• 9.372.253 stemmen

Mad Max: Fury Road (2015)

Actie / Avontuur | 120 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Mad Max: Fury Road: Black and Chrome

Oorsprong: Australië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: George Miller

Met onder meer: Tom Hardy, Nicholas Hoult en Charlize Theron

IMDb beoordeling: 8,1 (1.194.282)

Releasedatum: 14 mei 2015

Plot Mad Max: Fury Road

"The future belongs to the mad."

De film speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid is gebroken en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde zouden kunnen herstellen. Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa (Charlize Theron), een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt terug naar het vaderland uit haar kindertijd.

avatar van leatherhead

leatherhead

Beetje onhandig wel inderdaad, maar ach, hij geeft het in ieder geval wel meteen toe .

avatar van Malick

Malick

Prudh schreef:

Michael Bay laat ik maar gewoon achterwege in dit stuk, die kan nog niet eens dromen over hoe je een actiefilm als deze maakt, laat staan dat hij ook maar in de buurt komt als regisseur.

Inderdaad, wat is Miller een prutser in vergelijking met Bay.

avatar van johnwick420

johnwick420

wat een top film na lange tijdt een super goeije film gezien echt een topper actie waren super top en goed voor krijg deze film 4,5 ster vandaag gezien in pathe spui den haag

avatar van lars-pixar

lars-pixar

In Amerika is deze film toch al op dvd?

hanskoster15634 schreef:

Geef grif toe dat dit een provocatie is. Ben niet gecharmeerd van dit soort films en wil dan de mogelijkheid hebben om dit tot uitdrukking te brengen. Staat dus los van een beoordeling van de kwaliteit in het genre op zich. Neem, ongezien, aan dat dit een 4sterrenfilm is. Was een eenmalig actie mijnerzijds.

Stemmen zonder de film gezien te hebben danwel 'provocatiestemmen' om het gemiddelde te beïnvloeden is niet toegestaan op MM. Ik heb je stem verwijderd.

avatar van AGE-411

AGE-411

Is dit nu echt een goede film, of is de score enkel zo hoog omdat de eerste dagen enkel fanboys gaan kijken ?

avatar van B4ssd34ler

B4ssd34ler

Ontzettend toffe film. Tijden niet zn goede film gezien. Haast een en al actie dat er nog eens super goed uitgewerkt uitziet. Toppertje!

avatar van catdog

catdog

• 2024 stemmen

AGE-411 schreef:

Ik heb nog nooit eerder een Mad Max film gezien, dus ja dit is een goede film. Ben er volledig blind ingestapt afgaande op de goeie ratings, de waanzinnige trailer en vanwege Hardy en Theron. Ben er dus niet teleurgesteld uitgestapt. Ben je in voor een, ietwat absurde, actiefilm die magistraal ge-edit/ geregisseerd is, dan zou ik hem zeker niet missen in de bios! Ik overweeg zelfs om nog een tweede keer te gaan. Dit heb ik niet meer gehad met een film in de bios sinds The Wolf of Wall Street.

avatar van Kondoro

Kondoro

Goed cijfer uit 75 stemmen. De film is dus echt daadwerkelijk goed?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Eerste keer dat ik sprakeloos achtergebleven ben na het zien van een blockbuster. Grandioos. Op visueel, design en spektakel gebied onovertroffen en overwhelming. Een 70 jarige regisseur die de young guns film maak les geeft.

avatar van martijnk

martijnk

lars-pixar schreef:

In Amerika is deze film toch al op dvd?

Nee, hij is gisteren uitgekomen wereldwijde release.

DVD laat nog wel een paar maanden op zich wachten.

avatar van catdog

catdog

• 2024 stemmen

Naomi Watts schreef:

Amen!

@DIV, ineens een sprong van een 4,5 naar een 3,0? Ik ben benieuwd naar die plotselinge sprong.

avatar van poriau

poriau

Als 46 jarige ouder heb ik me geen moment verveeld tijdens deze film. Echter, mijn 2 zoons (17/19) vonden het maar niets. Konden niet om met de absurde personages in de Mad Max wereld. Voor hun blijft Fast and the furious franchise de top...

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Ik vond de eerste twee delen van Mad Max oersaai. Lijkt deze daar erg op, of maak ik nog een kans om hem tof te vinden?

avatar van synec

synec

A lovely day indeed!

Ik kan het zand nog proeven en de verbrande rubber nog ruiken. Hell on wheels! Werkelijk een adrenaline stoot van begin tot einde, waar je het stof van je af moet kloppen. George Miller doet hier wat moderne actie regisseurs zijn vergeten, en doet dat ook nog eens op een erg hoog niveau. Practical effects, amper CGI, echt stuntwerk en vooral geen shaky cam. Mooie cinematografische wijde shots waar je alles ziet gebeuren met een strakke choreografie, verbluffend camerawerk en goede editing. Ja George, ZO film je actie! Lang geleden dat we het nog zo goed hebben gezien. Ook eens te meer indrukwekkend en verfrissend in de blockbuster cinema van vandaag, die jammer genoeg wordt gedomineerd door CGI en superhelden. (*beep* Fast & Furious trouwens. Mad Max rises!) Production design is bovendien waanzinnig cool, en de gestoordheid in de personages zoals je ze wil zien in deze wereld druipt er overal van af. Glorieus!

Maar make no mistakes als je deze gaat zien, dit is spectacle over substance met een wel erg absurd kantje! Het verhaal stelt verder maar weinig voor en de personages, hoewel soms zeker uniek aangepakt en lekker badass, laten wat aan wensen over. Jammer dat het laatste halfuur ook net wat inzakt en minder overweldigend voor me aanvoelde dan de rest van de film.

Wat het genre 'actie film' betreft, is deze Mad Max wel een nieuwe niet te missen piek, en hopelijk ook een game changer waar de rest in Hollywood van wil leren.

avatar van Actarus

Actarus

AGE-411 schreef:

Ik was geen fan van de oudere films...Deze staat er los van vind ik. Ik zou als fan zelfs zeggen dat Tom Hardy minder mad overkomt dan Mel Gibson...maar dat bederft de pret niet! Ogen te kort ga je hebben om het spektakel te aanschouwen NU ben ik fan, en ik hoop zo dat er terug een trilogie van komt!

avatar van xel

xel

Als jochie wist ik bij het zien van de 1ste Mad Max in de bios niet wat me over kwam, jammer dat ik nu voorbereid was anders waarschijnlijk weer dezelfde ervaring gehad ☺

avatar van xel

xel

Zwolle84 schreef:

lijkt op de 2de, Roadwarrior, de 3de was het minste, als je die goed vond moet je deze maar niet gaan zien! Maar wat vind jij een stoere film dan?

avatar van ValAktaion

ValAktaion

Een krankzinnige trip door Miller's subliem geschapen en grotesk postapocalyptische wereld. Een film die bol staat van scheppingskracht en vakmanschap; zelfs 3D was van toegevoegde waarde. De lovende recensies wereldwijd zijn in niets geflatteerd.

4* (dik).

avatar van Zwolle84

Zwolle84

xel schreef:

Dank je! De derde niet gezien, de tweede vond ik niets aan.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Morgenavond is het zover, ik heb er verdomd veel zin in!!!

avatar van Prudh

Prudh

Macmanus schreef:

Beetje jammer dat Whedon kennelijk hoger wordt ingeschat dan Bay. Maar we gaan zien of Miller het waar maakt. Grote kans op overhype natuurlijk.

Die opmerking trek ik me persoonlijk aan, aangezien ik Whedon boven Bay plaats in 'm vergelijking bij deze film. Maar dan ook jammer dat het alleen bij deze opmerking blijft, die een tikke provocerend overkomt zonder onderbouwing. Maar goed, I'll bite...

avatar van Drivers

Drivers

Absolute topper, wat een film!

avatar van kevin_vp

kevin_vp

Zeer goede blockbuster. Heerlijke no-brain apocalyptische non-stop actiefilm van een zeer groot niveau!

Lekker sfeervol ook. Leuk gebruik van kleurenfilters vooral de avondscènes sprongen in het oog.

Verder doet de cast het naar behoren. Alleen mad max is niet memorabel genoeg.

Ik heb m' in 2d gezien en bij nader inzien is dit wel de beste keuze geweest, want ik begon nu al wat te duizelen van de hoeveelheid explosies en de flashbacks van mad max herinneringen

Al bij al een zeer geslaagde blockbuster. meer van dit aub !

avatar van RobertKR

RobertKR

Ik vond Fury Road extreem goed en zeker beter dan bijvoorbeeld Age of Ultron. Voor zover ze te vergelijken zijn.

Het gebrek aan green screen kon ik opmerken, en bij sommige stunts en falls kon ik de impact zelf gewoon voelen. Evenals de geur van de V8 motoren kon ik ruiken en het droge zand kon ik opmerken. Zo sterk is deze film geschoten.

Geen moment was de actie overdone, en geen moment heb ik me verveeld. Tom Hardy is eigenlijk een heel goede Max. Er zijn niet zoveel andere kandidaten denk ik. Je hebt de te oude en verguisde Mel Gibson zelf, maar daarnaast? Hugh Jackman? Ook te oud denk ik. Christian Bale? Zou kunnen werken. Maar ik vond Hardy goed als man van weinig woorden.

Charlize Theron was in denk ik een van haar beste rollen te bekennen. En een dikke pluim voor de acteur achter Immortan Joe, die vroeger ook al de rol van Toecutter neerzette.

Als je actiefilms liefhebt, MOET je Fury Road hebben gezien.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

martijnk schreef:

Nee, hij is gisteren uitgekomen wereldwijde release.

DVD laat nog wel een paar maanden op zich wachten.

Oh, dan ben ik waarschijnlijk in de war met een andere film

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Een overdonderend spektakel !

En met een onverwachte rol voor 'Mad Max' hij was het bokje...

Ik miste alleen wel, wat in deel 2 zo sterk was... de aparte karakters die de film zo leuk maakte

Die waren er te weinig .

Die zullen in het volgende deel (hopelijk) wel meer aanbod komen..

4 1/2 ster

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

AGE-411 schreef:

Och jongen... er staat je nog wat te wachten..

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Zwolle84 schreef:

vond de eerste 2 delen wel goed maar deze overtreft ze zwaar beiden. Stijl enzo is toch wel anders of de klassiekers en veel meer spektakel kzou hem toch wel zien als je van actie houd en scenes die een echt woow gevoel geven

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Banjo schreef:

Een overdonderend spektakel !

En met een onverwachte rol voor 'Mad Max' hij was het bokje...

Die waren er te weinig .

Die zullen in het volgende deel (hopelijk) wel meer aanbod komen..

4 1/2 ster

de karakters in deze waren toch ook wel appart en vooral gek te noemen vond ik en er waren er toch veel. Nee? De maskers enzo?? Mvg