• 9.374.096 stemmen

Geregisseerd door: David Lynch

Met onder meer: Bill Pullman, Patricia Arquette en Balthazar Getty

Releasedatum: 29 mei 1997

Plot Lost Highway

"A lost road on the edge of strange…"

De centrale figuur in deze hallucinante film is Fred Madison (Bill Pullman), een saxofonist wiens huwelijk met Renee Madison (Patricia Arquette) bol staat van onuitgesproken spanningen. Die lopen nog hoger op wanneer ze anonieme videocassettes op hun stoep vinden, iets of iemand begluurt het huis en de bewoners. Op een van die cassettes zien we hoe Fred zijn vrouw vermoordt, ter dood wordt veroordeeld en in de dodencel terechtkomt.

Fred Madison

Renee Madison / Alice Wakefield

Mystery Man

Mr. Eddy / Dick Laurent

Bill Dayton

Candace Dayton

Jordy

Geen geloof ik. Maar beeld is goed en de ondertitels kunnen uit... dan ben ik voor 9 euro tevreden

Jawel Jordy, zitten wel extra's op. Interviews met cast en David Lynch himself! En behind the scenes opnamen.

avatar van Yak

Yak

Hij ligt ook in Den Haag bij de Free Record Flop voor een eurootje of negen met dezelfde gave extra's. Niet gekocht, want ik heb geen DVD-speler.

avatar van neo

neo

en featurette,een trailer en filmography (lynch). ik heb em zelf ook al een tijdje

avatar van tovenaar

tovenaar

ik vond die extra's zeker wel de moeite waard hoor!

Jordy

het geluid van de dvd is alleen wel zwaar minder dan de versies uit andere landen...

avatar van Goodfella

Goodfella

En de film? Vond je 'm beter dan de vorige keer?

Jordy

nog niet opnieuw gezien (ik moet het helaas ook nog slechts met stereo doen, dus ik heb er -nog- geen last van, van het geluid)

m'n dvdtje gekeken

blijf bij m'n standpunt dat het ontbreken van een verhaal, danwel de vergezochtheid van het verhaal (interessant om die link nog 's te lezen) er voor zorgt dat ik de film niet érg hoog zal beoordelen. 't Was nu wel iets duidelijker allemaal, maar niet genoeg op dat punt voor me

Toch kon ik nu veel meer genieten van de vele prachtige scenes dan de eerste keer, toen ik te druk was met het zoeken naar verbanden in de verhaallijnen.

half sterretje erbij, 3,5 *

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Films van Linch zijn ook niet gemaakt om te begrijpen...

avatar van Ed

Ed

Dat witte mannetje joeg me de stuipen op het lijf...

avatar van Zavo

Zavo

Ed schreef:

Dat witte mannetje joeg me de stuipen op het lijf...

Je bedoelt de mystery man? Inderdaad: creepiest character ever in a film.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Pr8ig als hij zit te lachen en ook dat gelach door de telefoon hoort.

avatar van EmDee

EmDee

Ik ken de film (nog) niet, maar ik zit nu wel te wachten op een wit mannetje.

Is dat geen spoiler dan?

avatar van Ed

Ed

Nee, dat is geen spoiler. Dat mannetje komt na een minuut of twintig al in beeld. En verder heb ik nog helemaal niets over hem verteld. Misschien vind je hem niet eens zo eng. Hoewel: dat is uitgesloten.

avatar van Flexje

Flexje

moeilijk om een beoordeling te geven als je niet zeker weet wat je zojuist hebt aanschouwt.

ik zal die link hierboven eens bekijken en daarna de film nog een of enkele keren zien.

op dit moment zit ik op een 3,0 want de film is erg boeiend en beklemmend door de mystrieuze sfeer die er hangt.

dat werd alleen af en toe een beetje verpest door die rammstein muziek.

*edit*

ik heb het stukje gelezen. wat een film zeg. 4,5 ster en nu al zin om hem weer te kijken.

Mik

Super Flex hoor Flexje, dat je na het lezen 1,5 omhoog knalt! Had ik ook haha, alle puzzelstukjes vallen op hun plek. Nou ja, alle.. haha

avatar van EmDee

EmDee

Blijf t toch vreemd vinden dat mensen een soort uitleg moeten lezen om hun stem op te krikken. Daar heb je je bij t kijken dan toch aan geërgerd?

Mik

Het laten kraken van je hersenen bij een film hoeft zich zeker niet te uiten in ergernissen. Het was helemaal niet irritant om het niet te weten, alleen zie je dan het supertoffe aan deze film gewoon niet, die uitleg laat je begrijpen dat het subliem is.

De Knip

Film gezien en inmiddels ook link gelezen met uitleg. Ik heb de film dan toch wel aardig goed kunnen volgen, behalve sommige verwijzingen/symboliek in deze Lynch-film.

Toch is het wel wat te ver en te mind-fucking, hoewel ik daar wel van hou.

Film in zijn geheel is wel boeiend.

En idd dat witte mannetje.........brrrrhhhhaaaaww

Lost Higway is een stuk ingewikkelder dan Blue Velvet.

***1/2

avatar van Zavo

Zavo

Je bent erg positief en dan toch maar 3,5 ster voor dit meesterwerk?

De Knip

Heb een etentje achter de rug en nu ik het heb laten bezinken moet ik er toch wel een halve ster bijdoen.....

****

Mik

En later deze week kijk je nog een film, en dan vergelijk je die met Lost Highway en dan denk je: Tering, die film was toch eigenlijk wel geniaal, nog maar een halfje erbij.. en dan in een nog later stadium kun je het niet meer ontkennen, dit is een 5 !

De Knip

Zeker niet 5 sterren zijn maar aan een paar films besteed bij mij (kijk maar).

Mik

Ai, ik zie het ja.. haha, ik neem het terug!

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Mm ja marilyn manson en henry rollins spelen hier in. ja toch best goed maar aan de ene kant ook weer niet. ik heb het gewoon niet zo op david lynch. hij maakt de film zeker wel erg sfeer vol en je raakt zeker wel verdiept in het verhaal. maar raakt mij toch niet zo. het verhaal blijft erg lang hangen om een persoon. en word daar door wat ingrijpend. maar ik heb graag wat vaart door een film (like pulp fiction)

***

avatar van Da Jando

Da Jando

Net gezien, vond hem erg mooi! Vreemd sfeertje zoals in mulholland drive...maar snappen? Nee.

Zojuist heb ik die lange spoiler gezelezen en zie ik eigenlijk pas hoe goed de film echt is. Morgen weer kijken!

Wat ik wel jammer vind is, dat ik een spoiler nodig heb om hem te begrijpen. Ik vind het altijd leuker als ik er zelf achter kom....maarja, het is een goede film. 4* voorlopig.

avatar van santana

santana

Da Jando schreef:

ach ja, ben blij dat die spoiler er is, anders had je nu nog geen idee

avatar van tovenaar

tovenaar

Gister nóg maar een keer bekeken... het blijft echt een geweldige film. Ik wil verhogen!!

tovenaar schreef:

Ik heb je advies opgevolgd, ook maar weer eens gaan kijken. Super!!!

Alvin Reniers

Lost Highway maakt bij een eerste viewing ongeveer evenveel zin als de invloed van de Noord-Oostelijke Passat winden op de masturbatie van de Antarctische zeehond, maar je raakt erdoor geïntrigeerd en gefascineerd, wat je niet kunt zeggen over die masturbatie

Niet toevallig uit een recensie die geschreven is op 2401 '97