• 9.374.811 stemmen

Mission: Impossible II (2000)

Actie / Thriller | 123 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Mission: Impossible 2 / M:I-2

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: John Woo

Met onder meer: Tom Cruise, Thandiwe Newton en Dougray Scott

Releasedatum: 6 juli 2000

Plot Mission: Impossible II

"Expect the impossible again."

Agent Ethan neemt het op tegen zijn vroegere wapenbroeder Sean Ambrose, een man die alles van hem heeft geleerd, maar nu zijn aartsvijand is geworden. Beide mannen azen op een genetisch gemanipuleerd virus, 'Chimera' genaamd. In minder dan één etmaal kan het een hele stad ombrengen. Ambrose heeft het antidotum bij de uitvinder gestolen en heeft dus al een eerste punt gescoord. Er rest hem alleen nog de hand te leggen op de dodelijke stam, die wordt geteeld in een ultrageheim laboratorium in Sidney, om één van 's werelds rijkste en gevaarlijkste mensen te worden. Om Ambrose te kortwieken doet Ethan een beroep op de ex van de misdadiger, Nyah Hall, een beeldschone dievegge...

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Nu twee keer gezien en ik snap nog steeds niet hoe het kan maar de eerste keer heb ik mij veel minder aan de film gestoord dan de tweede keer, waar ik tot de conclusie ben gekomen dat dit wel heel erg slecht is.

Ben sowieso al geen Tom Cruise fan, maar in deze film maakt hij het wel heel erg bonD.

Hij denkt dat die een soort tweede Van Damme is, maar Cruise is een typische Amerikaan, en heeft het gewoon niet, maar gelooft wel dat die het heeft.

Vergeleken met het aardige eerste deel is dit gewoon echt heel zwak.

Denden 100 Piek

Ik weet niet wat het precies is, maar Van Damme heeft het niet en Tom Cruise wel.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Ik heb ook helemaal niet gezegd dat Tom Cruise een slechte acteur is, alleen staat z'n Amerikaanse kop me niet aan.

Dat is gewoon een persoonlijke mening, ondanks dat ik het geen slechte acteur vind.

Hij is inderdaad misschien wel een betere acteur dan van Damme, maar dat was mijn punt niet.

Het gaat erom dat ik Cruise gewoon niet de juiste man vind voor deze film, en al helemaal niet wanneer hij ineens een martial arts expert blijkt te zijn, komt op mij gewoon zeer ongeloofwaardig over.

In dat opzicht had ik dus van Damme als voorbeeld genomen, maar goed ik blijf erbij dat ik dit gewoon een matige film vind.

FunkStarr schreef:

Ook wel één van mijn kritieken, al vond ik het meer dat de film niet aansloot op het personage dat we leerden kennen in deel 1.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Dit vind ik de beste mission impossible film.het heeft een goed verhaal en actiescenes die heel spannend zijn.

avatar van Wouter

Weertenaar schreef:

Reden: Ik blijf de score op Moviemeter zeer laag vinden voor deze actievolle prent,

En nu nog verder gezakt?

avatar van Dieterrr

Dieterrr

veel beter dan de 1ste

avatar van dikkop

dikkop

88Fabian schreef:

Helemaal mee eens. Mede dankzij John Woo is dit een zeer goed film.

avatar van Theunissen

Ik vond dit het beste deel van de Mission Impossible reeks. Het verhaal is best goed en de actie is best vet. De film vond ik mede zo goed dankzij Thandie Newton die er zeer aantrekkelijk uitzag.

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

De aktie-scenes redden deze film,vooral de motor achtervolging is erg goed,na de speedboot race uit face/off laat Woo zien dat die achtervolgingen een nieuwe dimensie geeft....

avatar van ninoboy1

ninoboy1

De minste van de drie.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Prima actie film. Mooie scenes vol snelheid. Mooie locaties zoals het begin van de film. Kijkt lekker weg deze film.

Maar zoals eerder vermeld je hebt het idee naar een 1e film te kijken. Hier is Cruise anders dan in het 1e deel.

avatar van SoNick

SoNick

Ik kon de film niet begrijpen en irriteerde me mateloos. Het is alleen pure actie.

avatar van charmed one

charmed one

dit was ook een leuke deel uit de reeks. ik vind ze allemaal wel goed. deel een is mischien ietsjes beter.

avatar van ehs21

ehs21

Deel 1 iets minder?? Das juist de enige goede van de 3. Deel 2 heeft iig niets meer met deel 1 te maken.

avatar van brabusRUS

JDSsmetje

Tom Crooze

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Hoevaak heeft Sbs6 al een mission impossible film uitgezonden?

Stuk of 100 keer?

Bart Simpson schreef:

Hoevaak heeft Sbs6 al een mission impossible film uitgezonden?

Stuk of 100 keer?

Ach, ik vind die films nooit vervelen.

avatar van Don MN

Don MN

Ik denk dat ze inderdaad bijna 100 gehaald hebben, vroeger keek ik 'm altijd op sbs, nu natuurlijk op dvd, veel leuker dan deel 1. Aanrader voor de mensen die van actie houden gecombineerd met veel slow-motion en niet te veel waarde aan diepgang van personages/verhaal hechten.

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Don MN schreef:

Ik denk dat ze inderdaad bijna 100 gehaald hebben,

MI1: 6x op SBS6

MI2: 5x op SBS6

MI3: 1x op SBS6

In totaal 12 keer. Behoorlijk wat. Veronica zend ook graag MI films uit, maar niet zo vaak als SBS6. Er zit een grote MI fanboy bij SBS6 zo te zien

avatar van brazo

brazo

vrij voorspelbaar en té overdreven aktie..

Wel leuk acteerwerk van Tom

avatar van kahraman

kahraman

5 sterren voor john woo's actiescenes..

-2000 sterren voor gekke tom cruise en vriendin

in totaal 1.5 sterren

(mening hoeft niet logisch te zijn opgebouwd)

avatar van BjornH

BjornH

Geen al te bijzondere film...je merkt wel dat die John Woo echt iem is die veel gaat klooien met schietgevechten, kogelballets en slowmotion. En laat dit nou niet zo goed tot zijn recht kome in deze film. Scenes die door de slowmotion onnodige aandacht krijgen en zoom-ins die totaal overbodig zijn :S zoals zoals de autoscene in het begin waarin ze allerlei kanten uitdraaien en er soft deuntje tevoorschijn komt

Nee dit is niet een van John Woo's betere films :S.

avatar van rayman

• 2085 berichten

Film met veel actie een een mooie meid, 2 dingen waar ik van houd

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Heb deze film nooit langer dan een uur kunnen kijken, vond het echt zwaar onder de maat van zowel Tom Cruise én John Woo.

Toch heb ik hem gister vol goede moed nog maar een x gekeken en gewoon het laatste half uur gelijk opgezet.

Ik moet toch echt zwaar mijn mening bijstellen, het laatste half uur is een en al actie met in mijn ogen 1 van de beste achtervolgingen ooit.

Hoe Hunt op spectaculaire wijze 1 voor 1 al zijn achtervolgers weet uit te schakelen is werkelijk een lust voor het oog en red de film van dan ook van de middelmaat.

Woo zorgt hier echt voor een spektakel dat zijn weerga niet kent, 1 en al adrenaline. Helaas is de film voor de rest toch echt onder de maat met de vele verwisselingen en dialogen.

Als de hele film meer constant was met de actie scenes was het een dikke aanrader geweest, nu is het niet meer dan een lekker hard stuk actie zo nu en dan.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

IJdelheidsprojectje van Tom Cruise. Het is Thandie Newton, mên, wat een dom mens, die de film pas echt weet te verknallen.

avatar van mnrk

mnrk

De 2e M.I film vind ik persoonlijk beter dan de 1e M.I.

Dit komt mede door John Woo, de typische filmstijl van hem is super om naar te kijken. De gevechten in slow motion, overdreven actie scene's , kleding die door de wind wordt gedragen en natuurlijk zijn handelsmerk : de duiven

Ook de opening van de film is heerlijk (het berg beklimmen !! ), dit in combinatie met de locatie is helemaal geweldig.

Tom Cruise is weer goed als Ethan Hunt en Doughray Scott zet Ambrose goed neer. En Thandie Newton is leuk om naar te kijken

En natuurlijk is Ving Rhames weer van de partij !! Anthony Hopkins is ook aanwezig als Ethan Hunt zijn baas, alleen al zijn stem is geweldig.

Ook een pluspunt is de muziek in de film, zowel de nummers van Limp Bizkit als Metallica zijn in orde. Maar het beste is de muziek van Hans Zimmer

Hans Zimmer - Mission Impossible 2 (2000) - MusicMeter.nl

avatar van vanzelfsprekend

vanzelfsprekend

Na deel één gezien.

Vond ik deze tegen vallen.

Het ligt eraan dat ik zijn tegenspeelster vind tegenvallen.