Films van Hitchcock dien je trouwens niet te remaken! Dit vind ik heiligschennis. Ik ga daarom ook beslist niet kijken.
lucdecoster
Deze film heb ik gezien in de jaren 70,ik zat toen op het puntje van mijn stoel, zo spannend en eng vond ik hem.
klute89
Ja, hij blijft sterk zelfs naar huidige maatstaven.
Leland Palmer
Over het algemeen maakt Hitchcock met The Birds weer een geweldige film, maar de film heeft toch stiekem niet echt aan mijn verwachtingen voldaan. De eerste drie films - Rear Window, North by Northwest en Vertigo - die ik van Hitchcock zag waren met mijlen voorsprong de besten en beter dan de laatste twee. Na Psycho was deze dan aan de beurt.
Als Hitcock ergens goed in is, dan is het wel in het scheppen van een geweldige sfeer gecombineerd met subliem camerawerk. Die twee elementen zien we dan ook terug in deze film. Erg angstaanjagend word de film niet, maar deze kent toch een paar leuke en spannende momenten. Bijvoorbeeld de scenes dat alle vogels uit de schoorsteen naar binnen komen vliegen of de vogels op het schoolplein, geweldig! Wat mij betreft legendarische scenes in de filmgeschiedenis.
Jammergenoeg waren niet alle acteurs en actrices even overtuigend in deze film. De moeder van Mitch was bijvoorbeeld erg matig en ook de vrouw in het café en het kleine meisje waren niet goed en speelden behoorlijk onder de maat wat mij betreft. Naast de geweldige scenes weet de film ook een paar erg ongeloofwaardige scenes en matige dialogen te brengen en die had ik eigenlijk nog niet eerder in een Hitchock film ontdekt. Dat was wel wat jammer, maar over het algemeen is ook deze film weer meer dan geslaagd.
missl
ik ben bang voor vogels, maar of dat door deze film komt is de grote vraag. misschien heeft het er wel iets mee te maken dus dat maakt deze film heel cool.
Bla
Ik heb deze film heel veel jaren geleden een keer gezien en het enige dat ik me herinner is dat hij oersaai was en totaal niet eng. Als ik hier zo wat comments lees zou ik hem toch eens moeten herzien.
katteke
Haha, mijn vriend is ook bang voor vogels en dat komt zeker door deze film
Apster
Nou ok, het blijft een slecht idee en Bay produceert hem zag ik.
_dangerous_
Deze film heeft de tand des tijds niet doorstaan.
Meer wil ik er niet over kwijt eigenlijk.
Oh ja, ik vind het ook nog heel saai.
finalman
die poster hier, het lijkt alsof Hitchcock een snor heeft, wat eigenlijk niet zo is door een schaduw van een vogel
klute89
Het zou hem in iedergeval niet slecht staan
cambal
Alfred Hitchcock verdient een standbeeld voor deze film, menig regisseur heeft door hem bewust of onbewust inspiratie opgedaan, unieke cinematografie .
Mescaline
Weer een mooie sterke film van Hitchcock.. een film die voor die tijd al erg mooie special effects had! vandaag de dag doen films dat nietvaak beter.. de eerste 45 min van de film is erg rustig.. soms zelfs een beetje het gevoel van langdradigheid.. Vond psycho spannender dan deze film.. maar deze film is met zijn special effects ook een erg bijzondere klassieker geworden! en natuurlijk de acteurs.. ( op dat zusje na.. werd er soms wel geirriteerd door..)
Geef deze film toch 4 sterren.. omdat ik de scenens met de vogels echt wel spannend vond.. en bovendien erg mooi gemaakt.. !
ook wel grappig datje helemaal aan het begin van de film Hitchcock zelf uit de dieren winkel ziet lopen met 2 hondjes..
cambal
Dit is zeldzame kunst die echte liefhebbers zal kunnen bekoren .
Offtopic / persoonlijke discussie verwijderd. Houd het gewoon bij de film.
Berichten verplaatst naar Film > Algemeen > Beoordeling van klassiekers
fanaat
Ik heb Hitchcock zelf niet gezien in deze film. Wil iemand mij misschien vertellen in welke scene hij even opduikt?
Madecineman (moderator films)
Ik dacht helemaal in het begin op de stoep van de vogelwinkel, maar weet ik niet 100% zeker meer.
Ja dat klopt.
lucdecoster
In de eerste minuut is Hitchcock te zien die uit een winkel buitenkomt met 2 kleine witte honden
NTsuno
Dit is een echte Hitchcockfilm en een die destijds geschiedenis schreef en werd aangehaald als horror. Het is een klassieker die je als filmliefhebber eigenlijk wel gezien moet hebben ben ik van mening. Prachtige film en prima acteerwerk. Inderdaad was men vroeger gewoon bang geworden, maar ook bij The exorcist viel men massaal flauw, dus men was nog niet zoveel gewend. Heerlijke film......

The Birds II: Land's End

Pather Panchali
Drama, 1955

Una Vita Difficile
Drama / Komedie, 1961
pet shopseclusionspeelplaatsseagullfireplacebird attack socialitegebaseerd op een kort verhaalpractical joke schoolteacherlovebird shopkeeperunsolved mysteryschoolhouse pre-unix