• 9.374.485 stemmen

Geregisseerd door: James DeMonaco

Met onder meer: Lena Headey, Ethan Hawke en Max Burkholder

Releasedatum: 18 juli 2013

Plot The Purge

"One night a year, all crime is legal."

De Verenigde Staten worden geteisterd door misdaad en overvolle gevangenissen. Daarom besluit de overheid om een jaarlijkse ‘Purge’ van 12 uur in te stellen. Tussen 19.00 uur en 07.00 uur is elke misdaad, zelfs moord, legaal. De politie is niet te bereiken en ziekenhuizen sluiten hun deuren. Het is één keer per jaar dat de burgers hun gang kunnen gaan zonder gestraft te worden. Tijdens de nacht, geplaagd door geweld en veelvuldige misdaden, moet een familie beslissen wat ze doen wanneer een vreemdeling bij hen aanbelt voor hulp.

James Sandin

dennislive

lachwekkend dit

avatar van misterfool

misterfool

Ik ben eerlijk gezegd best benieuwd. Het uitgangspunt klinkt op papier absurd, maar kan best voor intense momenten zorgen.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van Minotaures

Minotaures

Inderdaad. Na het lezen dacht ik ook 'wtf?'.

avatar van schram101

schram101

dutchtuga

Briljante plot! Erg goede trailer ook. Dit kan wel wat worden.

avatar van clockwork72

clockwork72

Inderdaad

avatar van Profect

Profect

plot had iets meer achtergrondinformatie mogen bevatten..

Lijkt me wel wat!!

Vanaf 18 juli in de bioscoop (Universal)

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ja, dat plot. Klinkt gewoon als een lekkere gestoorde adrenaline kick-film. Die trailer is ook lekker bruut.

disneystore

Deze film ziet er geniaal uit... Kan niet wachten!

tattoobob

Ik ben het eigenlijk nooit met je eens disneystore maar met deze helaas wel hahaha.

tattoobob schreef:

Helaas? Je vind het dus jammer dat je het met iemand eens bent?

avatar van Minotaures

Minotaures

Ze komen goed bedachte verhalen tekort... ziehier een alternatief

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Trailer ziet er goed uit,ik ben nieuwsgierig gemaakt.

disneystore schreef:

Helaas? Je vind het dus jammer dat je het met iemand eens bent?

Met bepaalde mensen wel

disneystore

droog. Als het zover komt dat je het jammer vind om eens te zijn met iemand die op een film-forum af en toe een reactie plaatst moet je wel heel veel dingen "jammer" vinden, niet? Anyways, The Purge is een leuk concept, geniaal zelfs, al voel ik me vaak vrij benauwd bij home-invasion horrorfilms. Trailer geeft wel niet enorm veel dingen weg.

tattoobob

Nee ik zeg bepaalde mensen.

Eigenlijk zijn ze op een hand te tellen,jij bent er helaas een van,sorry!!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

disneystore schreef:

Trailer geeft wel niet enorm veel dingen weg.

Zelf beschouw ik dat wel eens als een pluspunt.

tattoobob

Daarom kijk ik 9 van de 10 keer nooit een trailer!!

Deze heb ik wel bekeken..

Prudh

Malle plotjes zijn toe te juichen, maar dit is wel heel mal. Alvast excuus voor het überhaupt durven vermelden dat het uitgangspunt nogal rammelt, maar levert zo'n periode van twaalf uur de staat niet véél meer schade op dan wat extra gevangenissen bouwen..? En wat levert die twaalf uur op? Minder criminaliteit nadat de twaalf uur voorbij is? Ik heb er wat moeite mee; denk ook dat deze plot nog wat aangevuld moet worden.

dutchtuga

De plot is gewoon een mooi excuus om met geweld te strooien. Hier moet je niet teveel achter zoeken. Nu hoop ik wel dat het excuus wordt benut.

Prudh

Ik snap het wel, maar dat pre-apocalyptische uitgangspunt mag wel íets beter uitgewerkt hoor. Verzin dan een beter excuus om met geweld te strooien.

Bijvoorbeeld:

In 2087 kan een failliet Amerika haar ambtenaren amper nog betalen. Omdat ze te ver achterlopen met het uitkeren van de lonen besluit de politie om twaalf uur te staken. Landelijk. Tijdens een van deze wetteloze periodes moet een gezin zichzelf zien te beschermen tegen een aanval op hun huis.

dutchtuga

Ik vind een overheid die zulke vergezochte zaken invoert een veel enger idee.

Prudh

Was ook maar een voorbeeld.

avatar van rep_robert

Het plot klinkt wel erg ridiculous hoor Snap de link tussen overvolle gevangenissen en 12 uur van onbegrensde criminaliteit ook niet. Bijzonder vergezocht. Moet wel pulp zijn, voordat ik de trailer uberhaupt heb bekeken.

Edit na het zien van de trailer: de synopsis hier is dus niet duidelijk/compleet. Het is dus 1 maal per jaar 12 uur lang dat de overheid/hulpdiensten nergens ingrijpt.

Kan me niet voorstellen dat criminelen slechts deze 12 uur per jaar aan zullen grijpen om misdaden te plegen, aangezien goede mensen zichzelf extra goed zullen verdedigen en iedereen dan al los gaat.