• 9.376.798 stemmen

Geregisseerd door: James DeMonaco

Met onder meer: Lena Headey, Ethan Hawke en Max Burkholder

Releasedatum: 18 juli 2013

Plot The Purge

"One night a year, all crime is legal."

De Verenigde Staten worden geteisterd door misdaad en overvolle gevangenissen. Daarom besluit de overheid om een jaarlijkse ‘Purge’ van 12 uur in te stellen. Tussen 19.00 uur en 07.00 uur is elke misdaad, zelfs moord, legaal. De politie is niet te bereiken en ziekenhuizen sluiten hun deuren. Het is één keer per jaar dat de burgers hun gang kunnen gaan zonder gestraft te worden. Tijdens de nacht, geplaagd door geweld en veelvuldige misdaden, moet een familie beslissen wat ze doen wanneer een vreemdeling bij hen aanbelt voor hulp.

James Sandin

Polite Leader

Mrs. Grace Ferrin

Mr. Cali

Mr. Halverson

Yeah! Er komt een 2e deel uit! Ik kijk er naar uit!

avatar van Brabants

Brabants

Totaal ridicuul verhaal en komt maar matig uit de verf.

Niet te bevatten dat deze jaarlijkse nacht een `zuivering` wordt genoemd, terwijl men gewoon willekeurig mensen kan en mag afslachten.

En de sirenes staan de ochtend na de zuivering weer roodgloeiend, als gevolg dat je nog net zo´n dubbele partij boeven krijgt als je daarvoor niet eens gewenst had.

Tegen het einde met die oudjes merk je al helemaal goed dat de rek uit de film is en het verhaal eigenlijk al doodgeslagen is. Over de top saai en slaapverwekkend.

Super domme film en hij is zoals velen hier beweren spannend te zijn, eigenlijk helemaal niet spannend.

Zonde van mijn tijd! Op zich had het een goed verhaal kunnen zijn, wat mooi uitgewerkt had kunnen worden.

Ze slaan de plank finaal mis.

avatar van Insignificance

Insignificance

Frustrerend filmpje. Had zoveel meer kunnen zijn, als het iets minder was geweest. De set-up is er naar. Een gestoorde alternatieve toekomst dat een nachtje legaal geweld gebruikt om de bevolking in toom te houden. Met de succesvolle Sandins als doelwit een ideale basis om over deze beknopte speelduur een heftige belegering van hun verstevigde woning op touw te zetten. Lekker simpel, meer hoeft dat niet te zijn. Het hint zelfs in die richting. Met nog een aantal geflipte figuren met maskertjes kan je los. Zou je zeggen.

Maar dan zit je ineens opgescheept met twee dwarse kinderen en een zeurend dilemma. Rompslomp die het kan missen als kiespijn en maar liefst twee derde van de film in beslag neemt. Wat rest is een ooglijk filmpje met onopvallende muziek, een baasje dat teveel z'n best doet om indruk te maken en iets minder dan een half uurtje waarin het dan eindelijk gebeurt. Met een gehaaste twist die op deze manier natuurlijk niet meer aankomt. Het scenario mist vervolgens ook nog eens de ballen om het af te maken. Jammer.

avatar van Diederik58

Diederik58

Zeer verontrustende film. Ik kende dit thema nog niet. Maar het aardig bedacht. Misschien wordt het werkelijkheid. In 1984 dachten we ook niet dat Big Brother werkelijkheid zou worden. Nu vinden we het min of meer normaal.

Ik vond het spannend met een aardige wending (hoewel je die ook ziet aankomen).

Prima acteurs. Vooral Rhys Wakefield speelt zeer kwaadaardig.

Het zoontje is wel heel erg naïef. De dochter is nog dommer. Maar goed, dat hoort er bij. Als mensen te slim zijn gebeurt er te weinig.

avatar van Thefas

Thefas

Verassende film.....met leuke/spannende elementen.

avatar van TimF

TimF

Het einde had inderdaad vetter gekund. Het zoontje had bijvoorbeeld de zwarte man om kunnen leggen op het einde, (omdat door hem zijn vader dood is) Dat zou een scenario zijn met ballen;)

Toch blijft The Purge een buitengewone en vette film. Het idee nodigt uit tot een tweede deel dat wellicht meer in de buitenlucht kan plaatsvinden.

avatar van Tomto

Tomto

Origineel verhaal een avond waar alles mogelijk is zelf moord!,

Had meer van het einde verwacht en ik kon niet echt een band krijgen met de kinderen en de vrouw,

Ik geef de film een *3

avatar van duffs

duffs

er worden in deze film een aantal verkeerde beslissingen genomen wat erg dom overkomt en dat is iets wat beter uitgewerkt of beter bedacht had kunnen worden verder aardig filmpie lijkt een beetje op films als the safe house en the strangers die beide kwa spanning wel beter waren vond ik verder speeld ethan hawk zoals altijd prima maar het zijn nooit echte krakers helaas hij kan beter naar mijn mening,5je vond het geen voldoende waard toch vermakelijk

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Zo dit is zeker een van de grootste tegenvallers van het jaar.

Concept is goed verzonnen en erg apart maar de uitwerking is ongelooflijk matig.

Irritante personages, gebeurtenissen en een slecht einde.

avatar van bjerik76

bjerik76

Goede film hoor.
Ik dacht eerst echt SF, maar op zich is het niet allemaal TE futuristisch dat er al vliegende auto's bestaan.

Alles is wel duidelijk, en weet je al snel wat zo'n zuivering inhoud.
Toch beperkt de film zich tot 1 lokatie ( waar zo'n duur huis wel heel simpel zonder stroom komt te zitten) maar je weet/ beeld je toch ook in hoe het in de rest van het land tekeer gaat, ook al zie je daar eigenlijk niks van.

Goede cast, en in het begin geloof je ook wel dat die zuiveringen werken, maar op de helft en zeker op het eind kom je erachter dat het niks oplost, en alleen maar vraagt naar een deel 2.
Want er worden alleen maar meer mensen boos.
De ouders van de kinderen, en de buren nu helemaal nu ze dit van elkaar te weten zijn gekomen.

De maskers alleen maken de film al eng.

avatar van Keane1983

Keane1983

Zeer zeker een goede film, hoewel smaken erg verschillen zoals ik hierboven lees.
Zonder enige verwachting de film in gegaan en ben er zeer verrassend uit gekomen.
Acteerwerk is prima, op een enkele irritatie na die betrekking hadden op de kinderen, met name de jongste telg van het gezin.
De openings-scene is al meteen pakkend en wist mij te boeien.
Verder was het verhaal onderhouden en vond ik het einde juist erg leuk gevonden hoop op een vervolg met wraak tegen de buren. Tevens was het "leuk" dat de vader het niet overleefde...dit maakte het net iets dramatischer.
Gore viel wel mee in de film, maar in mijn ogen was het spanningsgehalte erg groot.
Ik heb met veel plezier en nagelbijten gekeken naar de film en zeer zeker een tweede bezichtiging waard.
Van mij een 4.0*

avatar van 1-ace-1

1-ace-1

Het idee achter de film is goed, maar de uitvoering minder. Het verhaal had zeker potentie, maar die was compleet weg toen de stalen beveiligde deur er simpel uit werd getrokken door een auto. Hij leek net van papier. Ze konden het beter spannend houden en ze er langer over moeten laten doen. Voor de rest best redelijk. Ik vond het ook knap dat die kerel twee keer was geschoten en nog aardig goed kon staan en lopen....

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Release the beast !

Leuk tussendoortje zonder meer. Het duurt nogal lang voor de film eindelijk uit de startblokken wil schieten, maar eens die gemaskerde jongelui het huis binnendringen wordt het redelijk intens. Sommigen worden letterlijk uit hun sokken geknald . Ethan Hawke brengt dit soort films altijd wel op niveau, ook al in Sinister. Alleen, wat een lachwekkend einde : waarom maakten ze die buren niet gewoon af? Nu mogen ze al uitkijken naar wraak het volgende jaar... ... of verhuizen? Origineel idee, en toch zal het mij niet echt bij blijven vrees ik...

avatar van Minority_Check

Minority_Check

Het idee was interessant en origineel. Ik hoop dat er een spin-off ofzo komt. Er zaten enkele irritante factoren; de zoon, dochter en de leider van de jongelui die als de joker probeert over te komen.
Het is mooi om te zien dat de familie de zwerver probeert te redden(uiteindelijk dan), maar dat ze ineens van gedachten wisselen en de jongelui een voor een vermoorden en niet de buren sloeg ook nergens op.
Dat de buren slecht zouden zijn zag je ook dik aankomen. Hadden ze hun niet beter kunnen vermoorden of tenmiste een paar gebroken botten kunnen geven . Ze hebben hun lesje volgens mij niet echt geleerd.
Ik vond de trailer geweldig uitzien en ik had er veel meer van verwacht. Ik hoop op een tweede deel of iets dergelijks.

avatar van Halcyon

Halcyon

Ontzettend intense thriller waarin een gegoed Amerikaans gezin zich hermetisch afschermt voor dolgedraaide moordenaars en plunderaars tijdens de nacht van de zuivering. Wanneer een gewonde vreemdeling, op de vlucht voor een rondtrekkende jongerenbende, in het holst van de nacht komt aanbellen loopt alles uit de hand. De film wisselt spanning slim af met rustpunten waarin je als kijker kan nadenken over de ethische vraagstukken die opgeworpen worden, met het zoontje als moreel kompas. Eigenlijk zakt The Purge nergens in en dat is te danken aan de strakke regie en het script dat de kijker enerzijds aan het denken zet en anderzijds vermaakt in de vorm van een spannende achtbaanrit. Sommige scènes zijn bovendien betrekkelijk eng en weerzinwekkend. Een beetje een combinatie tussen Funny Games en Straw Dogs. Ook Class of 1984 komt spontaan bij me op. Als de DVD uit is, meteen aanschaffen en naast voorgenoemde films in de kast zetten. Voor mij een van de betere films van 2013.

avatar van Rfc_

Rfc_

Wat een vreselijk irritante k*t film. Verschillende personages halen echt t bloed onder je

Nagels vandaan. Deze film had zo veel beter kunnen zijn. Ook al heeft elk individu natuurlijk verschillende normen en waarden. Een film hoort te vermaken, niet te irriteren....

avatar van grandpa

grandpa

Als hoofd R&D krijg je natuurlijk te maken met het gespuis wat op jacht is, er is zeggen en schrijven 1 auto voor nodig om heel je (tonnen kostende) beveiligingsapparaat om zeep te helpen met alle gevolgen van dien. Heel erg simpel en ongeloofwaardig een gemiddelde prepper kan je vertellen hoe het wel zou moeten. Verder doen de personages er ook al geen goed aan om het verhaal te redden gelukkig duurdt het allemaal niet zo lang. Uitglijder van Ethan Hawke.

avatar van code9

code9

Film draait rond een compleet ongeloofwaardig, om niet te zeggen belachelijk thema. Als de 'siege' vervolgens ook nog eens zo plat en voorspelbaar wordt uitgewerkt, trek je nog ruim voor de aftiteling begint de conclusie dat je naar een pretentieuze, behoorlijk mislukte film zit te kijken. Tijdverspilling.

avatar van Curriculum

Curriculum

Ethan Hawke acteert weer eens geweldig, zoals hij doorgaans toch al doet.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Op zich een bijzondere film. Natuurlijk, er zitten standaard momenten in, maar vooral het gegeven van Een Zuivering vind ik intrigerend.

Zou het inderdaad werken ? Zo'n zuivering ? Ga die gedachte eens langs want dat is ook een verborgen boodschap in deze film.

Zou een Zuivering in Nederland werken ? Ik zelf propagandeer het niet (het blijft een film, natuurlijk), maar ergens zit er een misschien een bijzondere oplossing in deze film voor een agressief probleem.

Het intrigeert.

En als filmliefhebber, altijd genieten van Lena Headey.. 300 / Game of Thrones

avatar van RimkoWolfs

RimkoWolfs

The Purge, ik wist niet goed wat ik er van moest verwachten na alle matige recensies.

Toch heb ik gisteren besloten om het te gaan kijken. Deze film heeft mij aangenaam verrast. Het was een erg spannende thriller met een origineel maar ridicuul verhaal. Heb er nog een tijdje over nagedacht en ik zie Amerika dit ook nog echt doen in die tijd. Natuurlijk had er iets meer diepgang in kunnen zitten, en hadden we graag de hoofdpersonen wat beter leren kennen. Ook de beslissingen van het zoontje vond ik irritant. Echt zo een klassieke 'Face palms' .

Verder vind ik het een prima thriller, en hij was erg spannend.

3,5* is hij waard volgens mij.

avatar van Fortune

Fortune

Een film die cynisch probeert te zijn, een plot met genoeg elementen in zich om dat ook daadwerkelijk te zijn maar daarin grandioos faalt. Er wordt te weinig achtergrondinformatie weggegeven over de The Purge zelf en waarom dat nou zo'n succes is en daarnaast zijn er te weinig beelden van random geweld.

Schijnbaar is The Purge geen reden tot plundering of random uiting tot geweld wat de mens met zich meedraagt en moet uiten op een bepaalde manier maar om wraak te nemen op mensen waar je eigenlijk maar een hekel aan hebt. Wraak lijkt me nou niet perse het grootste probleem die de maatschappij met zich meedraagt en dat één zo'n avondje dat allemaal kan verhelpen.

Het filosofische karakter en donkere kijk op de maatschappij vervalt wanneer de heldhaftige, gegoede familie keer op keer op het nippertje wordt gered. Het home-invasion gebeuren waar al mijn punten naar uitgaan is wel ontzettend tof gebracht maar liever had ik deze film meer de kant op zien gaan zoals Battle Royaal.

Uiteindelijk een groot wannebe gehalte en een simpele thriller. Enja, wat is er dat nou toch voor een nummer 1 beveiligingssysteem als er een paar korpsballen voor de deur staan met wapens en dat je dan alsnog bang bent. De film poogt iets te zeggen maar zegt uiteindelijk helemaal niets! Kan geen herkenning vinden in geen enkel van de domme personages, vooral het vriendje die op voorspelbare wijze Ethan Hawk wil neerknallen om bij zijn dochter te zijn. De zwerver die op het einde nog even iedereen komt redden, ugh. Zelfs op het einde wanneer de moeder hun ontzettend oprechte, appeltaart bakkende buren laat gaan is een laffe zet, had ze allemaal afgeschoten dan werd er nog iets getoond van het ware wraak nemende karakter van de mens. Nu blijven het allemaal abstracte, gestuurde, oppervlakkige personages. Het idee van een zuivering is intrigerend om over na te denken en daar kan je een ontzettend toffe donkere maatschappijkritische film over maken maar dit is gewoon Hollywood en niets anders..

Alhoewel wel een leuke film voor tijdens een filmmarathon of om met je moeder of vriendin te kijken die eigenlijk nooit van dit soort films kijken maar anderzijds is het toch wel lame!

avatar van Curriculum

Curriculum

Fortune schreef:

Nou, ik zou behoorlijk angstig worden als die korpsballen beweren dat ze ongeacht het beveiligingssysteem toch wel binnen konden komen. Helemaal als ze dan vervolgens met enkele pick-ups arriveren. En daar doe je natuurlijk niets tegen.

avatar van Fortune

Fortune

Curriculum schreef:

Ik ben sowieso angstig van korpsballen en dat om persoonlijke redenen. Het gaat de hele tijd om dat beveiligingssysteem, de nummer een beveiligingssysteem, had het idee dat een scud missile nog niet eens een deukje in dat huis kon maken maar een zo'n student die een nogal een obsessie heeft met zwervers die zegt dat hij wel dat huis in kan komen veroorzaakt meteen gigantische zorgen en angst bij Hawke die dat systeem heeft ontwerpen. Had dan niet zoveel nadruk gelegd op dat beveiligingssysteem.

avatar van Icer

Icer

Flutfilm van de bovendste plank.

Al vrij snel gaat letterlijk het licht uit en zullen we het zonder moeten doen. Verder als wat zenuwachtig door een huis dolen en wat gil, knal en snijwerk komt de film niet.

Het thema slaat ook al helemaal nergens op en het SF gehalte is eigenlijk ook 0. Het verhaal speelt zich af in de toekomst, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Geen bal aan dus.

avatar van Lot06

Lot06

Ik ging hem kijken met een goede vriend, die net als ik van horror houdt, in de cinema van Gent.
Geen aanrader, de trailer lijkt veel belovend maar de film slaat op niets.
Vanaf het moment dat deze vreemde indringers het huis binnen geraken, is de spanning eraf. Vanaf dit moment wordt er enkel nog gemoord maar dat is het dan ook, geen schrikmomenten helemaal niets! Wie waren deze indringers? Je zal er nooit een antwoord op weten: ondermaatse verhaallijn!

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Wat mij betreft is The Purge een voorbeeld dat een film geen goed verhaal hoeft te hebben om ook echt goed te zijn en/of te entertainen.

Want het verhaal van deze film is meer waardeloos dan goed. En toch weet het met een flut verhaal een goede dosis spanning te creëren en en blijft de spanning op het moment dat de jongen op straat bij de familie betrokken word, lange tijd hangen. Ook hangt er een lekker sfeertje en is de film hard en op sommige tijden zeer gewelddadig.

Een film die mij zeker kon bekoren, en die ik uiteindelijk met veel plezier opnieuw zal herzien ooit.

avatar van cor1946

cor1946

Wat moet je nou met zo film , afgekeken dat wel maarr een nare smaak overgehouden.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Vreemde gedachte, matige film. En daar wil het graag bij laten. 2,5 *

avatar van jeandb

jeandb

wat een flutzooi, onvoorstelbaar slecht verhaal