• 9.370.970 stemmen

Met onder meer: Kit Harington, Emily Browning en Adewale Akinnuoye-Agbaje

Releasedatum: 17 april 2014

Plot Pompeii

"No warning. No escape."

De film volgt het verhaal van de Keltische gladiator Milo die in slavernij leeft in 79 n.Chr. Aan de vooravond van een enorme vulkaanuitbarsting die Pompeii verwoest, wordt hij verliefd op de edelvrouw Cassia. Dit zorgt er tevens voor dat hij oog in oog komt te staan met de man die zijn familie jaren eerder afslachtte.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1947 berichten

Wat een cliché film ten top!!! Op zich niks mis mee, maar dit hebben we toch al veel vaker gezien. Allemaal knappe stoere mannen en knappe slanke dames. Die gaan met elkaar aan de haal.

Veel vechten, veel actie, en dan opeens begint de vulkaan te spugen!

Nog meer actie, nog meer vechten, blah, blah, blah.

Leuk hoor, maar deze trukendoos kennen we nou wel.

Next.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2056 berichten

Begin deze week in Pompeii geweest en deze film was een redelijk vermakelijke opvolger van die trip, maar uiteindelijk voegde het helaas niet zoveel toe.

avatar van Morning-after-pi

Morning-after-pi

Enige reden waarom ik naar dit soort film zou kijken was om wat extra te weten te komen over Pompeii. Helaas is de historische correctheid 0/10. Er waren zo veel interessante feiten waar het verhaal had kunnen rond gebouwd worden zoals o.a. de uitgebreide prostitutie cultuur, de hoeveelheid slaven die hielpen met de dagelijkse taken, de functie van de lager gelegen straten enz. In de plaats krijgen we een zoveelste cliché verhaal.

avatar van Warning

Warning

Spektakel. Einde zag ik niet aankomen, niemand overleefd het.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Morning-after-pi schreef:

Helaas is de historische correctheid 0/10.

Grappig dat je dat zegt want de mensen die er verstand van hebben zeggen dat het best wel mee valt

Hollywood's Pompeii Gets History Mostly Right, but Takes Some Geologic Artistic License | Scientific American - scientificamerican.com

avatar van Boneka

Boneka

Had deze al lang op mijn verlanglijstje staan, maar vanwege de slechte kritieken lang laten liggen, maar zo slecht vond ik deze Pompeii niet. En bovendien zijn er weinig tot geen echte films gemaakt over Pompeii. Best wel opvallend. Het is een beetje The Gladiator en King Arthur (2004), maar dan een niveau minder. Toch vond ik het begin best acceptabel. Beetje romantiek, gladiatorgevechten. Het oogt allemaal best aardig. Maar het probleem bij deze film is een beetje dat de focus vooral is gelegd op dit gedeelte en niet de vulkaanuitbarsting alsof dat een beetje langskomt. Vooral jammer is het laatste half uur waar nogmaals de strijd wordt aangegaan met elkaar in plaats van te vluchten. De opbouw het gerommel had veel meer aandacht moeten krijgen tot de vulkaan gaat spugen. Maar helaas is er gekozen voor een heldendaad in het laatste half uur. Daar zijn genoeg andere films voor denk ik dan. Afijn toch wel vermaakt. Over het algemeen ook een goede CGI en met de aankleding is ook niks mis mee. Muziek deed me een beetje denken aan de eerste King Arthur. Maar goed het had allemaal een stuk beter gekund als de focus ergens anders op was gelegd. Een echte rampenfilm en geen heldenfilm.

Film 3.5

Beeld 4.0

Geluid 4.5

avatar van AngelicV

AngelicV

Standaard verhaal, met een ramp erbij in de Romeinse tijd net na Chr. Ongelooflijk hoe te midden van alle sores paarden en mensen blijven rennen en overleven, ondanks dat alles om hen heen instort. Vooral de finale was over the top. Desalniettemin komt de wreedheid van het Romeinse gezag goed naar voren en is Liefde de sterkste kracht temidden van al dit (natuur)geweld.