menu

Tarzan (2013)

Alternatieve titel: Tarzan 3D

mijn stem
2,74 (93)
93 stemmen

Duitsland
Animatie / Familie
94 minuten

geregisseerd door Reinhard Klooss
met de stemmen van Kellan Lutz, Jaime Ray Newman en Spencer Locke

Tijdens een onderzoek naar mineralen in een grot in een afgelegen deel van Afrika komen John Greystroke en zijn vrouw Alice om het leven bij een tragisch helikopterongeluk, waardoor hun 3-jarige zoontje John Jr. alleen achter blijft. Hij wordt gered door Kala, een zachtaardige aap, en het getraumatiseerde kind wordt door een groep berggorilla's grootgebracht alsof het een van hen is. In de wildernis groeit hij op tot een sterke onafhankelijke jonge man bekend als Tarzan. Op 14-jarige leeftijd ontmoet hij voor het eerst een ander mens: Jane Porter, een mooie, onverschrokken tiener die Afrika bezoekt met haar vader. Zijn contact met een wezen dat zo gelijk is aan hemzelf maakt hem onrustig en hij verlangt naar meer.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=AyaQO_DQf9E

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:

avatar van Brix
3,0
Nederlandse stemmen voor de nasynchronisatie:
Jan Kooiman > Tarzan en Yolanthe Sneijder-Cabau > Jane
Freek Vonk > Jim Porter (Jane's vader)

avatar van Timothyvdmeer
hmmm wordt er nu niet echt warm van. Vond de Disney versie stukken mooier (dan wat ik in de preview zag) Deze lijkt me een stuk serieuzer.

avatar van Brix
3,0
Een vriend van mij bezocht gisteren de perspremière in Het Bakhuis, te Amsterdam, en was veel enthousiaster dan ik verwacht had over de film.

Nog een weekje, dan zal ik het zelf kunnen beoordelen.

avatar van Bakema NL
3,0
Ik ga zeer waarschijnlijk 1e kerstdag deze film bezien in de bioscoop, met partner en jongste van 9......ben erg benieuwd, ziet er goed uit en 3D lijkt me hier zeker op zijn plaats.

avatar van juliegirlxoxo
Lijkt meer op een computerspelletje dan een film...
Ik ben niet zo zeker of ik deze film wel ga zien,ben te gehecht aan die van disney

avatar van Bakema NL
3,0
Net deze film gezien. Wordt veel afgezeken.....door mensen die boos zijn dat iemand anders dan Disney een Tarzan film maakt......sukkels, Tarzan werd 100 jaar geleden al verzonnen, Disney werd toegestaan om in 1999 een tekenfilm te maken..met leuk resultaat ja, maar zeker niet gelijk aan de bron. En dan zijn er van die mensen die dingen in het verhaal ongeloofwaardig vinden....dat is het hele verhaal natuurlijk, maar goed... Vrijwel geen een van deze lieden kennen de originele boeken dus weten ze al helemaal niet waar ze het over hebben.
Ik als liefhebber van het personage heb me prima vermaakt. Nee, deze film houdt zich ook niet aan de bron, maar geeft er een moderne twist aan en dat is nog begrijpelijk ook, kan daar wel mee leven.
En eindelijk eens geen lading grappen (zit wel wat in hoor) en vrolijke liedjes in een animatiefilm. En het leek er op dat de kinderen in de zaal zich toch ook wel hebben vermaakt. En daar gaat het om, niet om 'volwassen' azijnpissers met commentaar op dingen waar ze eigenlijk niet zoveel van weten.
Hier en daar lees je ook beroerde animatie. Kolder, ik vond het er erg goed uit zien, met name de apen.
Op zichzelf dus best te doen deze Tarzan.

avatar van Brix
3,0
Vanmiddag maar eens gaan kijken, met laag gespannen verwachtingen.
Dat het geen Tarzan versie zou zijn die veel met het oorspronkelijke verhaal te maken heeft was al lang bekend.

Toch wist de film mij nog behoorlijk te verrassen.
Hij is absoluut onderhoudend.
Zoals Bakema al zei, de CGI animatie is helemaal niet mis.
Voordat de hoofdfilm begon kregen we 3 trailers van nieuwe animatiefilms te zien.
Daarmee vergeleken is deze Tarzan een oscar-nominatie waardig product.

De minpunten zijn voor mij enkele ietwat misvormde personages, w.o. Jane.
Die is wel heel vreemd gebouwd, met veel te smalle schoudertjes.
Tarzan's triomfkreet klinkt zielig slecht.
De nasynchronisatie is futloos, en vooral Jolanthe Sneyder-Cabeau brengt er weinig van terecht.
Ze spreekt zelfs de naam Tarzan constant verkeerd uit...Tarsan.
Ik wil de film best nog een keer zien, maar dan in de Engelse dub.

Net als in de Disney versie ontbreken ook hier Afrikanen volledig.
De vijfjarige John Greystoke noemt zichzelf al Tarzan, nog voordat hij ooit in aanraking is gekomen met de grote apen die hem in hun stam opnemen.

De positieve punten:
De werkelijk schit-te-ren-de jungle.
Zo overweldigend als die hier in beeld gebracht werd is het in geen enkele andere Tarzan film ooit te zien geweest, en zal het denkelijk ook nooit meer te zien zijn in toekomstige Tarzan films.

De gorilla's zijn prachtig om te zien.
Voor de kenners van Tarzan films is het erg leuk om de scènes te herkennen die gebaseerd zijn op die uit oudere films uit het genre.
Dat zijn er heel wat.
De Johnny Weissmuller films, Greystoke, de Disney Tarzan film.

De actiescènes zijn prima, sommige zelfs adembenemend.

Iets minder leuk:
Er zitten veel momenten in de film waarin het geluid zó hard stond dat ik het zelfs met watjes in mijn oren (die ik voor gevallen als deze altijd bij me heb) zwaar te verduren kreeg.
Ik vraag me af wanneer er eens geluidsbegrenzers in de bioscopen toegepast gaan worden (zolas in de uitgaansgelegenheden al lang verplicht is)?
Dit kan niet goed voor het gehoor zijn.

Al met al heb ik mij goed geamuseerd met deze Tarzan.

Op naar de volgende die in de maak is.
Al zal dat dan wel weer een live-action film worden, met Alexanders Skarsgard in de hoofdrol.

5,0
Fantastische film, veel snelheid, prachtige animatie, schitterende jungle, slechte bad guys.
de kinderen en ik hebben ervan genoten.
Aanrader!


avatar van Brix
3,0
In België draait deze film nu ook, nagesynchroniseerd door Vlaamse acteurs en actrices.
(Louis Talpe is Tarzan en Eva Van der Gucht is Jane )

5,0
Ik geef bijna nooit 5 sterren maar deze was top. Prachtig om te zien en zelfs nog spannend. Echt ongelooflijk in 3D

3,0
de animatie van de natuur is heel mooi .
het verhaal heeft niks met het origineel verhaal te doen.
de film is niet zo slecht zeker voor de kinderen is het zeker een leuke film.
en Disney is ook niet aleen op de wereld die animatie films maakt.

avatar van madmax1
3,0
Mooie animatie in motion capture-techniek.
Je raakt gewend aan deze techniek , echter getekende strips kan me beter bekoren,word tijd om weer eens een reaal live .

avatar van Brix
3,0
madmax1 schreef:
word tijd om weer eens een reaal live .

Die is in de maak madmax (van Warner)
Een big-budget productie met top regisseur en cast.
Maar je moet wel wachten tot zomer 2016, dan komt ie in roulatie.

avatar van vranque
2,5
Blijft wonderbaarlijk, ook voor een animatie, dat je kan blijven rollebollen met een scherp mes achter je lendendoek zonder er ook maar iets aan over te houden.
Verder ok film maar niet meer dan dat. 2.5*

avatar van Richard_Voorhees
2,0
Voor mij deed deze nieuwe Tarzan hem niet.
Het verhaal heeft een aantal aanvullingen van de regisseur gekregen en helaas komt dit niet helemaal goed over en zorgt het voor een belabberde consistentie.
Zo ontwikkelt de jonge Tarzan zich wel erg rap en ook het hele gedoe rondom die energie meteoriet vond ik niet geslaagd. Het kwam gewoon niet goed op mij over.
Daarnaast zien sommige animaties er vrij slecht uit ten opzichte van de rest van de film. Zo vind ik Tarzan zelf er maar raar uitzien, terwijl de overige personages flink wat beter uit de verf komen. Vooral de apen zijn erg tof gemaakt.
Ook de muziek lijkt bij sommige scenes wat ongepast te zijn. Hier had gewoon beter over nagedacht kunnen worden als je het mij vraagt.

Over het algemeen een niet bijster interessante animatiefilm. Er zijn de laatste jaren wel een aantal betere gemaakt.

avatar van stinissen
4,0
stinissen (crew)
Eindelijk weer eens een goede en mooie spannende animatie , zonder die echt vreselijke liedjes die in die rampzalige Disney films zitten. Het verhaal heeft op momenten nog weinig met de verhalen uit de boeken van Edgar Rice Burroughs te maken maar who cares. Zitten ook momenten in de film die je naar je strot doen grijpen dus denk ik niet voor de allerjongsten onder ons. O ja Tarzan's triomfkreet klinkt echt heel zielig....

avatar van AmazingPP
4,5
Wat een prachtige film is dit! Wat een geweldige animatie, een geweldige 3D en zei ik al geweldig? De animatie is van grote klasse en de decors zijn prachtig gekleurd. Dit is toch wel 1 van de mooiste 3D-films die ik in lange tijd heb gezien en dan bedoel ik qua 3D-effecten. Het verhaal is een stuk serieuzer dan de Disney -of welke andere verfilming dan ook en ik denk dat de film dan ook niet bedoelt is voor de allerkleinsten, maar zo vanaf een jaar of twaalf. Dit is een film die veel meer aandacht had moeten krijgen dan hij heeft gehad. Jammer, een gemiste kans, want het is een echte aanrader wat mij betreft!! 4,5 * (gekeken vanaf Blu Ray in 3D)

avatar van gauke
2,0
Op technisch gebied een hoogstandje en visueel zag het er allemaal bijzonder mooi uit. Helaas hebben de geanimeerde menselijke personages noch diepgang of karakterisering gekregen, noch mimiek. Maar het meest erge was het verhaal dat doorspekt was met actuele zaken maar inhoudelijk bijzonder zwak en zielloos bleef. Het gebruik van de dramatisch overkomende voice-over was overdreven: het verhaal had zich ook zelf kunnen vertellen en daar waar nadere uitleg niet misstaan had werd dit achterwege gelaten. Opmerkelijk was dat anno 2014 de edele delen van Tarzan, opgevoed door de apen, bedekt werd door een lendendoek. Na het zien van deze productie verlang je terug naar de Disney editie anno 1999.

avatar van m1701
2,5
mwah vond er niet zo heel veel aan.
Het visuele stond me toch wel tegen... ze hebben té veel moeite gedaan om
alles echt te laten lijken, jammer.
Verhaal zelf uiteraard ook niet zo bijzonder
2,5*

avatar van Geno
2,0
Prima analyse van gauke (16 juni 2014); uiteraard omdat ik het met de inhoudelijke kant van zijn kritiek eens ben.

De klemtoon lag bij deze animatie vooral bij de beelden; deze moesten je in de juiste sfeer brengen. Nou ja... dat deed het maar met mate vond ik. Je laat je weliswaar graag meeslepen in de wereld van het oerwoud... erg leuk en mooi, maar de reden laat je toch uiteindelijk koud. En de reden - het opgroeien van een jongetje in het oerwoud en zijn ontmoeting met een leuk meisje, de vriendschappen met het dierenrijk, en de onderliggende 'boodschap' (het móest naast een romance ook nog een diepere moralistische laag meekrijgen natuurlijk); deze ongerepte prachtwereld kan wel eens ten onder gaan aan exploitatie - konden me maar niet boeien.

Is het daarmee gezegd? Ja en nee. Meer zat er inderdaad niet in. Je mee laten slepen in de gevoelswereld van Tarzan, of Jane, of zijn bevriende apen of door de dreigende aantasting van het oerwoud; het deed me niet zo veel. Noch heeft het op enig ander moment maar een gevoelige snaar weten te raken.

Kennelijk is Disney daar heer en meester in.

Toch zeker leuk om eens gezien te hebben; met de kinderen...

2.5 *

avatar van Geno
2,0
... maar wat ik vergeten was te melden is eigenlijk het voornaamste... althans in mijn beleving (zelden of nooit hoor ik kijkers daarover iets melden) dat is die verschrikkelijke cliché muziek gecomponeerd door David Newman. Familie van... iedereen geloof ik, en van Randy incluis. Vermaard componist van voornamelijk derderangs films, maar helaas ook van Ice Age (allerminst derderangs)... ; misschien was de componist daarin wat terughoudender of geïnspireerder.
Dit was een slap en gênant aftreksel van John Williams' filmcompositiestijl. (Wat hij kan kan ik ook zal ie gedacht hebben). Weer dan onophoudelijk 'invullen' van filmmomentjes die er voor de kijker toe moeten doen; niets aan henzelf overlaten maar... invullen met walgelijk non-deuntjes van gierende orkesten en uit de bocht vliegende vioolpartijen en scheurende hoorns... bluuuuh....; ik word er zooo gallisch van!
Overal hoor je datzelfde geluid; in elke film. Laat verdomme toch eens iets aan de kijker zelf over! En... hoe meer je er op let, hoe ergerlijker het wordt. Het overstemt alles. Kennelijk ben ik nogal auditief ingesteld...

Wat gaf ik ook al weer? ... Een 2.5 * ??? Kan niet; moet 2 * zijn...

avatar van boemboem27
3,0
mooie animatiefilm,toch net weer een iets ander vehaaltje als wat je gewend bent.
mooie beelden
heb me goed vermaakt

3,0
Prachtige animatie, ik kan niets anders concluderen.
Soms zo realistisch in beeld gebracht dat men vergeet naar een animatie film zit te kijken.
3D viel me helaas wat tegen.
Heel veel diepte dat wel maar ik hoopte wat meer jungle elementen naar binnen geslingerd te krijgen de woonkamer in. Viel wat tegen. Verder leuk om te zien.
3*/5.5*

avatar van Ditchthejunk
2,0
Nee. Neeneeneeneenee!

Karakters die je niet leert kennen, een helemaal niet leuke Jane met een rare lichaamsbouw, en een plastic Barbie-gezicht en Barbie-ogen waar ik onmogelijk sympathie voor kon opbrengen, een Tarzan die al kon lopen en zelfs goed kon praten toen hij werd opgevangen door de gorilla-stam, ik denk dat je op die leeftijd niet meer helemaal hun manier van voortbewegen op zal pakken. We zien ook maar heel kort de periode waarin hij zich moet aanpassen, er is te weinig tijd om ons voor te stellen hoe moeilijk de overgang tussen zijn bekende wereldje en de nieuwe wereld moeten zijn. Bij Disney zag je beter dat verschil.

Er worden in deze film hele grote fouten gemaakt, de muziek is slap, zo slap zelfs dat ik aan het einde dacht, hé ja er zat inderdaad muziek in maar wat voor muziek ook alweer? Bij Jurassic park smolt de muziek goed samen met de beelden, en ook de Disney Tarzan deed het goed met de muziek van Phil Collins. Toen de helicopter over de rimboe vloog had ik zelfs de muziek van Jurassic Park in mijn hoofd, dat is toch erg? Er is hier teveel geconcentreerd op de beelden, die zijn mooi, maar hoe moet je je inleven in een situatie waar de karakters mega slap zijn?

Leuk idee, een lekker tieneridool crééren, maar mijns inziens komt daar meer bij kijken dan een goedgebouwde jongeman met lang haar in een lendedoek neerzetten, waar zijn de speelse momentjes met Jane? De momenten waarop ze verliefd op elkaar worden? Dat spat niet van het scherm en dat is toch één van de onmisbare ingrediënten van een verhaal als deze. En ik zeg maar niks over de gorilla's, die vond ik echt te belachelijk. Met de mogelijkheden van vandaag kan dat veel beter. Zelfs het borst-klop-geluid van de gorilla's zijn echter in de Disney film! En dan die roep van Tarzan... erg slap. Moet ik het nog hebben over die energie-komeet en bijbehorende Avatar-wereld? Wat doet dat in een Tarzan-film?

Ik ben in een gulle bui vandaag, ik geef 2 sterren en ga vanavond uit frustratie de Disney versie nog eens kijken. Even lekker wegsmelten bij een getekende lekkere man.

avatar van Phantasm
3,0
Erg leuke animatiematiefilm met mooie natuurbeelden, kijkt lekker weg.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:46 uur

geplaatst: vandaag om 19:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.