• 9.372.109 stemmen

Mad Max: Fury Road (2015)

Actie / Avontuur | 120 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Mad Max: Fury Road: Black and Chrome

Oorsprong: Australië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: George Miller

Met onder meer: Tom Hardy, Nicholas Hoult en Charlize Theron

IMDb beoordeling: 8,1 (1.194.282)

Releasedatum: 14 mei 2015

Plot Mad Max: Fury Road

"The future belongs to the mad."

De film speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid is gebroken en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde zouden kunnen herstellen. Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa (Charlize Theron), een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt terug naar het vaderland uit haar kindertijd.

avatar van horizons

horizons

JacoBaco schreef:

Ik heb de film 2x met plezier gekeken. Ik vind Tom Hary alleen geen goede Mad Max! Anders had ik 4 sterren gegeven.

Dat laatste lees je dan weer vaker maar juist Hardy vond ik de positieve uitzondering in deze film.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik ben best fan van Hardy, maar hij praatte een paar keer precies hetzelfde als Bane en dat vond ik maar raar. Mijn probleem is, Mel Gibson (is voor mij) zo erg verbonden aan het personage Max, dat ik er moeite mee heb. Gelukkig ben ik dus geen James Bond fan, want ik moet er bijvoorbeeld ook niet aan denken dat Rambo of Rocky ineens door een andere acteur gespeeld wordt. Dan heb ik liever dat ze gewoon helemaal stoppen met de Rambo en Rocky films. Ja, dit komt wel heel erg principieel over, maar dat probleem heb ik gewoon. Maar het kan ook een kwestie van wennen worden natuurlijk. (ik hoop het)

avatar van Basto

Basto

• 11931 berichten

horizons schreef:

Maar de saaie actie dan na pakweg de zandstorm. Lenen die zich ook voor herziening?

Vind ik zeker. Bovendien krijg je dan ook nog de prachtige nachtscene, de scene met de boom, sowieso ziet alles eruit om je vingers bijnaf te likken. Dus voor mij wel, ik heb me ook bij de 3e kijkbeurt goed vermaakt en kijk uit naar de volgende herziening en zeker ook de zwartwit versie. Maar je moet denk ik wel alle facetten van film kunnen waarderen en niet enkel voor het verhaal of de actie kijken.

avatar van horizons

horizons

Dat laatste is het probleem niet. Het 'afwezig' zijn van een verhaal maakt mee niet uit. Wel de invulling van de film.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Toch weet ik zeker dat wanneer er meer verhaal en plotwendingen zijn, dan is dat allemaal hoogstwaarschijnlijk heel erg cliché (vooral bij een blockbuster) en gaan heel veel mensen daar kritiek op leveren..... grapje!

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Pfoeh, ben bekaf na het bekijken van deze film.

Wat een actie en spektakel! En dat 2 uur lang. De wastelands woestenij en de voertuigcreaties zagen er geweldig uit en ondanks dat 2 uur voor een actieprent wel erg veel van het goede is heb ik me niet verveeld. Het zag er visueel gewoon echt prachtig uit.

De film had eigenlijk Mad Furiosa moeten heten want Mad " Tom Hardy" Max vond ik toch meer de sidekick van Theron die de film draagt.

Deze film staat wat mij betreft op zichzelf en mensen moeten het niet gaan vergelijken met de Mad Max van jaren terug. Ook goed, maar toch anders.

avatar van DVD-T

DVD-T

De trailers hebben met Mad Max: Fury Road gedaan wat geen enkele trailer in de afgelopen jaren gelukt is. Bijna niets van de film weg geven.

"It is by my hand that you will rise from the ashes of this world"

De motor start, de logo's komen in beeld, er wordt een aantal keren gas gegeven en stopt niet weer voor de film is afgelopen. Na een korte introductie die perfect valt in de stijl van The Road Warrior, maar een verder compleet andere ervaring is. De eerste twintig minuten wordt er gewerkt aan de nodige introductie. Niet zozeer van het verhaal, maar meer een korte intro van een aantal karakters. Verhaal of enig plot is nauwelijks aanwezig. Is dit niet nodig dan? Euhh, nee. Verhaal is namelijk volledig ondergeschikt aan de prachtige beelden, de in de details verzorgde sound-design, de geweldige muziek van JunkieXL (Brothers in Arms...... Kippenvel) en de fantastisch gechoreografeerde actie. En die actie is zeer fraai. Het overtreft de lat die is gezet binnen de franchise en doet menig andere actiefilms verbleken. Wat het zo fraai maakt is dat er niet tot weinig CGI gebruikt is. Daarnaast druipt het plezier er gewoon van af. Het was écht de juiste tijd om Fury Road te maken. Een tijd waarin we toch enigzins genoeg hebben van superhelden, volledige cgi actie scenes en sequels die steeds sneller op elkaar volgen.

Mad Max pepert dit weer volledig op en zal een groep film makers zeker inspireren om ook eens weer zoiets neer te zetten. Alle credits gaan dan ook naar Miller die jaren (en dan ook echt jaren) aan deze visie heeft gewerkt. Het is nu op zo'n hoog niveau beland dat dit zeker lastig gaat worden om zulke grootse actie scenes te overtreffen. Maar ook zeker de setting is weer verbluffend. Het desolate landschap komt erg goed over.

Hardy is een goede nieuwe Max en begint echt mijn favoriete acteur te worden. Hij doet het volledig op zijn manier en dat is een goede keuze geweest. Het was toch minder geweest als hij een Gibson impressie zou hebben gedaan. Theron geeft een powerhouse performance weg, daarnaast is ze ondanks haar geschoren hoofd nog steeds een prachtige verschijning. Hoult is haast onherkenbaar in zijn rol. Knap gedaan. En dan is er ook nog eens de andere MM oudgediende Keays-Byrne. Wat doet deze man het schitterend.

De muziek van JunkieXL is zeker nogmaals het vernoemen waard. Zijn contributie al aan de trailer was perfect en wat hij met de film doet is van een ongekend goed niveau. Het lijkt wel alsof de beelden op de muziek is gecomponeerd. Ook iets wat we al lange tijd niet hebben gezien. Hij heeft veel van zichzelf toegevoegd aan de muziek, maar ook zeker de "Bwaam Bwaam" tonen van de moderne blockbuster toegevoegd. Ben dan ook benieuwd wat hij met Batman vs. Superman gaat doen.

De "fever-dream" die Fury Road heet is een erg geslaagde film. Alles valt gewoon op zijn plek. It's the right movie at the right time. Dit hadden we nodig. Misschien blijven we steken in de tachtiger jaren. Maar het geeft ook zeker aan dat we weer naar dit soort projecten terug verlangen. FR doet wat de recente Jurassic World en Terminator Genisys niet gelukt is. Een franchise meer geven dan ooit.

De ervaring van Mad Max in de bios was er eentje voor mij die ik niet snel weer zal vergeten. Prachtig.

avatar van Basto

Basto

• 11931 berichten

Ook opvallend dat deze film die vooral op old school effecten leunt als actiefilm veel meer indruk weet te maken dan al die films enkel de digitale trukendoos open trekken. Geeft je toch te denken over het creatief en scheppend vermogen van onze computerboys....

avatar van mishad

mishad

Keuzes... Soms ga je in een sentimentele bui naar de bioscoop en hoop je een vlaag terug te vinden van een indrukwekkend begin. 2 uur later ligt je kaak op de grond te stuiteren en blijkt 'Mad Max: Fury Road' een grandioze en visueel overdonderende toevoeging aan een klassieker...

avatar van Confusie

Confusie

Mooi stukske een paar posts terug en helemaal waar natuurlijk.

Laten we maar eens een klein rijtje adepten van deze film wegzetten.

avatar van etherman

etherman

Fantastische film, wat een waanzin met al die voertuigen en make up van de personages. Briljante setting met een goede cast die geen moment vervelen.

avatar van LostCauze

LostCauze

Basto schreef:

Dat is ook wat ik dacht ja. Stuk toffer zo.

avatar van blurp194

blurp194

Mooie beelden van dolle actie in de goudgele woestijn.

Daar blijft het dan ook een beetje bij, en ik kan toch niet anders vinden dat daar ten opzichte van zeker de eerste twee Max-films iets ontbreekt. De moraal en het karakter van Max zelf vooral, en net een tikkeltje diepgang in zijn wereld. Alsof van het originele idee alleen een paar plaatjes overgenomen zijn, en dat vervolgens weer opgeblazen is tot een complete film - maar zonder de inhoud echt te snappen of over te nemen.

Voelt daarmee toch wat onvolledig aan, en het kon me eigenlijk ook maar weinig boeien hoe het nou zou aflopen met Max en zijn dames. Maarja, die vent met die gitaar, dat verdient dan toch wel een puntje of wat. En zo zijn er nog wel een paar goeie vondsten, al is het dan voornamelijk visueel.

avatar van TomRayder

TomRayder

heerlijke actie, een post apocalyptische wereld zoals men die er ws in MM1 en 2 hadden willen laten zien maar het wegens budget niet konden.

MM2 blijft voor mij de beste van de serie maar Road fury volgt op de voet

ps en eindelijk eens een "echte" filmposter!!

avatar van johan_sb2

johan_sb2

Na vele recensies gelezen te hebben met bijna allemaal 5 uit 5 sterren, kon ik niet wachten om deze te zien. En helaas, het viel me zwaar tegen.

Grootste plus punt is de cinematografie, die is fantastisch. Maar verder deed het me allemaal weinig. Geen verhaal, karakterontwikkeling, buitengewoon goede acteerprestaties of interessante dialogen. Enige wat ik heb gezien zijn drie lange achtervolgingen die mooi in beeld zijn gebracht. That s it. En dat is voor mij te mager.

Ik snap ook niet wat men nou zo goed vind aan het ontbreken van een goed verhaal. Bij andere films wordt dat vaak wel als negatief ervaren maar hier is het opeens top??

Ik heb tijdens de hele film geen moment mee geleefd met de hoofdpersonen, wat ik toch vrij belangrijk vindt in een film. Een beetje kunne inleven in een film vind ik zelfs één van de belangrijkste dingen. Hier had ik dat 0 komma 0.

De actie was wel goed maar ik ken genoeg films doe ook prima actie hèbbem maar ook nog een interessant verhaal. Die films zijn in mijn ogen al snel beter. Kijk naar een matrix.

Mijn gevoel zegt dat deze film een hype is. Net als ooit avatar en crash. Allebei bejubeld in de pers maar heden ten dage toch niet meer gezien als toppers.

Voor mij 3 uit 5. Ik zal hm nog eens herzien als die uit is op bluray, misschien dat mn kijk veranderd

avatar van clubsport

clubsport

de actie mag dan aardig in mekaar steken en zonder al te veel cgi gelukkig , het verhaal is verder een lege huls en het boeide me maar weinig wat er met de hoofdpersonen zou gebeuren dat op zich is al veelzeggend genoeg .

avatar van mikeypsp

mikeypsp

Laat ik vooropstellen dat ik van het genre houd. Het kan me niet spectaculair genoeg zijn.

Maar dit... Om te beginnen met het verhaal. Ehm??? Juist geen enkel.

Het is niet duidelijk waar het over gaat, alleen een hoop racerij en actie in de woestijn.

Waarom? geen idee.

Slechtste film die ik in jaren gezien heb.

avatar van Arnoud87

Arnoud87

Na 25 minuten uitgezet wat een saaie bagger.

Waardeloze acteurs + hersenloze wazige locaties met te veel chaos overal.. EEN GROTE CHAOS

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

mikeypsp schreef:

Maar dit... Om te beginnen met het verhaal. Ehm??? Juist geen enkel.

Waarom? geen idee.

Slechtste film die ik in jaren gezien heb.

Max zegt al aan het begin dat zijn instincten zijn gereduceerd tot één enkele en dat is overleven. Lijkt me logisch dat vanzelfsprekende dingen als water en benzine in zo'n woesternij gewild zijn, zo moeilijk is het toch niet om je iets te verdiepen in deze wereld.

avatar van santaro

santaro

Waardeloze film, dit slaat helemaal nergens op. Beetje racen door de woestijn en dan nog zo een zouteloze acteur van een Tom hardy maakt deze film prullenbak materiaal zonde van mijn tijd. En dan willen ze nog een paar delen maken, nee daar dank ik voor.

avatar van baldiron

baldiron

Zeker niet slecht maar wel erg langdradig. Na 40 minuten werd er eigenlijk voor het eerst gesproken,....

you,, mmmggrrrrr , there. Dat was het eerste en daarna werd het langzaam aan een film met pratende acteurs.

Verhaal is bijna gelijk met het eerste deel.

Niet heel slecht maar wel erg langdradig en voorspelbaar, vooral het langdurig racen door de woestijn.

avatar van Tomto

Tomto

Mmmh mad max fury road wist niet precies wat ik hier van moest verwachten. Laten we erop houden dat het allemaal wat duidelijker kon, want vokr mij was het nogal een vage bedoeling, niet al te min vond ik het nog steeds het een gave film waar de special effect er goed uitzagen

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Die 0,5 stemmers sporen echt niet. Zelf al vind je de film niet goed door een gemis aan een verhaal, de laagste score is belachelijk.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Het verschil tussen de IMDb en MovieMeter stemmers is bij deze film wel groot qua cijfer / sterren.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

De imdb rating komt doorgaans meer bij mijn mening in de buurt. MM is meestal wat negatiever/kritischer, wat dan ook weer bij de cultuur van Nederland hoort.

avatar van AFCALS

AFCALS

Meh, het kon mij niet echt raken. Vroeg mijzelf ook een aantal keer af wat ik nou eigenlijk precies aan het kijken was. Later wordt het verhaal wel duidelijk en blijkt dat het verhaal eigenlijk vrij simpel is. Mijn broertje van 17 heeft een kwartiertje meegekeken en die was erg onder de indruk. Dus misschien ligt het gewoon aan de doelgroep. Er zit in ieder geval genoeg actie in.

avatar van Hans Heintz

Hans Heintz

Film had mij NIETS te bieden, vandaar LAAGSTE score. Ik zit in menig film achtervolginsscenes uit tot er weer een verhaal komt dus dit was een lange zit met dat stomme continue actiegeroffel als achtergrondmuziek. Niets of niemand boeide me en geen moment kon het me iets schelen hoe het verder ging. And in the end the good guys win and the poor people are happy again. Ohhhhh puke!

avatar van Capablanca

Capablanca

Tankwagen rijdt van A naar B en dan weer terug, achtervolgd door een groep mensen die het daar niet mee eens zijn. Ik zet de verhaallijn in spoiler alert, hoewel dat me bij deze film haast overbodig lijkt. Want die was flinterdun.

De actie maakt echter veel goed. De beelden zijn spectaculair en bepaalde typetjes vond ik origineel en vermakelijk. Die gitarist bijvoorbeeld!

avatar van Left4Dead

Left4Dead

"Medium"

Normaal, voor het grootste deel, pis ik op de Hollywood actiefilms van de afgelopen jaren.

Maar hier heb ik wel zo van genoten, total chaos! Punkcult en een waanzinnige humor, alleen die gitarist al..... ik viel om van het lachen. Maar overal zie je van die kleine humormomenten die het geheel heerlijk ondersteunen.

Maar geluidstechnisch ben ik simpelweg achterover in mijn luie stoel geslagen, het fundament heeft enorme klappen moeten verdragen, wat een genot. Ook beeldtechnisch was het goed op een aantal CGI's na.

Als het gek moet, doe het dan over de top moet Miller gedacht hebben en de uitvoering is absoluut daar. Geweldige karakters en de gasten zijn stuk voor stuk gekker dan gek te noemen. Het acteerwerk is heel goed. Soms moest ik weer aan Waterworld (1995) denken, Dennis Hopper speelde destijds geweldig in die film en had ook de beschikking tot een stel compleet idioten.

Nee.... van het verhaal moet de film het niet hebben maar deze funride op rollercoasterniveau is voor mij pur sang gelukt. Twee uur film dat zomaar om was en een dikke smile achterlatend, deze wordt op zeer kort termijn zeker weer bekeken en zal daarna menigmaal weer in de player belanden. Het beste deel van Mad Max-serie wat mij betreft.

avatar van RUBBERBURNER

RUBBERBURNER

Ik heb 'm gister gekeken op groot scherm met een dikke audio installatie erbij.Dat laatste heb je echt nodig bij deze film,anders komt het niet over .

Ik ben een grote van van de mad max reeks (uit mijn tijd) met mel gibson,dus verwachte een film met wat verhaal in de lijn van die reeks.Dat is eigelijk niet het geval.Het verhaal begint zomaar ergens waarvan je niet weet van hoe of wat.

De film wordt gedragen op veel gaotische explosies en stunts en mad max staat wat op de achtergrond...

Visueel grappig,maar mis het verhaal van mad max.Dus viel wat tegen .