• 9.372.591 stemmen

Geregisseerd door: Chris Buck en Kevin Lima

Met onder meer: Tony Goldwyn, Minnie Driver en Glenn Close

Releasedatum: 18 november 1999

Plot Tarzan

"An immortal legend. As you've only imagined."

Diep in de Afrikaanse jungle geeft een gorillamoeder een achtergelaten baby de naam Tarzan en neemt hem aan als haar eigen zoon, ook al schuwt de leider, de zilverrug Kerchak, dit onbehaarde wonder. Tarzan groeit op met zijn bijdehante apevriendje Terk en zijn neurotische kameraad, de olifant Tantor. Zo ontwikkelt hij alle instincten van een dier en leert hij alles over de jungle, terwijl hij razendsnel door de bomen zweeft en zwaait. Maar als plotseling zijn soortgenoten verschijnen, waaronder de beeldschone Jane, staan twee werelden op het punt een te worden.

Tarzan (stemrol)

Jane Porter (stemrol)

Kala (stemrol)

Young Tarzan (stemrol)

Young Terk / Adult Terk (stemrol)

Mr. Clayton, the Gorilla Hunter (stemrol)

Professor Archimedes Q. Porter (stemrol)

Kerchak, the Gorilla King (stemrol)

Adult Tantor (stemrol)

Young Tantor (stemrol)

avatar van bram

bram

hele leuke film! Helemaal niet zo kinderachtig zoals je misschien zou verwachten.

Etienne U

Weer een meesterwerk van Disney hij is hardstikke leuk en je hoeft je niet te ergeren aan al die domme zang stukken in de film want die zijn er niet!!

avatar van koen

koen

Een echte disney film... alleen phil collins verpest het weer.

avatar van SJOE®DO

SJOE®DO

Ik heb net Tarzan gezien.. en het is echt een meesterwerk inderdaad.. zohee.. echt verbluffende scenes zitten erin.. in deze film zat inderdaad ook weinig zang wat veel beter is.. Phil Collins valt ook best mee.. Tarzan krijgt van mij zijn welverdiende 4 sterren.. geweldig..

Jordy

Heel mooi geanimeerd, vooral de scenes waarin Tarzan door de jungle "surft" zijn erg mooi. De film is ook af en toe verschrikkelijk grappig. Nadeel is natuurlijk dat het een Disneyfilm is, en dus zo braaf en voorspelbaar als het maar kan. En de muziek van Phil Collins is niet om aan te horen zo erg. Drie sterren.

avatar van Wolf

Wolf

Absolute topfilm.

Misschien heb ik wel mazzel dat ik de nederlandse versie gezien heb. Geen last van Phil Collins !!!

Erg leuke en aandoenlijke film, bijna net zo goed als The Lion King. Maar toch net iets minder. 4 sterren !!!

Jordy

Mazzel om 'm Nederlands te zien?? Hmmn ik moet er niet aan denken. Wie deden nu de stemmen? Carlo Boshart en Gerda Havertong ofzo???

avatar van iman

iman

deze film is dus gewoon super leuk om te zien.... samen met de muziek van PHIL is het een geweldige film...5 sterren dus

Etienne U

dus jullie hadden allemaal liever dat Tarzan zijn liedjes zelf had gezongen enzo hahahaha wat een grap Tarzan die Zingt!!!!!!

Jordy

Huh? Ik had graag gehad dat er een GOEDE zanger was, die GOEDE liedjes voor de film had geschreven. Maar goed, smaken verschillen.

Etienne U

Goeie Zanger volgens mij is Phil dat wel hij heeft al heel wat prijzen gewonnen en zelfs voor beste film muziek en twee keer raden met welke film dat was juist ja TARZAN!!!!!!

avatar van Wolf

Wolf

De film nu ook in het engels(amerikaans) gekeken. Had ik nu maar 5 sterren in plaats van 4 sterren gegeven. Valt best mee die Phill. Binnenkort nog maar een keertje Tarzan kijken denk ik.(Wel de engelse versie !)

avatar van vic

vic

vond hem voor een disney erg leuk en niet zo dat de liedjes overheersen

avatar van jeroentje125

jeroentje125

15 augustus komt er een vervolg op deze film uit genaamd Tarzan en Jane op video en DVD. Voor 2004 staat er nog een vervolg gepland genaamd Tarzan 2. Je moet me ook niet vragen waarom 2 en niet 3. Want dat snap ik zelf ook niet. Voor meer info:

www.geocities.com/disanimatie

avatar van Jos2

Jos2

Vats zo'n typische straight-to-video vervolg (van een C-team) wat we van Disney kennen.

avatar van gotti

Heel erg grappige film.

avatar van visje1991

visje1991

ik vind het een leuke film!

echt top!

fantastich!

avatar van visje1991

visje1991

helemaal mee eens!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van Goodfella

Goodfella

Prachtige animaties, standaard Disney verhaaltje met de standaard bijbehorende Disney-normen en -waarden.

avatar van neo

neo

het verhaal stelt niet veel voor, maar de film is wel erg leuk om te kijken. de animatie is erg mooi en dan vooral bij de capriolen van tarzan, wat soms iets weg heeft van een achtbaanrit. vreemd dat sommige het over phil collins slechte muziek hebben maar niemand mark mancina noemt, want die heeft een prachtige score gecomponeerd voor de film.3 sterren

avatar van Peter

Peter

Opnieuw een meesterwerk van Disney. Muziek sluit zo perfect aan op de beelden. Ontroerende en erg volwassen film. Net geen Lion King, toch 4,5 sterren.

avatar van cr_ix

cr_ix

Koen, hoezo 'verpest' Phil Collins het volgens jou?

koen schreef:

Een echte disney film... alleen phil collins verpest het weer.

avatar van markkeuning

markkeuning

Phil Collins maakte Tarzan tot een succes. You''ll Be In My Heart is zo goed!! verder is de film ook goed. 5 *en

avatar van De Knip

De Knip

Ik vind die song van Phil nou juist een erg....

Staat in mijn top5 van vervelendste songs aller tijden.

Je bent lekker objectief bezig, Mark

avatar van bram16

bram16

Eén van de leukste films van disney: 4****

avatar van eerdekes

eerdekes

Er is nochtans ook nog 'n ander nummer hoor, hoe noemt het nou ook alweer? aja, 'two worlds' ofzoiets, is toch ook best knap, na lion king is dit 1 van de beste disney'films ! tot die klasse behoren o.a; jungle book, bambi en toch wel sneeuwwitje. Die films vind ik de prachtigste disneyfilms allertijden, alluwel er nu 'nemo' heerst maar dat is dan niet helemaal disney !

avatar van Reinbo

Slechtste Disney film in jaren De musiek van PC past totaal niet bij het Tarzan verhaal Wat een zeurfilm. wederom het bewijs dat Disney veel beter is met dieren dan mensen.

avatar van cell

cell

mooien muziek en mooi getekend

4 steren van mij heeft het echt verdiend

Reinbo, ik hou van deze film. De muziek bleef in je hoofd en het verhaal is verwerkt tot een prachtige film. Een dikke 5.

avatar van martijn77

martijn77

film jaren geleden in een bioscoop in Kuala Lumpur gezien. Niet echt onder de indruk van de film/karakters of de uitwerking van het verhaal. Allemaal erg standaard Disney. Leuk voor de kids, ik heb er niet zoveel meer mee. Maar dat liedje.. Ik begrijp waarom er mensen zijn die bij het horen van de naam Phil Collins een acute aanval van gordelroos krijgen. Er zijn zelfs liedjes door hem gemaakt die bovengenoemd exceem doet verbleken.. Maar dit liedje.. Sorry, ik vind het mooi. Sentimentele zoete vakantieherinneringen, hete nachten, parelwitte stranden, mooie vrouwen uit alle windstreken.. Ik dwaal af.

Matige film, mooi liedje, nogmaal mijn excuses.. 2*