Genre: Animatie / Avontuur
Geregisseerd door: Chris Buck en Kevin Lima
Met onder meer: Tony Goldwyn, Minnie Driver en Glenn Close
Releasedatum: 18 november 1999
Plot Tarzan
"An immortal legend. As you've only imagined."
Diep in de Afrikaanse jungle geeft een gorillamoeder een achtergelaten baby de naam Tarzan en neemt hem aan als haar eigen zoon, ook al schuwt de leider, de zilverrug Kerchak, dit onbehaarde wonder. Tarzan groeit op met zijn bijdehante apevriendje Terk en zijn neurotische kameraad, de olifant Tantor. Zo ontwikkelt hij alle instincten van een dier en leert hij alles over de jungle, terwijl hij razendsnel door de bomen zweeft en zwaait. Maar als plotseling zijn soortgenoten verschijnen, waaronder de beeldschone Jane, staan twee werelden op het punt een te worden.
Tarzan (stemrol)
Jane Porter (stemrol)
Kala (stemrol)
Young Tarzan (stemrol)
Young Terk / Adult Terk (stemrol)
Mr. Clayton, the Gorilla Hunter (stemrol)
Professor Archimedes Q. Porter (stemrol)
Kerchak, the Gorilla King (stemrol)
Adult Tantor (stemrol)
Young Tantor (stemrol)
Mug
Tarzan is toch wel de lelijkst getekende hoofdfiguur uit een avondvullende Disney animatiefilm ooit. Pure walging.
En dan slingert hij ook nog eens door een digitaal computer-oerwoud.
Of zoals mijn vader het uitriep na de film: "ik dacht dat het een tekenfilm zou zijn!" Disney lukt het niet om ouderwetse animatie te combineren met moderne computer-animatie. Het leidt alleen tot irritaties. Net als de stem van Phil *let's commit suicide* Collins.
Toch is de film wel vermakelijk en grappig, maar de moderne Disneys zijn niet aan mij besteedt. Het hoge gemiddelde snap ik ook niet (fans van Phil zeker). 2 sterren.
Angrod_Pallanén
Deze keer viel hij tegen.
In het verleden wist 'Tarzan' me keer op keer te boeien. Deze keer was hij echter 85 minuten te lang. De muziek is prachtig en de liedjes zijn lekker, maar het verhaal is gewoon te slap. Op zich is het leuk. Het is zeker niet slecht, maar het mist gewoon die ene x-factor waardoor het goede verhaal écht goed is. De uitwerking valt gewoon tegen en de gebeurtenissen lijken allemaal zinloos en voegen weinig toe aan het verhaal.
Het sterkste is toch wel het begin, en dat is nooit goed aangezien het begin nooit lang duurt. De animatie is mooi, de Nederlandse versie is vermakelijk, vooral van Katja's kant, maar deze kijkbeurt wist 'Tarzan' me niet te boeien.
Hoogst waarschijnlijk een tijdelijke 3.5
tommykonijn
Goede Disney-film naar mijn mening, ik heb betere gezien (zoals Lion King e.a) maar deze was zeker niet slecht
Ook mooie muziek van Phil Collins trouwens
!
Dirigent
Erg mooie film en inderdaad de muziek vind ik erg mooi leuke kinderfilm die een echte Tarzan/Disney fan zeker gezien moet hebben vind ik!
* * * *
Linn
Lieve Disneyfilm. Zoals de films waar ik vroeger zo'n fan van was.
Zo worden ze tegenwoordig allang niet meer gemaakt en dat vind ik spijtig want echt fan van de pixar/dreamworks enz werken ben ik toch echt niet.
De animatie in deze film is weer erg mooi en met zeer aandoenlijke karaktertjes waar je meteen van houd. Voor het verhaal moet je het natuurlijk niet bekijken dat is iedereen al lang bekend.
Dit was lekker een klein anderhalf uurtje genieten. Jeugdsentiment! 4*
LarsNL
Leuke , erg leuk .........toen ik klein was.
Laatst nog een keer gezien en vond er toen neit veel meer an.
Net als linn : Jeugdsentiment 3.5 *
JohnWilliams
Van Elton John, inderdaad maar de Score nummers van Mancina zijn ook niet verkeerd.
kaydegreef
Had het eigenlijk over de muziek van Phil Collins...
Vandernagel
Ik kan van Tarzan niets meer maken dan een matig verhaal verpakt in vreselijke animaties met matige muziek. Er zitten zeer zeker leuke stukken in, maar alles bij elkaar gerekend kom ik niet hoger dan:
2,5 sterren
! ***
Ik heb hem laatst nog eens bekeken en ik vond hem al ietsje beter maar nog altijd vind ik Tarzan niet de aller beste Disneyfilm die ik heb gezien en ik blijf ook met mijn stem bij 3.5*.
ozifreaxx
blijft nog steeds een mooooi verhaal
en een mooie film
ik heb de musical gezien die is eigenlijk
(naar mijn mening) beter dan de film zelf
omdat je er zelf ook bij bent
maar voor Phil Collins een groot
compliment want er zit
echt prachtige muziek in deze film,
waar voor hij een Oscar [ You'll be in my heart ]
in handen nam.
****
wall-e
Nu is er ook een serie over Tarzan op jetix. Echt lollig net als deze film.
kwinz
EEN ZIEL, TWEE WERELDEN! Dat deuntje blijft maar in je hoofd hangen. Fantastisch. Heel mooi. Echt JUNGLE-SFEER!
film_kaza
Tarzan is goed. Muziek heeft Phil erg goed gedaan (en vind hem in tegenstelling tot wat ik vaker hoor beter als Elton John).
Animatie weer op top-niveau met goeie actiescenes. (Sufen op de bomen, slingeren enz)
Nog steeds is er iets dat niet helemaal naar de 4 gaat..... het einde? (begin was in ieder geval prachtig) Maar misschien had het einde iets aangepast kunnen worden. Iets te vrolijk en happy. Maarja zo zijn ongeveer alle tekendisneys.
Voor de rest mag het tot de echte Disney titels behoren. (Vind je dit slechte animatie @Vandernagel? Ga Beavis en Butthead kijken
3,5 - 4*
M.ike
Leuke film! Leuke muziek, en een leuk verhaal! Ook Leuk dat ik disney films nu nog eluk vindt. Dat geld niet voor andere kinderfilms bij mij. 4*
K@i
meet...........................de meest kinderachtige tarzanfilm
baard8
de meest kinderachtige tarzanfilm
het is ook een kinderfilm
SouthParkFan
ben vanmiddag naar de musical geweest. vond hem erg meevallen maar wel redelijk amusant en spectaculair. deze film daarentegen was altijd mijn favoriete disney
Friac
Tarzan viel me beter mee dan verwacht. Ondanks het digitale gedoe dat nogal vaak de kop opstak, vond ik de film er nog mooi uitzien (ik heb het niet echt voor al die digitale effecten). Ook waren er best enkele mooie scènes in terug te vinden, zoals bijvoorbeeld de scène waarin Tarzan's aapmoeder hem laat kennismaken met zijn ware verleden. Voorts is het nevenpersonage Tantor leuk om naar te kijken en vooral een prima tegengewicht voor de ietwat irritante Terk (zo'n typisch 'moderne' Disney-sidekick).
Maar in tegenstelling tot vele andere posters hier vond ik de muziek van Phil Collins hier geen aanwinst: de nummers drongen zich naar mijn gevoel te sterk op. Enkel het liedje 'Show me' (wanneer Tarzan de mensen ontmoet, en zij hem inwijden in hun manier van leven) vond ik mooi en vond ik perfect uitgebalanceerd in verhouding tot de beelden.
Voor de rest blijft het liefdesverhaaltje tussen Tarzan en Jane een beetje onderontwikkeld, zodat het weinig indruk maakte.
niethie
Ik kan me nog goed herrineren toen ik (of beter gezegt mijn vader) deze film destijds in de videotheek had gehuurd en we de film met zijn alle hebben gezien, ik was er toen erg van onder de indruk en heb hem nadien nog meerdere malen gehuurd en gezien dit is echter alweer een hele tijd geleden maar ik weet nog goed hoe vermakelijk de film was en de warme typisch simpele (Disney) feel good sfeer die de film uitstraalde me weer prima konden bekorren, (eigenlijk heeft disney me nooit echt teleur gesteld) al moet ik wel toegeven dat ik lang niet alle films gezien heb.
3,5 sterren

Tarzan
2013

Tarzan II
2005

Tarzan & Jane
2002

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

The Lion King
Animatie / Familie, 1994