Pompeii (2014)
Met onder meer: Kit Harington, Emily Browning en Adewale Akinnuoye-Agbaje
Releasedatum: 17 april 2014
Plot Pompeii
"No warning. No escape."
De film volgt het verhaal van de Keltische gladiator Milo die in slavernij leeft in 79 n.Chr. Aan de vooravond van een enorme vulkaanuitbarsting die Pompeii verwoest, wordt hij verliefd op de edelvrouw Cassia. Dit zorgt er tevens voor dat hij oog in oog komt te staan met de man die zijn familie jaren eerder afslachtte.
Milo
Proculus
Bellator
Graecus
Waku
Lekkere combinatie van actie, romantiek, spektakel, drama, overvleugeld door een ramp.
De actiescenes en special effects zien er prima uit.
Ik had bij Kiefer Sutherland enkel het idee naar Jack Bauer te kijken in een romijns outfitje.
Verder prima vermaakt.
olbo
Daar had ik ook een beetje last van.
adriaantje
Als je de film bekijkt op een plaats waarvoor hij gemaakt is, namelijk een filmzaal, krijg je alleszins amusement van de bovenste plank. Misschien geen film voor Cinefielen, of dan enkel voor die Cinefielen die zich eens een prachtig kijkstuk gunnen.
Geen moment verveeld, bij deze zorgvuldig gemaakte attractie, en blij dat ik niet naar sommige zuurpruimen geluisterd heb.
Binnetie
Heb de film net gezien: mooi effecten (misschien iets wat te overdreven), verhaal is een combinatie van Titanic en Gladiator (overigens ook vanavond op tv). Hij verveelde niet en keek lekker weg, had wel iets langer gemogen in mijn ogen. Prima mee vermaakt!
Alathir
Kijken die handel! Wat een goede film met een geweldige cast. Ik kon haast niet geloven dat ik Kit Harington (Game of Thrones), Sacha Roiz (Grimm) en Kiefer Sutherland (24) in dezelfde film zou tegenkomen.
De gevechten waren zalig om te zien. Ik leefde helemaal mee met Atticus en Milo. De spanning op het gezicht van Cassia was duidelijk zichtbaar in de arena. Ongelooflijk hoe je mee gezogen werd in dat gevecht in de arena. Eigenlijk moest de naam van Milo voor mij niet vermeld worden, voor mij was het John Snow die daar stond te vechten. Dat de naam echter wel vermeld wordt, was meteen ook het kantelpunt in de relatie tussen Milo en Atticus. Vanaf nu waren ze echt vrienden, makkers, broeders.
Op de special-effects is weinig aan te merken. Fantastische CGI.
Sommige dingen waren wat overdreven zoals de vuurballen, 'lavabommen', maar dat is de keuze van de regisseur om het allemaal nog wat heftiger te maken. Vond ik wel goed gelukt. De tsunami was er misschien ook lichtjes over met dat schip, dat zonder veel schade, gewoon de stad komt 'ingevaren'.
De romance tussen Milo en Cassia is prachtig. Dat is pas liefde op het eerste gezicht! Zo voor elkaar opkomen, WOW.
Het einde vond ik eigenlijk nog wel ver(r)assend, om het met een woordspeling af te ronden.
wim2103
Wat een ongelooflijk slechte film! Zo slecht dat het bijna leuk werd.....
roustabout
Wat een ongelooflijk slechte film! Zo slecht dat het bijna leuk werd.....
Wat voor bagger ben jij dan wel gewend? Ik vindt dit één van de betere van het voorbije jaar! dikke 4.
Re73
Hij is geen films gewend, dit is namelijk zijn enige stem op MM ! En heeft klaarblijkelijk een account aangemaakt om te bashen
missy85
Leuke, goede film! Een kruising van romantiek, actie, avontuur, spektakel en Kit Harington =)
Alleen het eind stond me niet aan. de hoofdrolspelers doen hun best te overleven, en echt IEDEREEN gaat dood, nee dat kon mij als enige niet bekoren.
RonHoogvliet
Dat was dus helaas weer een enorme tegenvaller. Wat een flutverhaal zeg. Alles zie je van mijlen ver aankomen. Wat me ook vreselijk stoorde was het feit dat Milo op zijn paard de achtervolging inzet en ondertussen splijt 1 meter achter hem de aarde in tweeën, uiteraard blijft dit zo voor een erg lange tijd. Zelfde trucje als in "2012" , echt vreselijk onrealistisch en ik had nu juist gehoopt dat ze de ramp een beetje realistisch in beeld zouden brengen. Maar nee, de trukendoos wordt opengetrokken en alle CGI mogelijkheden worden benut terwijl dit in mijn ogen zwaar afbreuk doet aan het verhaal over Pompeii.
Verder een vreselijk onbeduidend liefdesverhaal wat ook niet echt geloofwaardig overkomt. Tel daarbij het onwaarschijnlijke aspect op dat 1 gladiator in staat is om ongeveer 24 soldaten af te slachten en de lol is er voor mij wel van af.
Mr. Chiel
Had n.a.v. de trailer gehoopt op een fijne rampenfilm. Werd vooral gladiatoren-onzin. na zo'n uur maar verdergespoeld, maar dat werd er niet beter op. Helaas!
Qua verhaal (toch wel een beetje een dertien in een dozijn verhaal) had het weinig nieuws onder de zon, maar qua uitvoering viel het nog wel mee en dan vooral dankzij de actie en het visuele aspect. Omdat het verhaal behoorlijk inhoudsloos (flut romantisch verhaal) is, weet de film ook niet echt te boeien en wordt het helaas ook nergens spannend. Erger nog, de film was behoorlijk voorspelbaar en het enige wat nog een beetje open bleef was of Emily Browning (als Cassia) en/of Kit Harington (als Milo) de ramp zouden overleven.
De cast met toch niet de minste acteurs en actrices (o.a. Emily Browning, Carrie-Anne Moss, en Kiefer Sutherland) vond ik in het algemeen vrij povertjes en slapjes. De juist ietwat onbekendere acteurs zoals Sasha Roiz (als Proculus) en Adewale Akinnuoye-Agbaje (blijft in mijn ogen nog altijd "Simon Adebisi" uit de keiharde gevangenisserie "Oz") konden me nog het meest bekoren.
Opzicht kijkt de film zich wel nog lekker weg en de laatste 30 minuten beiden veel spektakel en zien er visueel fraai uit. Ik heb de film maar in 2D gezien, maar het laatste gedeelte zal er ongetwijfeld fraai hebben uitgezien in 3D. Al met al dus leuk om eens gezien te hebben, maar eigenlijk is de film wel een gemiste kans want met een veel beter en boeiender verhaal (i.p.v. dit flut romantisch) had ik deze film ongetwijfeld een stuk beter gevonden.
redmirow
tja... beetje flauw filmpje, tijdens het kijken betrapte ik mezelf erop dat mijn geduld op raakte en ik wat anders wilde gaan doen. Wel de film afgekeken maar was een opluchting dat de aftiteling in het zicht kwam.
Nightfalls
Na de vorige 2 films die ik gekeken had (legend of Hercules en I Frankenstein) dacht ik dat dit ook wel weer een b-spektakel film zou worden. En ondanks dat er op het einde veel spektakel was, werd hier het mooi ingeleid, en werd je meegezogen het verhaal in.
Ook leef je mee met de personen, vooral als de bad-guy steeds maar weer terug komt, en maar niet dood gaat.
Een mooie film, puur Amerikaans. Maar daar hou ik wel van.
tommiew
Een leuke film. Voorspelbaar maar goed gemaakt. Titanic qua verhaal, 2012 qua effecten, Gladiator qua setting. Al met al een goede uitgewerkte combinatie
Ik heb me ergens nog best goed met Pompeii vermaakt, maar een aantal clichés storen mij zo erg dat ik er geen voldoende voor geef. Sowieso is die Paul W.S. Anderson maar een simpele regisseur. De Resident Evil reeks heeft hij al goed verkracht en van Pompeii had hij ook een veel betere film kunnen maken. Het scenario spreekt aan, de uitwerking niet. Veel te veel good versus evil, wat ook erg is aangedikt. Kiefer Sutherland, een acteur die ik altijd erg graag zie dankzij 24, speelt de bad guy. Dit doet hij overigens best overtuigend. Ook leuk was om Adewale Akinnuoye-Agbaje weer eens te zien. Als fan van Lost is dat toch mooi.
De hoofdrol is voor Kit Harington, die me qua naam overigens niks zegt. Zijn acteerwerk is best redelijk, maar zijn rol is zo overdreven heroïsch, pfff. Ik vond de chemie met zijn grote liefde ook maar vlakjes. Het plot is echt een combinatie van Gladiator (wraak, jezelf omhoog werken) en Titanic (een onmogelijke love story tijdens een ramp) en is veel te voorspelbaar. Zeker het einde was lachwekkend, tijdens en na de ramp. De ramp zelf, iets waar ik dus naar uit keek, viel tegen. Veel te snel, veel te weinig detail en te weinig zie je het leed van zo'n gruwelijke ramp. Al zagen de effecten er wel uitstekend uit. Zo'n vloedgolf was wel gaaf om te zien, maar het was interessanter geweest als we wat meer de vreselijke gevolgen van de uitbarsting zagen. Daarbij stoorde het ook dat het eerste uur wel wat saai was en dat het daarom wel extra teleurstellend was dat de ramp niet die gigantische climax werd waar je op hoopte.
Geinig zondagmiddag vermaak.
m1701
best wel een heerlijke film om naar te kijken.
Visueel erg mooi en verhaal ook wel aardig... alleen einde beetje slap
en ik had best wel wat meer van het einde van pompei willen zien en iets
minder gevechten.. al waren deze wel erg leuk om naar te kijken
amenmalek
Goede effecten. Best een mooi verhaal en mooi als je klassiek geschoold bent. Ik zag veel dingen die ik historisch gezien interessant vond. Wellicht voorspelbaar maar ik heb genoten.
ME669
Klassiek geschoold???? Wat mij in de eerste minuten van de film al stoorde was de "haircut" van de Romeinen. Waren door Mike de Boer geknipt en geschoren. Het enige wat historisch interessant was, was de uitbarsting. Die heeft tenminste plaatsgevonden. Enig idee hoelang je een pyroclastische stroom kunt voorblijven met een paard? Ik ook niet, maar ik ken geen paard dat 725 km per uur kan rennen.
Steffmeister85
het is echt weer zo een Hollywood film waar in een historische tragedie een liefdesverhaal ontkoppelt.
had veel meer verwacht van deze film, ik betrapte me er zelf steeds op dat ik naar mijn mobiel greep.
de effecten in de film waren zeer goed, maar veel klopte niet aan de film.
een muur die een tsunami tegenhoud, en dan die pyroclastische ze uit vluchten met een paard.
niemand kan ontsnappen aan zo een pyroclastische stroom, maar jah dat is Hollywood
Leander112
Best wel slecht, ontzettend voorspelbaar met slechte special effects en saai verhaal.
JacoBaco
Ja, maar los van Mike de Boer kapsels en paarden die harder dan 700 km/u rennen, is de stad Pompeii toch best interessant. Juist vanwege de vulkaanuitbarsting is deze stad 1 van de best bewaarde Romeinse steden geworden. Ik zeg niet dat het zo is, maar het zou zomaar kunnen dat de stad in de film erg lijkt op hoe hij echt was.
De huizen in Pompeï waren voor het grootste deel typisch Italiaanse atriumhuizen (zie ook: Domus). Het atrium vormde het centrale gedeelte in dit huis. In het verlengde van het atrium lag meestal een binnentuin in de vorm van een peristylium, een onderdeel dat uit de Hellenistische bouwkunst was overgenomen. Rond atrium en peristylium lagen de verschillende woon- en werkvertrekken. De huizen hadden doorgaans ook een bovenverdieping, maar daar is zelden nog iets van bewaard. Veel huizen waren verbonden met een werkplaats. Vaak ook was er een winkel of een bar op de begane grond aan de straatkant. De huizen waren rijk versierd met mozaïeken op de vloeren en fresco’s op de muren. De Romeinse muurschilderkunst wordt op grond van de vondsten in Pompeï ingedeeld in vier groepen, de zogenaamde vier Pompeiaanse stijlen (zie: Romeinse schilderkunst). De oudste fresco’s, de eerste Pompeiaanse stijl, dateren van het einde van de Samnitische periode, terwijl de nieuwste, de vierde stijl, kort voor de uitbarsting van de Vesuvius in 79 zijn ontstaan. Van het meubilair in de huizen is zeer weinig bewaard, omdat hout het meest gebruikte materiaal was. Wel zijn bronzen ornamenten van bijvoorbeeld aanligbedden teruggevonden.
Van de vele huizen in Pompeï noemen we er hier slechts enkele. Tot de beroemdste behoort het Huis van de Faun, zo genoemd naar een bronzen beeldje van een dansende faun in het impluvium. Nadat het huis met een tweede peristylium was uitgebreid, vulde het een heel insula. In een vertrek aan het eerste peristylium lag het beroemde Alexandermozaïek (origineel in het Nationaal Archeologisch Museum te Napels, ter plekke ligt sinds 2006 een replica). Het Huis van de Vettii behoorde aan de rijke handelaren Aulus Vettius Conviva en Aulus Vettius Restitutus. De schildering van Priapus in de vestibule lijkt te verwijzen naar het feit dat ze hun rijkdom te danken hadden aan de opbrengst van het land. Het huis heeft een mooi gerestaureerde peristyliumtuin, die voorzien was van allerlei fonteinen. Veel vertrekken zijn voorzien van beroemde fresco’s met mythologische onderwerpen. Het Huis van Loreius Tiburtinus is een soort villa binnen de stadsmuren met een opvallend grote tuin. De eigenaar was priester van Isis. Hij had een tuin op twee niveaus met een mooie loggia en een waterkanaal. Daarmee kon op feestdagen ter ere van Isis de overstroming van de Nijl worden nagebootst.
Net buiten de stadsmuren zijn enkele villa’s teruggevonden, landbouwbedrijven met een luxueus woongedeelte. De beroemdste is de Villa dei Misteri, waarvan de eigenaar van de wijnbouw leefde. Het had onder andere ruimtes met wijnpersen. De villa is genoemd naar het triclinium met beroemde fresco’s waarop te zien is hoe een meisje wordt ingewijd in de mysteriën van Dionysus.
windhoos2000
Ik had hoge verwachtingen van deze film. Uiteindelijk bleek het een gelijksoortig film als Gladiator, die ik overigens erg goed vond. De casting was heel goed, al moet ik toegeven dat ik in Kiefer Sutherland veel meer een good old Jack Bauer zie dan een evil Corvus. Hierdoor kon ik zijn rol niet helemaal serieus nemen. Kit Harington vond ik dan weer veel beter in zijn rol, mede omdat hij een soortgelijk actieheld in GoT speelt.
Er wordt in de film niet helemaal verteld waardoor Milo zo sterk is geworden, alleen dat hij een wraakluchtig personage is. De opgebouwde vriendschap met Atticus vond ik zeer goed neergezet.
De muziek was niet storend, maar om nu 10 minuten nadat ik de film heb gezien nog precies weten hoe deze ging... nee, dat lukt me niet. Ik kan niet goed bepalen of dit goed of slecht is.
Richting het einde wordt de film wel steeds meer voorspelbaar waardoor er af en toe wat wegzakmomenten bij me voorkwamen. Toch wist deze film me tot het einde te boeien.
david bohm
Emily Browning vind ik een prachtige actrice en zij is ook de reden dat ik ben gaan kijken.Pompeii de film kan mij niet echt bekoren, veel gevechten al dan niet met zwaard en een standaard romance. De casting van Kiefer Sutherland is misschien gedaan omdat vader Donald in de Hunger Games een succes was, maar zoonlief weet mij totaal niet te overtuigen met zijn accentje en alles.
Matig.
Dominootje
Mooie film waarin toch het romantische verhaallijn de hoofdrol speelt en niet de vulkaanuitbarsting, dat is misschien een te lastig aspect om een film mee te vullen en tegelijk interessant te blijven als speelfilm?
Blijf een zwak hebben voor 'Romeinse' films! Love the settings!
Sutherland, beetje apart, blijft een 24 karakter hebben en niet thuishorend in deze film.. Browning is een plaatje, eveneens als Moss. Harrington: wie? Zette een sterke rol neer
Godzijdank voor het einde trouwens!
mcdaktari
Dit moet ongetwijfeld de grootste flop van het jaar worden, dat kan haast niet anders. Het verhaal is een beetje bij elkaar gejat van andere wel goeie films maar dat wil niet perse zeggen dat de film dan goed word. In tegendeel zelfs, als ze dan toch willen jatten, laat ze het dan goed doen!
En dan neem ik aan dat de effecten het grotendeels moeten redden maar zelfs dat kon in mijn ogen de film niet redden. Deze film zal dan ook zeker niet in aanmerking komen voor een oscar of ongeacht welke prijs dan ook. Ze hadden misschien gehoopt op een kassucces net zoals "Gladiator" maar daar kan hij nog niet bij in de schaduw staan.
Toch vind ik het verbijsterend dat er toch nog 4 sterren gestemd word op een B-film die het van de special effects probeert te hebben. En dat is nou ook net één van de redens dat ik niet meer stem.
woeler82
Deze film net bekeken, heb me niet verveeld, ik heb deze film vroeger eens gezien in mijn jeugdjaren
En wat mijn voorganger zegt Dhr Mcdakatari " Dit moet ongetwijfeld de grootste flop van het jaar zijn ", moet ik helaas tegenspreken.
Dit is een van de mooiste filmen die ik dit jaar gezien heb, spektakel van de bovenste plank en het is heus geen B film.
Bij de oude versie was er nog een happy end , helaas voor deze niet , jammer een beetje
tjitta
Ben het met wim2103 eens. Wat een super slecht gespeelde film. Pulp!!!
Brabants
Deze film is een mix waarbij je jezelf sterk afvraagt wat de regisseur met zijn verhaal nu eigenlijk wil verkondigen. Is het een liefdesverhaal, een strijd der Gladiatoren om wraak en/of vrijheid, of is het misschien wel de uitbarsting van de Vesuvius. Dat laatste staat uiteraard als een paal boven water. Op dat gebied kom je als kijker niets tekort en als je van rampenfilms houdt, dan zit je goed. Visueel is het een heus spektakel. Als je als kijker houdt van Gladiatoren en amfitheaters dan zit je ook goed. Het romantische sfeertje is vrij bagger en de combinatie van dit alles als een kip zonder kop. Toch is het zeker geen afrader en is het amusementsgehalte zeker niet slecht.

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

Untold: Breaking Point
Documentaire / Sport, 2021

SM-rechter
Drama, 2009
gladiatorarenagladiator fightlava romanverboden liefdenatural disasterepischrampslavetown in panic volcanic eruptionpompeii 3d1st century