• 9.372.303 stemmen

Geregisseerd door: Chris Buck en Kevin Lima

Met onder meer: Tony Goldwyn, Minnie Driver en Glenn Close

Releasedatum: 18 november 1999

Plot Tarzan

"An immortal legend. As you've only imagined."

Diep in de Afrikaanse jungle geeft een gorillamoeder een achtergelaten baby de naam Tarzan en neemt hem aan als haar eigen zoon, ook al schuwt de leider, de zilverrug Kerchak, dit onbehaarde wonder. Tarzan groeit op met zijn bijdehante apevriendje Terk en zijn neurotische kameraad, de olifant Tantor. Zo ontwikkelt hij alle instincten van een dier en leert hij alles over de jungle, terwijl hij razendsnel door de bomen zweeft en zwaait. Maar als plotseling zijn soortgenoten verschijnen, waaronder de beeldschone Jane, staan twee werelden op het punt een te worden.

Tarzan (stemrol)

Jane Porter (stemrol)

Kala (stemrol)

Young Tarzan (stemrol)

Young Terk / Adult Terk (stemrol)

Mr. Clayton, the Gorilla Hunter (stemrol)

Professor Archimedes Q. Porter (stemrol)

Kerchak, the Gorilla King (stemrol)

Adult Tantor (stemrol)

Young Tantor (stemrol)

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een van de laatste moderne klassiekers heeft in ieder geval een heerlijke soundtrack en voor die tijd onwijs mooie beelden. Het is allemaal een wat veilige benadering van de Tarzan-franchise, dat is misschien het enige. De Disney-schwung ontbreekt een beetje.

avatar van desteven007

desteven007

De eerste film die ik ooit gezien heb in de cinèma.

Inderdaad zeer mooie beelden en een mooi verhaal.

avatar van montoyaruler

montoyaruler

leuke film, prachtige muziek... en vroeger heb ik de videogame hiervan nog grijs gespeeld ook!

avatar van Zinema

Deze classic deed het destijds enorm goed aan de kassa, maar is helaas niet een van de betere uit de magische Disney-koker. Het verhaaltje is absoluut onderhoudend maar heel erg sterk is het allemaal niet. Wederom een goede stemmencast maar de film kan de concurrentie met eerder werk niet aan. Redelijk.

avatar van joeri592

joeri592

pas geleden gezien en die film is te gek

avatar van film_kaza

film_kaza

Zojuist Tarzan in de originele versie bekeken. Deze was overduidelijk beter.

Bij Tarzan laat Disney zich weer van de goeie kant zien (wat tekenfilms betreft) Eigenlijk doen ze allemaal dat xD

Maar in ieder geval, Tarzan ook.

Wat als allereerst indruk maakt is de steengoeie tekenstijl van Tarzan. De film is zo goed getekend, had één van de best getekende kunnen worden.

Dan ook de muziek. Hoewel deze veel kritiek kreeg, ben ik juist een groot liefhebber van Phil Collins. Maar door de opvallende liedjes van Phil mag de muziek van Mark Mancina niet vergeten worden. Dit raakte me net iets meer als de liedjes van Phil.

Waar Tarzan ook een hand vol van heeft is humor. Van alle kanten heerlijke humor. Wat goed uitkomt.

Maar ik kan niet ontkennen dat Tarzan ook een paar nadelen heeft. De ene groter dan de ander.

- Van Phil Collins heb ik natuurlijk van genoten, zoals verteld. Maar de liedjes die hij maakt zie ik eerder in Top of The Pops of misschien zelfs een Live-Action film dan in een echte Disneyfilm. Opvallend was dat wanneer de apen feest vieren, zij zelf de muziek maken terwijl dit bij de rest van de liedjes niet voorkomt. Wanneer de apen vrolijk aan het dansen en "zingen"waren kon je hun vrolijkheid begrijpen. Dat heeft toch een ander effect wanneer je een liedje op de achtergrond hoort. Het geeft op een of andere manier een niet-zo-rakent effect wanneer de personages het niet zelf zingen.

- De tekenstijl is prachtig. Daar wou ik geen punt van maken. Maar waarom Tarzan niet tussen de best getekende hoort is omdat er gewoon veel teveel computer animatie in voorkomt. Erg jammer. Een beetje computer animatie is niet zo erg, maar hier was er teveel aanwezig. Disney zou weer eens een pure-blood getekende films moeten maken.

- Veel humor maar het verhaal was ziet zo sterk.

Door deze 3 nadelen twijfel ik erg over een 4*. Heb het toch gedaan door de tekenstijl en de liedjes bij de aftiteling.

avatar van eefke123

eefke123

ik heb deze film als klein meisje in cinema gezien.de liedjes van Phil Collins zijn prachtig.ik zou deze film graag nog eens in het engels zien.

avatar van YenSid

YenSid

Recent nog eens bekeken en ik blijf het een prachtige film vinden. De classics die na Fantasia 2000 uitgekomen zijn, stellen veel minder voor. Hopelijk zorgt The Princess And The Frog voor een comeback.

avatar van DragQueen

DragQueen

Typische disney tekenfilm. het bekende verhaal over tarzan is hier in een mooi jasje gestoken. de animaties zijn verder prachtig gemaakt, en ook de soundtrack is goed verzorgd door phil collins. een mooie moderne disney klassieker naar mijn mening. 3 sterren.

avatar van Alfred Mok

Alfred Mok

Recensie: Tarzan.

De vliegende man ook wel.

De man die in het oerwoud wat avonturen beleefd...maar zo zit dit verhaal toch gelukkig niet in elkaar. De film begint met een prachtige opening met die boot in het water, naar mijn mening een pracht opening! Beter dan de opening van films zoals de reddertjes, aladdin, dumbo etc. Maar bij die opening blijft het. Verder heb ik namelijk helaas vele kritieken op deze film.

Zo vind ik dat gedoe in het oerwoud veels te langdradig.

Het huis in het oerwoud vind ik wel leuk bedacht maar toch niet echt realistisch. Maar het is natuurlijk een disneyfilm! Maar ik had niet het gevoel dat ik naar een disney film keek, meer een vroegere film van Dreamworks. Ik heb geen Disney sfeer gezien in deze film, en dat is erg jammer.

Het komt met name door de muziek die meestel erg speels is en in sommige films van Disney juist magisch! Het is vooral veel zang wat we horen in Tarzan, en mensen die geen Phil Collins fan zijn hebben dan gewoon pech want die vent blert de hele film alle liederen. Gewoon jammer, want ik mag die stem niet.

De animatie was wel mooi, daar niet van.

Ook de karakters in deze film zijn duidelijk wel geslaagd en dat is ook iets waar ik rekening mee houd in mijn puntentelling voor moviemeter. Die opa is gewoon echt geweldig! Tarzan en Jane zijn ook mooi geanimeerd evenals de bad guy Clinton. De apen zien er ook goed uit en het gevecht met de tijger was subliem. Maar zoals ik al eerder zei, geen Disneysfeer te herkenen. Deze reken ik dan wel gedeeltelijk mee voor een disneyfilm vanwege de mooie tekenstijl. Maar qua muziek en verhaal is het: Mjoah (maar net aan).

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Heb Tarzan gezien en de film deed me niets alhoewel ik me niet echt verveelt heb maar dat is ook alles.

avatar van tijn79

tijn79

Zeer vermakelijke film.

Leuk en fris verhaal!

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

hele goede disney film !!! en ook mooi uitgewerkt verhaal TOP !!!

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Alleen om Tantor al 3.5 sterren. Erg leuke film met erg veel grappige momenten. De muziek is ook top!

avatar van misterwhite

misterwhite

Erg mooie film, toen ik als kind deze voor het eerst zag was ik er weg van. Ik moest het vroeger elke dag zien en nu vind ik het nog steeds een mooie film.

avatar van Thom1994

Thom1994

Heel vaak gezien, helemaal geweldig. Ondanks dat de animaties in de film stukken minder waren dan nu in 2009, nog steeds een geweldige film om te zien.

avatar van chevy93

chevy93

De nieuwste Disneyfilm die ik hem gezien. En ik vond het geweldig!

Film met een schitterende soundtrack en het You'll be in my heart van Phil Collins is natuurlijk ook prachtig!

Ook de game heb ik eindeloos gespeeld

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Lekker vlotte Disneyfilm met een hoop actie, muziek en een prima stemmencast. De personages zijn allemaal leuk met een grote diversiteit in karakter. Tarzans vrienden Terkina en Tantor zijn erg vermakelijk en zorgen voor de grappigste momenten. De tekeningen zijn van hoog niveau. Af en toe lijken bepaalde stukken zelfs uit de computer te komen en dat zou natuurlijk kunnen want het animatietijdperk was ten tijde van deze film reeds in volle gang. Al met al een leuke film.

avatar van james_cameron

Aangename, solide Disney-film, niet echt baanbrekend qua animatie en verhaal, maar onderhoudend genoeg. Het tempo ligt lekker hoog en de balans tussen komedie en drama is goed getroffen. Ik ben geen fan van liedjes in animatiefilms en hier duiken ze te pas en te onpas op, maar dat neem je bij Disney op de koop toe.

avatar van Minotaures

Minotaures

Een van de weinige films waar ik daadwerkelijk van moest huilen.

avatar van film_kaza

film_kaza

Goeie Disneyfilm. De animatie is heel erg mooi. Ik bedoel de tekeningen. Maar ik vind dat 3D veel minder. Je ziet duidelijk dat het nep is.

De muziek is erg goed. Phil Collins heeft een heerlijke sound in zijn stem. Ook de achtergrond muziek is mooi.

Er zitten veel grappige figuren en leuke stukken in. Ik vind alleen het verhaal wat zwakjes. Jah het is wel aardig maar ik ken Disneyfilms met een beter verhaal. Het is gewoon Tarzan. Je weet wel wat er gaat komen.

avatar van mnrk

mnrk

Dit is een van de Disney tekenfilms die ik wel heb gezien, normaal wordt ik helemaal gek van de liedjes die ze erin gebruiken.

Maar bij deze film juist niet (bedankt Mr Collins )...wat een geweldige muziek die perfect overkomt bij deze film.

avatar van Loisb

Loisb

Geweldige Disneyfilm, mooie animatie, mooie liedjes.

Het verhaal heeft spanning, romantiek en is grappig. Leuk voor kids en als je ouder bent, is het ook leuk.

avatar van huVILEub

huVILEub

Geweldige Disney film. Komt ook uit mijn vroege jeugd (zit nu dan wel nog steeds in mijn jeugd). Prachtig voor kinderen, maar volgens mij even goed voor ouderen...

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Inderdaad een geweldige Disney-film. Ik heb deze film toen ik klein was echt vaak gekeken

avatar van missl

missl

1 van de mindere films van Disney.

De liedjes zijn overdreven, het verhaal is niet bijzonder. De beste vriend van Tarzan maakt het enigzins vermakelijk met zijn grappen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Laatst nog gezien In Las Vegas.

Leuke Disneyfilm met goede muziek van Collins. De stem van Alex D. Lintz die de stem kreeg voor de jonge Tarzan heeft een irritante stem, net zoals hij eruitziet en hoe hij acteert. Bij de rest van de figuurtjes pasten de stemmen wel. Aardig goede Disney film met een leuk avontuur.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Echt een hele mooie disney film.

Ik keek deze vroeger honderde keren achter elkaar.

En het blijft nog steeds een favoriet.

Prachtige muziek, al hou ik niet zo van Elthon John.

Het verhaal is grappig, maar tegelijk ook heel zielig.

avatar van Veruca

Veruca

Enige Disneyfilm die ik écht crap vond.

Als klein kind vond ik er echt geen hol aan om naar een halfnaakte man in de jungle te kijken..

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nou, dat is dan jou probleem, of niet.

Het ligt je of niet.

Maar het is wel een hele mooie disney vind ik zelf.

Echt mooie muziek en emoties.