- Home
Met onder meer: Fiona Dourif, Danielle Bisutti en Brad Dourif
Bekijk via SkyShowtime
Plot Curse of Chucky
"Fear has a new home."
Nica rouwt om de gruwelijke zelfmoord van haar moeder wanneer haar dominante, oudere zus Barb met haar gezin arriveert om hun moeders zaken te regelen. Terwijl de zussen ruziën over Nica's toekomstige plannen troost Barbs jonge dochter zich met een grijnzende, roodharige, sprekende pop met de naam Chucky, die op mysterieuze wijze met de post is gekomen. Maar wanneer een aantal gruwelijke moorden het huishouden begint te terroriseren vermoedt Nica dat de pop weleens de sleutel tot het bloedvergieten kon zijn.
Nica Pierce
Father Frank
Sarah Pierce
Officer Stanton
Young Barb
Ik was als kind best wel fan van de oude Chucky delen. Een moordende pop was origineel en de films waren toch vrij vermakelijk, vooral deel 1. Jammer dat er deze eeuw een paar nieuwe vervolgen kwamen die gewoon echt heel slecht waren. En toen was het wel gedaan met de reeks, totdat ik een tijdje terug zag dat deze Curse of Chucky eraan kwam. Wel direct op dvd, zonder bioscooprelease, dus het zal wel niet al te bijzonder zijn.
Uiteindelijk heb ik er toch wel met plezier naar gekeken. Sowieso is de film veel beter dan de vervolgen van de laatste jaren, al stelt deze Curse ook niet al te veel voor. Maar het is de makers ieder geval gelukt om weer een wat macaber sfeertje erin te stoppen en af en toe de spanning op te bouwen. Verder is Curse of Chucky ook geen topfilm, met dank aan een stel beroerde acteurs en wat matige special effects. Chucky zelf was wel oké, al had ik er net iets meer van verwacht. Wel aardig trouwens dat ze het originele verhaal uit 1988 erbij halen. Het gaf me toch wel het gevoel dat dit geen goedkope cashcow-film moest zijn, maar dat er wel moeite voor is gedaan.
Gewoon leuk om een keertje te kijken, zeker voor de liefhebbers van deze moordende pop.
PS: Kijk vooral na de aftiteling nog even door, dan krijg je nog een geweldig stukje nostalgie met
Elineloves
Best aardig. Hoewel het even duurt voordat de film op gang komt is de toon gezet op het moment dat Chucky in beeld komt. Het huis is een prima locatie, grimmig, donker en onheilspellend. Het verveelde geen moment dat het zich alleen maar daar afspeelde. Chucky zorgt weer voor een paar leuke kills, maar toch voelt het allemaal wat 'traag' aan. Het hele familiegebeuren is eigenlijk niet zo boeiend, om maar te zwijgen over de nanny.
Het is typisch weer zo'n film waarbij je hoopt dat iedereen maar snel aan zijn einde komt, omdat ze vervelend zijn en (te) veel praten. Gelukkig zorgt good old Chucky daar wel voor. Hij was weer als vanouds, alleen wat minder humoristisch. Wel leuk om terug te gaan naar 't prille begin.
Helaas viel ik vijf minuten voor het einde in slaap, maar dat is de volgende ochtend goed gekomen. Op naar nog een deel?
Wat een saaie poging om deze franchise weer een nieuwe leven in te blazen. De film is amper spannend te noemen, de personages zijn tergend en Brad Dourif als Chucky(die er belabberd uitziet) lijkt een grotere rol te hebben geëist, want hoe het verhaal uiteindelijk aan elkaar geplakt wordt voelt erg gemakzuchtig en vooral ook voorspelbaar aan. Die rolstoel irriteerde mij ook mateloos de hele tijd.
Qua gore worden er leuke dingen geprobeerd, maar toch ziet het er allemaal overduidelijk fake uit en en op andere momenten draaien de camera's uiteraard te vroeg weg.
De film weet echt niet te overtuigen, ondanks de aanwezigheid van Don Mancini.
tattoobob
Geinig!!!!
Zeker een leuk begin van een nieuwe reeks....
Het eerste uur vond ik weinig aan maar daarna begon het wel leuk te worden...
Het mocht van mij allemaal wel wat meer"'horror''zijn....ik vind chucky er nu ook minder tof uitzien dan vroeger maar dat kan ook aan mij liggen(ik vind hem er gewoon anders uitzien)
Van mij mogen er best nog meer van deze films komen....er zijn weinig tot geen killers van vroeger meer in films
,dus dan maar dit kleine ventje!!!!
ibendb
Erg verrast door dit deel.
De Chucky-reeks vond ik best leuk. Al heb ik enkel deel 1, Bride en Seed gezien. De laatste twee waren van bedenkelijk niveau, maar desalniettemin vermakelijk. Al was Seed of Chucky wel érg beroerd. Nu komt men men een straight-to-dvd vervolg. Dat het geen bioscooprelease krijgt, zegt al wat en de trailer zag er nu ook niet bepaald schokkend uit. Toch is dit deel best leuk.
Voor een diepgaand verhaal moet je niet bij deze film zijn. Maar deze film heeft veel andere dingen te bieden. Er was zeker genoeg spanning aanwezig en de personages zijn best aangenaam. Ook enkele scènes zijn erg vindingrijk. Denk maar aan die chili.
Ook het einde was goed en ik was erg verrast. Ik zie Jennifer Tilly erg graag spelen. Wat een zalige dame is dat toch.
Het acteerwerk is matig, maar echt storen deed dit niet aangezien je zelden nog goed acteerwerk vind in slasherfilms. Het sfeertje was best creepy en visueel was de film ook dik in orde. Die flashback met de zonnebloemen was erg sfeervol. De film kakt wat in in het midden, maar als je dat eenmaal hebt doorstaan, komt een zalige finale.
Shinobi
"It's a doll. What's the worst that can happen, huh?"
De Chucky franchise heeft bij mij nooit echt hoog in het vaandel gestaan. De eerste paar films waren op zich nog wel lachen, maar met de laatste paar films gingen ze de mist in door zwarte humor te implementeren. Ik was dus nogal sceptisch toen ik van deze film hoorde.
Gelukkig slaan ze met Curse of Chucky weer de serieuze kant in. Jammer genoeg is het niet geslaagd te noemen. De grootste manco is, is dat de spanning ver te zoeken is en echt eng wordt het gewoon nergens. Het duurt simpelweg te lang voor de film op gang komt.
De kills zelf stellen niet veel voor, al wordt er wel een poging toe gedaan om meer gore te incorporeren. Helaas ziet het er nep uit en veelal draait de camera snel weg. Ik heb dan nog de 'unrated version' gezien, maar aan niks heb ik gemerkt dat het unrated is.
Qua verhaal worden er wat leuke referenties naar de vorige delen gemaakt. Alleen gingen ze iets te veel door op de connectie die Charles Lee Ray met de familie heeft. Tevens had ik het gevoel dat ze moeite hadden om de film proper af te sluiten, ik zag wel drie à vier potentiële eindes langskomen.
Al met al een erg matige poging om de Chucky franchise weer nieuw leven in te blazen. Blijf trouwens wel even zitten bij de eindcredits voor een extra scène waarin je de volwassen Andy zijn opkomst ziet maken, erg tof dat het gewoon dezelfde acteur is.
2,0 Sterren.
Aardig eerbetoon aan 25 jaar Chucky. De laatste delen van Chucky leunden vooral op pulp en komedie maar dit deel leunt weer ouderwets op Horror/Thriller zoals het oorspronkelijk ook bedoeld was. Dit resulteert in best boeiende en spannende film (zeker in het eerste uur) die pas in het laatste gedeelte enigszins uit de bocht vliegt. Het verhaal stelt eerlijk gezegd weinig voor maar de uitvoering is best aardig en Chucky is lekker opdreef en regelmatig ook creepy. De overige cast stelt helaas weinig voor (die Maitland McConnell mocht er overigens best wezen), maar eerlijk gezegd zijn die ook maar bijzaak. Al met al heb ik me goed vermaakt met deze film en keek hij ook lekker weg.
Chainsaw
Chucky is waarschijnlijk het bekendste en populairste horroricoon dat nog niet opgezadeld is met een remake (of “reboot”). En toch bedacht men na het matige Seed of Chucky uit 2004 gelukkig dat terugstappen naar de basis geen slecht idee zou zijn. Maar hoe keer je terug naar de roots nadat Chucky in zijn laatste film nog Britney Spears van de weg af reed? Wat dat betreft weet Curse of Chucky een prima tussenweg te vinden.
Don Mancini, die als schrijver betrokken is geweest bij alle films uit de franchise, neemt net als bij Seed of Chucky de regie op zich. Maar Mancini weet inmiddels gelukkig goed wat de fans willen. Dit gaat overigens niet zonder de nodige plotgaten en ook logica wordt geregeld van tafel geveegd, maar daar is nog redelijk makkelijk door heen te kijken. Wel jammer dat bij Curse of Chucky ook plot en karakters nogal karig worden uitgewerkt. Het plot is niet meer dan een ‘pop wordt bezorgd bij nieuwe slachtoffers en zaait dood en verderf’ en de eendimensionale karakters boeien ook voor geen meter. Ze fungeren allen slechts puur als messenblok voor Chucky.
Maar er worden wel weer wat pogingen ondernomen om Chucky eng te maken. En dus bestaat de eerste akte van de film veelal uit karakters die iets horen en (tergend langzaam) op zoek gaan om achter het douchegordijn of achter de deur te kijken. Dit heeft een paar effectieve schrikmomenten als gevolg, maar het is onduidelijk waarom je in de zesde film uit de franchise nog spanning wil opbouwen of Chucky wel echt is (maar nog niet zo bespottelijk als na acht films in een remake suggereren dat Freddy Krueger misschien onschuldig is). Dus het is vooral wachten tot Chucky zijn ware aard laat zien en ook dit levert gelukkig een paar amusante scènes op. Het zijn dit soort momenten die bewijzen dat de koek rondom de moordende pop nog niet helemaal op is. Akkoord, heel vernieuwend kunnen we het allemaal niet noemen en de film leent geregeld wat momenten uit de vorige delen, maar het voelt alsnog frisser dan de zoveelste remake.
In de derde akte van de film doet Mancini vervolgens nog eens zijn uiterste best om de fans volledig te pleasen met onder andere wat achtergrondinformatie over Charles Lee Ray. Een prima poging, als je door het behoorlijk zichtbare leeftijdsverschil van Brad Dourif heen kan kijken. En als na de climax Jennifer Tilly nog even opduikt en we na de credits zelfs Alex Vincent als Andy nog even zien is het wel duidelijk dat Mancini vooral doet wat de fans willen. Ook al slaat het nergens op.
Als film op zich is Curse of Chucky dan misschien niet bijster bijzonder, maar het is een sterke poging om de franchise nieuw leven in te blazen zonder remake of reboot. En hoe triest het ook is, maar dat gegeven alleen al is zeker te waarderen.
3 sterren.
Matig.
Vond het vroeger één van de engste horrorreeksen, ondertussen is de scare er wel een beetje vanaf. Het is dan ook niet zo makkelijk om een écht goed vervolg op deze reeks te maken. Toch doet Mancini een aardige poging (maar niet veel meer).
Gaat weer meer de serieuze kant op, wat jammer genoeg wel wil zeggen dat een aantal acteurs tekort schieten en dat de achtergrondverhaaltjes wat platjes overkomen. Verder een film die niet al te goedkoop oogt, moet dan wel een teleurstelling voor de makers geweest zijn dat deze toch niet in de bioscoop is beland (wel een terechte keuze trouwens).
Chucky zelf ziet er wat povertjes uit ook, vooral z'n verminkte gezicht is een misser. Verder zijn de kills te braaf en de one-liners wat stuffy. Qua sfeer werkt de film beter. Mooie locatie en aardige belichting zorgen voor wat ouderwetse horrorlol. De verschillende eindes zijn misschien iets te komisch voor deze film, maar zijn ook nog wel een kleine meerwaarde voor mensen die de hele reeks gezien hebben.
Geen groots vervolg, Chucky nog écht eng krijgen wordt een moeilijke opgave denk ik, maar verder wel een vermakelijk tussendoortje.
Sir_John
ik vind de film een beetje inkakken.. beetje van het zelfde weer
en vind het ook minder dat de film zich voornamelijk weer in huis afspeelde..
dat maakte de film ook minder spannend.
beetje afwisseling van locatie kan zeker geen kwaad in een film.
ondanks alles geef ik toch een 3, want hey chucky.. blijft gewoon de beste!
MaNiAc E
Curse of Chucky is voor mij de verassing van het jaar tot nu toe. Lekker bot en grof zoals ie hoort te zijn. Voor goed nagedacht in de opbouw en hoe dit 6de deel goed te laten aansluiten.
Op alle vlakken beter dan Bride of Seed, ik vond hem entertaining en deed wat ie moest doen. Vergeet niet dat dit met een zwaar laag budget gemaakt is en wat ze ermee hebben gedaan vind ik hem goed te pruimen!
DutchTakeshiro
Curse of Chucky is een redelijke film in de Chucky serie. Anno 2013 is er eigenlijk niets veranderd aan de Chucky formule. Alles is weer lekker gewoon vanouds en er wordt lekker op los gemoord door onze roodharige pop. Het is alleen lastig voor mij om een duidelijk standpunt in te nemen over deze film. De film heeft zijn momenten maar aan de andere kant zijn dit allemaal trucjes die we allang gezien hebben, en beter ook.
De cast is nietszeggend maar ik had ook niet minder verwacht voor een film als deze. Een film waar alleen Chucky in de schijnwerpers hoort te staan! De stem voor Chucky is weer goed gecast, dat is gewoon echt het handelsmerk van de moordzuchtige pop. Wat kan ik verder zeggen over acteerprestaties die bijna geheel afwezig waren? De blonde nanny is wel een leuk ding, die viel het meeste op door haar looks.
Chucky is helaas weer (?) uit de computer gerold. Ik kan het maar moeilijk zien maar in sommige shots was het duidelijk een soort CGI Chucky. Jammer dat ze niet hebben gekeken naar de eerste films. Daar liep Chucky namelijk houterig, als een echte pop. Dat is wat hem echt eng maakt. De manier waarop hij in deze film loopt laat duidelijk zien dat de regisseur Chucky zo realistisch mogelijk wil laten lopen. Spijtig, want dat hoort niet echt bij deze film.
Persoonlijk miste ik de zwarte humor in de film. Chucky was uitermate tam qua quotes en andere leuke uitspraken, iets wat hem zo heerlijke psychopathisch maakt. Wat ik wel goed vond van de regisseur is dat hij geprobeerd heeft Chucky zo lang mogelijk buiten beeld te houden. Je werd vanaf het begin al niet overspoeld met close ups van de pop. Chucky is op zijn engst als je niet weet waar hij is, als hij opeens ergens op een stoel zit met zijn onschuldige glimlach. Kippenvel moment!
Als conclusie kan ik zeggen dat ik mij niet verveeld heb met Curse of Chucky maar ook zeker niet onder de indruk was/ben. Chucky is voor mij zo'n beetje uitgemolken tot het maximale, het gaat alleen maar slechter en slechter worden. Ik zal Chucky herinneren in zijn element: in de film Child's play.
Richard_Voorhees
Ik heb door de voorgaande twee delen moeite gekregen om Chucky nog serieus te nemen als horroricoon, maar ik moet zeggen dat ik deze poging om weer terug te gaan naar de "roots" wel kon waarderen.
Don Mancini is niet bepaald een onbekende in de film reeks en ook Brad Dourif keerde voor dit deel weer terug in diens befaamde rol. De cast is niet spectaculair en het acteerwerk is eigenlijk best matig. De minimalistische opzet in dit bijna klassieke spookhuis kon ik wel waarderen. De pop ziet er vooral in het begin er nog behoorlijk eng uit en er zijn een aantal effectieve schrikmomenten. Verder kon ik de gewelddadigheid van de moorden zonder over the top te gaan ook wel waarderen.
Als ik het goed begrepen had was er voor de pop geen CGI gebruikt en ik moet zeggen dat ze er een best knap staaltje van hebben gemaakt. Helaas zijn bij een aantal andere effecten (voornamelijk de gore) dan wel weer wat slechte CGI effecten te zien.
De film blinkt ook niet echt uit in originaliteit en is hier en daar best voorspelbaar. Toch moet ik zeggen dat ik hem gewoon wel vermakelijk vond. Echt zo'n film die makkelijk wegkijkt.
Leuk dat ze hem weer wat serieus en eng hebben geprobeerd te maken. Uiteraard lukt dit niet meteen met de eerste poging na de aanfluiting van de voorgaande film, maar het weet wel te beloven dat er nog steeds leven zit in deze oude pop.
Een redelijke terugkeer van de moordende pop dit.
Men heeft het deze keer wat serieuzer aangepakt en de humor, zoals die in de laatste twee delen nogal de overhand had, deze keer grotendeels achterwege gelaten. Ik moet zeggen dat het allemaal best sfeervol neergezet wordt.
Eng is het echter al lang niet meer en het is vooral hopen op een aantal inventieve kills, maar dat valt toch wat tegen. Chucky zelf heeft ook weleens betere oneliners gehad. Het acteerwerk is wisselend. De hoofdrolspeelster kan er wel mee door, maar daaromheen is het slecht, met die irritante zus van haar als absolute dieptepunt.
De verbinding met de vorige delen is nog wel geinig en ik moet zeggen dat het verder ook niet echt verveeld, maar hoogstaand of echt goed is en wordt het nooit. Ik was vooral nieuwsgierig, wat men na al die jaren hierover nog te vertellen zou hebben.
Het is in ieder geval niet het slechtste deel uit de reeks.
Macmanus
Viel mee.
Had hier een wat goedkopere film verwacht. Wat je wel eens hebt met reeksen die wat dood lijken te zijn, en dan toch nog maar wat mogen proberen. Dat was het gelukkig niet. De film is aardig goed verzorgt. Er lijkt ook redelijk nagedacht over de shots en het verloop van het verhaal. Het is ook wat minder lollig dan de laatste vervolgen. Het lukt een beetje, maar het scenario is te cliché om echt te overtuigen. Als de moeder is vermoord en er een hele rits familie langs komt, weet je al hoe het verhaal zich gaat ontvouwen. Het weet daardoor niet nog meer te verrassen, maar het vermaakt prima en is zeker geen onaardige toevoeging aan de reeks.
3 sterren.
Gang_Star
Na een zeer tegenvallende Bride Of Chucky en het tenenkrommende Seed Of Chucky, slaagt Don Mancini er enigszins in om de Chucky reeks weer nieuw leven in te blazen. Want na de vorige 2 delen is dit een grote vooruitgang. De film legt de nadruk nu (gelukkig) weer op horror/thriller en niet meer dat matige humor dat de overhand kreeg in de vorige delen. Weer een stuk spannender, en qua gore ook zeker niet verkeerd. Ook de verwijzingen naar eerdere delen in de vorm van de terugkerende Jennifer Tilly (ik weet de naam van haar personage niet meer) en de aanwezigheid van Andy Barclay met een shotgun in de aftiteling is een leuke bijkomstigheid.
mrwhite
Dat dit geen meesterwerk ging worden dat wisten we wel maar het is wel allemaal zo slecht nog niet. Het is ook leuk dat iedereen nog eens de revue passeert en dus lijkt dit wel meer op het einde van dit horroricoon.
Ik vind het wel knap dat peetvader Don Mancini al zowat 25 jaar van zijn leven aan Chucky heeft besteed en ik heb daar enkel respect daarvoor.
Kort over de film zelf dan:
Het grootste plus is de sfeer die is echt wel heel aardig is net als bepaalde oneliners van Chucky maar om gore kills te zien zou je toch beter iets anders opzetten het is allemaal net iets te braaf maar Mancini probeert er toch wat spanning in te steken al is hij daar ook niet altijd even succesvol mee.
Kijk ik heb er wel van genoten en ik denk dat het nu wachten is tot er daar ergens in Hollywood iemand is die genoeg geld wil neerleggen om de rechten van Don Mancini over te kopen en er dan een remake wil van maken anders denk ik niet dat we nog veel van de moordende pop gaan zien.
Izzie_weezy
Ik had veel meer verwacht van deze film.
Haalt niet het niveau van Child's play.
2,5 omdat ik een fan ben van chucky.
GHOSTFACE :-)
Ik heb een groot deel van de film niet gezien (kben pas gaan kijken wanneer hij al 45 min. vezig was en ik heb het einde ook niet gezien) maar kheb wel bijna alle moorden gezien.
(Stuur een privébericht met het einde als je het weet).Boo
thunderball
Deze afgelopen zaterdag aangeschaft en 's avonds bekeken.
Na het vreselijk slechte vorige deel is dit voor mij een meevaller.
De ergste flauwiteiten zijn ditmaal weg gelaten en we krijgen weer een relatief spannende setting.
Natuurlijk hangt het van de clichés aan elkaar en zitten er hier en daar wat trage stukken in, maar toch is de film bij vlagen vermakelijk en heeft het zelfs een paar echte schikmomenten.
De dochter van Dourif is gecast voor de hoofdrol en dat pakt behoorlijk goed uit, de rest van de cast zit echter wel erg tegen b-niveau aan. Gelukkig is er dan nog Dourif zelf met zijn typische stemgeluid en lachje om Chucky werkelijk te laten schitteren. Echt kicken om dat lachje weer te horen. Vond wel dat hier en daar de pop vooral qua gezicht er veelte computerachtig uit zag. Zonde!
Een aardige traktatie voor de fans was verder helemaal op het eind zowel een cameo van Jennifer Tilly, als -na de aftiteling- die van een inmiddels volwassen Alex Vincent, die in de eerste twee films het jongetje speelde.
Niet geweldig, maar toch een aardige poging de reeks weer wat serieuzer te krijgen.
Een zes, ofwel drie sterren.
namingway24
Curse of Chucky is een grote teleurstelling.
Mancini en co proberen de Chuck weer terug te brengen naar zijn enge roots, maar daarbij worden wel alle cliché's uit de kast getrokken: valse schrikmomenten wat de klok slaat, en we weten nou eenmaal gewoon dat de Good Guy Doll bezeten is door de geest van Charles Lee Ray, dus is de hele opzet niet echt nodig.
Over Charles Lee Ray gesproken, hij krijgt hier een extra verhaal met zich mee dat ik niet echt had hoeven zien. Het maakt van hem wel een nog grotere klootzak, maar het proberen te verbinden van de hoofdpersonages aan Ray komt veel te geforceerd over. Verder vind ik niemand in de film echt sympathiek, zelfs het personage van Fiona Dourif niet. Het enige aardige personage is nota bene het kind, die erg lief en overtuigend overkomt.
Helaas verdwijnt haar personage na een kleine drie kwartier volledig uit beeld en zitten we opgescheept met een standaard Chucky verhaal met een intrieste afloop. WQat mij betreft is de formule: Chucky vermoord mensen, mensen komen achter zijn identiteit en Chucky wordt verslagen. Maar de makers wilden deze keer zo graag de mogelijkheid op een vervolg open laten dat er een totaal debiele twist om de hoek komt kijken. En hé, daar hebben we Jennifer Tilly....'s borsten, nou lekker boeiend.
En wacht je tot na de credits dan krijg je een leiuk extraatje dat totaal niet strookt met het voorafgaande: Ray's ziel zit nu toch in het kleine meisje dat 2 minuten voor het einde op miraculeuze wijze weer in beeld verschijnt? Een typisch geval van leuk willen doen en niet nadenken, vind ik.
Zijn er dan helemaal geen pluspunten? Nou, het huis met dat constante onweer en bliksem is een fraaie locatie en één of twee moorden zijn wel lekker bruut. Chucky ziet er af en toe ook best wel tof uit, maar lijkt in sommige opeenvolgende shots niet eens op zichzelf, dus dat kan ik ook geen grote overwinning voor de film noemen. Vetste aan de film vond ik eigenlijk de muziek van Joseph LoDuca, een naam die ik naast de Evil Dead films erg weinig lijk te horen.
Maar voor de rest is de film gewoon een jaren '80 product dat retro probeert te zijn maar aanvoelt als een opeenstapeling van Chucky- en genre cliché's.
Sh4d0wz
Ik ben geen chucky fan, maar vond vorige delen opzich wel leuk. Mijn vriendin had deze film op dvd gekocht en ze had hem eerder dan mij gezien en zei dat hij goed was. Ik ging hem dus vol hoop kijken.
Ik irriteerde me al gauw aan het matige verhaal, je vraagt je af waarom het allemaal zo gerekt moet worden. Het uitstellen van het onvermijdelijke wat we al lang weten dat deze pop gaat doen is gewoon onnodig.
Enige plus punt is dat de nanny leuk is om naar te kijken, maar dat red de film niet. Een ster voor de moeite. Na afloop van de film had ik echt het gevoel dat ik me tijd verdaan had en had liever een andere film gekeken maar ja, we hebben het geprobeerd.
FillumGek
Mijn liefde voor horror is min of meer begonnen met Child's Play, dus wanneer Chucky zijn opwachting maakt in een nieuwe film ben ik al meer dan tevreden. Maar ook ik moet bekennen dat geen enkel deel het eerste deel overtreft, en ook na 25 jaar weet Mancini het origineel niet te evenaren.
Dat terwijl de film goed begint. Het enorme huis is weer een goede gelegenheid voor Chucky om hide and seek te spelen. Niet geheel toevallig is er ook een kleuter in het huis die Chucky meteen in de armen sluit. Vanaf dat moment wordt de oude formule herkauwt. De spanningsopbouw is goed, maar het moment dat de pop voor het eerst tot leven komt heeft niet zo'n grote impact als in de versie uit 1988. Dit komt vooral doordat Chucky's gezichtsuitdrukkingen iets anders geanimeerd zijn, maar helaas zeker niet beter. Af en toe straalt ie toch net iets te vrolijk. Ook het loopje ziet er nog steeds niet uit. De oneliners en de voice van Dourif zijn wel weer genieten.
Het acteerwerk is verder niet hoogstaand, maar dat zijn de moorden helaas ook niet. De bodycount is niet al te hoog, maar ik mis vooral creativiteit. Zo'n electrocutie hebben we in deel één al gezien, en nog grover ook. Onthoofdinkje hier, oogje eruit daar. Het is allemaal behoorlijk braaf met te weinig gore. De twist in het verhaal is wel weer erg leuk, zeker voor de fans van het eerste uur. Dourif is geweldig, het zwart-witte sfeervol en de terugkeer van een aantal oude bekenden een feest van herkenning. Nou goed, nog maar een deeltje dan? Maar wel wat gedurfder graag. En een Chucky met weer zijn oude evil uiterlijk.
Blackhawk
Vergeleken met de andere delen vond ik deze film erg matig. Ze hadden eigenlijk geen nieuw deel moeten maken naar mijn idee.
dutchtuga
Ik heb met veel spanning zitten wachten op dit laatste Child's Play deel en Mancini doet gelukkig veel goed gedurende de film. Curse of Chucky kent een geweldige opbouw, is spannend en Chucky is gewoonweg bad-ass. Jammer is wel de slechte cgi op momenten en die rare flashback, maar vooral het einde maakt onnodig veel kapot. Jammer.
Langere recensie:
Curse of Chucky (2013, Don Mancini) - cultmoviesreviewed.com
Meltje8
Wel leuk om chucky terug te zien alleen vond dat er echt gore scenes bij zetten, verder niet eng wel spannend,iig geen film die ik nog een x wil zien ?
El ralpho
Vast in de tijd
Hoewel ik van tevoren al wist dat dit nieuwste deel waarschijnlijk een B-film zou worden was ik toch erg nieuwsgierig gemaakt naar de pop die me jarenlang als klein kind de rillingen heeft weten te bezorgen. Dit kwam alleen nog maar doordat ik op de basisschool verhalen hoorde over de pop die mensen vermoordde, laat staan toen ik ooit zelf slechts een luttele 5 minuten van de film op tv voorbij zag komen..een trauma was geboren, met vele slapeloze nachten tot gevolg. Na het zien van deze titel blijft er echter nog maar weinig van deze slapeloze nachten over.
Curse of Chucky is namelijk rommel. Het is slecht op een manier dat het ook niet weer leuk wordt, en met name ook ongelofelijk saai. Het eerste uur kun je eigenlijk gemakkelijk skippen, en als Chucky dan eindelijk zijn handen uit de mouwen steekt is dit van zo'n bedenkelijk laag niveau dat je had gewenst dat hij gewoon zijn kop had gehouden.
De originele draai die men aan het verhaal probeert te geven door een link met het origineel uit de jaren 80' te leggen vond ik wel leuk gevonden maar de invulling die door Brad Dourif aan het personage gegeven wordt en hem eerder neerzet als een kneus dan een meedogenloze killer, maakt het hele personage er niet bepaald dreigender op.
Dan blijft nog over: een handje inspiratieloze kills, slechte one-liners en waardeloze acteer prestaties. Daarnaast is het wel handig als je alle voorgaande delen hebt gezien (zelf heb ik alleen het origineel bekeken) want in de laatste scene's komen momenten voorbij waar je geen hout van snapt als je deze delen niet gezien hebt. Of ik deze wellicht nog wil gaan bekijken is nog maar de vraag, maar in ieder geval niet als ze van dit bedenkelijk lage niveau zijn.
Toch nog een ster voor de look van Chucky, deze ziet er namelijk wel erg strak uit.
LOTR-lover
"Chucky, I'm scared..."
"You fucking should be!"
Ach ja, Chucky. Het blijft toch voornamelijk jeugdsentiment wat me er elke keer weer toe doet bewegen om de nieuwste film in de reeks te gaan kijken. Zo ook met Curse of Chucky. Ik vond de pop zelf niet altijd even geslaagd qua gezichtsuitdrukkingen en dat is wel een smet op de film. Aangezien dit altijd een belangrijk onderdeel van de films is geweest. Gelukkig is Brad Dourif wel weer op het oude nest en dat voelt vertrouwd.
Heb me op zich wel vermaakt met deze film maar toch vliegt het qua verhaal naarmate het einde vordert alle kanten op en dat werd me even iets teveel van het goede. Wachten op 't volgende deel maar weer
5/10 (IMDB)
Matthias99
Een dik jaar na de release kwam ik er uiteindelijk achter dat de bekende Child's play serie een vervolg had gekregen... Dus als echte horrorfanaat was ik natuurlijk erg benieuwd wat ze er deze keer van gemaakt hadden. Het begon al grimmig toen dat de moeder van Nica vermoord werd door Chucky. Vond ik al een goed begin. Daarna vond ik de film toch al wat minder met de irritante personages die erop volgden.. De affaire met de nanny en de zuster van Nica vond ik wel goed in de verf gezet. Ze worden allebei wel gruwelijk aan hun einde gebracht door Chucky, weliswaar met veel minder bloed dan in de vorige films... Het einde was erg voorspelbaar dat Nica de schuld ging krijgen van alle gruwelijke moorden van Chucky, en kon dan even niet volgen hoe het kwam dat Tiffany plots terug in een mensenlichaam zit... Wat mij terug duidelijk werd na het lezen van de vorige commetaren. Het stukje na de aftiteling was nog een leuk einde. Tof om Andy Barclay na zo'n lange afwezigheid nog eens even terug te zien...
Persoonlijk vond ik deze de minste van alle 6. Wel fijn dat ze terug naar de serieuzere kant zijn opgegaan maar vond het jammer dat het verhaal voor 95% in dat donker huis afspeelt... Bijna niets van buiten af word er gefilmd.
2,5/5
Tegenvallende film over een vrouw die zelfmoord pleegt net nadat ze een pakketje heeft ontvangen met daarin een pop. Dit zesde deel uit de reeks gaat weer voor de spanning, maar slaagt hier niet in. De eentonige spanningsopbouw is eerder vervelend en de moorden verre van origineel of bloederig genoeg. Ook de connectie met het eerste deel voegt te weinig toe aan het geheel.

2019

Drama, 2012

Rivelazioni di un Maniaco Sessuale al Capo della Squadra Mobile
Thriller / Horror, 1972

Horror, 1988

Dark Night of the Scarecrow
Thriller / Horror, 1981

Anjos do Sol