menu

Pompeii (2014)

mijn stem
2,74 (954)
954 stemmen

Canada / Duitsland
Actie / Drama
102 minuten

geregisseerd door Paul W.S. Anderson
met Kit Harington, Emily Browning en Adewale Akinnuoye-Agbaje

De film volgt het verhaal van een Keltische gladiator die in slavernij leeft. Aan de vooravond van een enorme vulkaanuitbarsting die Pompeii verwoest, wordt hij verliefd op een edelvrouw. Dit zorgt er tevens voor dat hij oog in oog komt te staan met de man die zijn familie jaren eerder afslachtte.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=uW7Bt0eoKis

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van john mcclane 2
3,5
al met al een soort variant op titanic.
maar deze beviel me veel beter. john snow niet de beste casting.
maar het zag er ooit uit.veel spektakel.en een liefdes verhaal waar ik me niet eens zo heel erg aan storen.
het einde was zelfs als ik mag romantisch.
voor eeuwig maar dan letterlijk.

1,5
Hemeltjelief, wat een saaie film.

avatar van K. V.
3,0
Hm, het was toch niet echt wat 'k er van verwacht had. Het eerste uur was precies Gladiator. Na een groot uur begon dan eindelijk de vulkaan wat te grommen en kregen we een rampenfilm te zien.
De cast was niet zo bijzonder, meer ergerde ook niet.
Soms zag het er goed uit, soms ook wat minder.
'k had liever gehad dat ze meer gefocust hadden op de vulkaan en minder op die arenagevechten.

avatar van The Blueberry
Net zoals de meeste films hedendaags: té mooi, te romantisch, te opgepoetst, te onrealistisch. Naar mijn mening dan. Het ogenschijnlijk gigantische budget van Pompeii laat de film er zo mooi uit zien dat het best de moeite waard is, maar ik denk dat er zoveel mogelijkheden onbenut zijn gelaten en zoveel belangrijke details over het hoofd zijn gezien... bijvoorbeeld dat het niet de vliegende vuurbommen uit de vulkaan waren die de mensen vermoorden, maar de giftige gassen die al iets van dagen voor de uitbarsting in de lucht hingen.
En hoeveel interessanter zou de film wel niet zijn als er niet 2 mensen werden gevolgd, maar een hele familie, een deel in pompeii en een deel er net buiten bijvoorbeeld.
Deze film moet het van de geweldige beelden en special effects hebben, het verhaal en de historische waarde stellen niks voor.
2*

avatar van Beertje45
1,5
Na dat ik een artikel had gelezen over de opkomst en ondergang van Pompeii in een oud History magazine, ging ik me er vanavond gezellig bij zetten. Helaas werd ik getrakteerd op een flinterdun verhaaltje, nog niet eens origineel verzonnen, dat als kapstok dient om de kijker te entertainen tot aan de uitbarsting van de vulkaan. Ook dat viel me vies tegen, het werd nergens spannend en dan begon ik uit verveling maar op de Cgi effecten te letten, ik zou weggezapt hebben ware het niet dat mijn vrouwtje wel geboeid zat te kijken, dat dacht ik toch, maar ja! Ze dacht: Misschien wordt het nog leuk. De effecten vielen me niet tegen, maar komen vast beter tot hun recht op het grote bioscoopscherm. Dit blijft bij een eenmalige kijkervaring voor me

3,5
redelijke film , maar ook niets meer , het verhaal kon beter

avatar van Spetie
2,0
Het is allemaal niet zo heel sterk. Pompeii deed me vooral heel erg aan Gladiator denken, die gemixt is met een rampenverhaaltje.

Vooral Het camerawerk is tijdens de actiemomenten ondermaats, een punt waar dit soort films juist op kunnen scoren. Het acteerwerk is naar behoren, maar ik moest toch wel erg lachen om Kiefer Sutherland, die echt belachelijk staat te spelen met zijn rare accent.

De CGI is redelijk. Soms is het goed, maar vooral aan het einde zitten er som wat momenten doorheen waarbij sommige zaken duidelijk nep ogen. Vooral als ze de lava proberen voor te blijven.

Verder onderhoudt het allemaal wel. Het echte einde is nog wel aardig gedaan, maar Pompeii heeft net teveel zwakke elementen om te kunnen overtuigen.

2,0*

avatar van kissyfur
1,5
Hoe je met vakmensen en veel budget een draak van film kunt opleveren. Een aaneenschakeling van cliché's, karikaturen, voorspelbaarheden enerzijds en ongeloofwaardige handelingen en verhaallijnen anderzijds. Gemiddeld elke minuut wel eens "Really?" gedacht. Ongeveer evenveel gevoel voor historie als "King Arthur". Slechte muziek ook.
1,5 ster voor de mooie plaatjes en de onverholen commercie.

avatar van nadrin
2,0
Geen goede acteerprestaties en ik kreeg het helemaal op mijn heupen van de cliché zinnetjes

avatar van Film Pegasus
2,5
Film Pegasus (moderator)
Spartacus vs Titanic, de ondergang van het stadje Pomeii dat voor de makers moet aangedikt worden met een gladiatorengevecht en een romantisch verhaaltje voor de boel naar de maan gaat. Wie de geschiedenis van Pompeii kent, weet het einde al. Bij Titanic wordt dat nog met spektakel goed gemaakt. Het echte schip zal nooit zo mooi geweest zijn. Ik hoopte hier ook zoiets bij Pompeii. Ofwel zeer mooi gemaakt (hoeft zelfs niet geloofwaardig), ofwel net historisch interessant genoeg. Dit gaat dan ook eerder richting Spartacus, dan Titanic, maar zonder de injectie van bloot en bloed. Geweld is er wel, maar het blijft Hollywood. Harington is niet bepaald een acteur met charisma en Browning heeft al veel beter gedaan. Het is niet slecht, maar eerder voor een tv-aflevering dan een grootse apocalyptische film.

avatar van John Milton
Ik vermoedde het al sterk na de trailer en eerste reviews. Pak ik liever een van mijn Pompeii boeken uit de kast

Zwolle84
Geen topper inderdaad. Pompeii is met afstand de minste Emily Browning-achtergrond.

avatar van panax
3,5
spektakel ,mooie special effects !!!

avatar van hel1
2,5
Niet slecht voor een rampenfilm. De visual effects waren prachtig en de spanning bleef om te snijden. Het was wel een dertien in een dozijn verhaal met vlakke stereotype acteurs dus op dat vlak niets nieuws. Maar prima voor een paar uur beeldscherm vermaak

1,5
Spetie schreef:
Het is allemaal niet zo heel sterk. Pompeii deed me vooral heel erg aan Gladiator denken, die gemixt is met een rampenverhaaltje.

Vooral Het camerawerk is tijdens de actiemomenten ondermaats, een punt waar dit soort films juist op kunnen scoren. Het acteerwerk is naar behoren, maar ik moest toch wel erg lachen om Kiefer Sutherland, die echt belachelijk staat te spelen met zijn rare accent.

De CGI is redelijk. Soms is het goed, maar vooral aan het einde zitten er som wat momenten doorheen waarbij sommige zaken duidelijk nep ogen. Vooral als ze de lava proberen voor te blijven.

Verder onderhoudt het allemaal wel. Het echte einde is nog wel aardig gedaan, maar Pompeii heeft net teveel zwakke elementen om te kunnen overtuigen.

2,0*


Dat was geen lava maar een aswolk Pompei is niet getroffen door lava. Herculaneum wel.

avatar van horizons
3,0
Film die als Gladiator wil zijn plus een rokende vulkaan om het vuurtje wat heter te stoken.

Jammer dat ondanks het special effect festijn het niet wil borrelen. De op momenten zwakke effecten zijn dan nog niets eens de grootste boosdoener.

4,0
Snap niet waarom het hier zo laag is beoordeeld.. Vond het echt een toffe film! En ja... Jon Snow... Haha blijft leuk om naar te kijken!

avatar van Shadowed
3,0
Ok.

Alleen gekeken omdat dit aan het einde onder de categorie rampenfilm valt. En dan nog met een budget van 80 miljoen met er toch wat te zien zijn. Nou, spektakel genoeg en qua effecten is het redelijk, soms nog wat houterig.

Harrington speelt vrij matig, maar nog altijd beter dan de blunder van Browning. Speelt de slechtste rol en slechtste karakter in tijden. Was soms gewoon pijnlijk om te zien. En dan natuurlijk die cliches die je in het begin al kan raden.

Sommige acteurs doen nog hun best, maar qua karakters faalt de film. Gelukkig is dit allemaal goed gemaakt met veel spektakel waarmee je blijft kijken. Sommige effecten waren ook best mooi, zoals de tsunami en vulkaanuitbarsting en krijgt daarom nog een voldoende. Maar gelukkig helpt het einde daaraan mee, anders was het onvoldoende geweest.

avatar van xxERWINxx
3,0
Vandaag herbekeken, goede special effects, mooie beelden van de vulkaan uitbarsting, het 1e uur vond ik juist wat tegenvallen, maar eenmaal bij de uitbarsting word hij wel beter.
Mooie beelden ook! Het einde had ik dan ook niet echt verwacht...
Hij duurde ongeveer 95 minuten dus prima voor een zondagavond, maar ook niet meer dan dat.

Ps. Je hebt ook nog ''Apocalypse Pompeii'' een film van Asylum, ook wel een aardige film voor de liefhebber.

avatar van Phantasm
3,5
Prima in elkaar gezette speelfilm die lekker wegkijkt met leuke special effect die er mogen wezen.

avatar van GChristensen
3,5
Sta er een beetje verbaasd van dat de beoordeeling zo laag is. Mijn vrouw en ik hebben erg genoten van de film. Al helemaal voor iemand die van films die in de geschiedenis tijden afspeelt. Was het eerste uur redelijk nieuwsgierig gehouden ook al gebeurde er niet heel erg veel. De spanning kon ik wel voelen. Op het einde zat ik op het puntje van mijn stoel van de spanning en de nieuwsgierigheid of het een goed einde zou worden voor Milo, Cassia en Atticus. De vulkaan, camerawerk en hoe de stad langzaam vernietigd wordt is héél mooi gedaan. Vind het alleen wel een beetje jammer hoe de film is afgelopen aangezien ik had gehoopt dat het anders zou gaan, al helemaal voor Atticus. Had gehoopt dat ze alle drie zouden ontsnappen, Milo met Cassia een nieuw leven zou beginnen en dat je Atticus dan ook nog zou zien. Maar toch is het einde wel mooi gemaakt. Heb erg veel plezier gehad.

avatar van teigertje
4,5
Fantastische film vol spektakel, en fantastische acteurs.

avatar van IH88
3,0
“For those of us about to die, we salute you. I die a free man!”

Aardig. De sets en de actiescènes zien er geweldig uit, en ook het verhaal heeft natuurlijk genoeg potentieel. Romeinen, een vulkaanuitbarsting, gladiatoren, een wraakfilm en ook nog wat romantiek, er is genoeg om van te genieten. Het probleem zijn de matig uitgewerkte personages, en ook het acteerwerk is niet altijd even goed. Harington is vlak, en wie Kiefer Sutherland als Romein heeft gecast moet ontslagen worden. Lichtpuntjes zijn Akinnuoye-Agbaje en Browning, die tenminste nog wat emotie in hun spel weten te leggen.

avatar van Captain Pervert
3,0
Onterecht verguisde film. De special effects zijn boven verwachting goed. De makers hebben ook lof gekregen van vulkanologen las ik. De gevechten zijn ook leuk.

Wel is het allemaal wat te klinisch en te 'netjes' qua aankleding. Het dieptepunt is natuurlijk het voorspelbare verhaal waarin alle hokjes worden aangekruist. Je weet niet alleen wie er doodgaat maar ook wanneer, je weet wie een eindgevecht gaat leveren tegen wie, enzovoorts. Dat is wel een zwak punt, maar al met al is het zo slecht nog niet.

3 sterren

avatar van Grindhouse62
3,0
Vanmiddag deze film herzien in de videotheek van Netflix. Geen hoogvlieger, maar aangenaan kijkvoer als je even niets te doen hebt. 3.0

3,5
Een mooie film.verders een prima verhaal.een prima cast.een romantische einde.wel een mwa einde maar ik erger me er niet heel erg aan of zo.

2,0
De film rekt sommige feiten uit en heeft het soms moeilijk om de aandacht van het publiek bij te houden.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:39 uur

geplaatst: vandaag om 03:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.