Genre: Actie / Horror
Releasedatum: 5 juli 2018
Bekijk via SkyShowtime
Plot The First Purge
"A Nation Reborn"
Met het oog op de criminaliteitscijfers test de NFFA, New Founding Fathers of America, een sociologische theorie uit om deze omlaag te brengen. In een gesloten gemeenschap mag een ieder zich voor een avond agressief uitlaten jegens anderen. Maar het geweld neemt dusdanig rigoureuze vormen aan dat het zich langzaam aan verspreidt over de rest van het land.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op SkyShowtime
Dolores
Luisa
Anna
Mattyvdb1995
Deze filmserie had zoveel potentieel, maar toch slagen ze erin om het iedere keer te verpesten. Waarom moet het iedere keer een soort van superhelden film worden. (EDIT moderator: beledigend taalgebruik verwijderd) Waren de vorige films te wit ofzo.
keimpeS
Ik hou van The Purge reeks en hoewel dit misschien wel de minste was uit de gehele reeks, heb ik me er toch prima mee vermaakt! Het concept van dat misdaad,moord etc voor 1 nacht legaal is, een zuivering zodat er niet meer voor iedereen hoeft te worden betaald door de staat, wegens crisis en werkeloosheid vind ik geniaal gevonden. Gelukkig is het uiteraard maar een film en brengt het Rutte hopelijk niet op ideeen ?
keimpeS
Het verhaal speelt zich af in staten island, mischien zijn daar ook donkere wijken zoals bv Harlem?
Dat zou mijn verklaring zijn, maar zeker weet ik dat niet, weet daarvan te weinig over Staten Island.
Macmanus
Erbarmelijk.
In alle eerlijkheid ben ik de vorige delen zo goed als vergeten. Deel 1 was nog wel te doen door de 1 locatie, maar 2 en 3 staan gek genoeg als 1 deel in mijn geheugen. Dit deel is ondanks dat duidelijk de minste. Dat komt vooral omdat het totaal niet wil dat je ook maar een beetje mee wordt genomen in het verhaal. Het is allemaal los zand. Je hebt 0 binding met welk personage dan ook. Bad Guys zijn totaal random en de echte bad guy in de control room is laatste 30 minuten ook spoorloos verdwenen. Evenals die donkere gast. Ja ja die kwam nog even terug.
Dan kun je hip zijn en zeggen. "ach ik kijk het voor de kills en sfeer. Verhaal zoeken doe ik toch niet" Maar zelfs dan is het 1 hoop ellende en kun je je afvragen waarom we dan zo nodig moeten worden verveeld met zoveel onzinnig pogingen tot plot. Laat dat dan ook maar helemaal zitten.
Je moet wel heel erge fan zijn van lichtgevende lenzen mocht je dat allemaal door de vingers willen zien. Het werd ook wel lekker snel licht op het einde, gehehe. Wat een opzichtige troep weer uit Hollywood.
knusse stoel
Gewoon lekker hersendood gaan kijken en laat het verhaal maar langs je glijden want dat stelt niets voor. Het enige lichtpuntje daarin is dat de overheid snel van mensen af wil, kan een echt scenario met miljarden mensen op aarde worden en dat daarom heen een film is geweven. Eentje waarin een man een compleet team aankan terwijl hij normaal geld zit te tellen. Hoe bestaat het, zo ik dat ook kunnen?
Cast en decor zijn wel redelijk maar daarvoor kan ik beter achter huis gaan zitten in het zonnetje!
Een heel mager zesje!
Kondoro
Waar ik toch wel fan was van deel twee en drie vond ik dit vierde deel eigenlijk best tegen vallen, of moet ik zeggen het begin van alles films? Nee, ‘The First Purge’ kon mij maar weinig interesseren en dat merkte ik al vanaf het begin wat in mijn ogen vooral sfeerloos overkwam. Ik had er eerlijk gezegd wel wat meer van verwacht maar, met de twee delen hiervoor kon de film eigenlijk niet echt origineel overkomen en daar was ik sowieso al een beetje bang voor. De cast deed het redelijk maar echt héél goed vond ik het nergens worden. Het verhaal is vrijwel het zelfde als de vorige delen en brengt niks nieuws en dan blijft het allemaal aardig standaard. De moorden zagen er soms wat amateuristisch uit, en de harde beelden worden ons vaak genoeg ontnomen. Nee, niet onder de indruk helaas.
Ste*
- 2071 berichten
Ik blijf dit wel een leuk concept vinden, dus ook dit deel maar gekeken.
De film is vergelijkbaar met vorige delen (behalve dan deel 1 die heel slecht en wat anders van opzet was). De plus- en minpunten zijn min of meer hetzelfde; de taferelen op straat zijn lekker freaky en entertaining, het is best flitsend gebracht, en alles weet wel te amuseren voor de gehele speelduur. Maar de poging tot horror met de laffe schrikmomentjes lijkt weer nergens naar en vooral in deze film ligt het raciale tintje er wel erg dik bovenop. De arme (lees: zwarte) bevolking die vooral de dupe is van dit idee. Helemaal tekenend toen de gemaskerde 'merc' van de overheid roomblank en blond bleek te zijn. We get the point.
Toch jammer dat deze films niet net iets beter zijn. Het is toch telkens net wat te klein ingezoomd op een bepaalde community en met de evil overheid die met anonieme troepen slachtoffers wil maken, terwijl het juist interessant zou zijn om the Purge op nog grotere schaal te zien door heel het land, met zoveel mogelijk rangen en standen.
Maar goed, dit lage gemiddelde verdient het nu ook weer niet per se, het is zeker niet heel goed, maar het kijkplezier vind ik persoonlijk toch een hoop goedmaken.
kleine 3,5*, ik ben blijkbaar een van de weinigen die dit wel tof vind. Ik ga de serie ook maar eens checken.
only1ELEANOR
Niks aan toe te voegen eigenlijk
Slappe hap dit
freemindtrip
vond deze film ondanks de slechte recencies toch wel redelijk sterk over komen. misschien komt dit ook juist omdat ik eerst slechte recencies heb gelezen. ik vond dat ze goed hebben nagedacht over heel veel dingen, zo vind ik het heel sterk dat de film over gangsters gaat iets wat je in de andere films niet ziet, omdat ze dat deels door de jaren heen mede door de purge hebben verholpen. ook vond ik een klein stukje heel sterk waar ze spraken wat het doel van de maskers kan zijn. de lichtgevende ogen vond ik wel wat over de top. maar voorderest had de film een rustige opbouw en ik kreeg echt het idee dat dit de eerste was, ook omdat alles op het begin zo klein schalig was. wel verloor de film mij als kijker in het laaste half uur vond dit haast niet te volgen en allemaal iets teveel van het goede. maar desondanks hoop ik echt op een vervolg!
SPT
Ik vond de eerdere delen wel OK - voor wat hersenloos vermaak. Maar bij dit deel vond ik het niveau toch wel fors lager liggen. Wist me geen moment te boeien.
Rickazio
Avondje leuk film kijken met vrienden, bestaat er zoiets als dit, smetje op m'n avond.
Teveel minpunten om op te noemen, maar geen pluspunt te bedenken.
Filmbeoordeler
Dit is een goeie film om te kijken. Alleen de horror is maar even te zien, dan wordt het gelijk actie dus. Ik vind het meer een thrillerfilm.
bounze
Tarkus
Minder goed wat scenario betreft tegenover de vorige film, maar wel gelijkwaardig aan de eerste films wat betreft de actie en geweld.
Een topcast is dit zeker niet in deze prent, maar ik kon me er wel mee vermaken.
Van de 4 films die er nu zijn blijf ik de derde nog steeds de betere vinden.
Een 5de ?.. Mag van mij maar het hoeft niet echt...
HorrorFan007
Vond deze perquel, beter dan de vorige film omdat de vorige film niet meer in ging op de achtergrond van de purge en meer en meer van de echte prune begon af te wijken. Deze is ook alles behalve perfect maar kijkt wel lekker weg. Na deze mogen ze er wel mee stoppen genoeg purge films gemaakt.
Dit is inmiddels het vierde deel (ook wel de "Black Edition" genoemd, omdat de zwarte bevolking centraal staat in dit verhaal) in de "The Purge" reek en misschien ook wel het slechtste deel.
Met een verhaal dat niet meer is dan een lege huls (een groep zwarte bewoners moet het opnemen tegen freaks met lugubere maskers. Het zijn verhaallijnen die we ook al in eerdere delen hebben gezien), matig acteer werk (wel leuk dat Marisa Tomei ook een rolletje heeft in het verhaal) en een hele film die niets nieuws brengt, lijkt de rek er toch uit te zijn bij deze filmreeks. Al blijft het een leuk concept in het Thriller / Horror genre, dat mensen legaal mogen moorden zodra er een alarm afgaat. Het is te hopen dat de makers van de "The Purge" reeks met originele ideeën gaan komen, want deze film slaat de plank best wel mis.
Al met al is "The First Purge" is een smakeloze film die niets toevoegt aan wat we nog niet wisten uit de vorige films. De vorige films in deze reeks waren ook niet bepaald een succes (hoewel ik "The Purge: Anarchy (2014)" best goed vond), maar met dit vierde deel is het dieptepunt wel bereikt.
sinterklaas
Zeker niet slecht.
En wellicht beter dan The Purge: Anarchy.
Na drie delen werd het eens tijd om een soort van proloog te maken; van hoe het toch allemaal begonnen is. The Purge 1 speelt zich af in 2022 en dat was voor 2013 nog best wel een verre toekomst. Dit deel zou zich wel eerder afspelen... dicht tegen 2018/19 aan. Oh my...
Want hier draait het om het experiment die gedaan wordt, alvorens de regel in alle staten in gaat. De regering verkiest Staten Island en klaarblijkelijk worden de donkere mensen ingezet voor dit experiment. Er ontstaat al snel onenigheid. Er wordt fel geprotesteerd tegen het nieuwe beleid, en sommigen staan te trappelen van ongeduld om hun woede en frustraties eruit te gooien. De personages zijn ook erg goed vertolkt. Die broer Issaiah die wraak wil nemen op die dolgedraaide Skeletor (Waanzinnige figurant trouwens), zijn geschifte zus met een paar andere stoere dames die ook maar de knoop doorhakken nadat ze beseffen dat vrede geen zin heeft, psycho's in enge maskers... Qua stereotypen komt deze film niks te kort. Daarnaast zijn er weer genoeg vette shootouts en slachtingen (voornamelijk die Purge Party was één van de uitschieters.
En ohja... ook iets met drones, en dan die scenes waarin de overheid meegeniet van het leedvermaak.
Nee, ondanks de slechte reviewes kon ik me wel vermaken met deze prent.
Komt er nog een deel 5?
Spartaan1986
Veruit het zwakste deel uit de reeks.
De politieke agenda was in dit deel te zwaar aanwezig. Alle donkere personages op een enkeling na waren de good guys en de blanken waren massaal de bad guys. Het ging niet meer om lagere sociale klasse maar om ras. Erg teleurstellend dat het in deze film volledig die kant op moet gaan.
Een Horror is het daarnaast absoluut niet. Deze film is puur een Actiefilm met wat Science Fiction elementen. Leuk voor de liefhebbers maar spannend vond ik hem mede daardoor zelden en de personages waren niet boeiend, interessant of grappig genoeg. Skeletor maak ik een uitzondering voor, dat was nog best een aardige bad guy, maar voor de rest kan ik niks positiefs over deze film melden.
Chelsea94
Deze week alle Purge films gezien. Dit deel is de minste van allemaal. Zonde. Nu is de serie aan de beurt.
filmfan0511
Ik vond het concept van de eerste Purge film op papier wel tof, maar de uitwerking was echt erbarmelijk. De rest van de reeks zei me dus niet echt iets, maar omdat deze op televisie kwam, dacht ik 'em toch even mee te pikken. Al bijna meteen had ik door dat de kwaliteit hier niet echt hoger zou gaan liggen, al vind ik het uiteindelijk nét een tikkeltje beter dan het eerste Purge-vehikel. In die film draaide het om een slecht uitgewerkte en kleinschalige home invasion, terwijl de schaal hier een stuk groter is, en de film daardoor een stuk minder gaat vervelen. Een concept als de 'purge' moet je zien kunnen uitspelen over een hele stad, en niet 1 huishouden, dus dat doet deze film beter. Op dat punt na, blijft het extreem matig uitgewerkte onzin. De personages zijn niet pakkend, de acteerprestaties grotendeels slecht, en het script is een lachertje. De ene drugsbaron die de purge als excuus nodig heeft om een andere drugsbaron om zeep te helpen? Die huurlingen die zich zogenaamd moeten voordoen als burgers, maar geen enkele moeite lijken te doen om er niet als militair/huurling uit te zien? Zo nog wel tientallen dingen. En oké, het is misschien niet het soort film om over zo'n dingen te vallen, maar je kan het ook wel heel dom maken allemaal hé. De actie is soms nog wel oké in beeld gebracht, maar ik kom absoluut niet hoger dan een 2*.
bjerik76
Slecht, het eerste deel blijft het beste.
De types zijn slecht / irritant, de muziek is vreselijk, en bovendien is het zo donker soms dat je amper wat zag.
Bovendien is elk deel wel voorspelbaar inmiddels.
Stoppen met het uitmelken van dit succes dus.
mikey
Deel 1 was niet zo goed (als overbodige home invasion).
De overige delen, de Urban Warfare series, zijn echt top. In dystopia (Staten Island) experimenteert de nieuwe regering met het nieuwe en nu al omstreden fenomeen de Purge: een wetteloze nacht waarin alles is toegestaan (met name moord). Een quasi wetenschapper ziet hierin een interessante antropologische studie totdat ze erachter komt dat haar baas, een hoge pief, fascistische milities in heeft gezet om de donkere bevolking uit te moorden.
Op het slagveld probeert een vrouw met haar broertje de huurlingen te ontwijken. De lokale bevolking strijdt voor hun leven.
Flink wat verwijzingen naar het racistische verleden van USA, tot en met knipoogjes naar nazi Deutschland: American Werewolf in London style. Er loopt ook nog een kruising tussen Tony Todd en Freddy Krueger rondt (nice). Het meeste wordt geput uit films van toen zoals de Warriors, Enemy Territory, Night Warriors...
Zo lang gedacht: 'zo worden ze niet meer gemaakt...' maar ik had het mis
Zeer tevreden met het resultaat.
Beste uit de reeks.
JoseT
Vond het echt een dikke dikke tegenvaller, had er echt meer van verwacht. De andere films vond ik allemaal best vermakelijk, maar deze had overgeslagen kunnen worden vind ik...jammer.
schram101
Zo zie je maar dat deze films toch ook wel gebaat zijn bij een goede cast of in ieder geval een hoofdpersonage door een acteur of actrice met enigszins charisma. Zoals Frank Grillo bijvoorbeeld. Sowieso leek deze film wat tammer dan de rest op de laatste pakweg 20 minuten na waar het wel loskomt.
Al met al opnieuw een hoop potentie maar met een vooral vervelende serie scènes op kantoor van de NFFA (nietszeggende rol van Tomei) en daarbuiten vooral een wegrennende cast is dit vooral wéér een gemiste kans. Wel origineel met de voornamelijke zwarte cast en locatie op Staten Island.
DragQueen
De minste film uit The Purge reeks die ik tot nog toe heb mogen zien. Er zitten op zich nog zeker elementen in die er een redelijk genietbaar filmpje van weten te maken, zoals de heerlijke brute actiemomenten, maar in alle verdere opzichten is dit deel beduidend minder dan zijn voorgangers. 2,5 Ster.
Een prequel van de Purge films, maar qua concept bouwt het verder op het zelfde traject. Je krijgt dus wat je kan verwachten, op zich niet abnormaal in een franchise. Het idee om één nacht alles toe te laten. De elite die van zogezegde 'probleemwijken' af wil en er van af wil. Al was het door met geld te strooien, toe te laten om elkaar af te maken en daarboven nog eens een duwtje in de rug te geven door zelf mee te moorden.
De film is nooit bijzonder. De makers gaan er al wat van uit dat de kijkers wel volgen bij een nieuw deel. Maar eens de actie begint valt het nog best wel mee. Al zal je met dit deel geen nieuwe zieltjes winnen.
K. V.
Alweer de vierde uit de reeks en toch wel een interessant uitgangspunt. De cast deed het goed en ook het verhaal verveelde niet. Prima film.
ErikP
Ik had eerlijk gezegd toch wel een bepaalde verwachting van deze film. De score beloofde veel. De eerste purge vond ik echt top. Beetje naar het idee van the running man, die ik trouwens ook top vond. Maar deze film viel me behoorlijk tegen. Één vd belangrijkste elementen die met name de eerste uit de reeks zo geweldig maakte, was het donkere grimmige sfeertje. Deze zie ik niet in deze film. Helemaal jammer omdat de grote junk juist wel supertof was. Hij was fantastisch een totale psychopaat met een waanzinnige uitstraling. Helaas viel de rest tegen.
JollyMira
Sommige zeiden dat ze hem het minste deel vonden,maar ik vind m heel goed.Dimitri is mijn held.Hij heeft zo hard gevochten voor zijn gelijken.Zelfs toen hij zijn cluppie verloor.Echt een goeie.
Sergio Leone
Kan er mee door.
Maar 't is wel een stap terug na het eerste deel (2 & 3 niet gezien). Van horror is amper sprake, of het moet van de maskers en het CGI bloed komen. The First Purge is een survival actiefilm geworden, gestoeld op makkelijke inkoppertjes zoals rijk vs arm en blank vs minder blank. Zeer gemakzuchtig dus qua satire, maar het is misschien maar beter zo. Amerikaanse thema's worden aangestipt terwijl het nog net goed genoeg is als simpel actievermaak voor zij die 'de boodschap' wat minder belangrijk vinden.
2,5
mjk87 (moderator films)
Visueel oogde dit ding wel en qua thematiek ook wel aardig, al ligt het er soms wel erg dik en weinig subtiel bovenop. Niettemin wel boeiend. Alleen het hoofdverhaal en vooral de personages deden me weinig waardoor ik toch wat verveeld naar een leeg omhulsel zat te kijken met af en toe vette ideeën met belichting (zoals in die gang waar het van donker naar fel wit verandert steeds) maar meer dan dat ook niet. 2,0*.

The Forever Purge

Sicario: Day of the Soldado
Actie / Thriller, 2018

Calibre
Thriller, 2018
new york citynew jerseyvervolgprequelmoordpsychopathische moordenaargeweldpurge abuse of powernew york