• 9.378.870 stemmen

Geregisseerd door: James DeMonaco

Met onder meer: Lena Headey, Ethan Hawke en Max Burkholder

Releasedatum: 18 juli 2013

Plot The Purge

"One night a year, all crime is legal."

De Verenigde Staten worden geteisterd door misdaad en overvolle gevangenissen. Daarom besluit de overheid om een jaarlijkse ‘Purge’ van 12 uur in te stellen. Tussen 19.00 uur en 07.00 uur is elke misdaad, zelfs moord, legaal. De politie is niet te bereiken en ziekenhuizen sluiten hun deuren. Het is één keer per jaar dat de burgers hun gang kunnen gaan zonder gestraft te worden. Tijdens de nacht, geplaagd door geweld en veelvuldige misdaden, moet een familie beslissen wat ze doen wanneer een vreemdeling bij hen aanbelt voor hulp.

James Sandin

Mr. Halverson

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Release the beast !

Leuk tussendoortje zonder meer. Het duurt nogal lang voor de film eindelijk uit de startblokken wil schieten, maar eens die gemaskerde jongelui het huis binnendringen wordt het redelijk intens. Sommigen worden letterlijk uit hun sokken geknald . Ethan Hawke brengt dit soort films altijd wel op niveau, ook al in Sinister. Alleen, wat een lachwekkend einde : waarom maakten ze die buren niet gewoon af? Nu mogen ze al uitkijken naar wraak het volgende jaar... ... of verhuizen? Origineel idee, en toch zal het mij niet echt bij blijven vrees ik...

avatar van Halcyon

Halcyon

Ontzettend intense thriller waarin een gegoed Amerikaans gezin zich hermetisch afschermt voor dolgedraaide moordenaars en plunderaars tijdens de nacht van de zuivering. Wanneer een gewonde vreemdeling, op de vlucht voor een rondtrekkende jongerenbende, in het holst van de nacht komt aanbellen loopt alles uit de hand. De film wisselt spanning slim af met rustpunten waarin je als kijker kan nadenken over de ethische vraagstukken die opgeworpen worden, met het zoontje als moreel kompas. Eigenlijk zakt The Purge nergens in en dat is te danken aan de strakke regie en het script dat de kijker enerzijds aan het denken zet en anderzijds vermaakt in de vorm van een spannende achtbaanrit. Sommige scènes zijn bovendien betrekkelijk eng en weerzinwekkend. Een beetje een combinatie tussen Funny Games en Straw Dogs. Ook Class of 1984 komt spontaan bij me op. Als de DVD uit is, meteen aanschaffen en naast voorgenoemde films in de kast zetten. Voor mij een van de betere films van 2013.

avatar van RimkoWolfs

RimkoWolfs

The Purge, ik wist niet goed wat ik er van moest verwachten na alle matige recensies.

Toch heb ik gisteren besloten om het te gaan kijken. Deze film heeft mij aangenaam verrast. Het was een erg spannende thriller met een origineel maar ridicuul verhaal. Heb er nog een tijdje over nagedacht en ik zie Amerika dit ook nog echt doen in die tijd. Natuurlijk had er iets meer diepgang in kunnen zitten, en hadden we graag de hoofdpersonen wat beter leren kennen. Ook de beslissingen van het zoontje vond ik irritant. Echt zo een klassieke 'Face palms' .

Verder vind ik het een prima thriller, en hij was erg spannend.

3,5* is hij waard volgens mij.

avatar van Fortune

Fortune

Een film die cynisch probeert te zijn, een plot met genoeg elementen in zich om dat ook daadwerkelijk te zijn maar daarin grandioos faalt. Er wordt te weinig achtergrondinformatie weggegeven over de The Purge zelf en waarom dat nou zo'n succes is en daarnaast zijn er te weinig beelden van random geweld.

Schijnbaar is The Purge geen reden tot plundering of random uiting tot geweld wat de mens met zich meedraagt en moet uiten op een bepaalde manier maar om wraak te nemen op mensen waar je eigenlijk maar een hekel aan hebt. Wraak lijkt me nou niet perse het grootste probleem die de maatschappij met zich meedraagt en dat één zo'n avondje dat allemaal kan verhelpen.

Het filosofische karakter en donkere kijk op de maatschappij vervalt wanneer de heldhaftige, gegoede familie keer op keer op het nippertje wordt gered. Het home-invasion gebeuren waar al mijn punten naar uitgaan is wel ontzettend tof gebracht maar liever had ik deze film meer de kant op zien gaan zoals Battle Royaal.

Uiteindelijk een groot wannebe gehalte en een simpele thriller. Enja, wat is er dat nou toch voor een nummer 1 beveiligingssysteem als er een paar korpsballen voor de deur staan met wapens en dat je dan alsnog bang bent. De film poogt iets te zeggen maar zegt uiteindelijk helemaal niets! Kan geen herkenning vinden in geen enkel van de domme personages, vooral het vriendje die op voorspelbare wijze Ethan Hawk wil neerknallen om bij zijn dochter te zijn. De zwerver die op het einde nog even iedereen komt redden, ugh. Zelfs op het einde wanneer de moeder hun ontzettend oprechte, appeltaart bakkende buren laat gaan is een laffe zet, had ze allemaal afgeschoten dan werd er nog iets getoond van het ware wraak nemende karakter van de mens. Nu blijven het allemaal abstracte, gestuurde, oppervlakkige personages. Het idee van een zuivering is intrigerend om over na te denken en daar kan je een ontzettend toffe donkere maatschappijkritische film over maken maar dit is gewoon Hollywood en niets anders..

Alhoewel wel een leuke film voor tijdens een filmmarathon of om met je moeder of vriendin te kijken die eigenlijk nooit van dit soort films kijken maar anderzijds is het toch wel lame!

avatar van Theunissen

Wat een matige bedoeling was deze film. Het concept was opzicht wel leuk maar de uitvoering was op zijn zachts gezegd beroerd. Dankzij de rot kinderen van het gezin Sandin (met name dat vreselijke jochie) was het al snel één en al cliché wat de klok sloeg. Hierdoor was het verhaal ook nauwelijks boeiend of spannend. Ook de actie, het geweld en de slechteriken vielen behoorlijk tegen. Omdat de film maar (eigenlijk gelukkig) 80 minuten duurt is hij wel nog goed te doen. De cast valt overigens ook behoorlijk tegen en weet nergens te overtuigen. Ik ben in ieder geval blij dat ik deze flut film niet in de bioscoop heb gezien, want dat zou gewoon zonde zijn geweest van het geld.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Redelijk, al dan wel vooral door het soort verhaal waar ik wel van hou en de cast die zich prima redt. Wat ik wel jammer vind van het verhaal is dat het meer gecovert mocht worden in de film zelf. Op de fragmentjes in het begin na is het voornamelijk gericht op het familiedrama en de home-invasion. Wat fragmenten tussendoor had gemogen, of ze hadden bijv. de groep kunnen volgen eerder op de avond.

Wel fijn dat ze uiteindelijk voor een defend-the-base strategie gegaan zijn (al is het wat vreemd dat ze de man niet nog even snel lossneden en een wapen gaven), zodat de film echt los kon komen. Beetje hit-en-miss daar, maar opzicht wel ok. Einde daarentegen vond ik wat slapjes.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Een aardig uitgangspunt, maar er wordt jammer genoeg niet heel veel mee gedaan. De premisse had best makkelijk een interessante film op kunnen leveren, maar in The Purge worden we als kijker gekoppeld aan een stel eendimensionale karakters en een vrij flauw verhaaltje. De film is eigenlijk niet veel meer dan een verhaal over een gezin dat wordt lastiggevallen door een paar agressieve gekken (de premisse zorgt er enkel voor dat we ons niet gaan afvragen waarom ze de politie niet bellen) en zelfs daarin is het niet echt bijzonder. De voorspelbaarheden en plotgaten vliegen je in ieder geval om de oren. Want ja, dat eeuwige rondlopen in een donker huis, wetende dat er iemand is, gaat nu eenmaal erg snel vervelen. Een paar spannende momenten en aardige actie-sequenties zorgen er gelukkig voor dat de kijker niet volledig indommelt, maar het is jammer dat de film zich toch presenteert als iets dat meer is dan dat.

2,5 sterren.

avatar van Kondoro

Kondoro

Ze hebben de film in het begin heel mooi verwerkt. Maar op het eind te snel voorbij laten gaan...

Het begin is lekker spannend en toen kon je mooi op dreef gaan.

Helaas was dat ook het enigste want het leek gewoon als of hun geld op was !

Ik had verwacht dat hij enger zou zijn. Dit is niet zo gebeurd dus ook erg tegengevallen !

Vooral toen ik hoorde dat het de makers van Sinister waren...

En ook nog eens de zelfde hoofdrolspeler (s ?? )

avatar van jippie2010

jippie2010

Wat mij betreft mag deze film wat meer credits krijgen.

Geweldig plot, eindelijk een echt origineel scenario.

Het is bijna onmogelijk om met zo'n verhaal geen open eindjes te hebben,

en als je er voor kiest om je er niet aan te storen dan is dit gewoon een sterke thriller. *3.0

NB: Voor de sciencefiction-fans onder ons: laat je niet misleiden door het genoemde genre. Het heeft nauwelijks een aandeel in de film.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Goed concept, matige uitwerking.

Het "purge" idee ben ik nog nooit eerder tegengekomen in films, maar er wordt verder weinig mee gedaan. Al snel verzandt de film in een voorspelbare home invasion thriller, met alle bekende clichés. Vooral het verwijfde joch haalt het bloed onder je nagels vandaan qua domme beslissingen. Het leek wel zo'n blonde chick uit een '80-ties slasher; misschien dat ze hem daarom lang haar hadden gegeven.

Ook het verdere script zit vol onwaarschijnlijke keuzes en plot holes. Hoe kun je nu zo met je buren verder leven, nadat ze je wilden vermoorden puur uit jaloezie? De cast is verder weinig overtuigend, op de psychopathische Wakefield na. De film ziet er best gelikt uit en aan de soundtrack zal het ook niet liggen. Maar dit verhaal mist gewoon een ziel.

Jammer; hier had meer ingezeten. 2,5*

avatar van Zinema

Irritante invasie.

Het voordeel van deze zoveelste film omtrent een home invasion, is dat het tempo enigszins hoog ligt. Veel tijd om na te denken over de domme beslissingen en andere voorspelbare clichés heb je dus niet. Maar de onlogica irriteert bij tijd en wijle wel, iets wat de film er niet beter op maakt. Hawke weet de aandacht gelukkig vast te houden, maar de plank wordt meerdere malen misgeslagen.

Redelijk.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Bij deze film moest ik meteen aan de Georgia Guidestones denken. Een bouwwerk van zes granieten platen en op deze platen zijn o.a. een soort 10 geboden te lezen. Het eerste gebod hakt er meteen lekker in, namelijk: Maintain humanity under 500,000,000. Nu kun je zoiets natuurlijk niet bereiken met een jaarlijkse zuivering (wereldwijd) waarbij je 12 uur lang ongestraft mag doen wat je wilt. Maar welke maatregelen zijn er dan wel om de mensheid onder de 500 miljoen te houden als er op dit moment meer dan 7 miljard mensen rondlopen. Een spannend scenario voor The Purge 2 wellicht.

The Purge begint zeer belovend met beelden van rellen en moorden. De stemming zit er meteen in. We maken vervolgens kennis met het gezin van Ethan Hawke en al snel is het 19:00 en de zuivering gaat van start. En niet lang hierna staat er zoals in de plotomschrijving beschreven een vreemdeling op de stoep en het lijkt allemaal de goede kant op te gaan. Vooral omdat het hier niet bij blijft. Maar helaas ontspoort de film in de laatste pakweg 30 min. De film verliest meer geloofwaardigheid en er komen dikke clichés langs en dat is heel erg jammer!

Maaaar toch vind ik The Purge geen slechte film. Integendeel, ik vind hem goed! Ook wordt er kort wat toelichting gegeven waarom er dus een jaarlijkse zuivering is en ik moet zeggen dat dit best een aannemelijk initiatief is, Uiteraard ben ik het er niet mee eens, maar stel dat de elite het toch wil realiseren. Want zodra het weer is een geldkwestie word en derderangs burgers sowieso gedupeerd worden, (is natuurlijk al zo) dan kunnen er hele gekke dingen gebeuren en lijkt zoiets een kwestie van tijd. Maar nu is het natuurlijk een zeer onwaarschijnlijke gedachte dat het ooit zover gaat komen.....Maar toch belicht deze film het huidige plaatje in de VS heel goed en dat is een pluspunt. En inderdaad het 'not in my backyard principe'

Een geslaagde film en met 80 minuten is de film geen minuut te lang of te kort!

avatar van andrizzle

andrizzle

The Purge is qua creepy sfeer en schrikmomenten één van de betere horrorfilms (of thriller, ik ken de precieze definietie niet) die ik de afgelopen jaren gezien heb. De grijns van de leider is misschien wel het meest creepy beeld dat ik ooit in een dergelijke heb gezien.

Is het overall ook de beste horror/thriller? Helaas niet. Ik vind het verhaal goed genoeg voor een film als deze en het eerste uur vliegt dan ook voorbij zonder teveel irritaties. Behalve de zoon die de vluchteling binnen laat, maarja... Dat is nou eenmaal de manier waarop de film op gang komt.

Wanneer het moorden dan eindelijk begint komen bij mij wel grotere irritaties om de hoek kijken. Van alle clichés die ik in films haat is het uitstellen van een moord terwijl de mogelijkheid er is misschien nog wel het aller ergst. En daar heeft deze film helaas een enorm handje van. Dit gebeurd bijvoorbeeld wanneer 2 indringers de vrouw beginnen te kietelen alvorens ze aan het moorden slaan. Het is misschien wel verklaarbaar vanuit een soort oerdrift, maar na één keer is het al niet leuk meer en na vijf keer wordt het ronduit frustrerend.

Dat vervolgens de aanvankelijke redders hele andere plannen hebben dan het zojuist geredde gezin verwacht kwam bij mij in ieder geval niet als een verrassing. Wederom zijn ze klaar om toe te slaan, maar besluiten ze dat het gezinnetje eerst vastgebonden moet worden. Bedenk dat op dit moment het gezin ongewapend is, de vader is dood en de aanvallers zijn in de meerderheid. Maar toch moeten de 2 kinderen en de moeder vastgebonden worden? Het lijkt wel alsof er weer een moord uitgesteld moet worden. Vervolgens moet er nog een ritueeltje voltooid worden en dan kan het moorden eindelijk gaan beginnen! Helaas voor mij, maar gelukkig voor het gezin, is daar dan weer de vluchteling die de boel komt redden. Nogmaals, als zoiets een keer gebeurd en het een moord voorkomt vind ik het prima, maar deze film strooit er iets teveel mee wat mij betreft.

Hoewel het klinkt alsof ik me vooral heb zitten storen valt dat eigenlijk heel erg mee. De eerder genoemde kleine teleurstellingen kwamen pas op het einde. De algemene creepy sfeer en de paar prachtige schrikmomenten maken echter veel goed.

Geen geweldige film, maar wel een prima horror/thriller.

avatar van VincentL

VincentL

The Purge

De boven gevoerde discussie of je een concept van een film serieus te nemen is natuurlijk ridicule. Films zijn nep, zelfs als ze op feiten gebaseerd zijn. Wisten jullie dat? Los daarvan is het echt een goed concept, wat leuk bedacht is. Desondanks valt ze uitwerking zwaar tegen, en gaat The Purge mee in eindeloze stroom van potentiële actiefilmpjes die niet heel veel voor stellen...

Allereerst begint de film vrij lekker. Rustig zonnetje, laat voorbereidingen voor een massaslachting: het kan allemaal veel erger. De algemeen geaccepteerde Purge, die zelfs wetenschappelijk is onderbouwd is best geinig. Daarna volgt de film de draad die andere films ook volgen. Een gewone huis-aan-huis thriller die zich alleen maar beperkt tot de actie in het huis. Het maakt dus geen drol uit wat het concept er achter is. Zombies als in [REC], of in dit geval gewoon mensen. Zelfs in de actie en spanning is The Purge bijzonder zwak. Het einde is meer dan voor de hand liggend en zelfs saai. Uiteindelijk gaat iedereen doodleuk verder met de orde van de dag. Iets te algemeen geaccepteerd dus...

De acteerprestaties waren walgend in deze film. Het was echt heel slecht eigenlijk. Ik begin maar met het meest irritante personage zodat de furie er een beetje uit kan. Zoals andere al zeiden was Max Burkholder met zijn rol van Charlie echt verschrikkelijk. Het kind is een buitenbeentje en dat ergert alleen maar. Totaal geen overtuiging of het minste spoor van ook maar enig acteertalent. Hij had echt dood gemogen in de film. Sorry dat ik het zo bot zeg...
Lena Headey weet tussen de opnames van Game of Thrones nog een paar kleinere rolletjes mee te pakken. Haar laatste film, The Mortal Instruments, die ik van haar zag was ze helemaal niet zo slecht. Hier gaat ze echter mee in de neerwaartse spiraal van haar collega's en kon ze er niet heel veel goeds vanaf brengen. Samen met haar man Ethan Hawke ging het gewoon slecht. De laatste heeft alleen als pluspunt dat hij wel dood gaat.
Adelaide Kane was ook niet heel goed. Die kwam ook het minst van de vier familieleden in beeld. Toch ontbrak ook bij haar de echte overtuiging, en ging het haar wel erg gemakkelijk af...

The Purge beperkt zich helaas tot de enkele kamers die het huis te bieden heeft. Volgens mij moest er bezuinigd worden, want van het grote huis was niet veel te zien. Op de enkele shots in de zon na was er dan ook niet heel veel moois te zien. Gewoon een ondermaats filmpje. Opbouwende muziek ontbreekt geheel, wat ook een gemis in de film is. Sfeer wordt er nauwelijks gecreëerd. Helaas helaas...

Zonde gewoon. Een mooi concept met een belabberde uitwerking. Daar kan de film dan ook nog wat punten op scoren maar voor de rest was het niet heel veel goeds ben ik bang...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Een wereld zonder misdaad, geweld en ellende, wie wilt dat nou niet? Maar dan wel op één voorwaarde: dat er een nacht per jaar is dat iedereen al die opgekropte agressie, die hij in de rest van de 364 dagen per jaar heeft opgespaard, onbestraft eruit mag gooien. Dat klinkt als een vergezocht onderwerp maar eigenlijk is het gewoon een keiharde boodschap tegen de Amerikaanse samenleving met hun altijd nog zo'n eigenaardige wapenwetgeving.

The Purge opent ook met de "Purges" van de afgelopen 10 jaar voor 2022. Waarbij mensen ongestoord in elkaar worden getrimd, geschopt, doodgeschoten, neergestoken, verkracht, waar overvallen worden gepleegd en noem maar op. Dan gaan we naar de familie Sadin die zich al goed aan het voorbereiden is voor de Purge van de komende avond. Vader James Sadin word hier prima vertolkt door Ethan Hawke, die na Sinister weer mocht tekenen voor een Blumhouse productie, en de rest van het gezinnetje is ook lekker burgerlijk neergezet. Gewone huisvrouw, een verliefde dochter Zoey en haar oudere vriendje waar papa niks van mag weten, en de technische genie Charlie. Op het moment dat de avondklok ingaat, zorgt James ervoor dat het huis goed gepansert word, waardoor ze de nacht veilig door kunnen komen. Totdat er een vluchteling gelokaliseerd word en Charlie zo eigenwijs is om hem binnen te laten.

Waardoor de familie ook automatisch doelwit word van een groepje gemaskerde mensen die op zoek waren naar de vluchteling. De leider daarvan word ook behoorlijk tof neergezet en heeft echt wel een beetje een uitstraling en trekjes van Peter van Funny Games. Echt een ideale rol gewoon en zijn grijns en zijn masker maken het plaatje ervan helemaal compleet. Eerst zorgt het voor een hoop beroering bij de familie en de sekte wacht het rustig af, en daarna breekt de hel los.

Waarbij we getrakteerd worden op een paar erg lekkere bloederige scene's en een paar vette kills. Naast de hakmessen en bijlen is er ook nog genoeg plaats voor wat schiettuig en alles word in de laatste half uur lekker over de top. Het einde had ik liever anders gezien. Namelijk dat het slecht afliep met het gezin, aangezien die Grace, een uiteindelijke wolf in schaapskleren, me toch echt wel goed bang maakte. Maar ach, die nieuwsberichten bij de aftiteling en de hele aspect om het feit dat de "Purge" over is en dat we maar weer wat van het leven moeten maken zorgde weer wel voor een redelijk einde.

Wat mij betreft helemaal geen slechte film zoals hierboven menigmaal word beschreven. Gewoonweg een lekker geschift filmpje dat overduidelijk de Amerikaanse mentaliteiten wbt de wapenwetgeving en de criminaliteit daar lekker tegen de schenen schopt. Ook wel opmerkelijk dat dit door Blumhouse is geproduceerd, aangezien deze film (op misschien die enge maskers, en het feit dat het gaat om een gezin dat ingesloten zit in een huis na) zich niet kan meten aan Insidious en Sinister en zelfs niet aan horror. Maar dat was ook wel te verwachten.

Prima 80 minuten kijkvoer.

avatar van Leno

Leno

Het idee en de buurtbewoners die nog even op komen dagen is goed bedacht. Echter alles daar omheen is zeer matig, met de irritante karakters voorop. De flauwe ontwikkelingen in het huis moeten voor spanning zorgen maar dat komt niet uit de verf. Erg jammer, dit mag van mij wel overnieuw.

avatar van ambrosini

ambrosini

wat jammer.. een super kans om een super film te maken.. opzich begon het allemaal goed, maar toen de purge ging starten werd het steeds minder..

1. Zoon: waarom doe je deur open? Door jouw is je vader overleden en eventueel je hele gezin
2. Dochter: je vriend blijkt een physco te zijn en jij gaat nadat je vriend is overleden steeds schuilen. Waarom???
3. Moeder: je buren zijn gestoord en willen graag jouw gezin vermoorden, maar wat doe jij? Je gaat het met hun zitten tot dat de purge voorbij is. Hoe ga je hierna met elkaar om
4. Als je na de purge nog mensen vermoord hoe hebben ze dat door?

avatar van leatherhead

leatherhead

Tja, leuk idee inderdaad, maar ook zeker niet meer dan dat.

Zeer matige film die opzich veelbelovend begint maar al snel een totale ramp wordt. Het hele idee van die zogenaamde ''Purge'' is (hoewel het niet echt realistisch te noemen is) best interessant alleen is het probleem dat wanneer the purge eenmaal begonnen is de film vervalt in een vreselijk irritante, clichématige flutfilm. Vooral die scenes wanneer iemand dreigt vermoord te worden maar er op de een of andere magische wijze toch steeds weer een familielid tot de redding komt. Kom op zeg .

1,5* Voor het idee en die bad-guy. Die was wel goed.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

De twijfelachtige eer van meest irritante film van 2013 gaat naar...

Zo mogelijk een nog slechtere Amerikaanse home invasion flick dan The Strangers. Staat bol van de -typerende- non-logica en misplaatste moraaltjes waar natuurlijk iedereen op zit te wachten binnen zo'n meedogenloos concept. What a joke.

avatar van IVM2000

IVM2000

Had er meer van verwacht. Teveel onlogische items, en voorspelbare momenten!

Je blijft kijken omdat je wil weten hoe het afloopt, maar heb momenten gehad dat ik de logica van het geheel niet kon volgen.

avatar van Arietjuh

Arietjuh

Wat een tegenvaller! Dat de film maar 3 miljoen dollar heeft gekost is te zien. Aan de belichting bijvoorbeeld (wat doet een gemiddelde zaklantaarn??). Het verhaal rammelt aan alle kanten. Er wordt beroerd geacteerd. Enige pluspunt is de zeer korte speelduur.

avatar van schram101

schram101

Gemiste kans.

Niet dat DeMonaco helemaal niets met het geniale concept doet, maar de mogelijkheden die dit script biedt worden uiteindelijk maar half gebruikt. Dat heeft vooral met foute keuzes in het script te maken. Waarom er toch altijd weer een irritant kind in zo'n film geschreven moet worden is mij bijvoorbeeld een raadsel. Zeker als hij ook nog eens behoorlijk vervelend blijkt. Ook vond ik de afloop wat tam. Oke, de dood van Hawke's personage zag ik niet direct aankomen, iets meer geweld in de slotminuten had geen kwaad gekund. Gelukkig is er wel wat actie. Over het algemeen is deze ook prima verzorgd.

De badguys zien er met hun maskers best wel cool uit. Maskers zijn anno 2014 misschien niet heel origineel meer, maar het werkt nog steeds.

Met de sequel al weer voor de boeg kan ik concluderen dat The Purge erg origineel is, mogelijkheden te over biedt, maar uiteindelijk niet veel meer is dan een vermakelijk, dat wel, tussendoortje.

avatar van Cestlavie

Cestlavie

Het idee is leuk bedacht en heeft een veelbelovende filmposter. Verder is het alleen heel slecht uitgewerkt. Er waren ook heel veel voorspelbare acties. Het enige onverwachte was de vechtscéne op het einde.

avatar van otherfool

otherfool

Lamlendige en vreselijk goedkope uitwerking van een redelijk idee. Het concept van de purge past prima binnen een ietwat vergezochte maar niet geheel onmogelijke premisse van een redelijke thriller, maar de verwikkelingen zijn vervolgens zo dom en de karakters zo vervelend dat de film met de minuut meer gaat storen. De spanning is ook verrassend ver te zoeken in dit mislukte en inadequate project.

1*.

avatar van Spetie

Best een leuk en origineel concept, maar de uitwerking laat nogal te wensen over.

Van een film als deze mag je best wat spanning verwachten, maar de spanningsboog is niet echt aangespannen. Afgezien van de rol van Ethan Hawke, zijn de personages nogal nietszeggend en soms zelfs irritant en vervelend. Ik houd op zich best van home invasion films, maar hier wordt op een gegeven moment de ene rare na de andere rare beslissing genomen.

Alleen de actie zelf was nog wel aardig. Dat, het goede concept en het feit dat de speelduur niet zo heel lang is, zorgt ervoor dat het niet een heel vervelende film is geworden. Maar helaas wel eentje met een zeer matige uitwerking. Dit had vooraf best potentie, maar die heeft het in ieder geval totaal niet waargemaakt.

avatar van Decec

Decec

Een redelijk horror/SF/thriller film...

Goed verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Bekende acteurs Ethan Hawke en Chris Mulkey...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital 5.1)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

avatar van Dennissssss

Dennissssss

De aanleiding waardoor het los gaat is ronduit belachelijk en onrealistisch. Het concept is heel vet en er had dan ook veel en veel meer in gezeten. Gemiste kans.

avatar van K. V.

K. V.

Me eens aan deze gewaagd en het was alvast een origineel verhaal. 'k vond het zeker geen slechte film, maar een echte waw film was het ook weer niet.

De cast deed het zeker niet slecht en was goed op dreef.

Tja, een prima filmpje om eens mee te pikken via tv of iets dergelijks, maar toch niet veel meer. Zo goed voor een keertje.

avatar van scorsese

Aardige film waar in de nabije toekomst één nacht per jaar moord is toegestaan. Na een toch wel veelbelovend begin weet de film dit niveau niet vast te houden, en wordt het geheel wat meer standaard. Desalniettemin wel onderhoudend en een origineel gegeven dat een redelijk spannende film oplevert.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Zeer krachtige thriller die flink wat vaart in het verhaal. Ik lust wel pap van dit soort futuristische trillers in het zog van The Hunger Games. Opnieuw een zeer origineel scenario en helemaal niet voorspelbaar zoals hierboven wordt beweerd. Eigenlijk is er een boodschap in deze film : ook al woon je in een rustige buurt zoals deze familie, misschien zijn er mensen waarvan je dacht dat ze aardig waren die je verwensen omwille van je succes in het leven en je familie. Het scenario is dus helemaal niet vergezocht. Schitterende sf thriller.