Genre: Animatie / Avontuur
Geregisseerd door: Chris Buck en Kevin Lima
Met onder meer: Tony Goldwyn, Minnie Driver en Glenn Close
Releasedatum: 18 november 1999
Plot Tarzan
"An immortal legend. As you've only imagined."
Diep in de Afrikaanse jungle geeft een gorillamoeder een achtergelaten baby de naam Tarzan en neemt hem aan als haar eigen zoon, ook al schuwt de leider, de zilverrug Kerchak, dit onbehaarde wonder. Tarzan groeit op met zijn bijdehante apevriendje Terk en zijn neurotische kameraad, de olifant Tantor. Zo ontwikkelt hij alle instincten van een dier en leert hij alles over de jungle, terwijl hij razendsnel door de bomen zweeft en zwaait. Maar als plotseling zijn soortgenoten verschijnen, waaronder de beeldschone Jane, staan twee werelden op het punt een te worden.
Tarzan (stemrol)
Jane Porter (stemrol)
Kala (stemrol)
Young Tarzan (stemrol)
Young Terk / Adult Terk (stemrol)
Mr. Clayton, the Gorilla Hunter (stemrol)
Professor Archimedes Q. Porter (stemrol)
Kerchak, the Gorilla King (stemrol)
Adult Tantor (stemrol)
Young Tantor (stemrol)
jester
Nederlandse versie op DVD gezien (met de kinderen meegekeken, vandaar de Nederlandse versie). Prima Disneyfilm, met hoog tempo, veel actie en inderdaad een mooie score. De Nederlandse versies van Phils songs zijn zeer overtuigend, goed gezongen. 3,5 *
sunny
dit is echt een leuke film. echt ook grappig. ik vind vooral de muziek van phil collins heel mooi. echt zo mooi. 5 sterren. voor deze ster film!!!
The One Ring
Een van de laatste Disneys (Pixar niet meegerekent) die ik nog echt goed kan noemen. Dit is dan wel niet Disneys beste, maar er zitten zeker een aantal leuke momenten in.
3,5 sterren
Flipman
Waahh, wat een ervaring was dat meer dan vijf jaar geleden, in Pathé in Groningen! Je zat gewoon zo in die film, geweldig! Laat ik eens gek doen, ik geef een 4.
Angrod_Pallanén
Ja! Laten we eens gek doen
Het is zeker een geweldige film, en de liedjes zijn enorm goed, en ik ben helemaal out of my mind want ik geef hem wel een 4,5 !!! oooooo
Knarf Kenobi
Zeker een goede film! Een vann Disney's beste tekenfilms, mede door de gewldige muziek van Phil Collins en de mooie animatie!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11900 berichten
Een van de slechtste Disney-films sinds tijden. Moraliserend en ontzettend kinderachtig.
Dead01
- 1976 stemmen
Na het herzien toch mijn stem verhogen naar 4 sterren.
Vind dit een zeer mooie tekenfilm met zeker prachtige muziek.
soom
Hij is echt supergrappig. Lag echt in een deuk tijdens de scenes met Tantor. Dat was wel het grappigste wat ik zag.
Regan_Robbie24
het is een leuke film, jammer dat ik em in het NL heb gezien
want in het engels spreekt Alex D. Linz de rol van Young Tarzan in
3* waard (ga hem ook in het engels kijken vanwege Alex)
Angrod_Pallanén
Ik moet zeggen, in het Nederlands is hij echt niet veel slechter dan in het engels...
Rianneke_Dan
Leuk disney verhaal.
Er zit goeie humor in....
maar het is niet de beste disney film!!
wel mooie liedjes...
Julie
yep
echt een mooie tekenfilm
en phil collins heeft voor zijn zangtalenten
een prijs gekregen
verdient!!!
Anakin01
Is idd een heel mooie tekenfilm, een van de wat hoger gewaardeerde zou ik zeggen, prachtig gedaan, mooie soundtrack, wat kort: Maar, das zowat bij alle disney's.
Kort samengevat: 3,5*!
MovieMeid
Een mooie film. Mooi getekend, tja dat is het met Disney.
Muziek was ook heel mooi hoor. Prachtig verhaal op een goede lijn vind ik en sommigen wel spannend (nu nog hoor). Een aanrader voor kinderen.
3,5 sterren
film_kaza
vroeger vond ik hem grappig, mooi en erg leuk maar deze film is niet goed genoeg voor 4 sterren, dus 3,5
hendrik119
leuke film voor kinderen inderdaad maar ik vind hem ook nog steeds leuk om te kijken
ikkelaura
ben het helemaal met je eens ik heb hem nu al een paar keer gezien maar ik blijf hem grappig vinden. 4*
helemaal met de muziek van phil collins er bij super
murtcelP
****, vanwege Phil Collins
En natuurlijk ook voor de mooie animaties en aangrijpend verhaal.
soom
Tarzan is en blijft een mooie film. Jane is geweldig, Tarzan is wel een grappig personage. Phil Collins heeft een paar sterke liedjes geschreven.
Lindskie
geweldig verhaal, heb hem alleen 4 jaar niet meer gezien na een dvd nacht met 1 dvd (tarzan
). Maar nu heb ik hem dan toch in huis =D.
Ben benieuwd naar de musical. Ben geen echte Chantal Janzen fan, maar ze kan wel enorm mooi zingen! En Ron als Tarzan... het zal me benieuwen, vond hem wel de beste van de 5.
film_kaza
Na het herzien vond ik hem wel vermakelijk maar toch hield het mijn aandacht niet echt vast.
Verlaagt naar 3*.

Tarzan