Genre: Komedie / Misdaad
Speelduur: 91 minuten / 98 minuten (unrated versie)
Alternatieve titel: Badder Santa
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Terry Zwigoff
Met onder meer: Billy Bob Thornton, Lauren Graham en Bernie Mac
Releasedatum: 25 november 2004
Plot Bad Santa
"He doesn't care if you're naughty or nice."
Willie is een oplichter en dief in hart en nieren. Elk jaar vormt hij samen met de lilliputter Marcus een dubieus duo met slechte bedoelingen. Ze maken een road trip langs verschillende warenhuizen waar ze verkleed als de Kerstman en één van zijn elfen hun opwachting maken. Maar in plaats van kerstsfeer te verspreiden, gebruiken ze hun vermomming om de warenhuizen te bestelen. Deze strategie wordt bemoeilijkt wanneer een 8-jarige ze de echte betekenis van het Kerstfeest leert.
- Trailer (YouTube)
Opal
Grandma (onvermeld)
Milwaukee Mother (onvermeld)
Frenkel
Erg leuke film, alleen waarom we hier in Nederland moeten wachten tot november en hij in Amerika al 3 jaar uit is snap ik dan weer niet..
(ja kerstfilm met kerst uitlaten komen, maar deze is film is elke periode leuk, breng dan met kerst een special edition ofzo uit
JoeCabot
Dan zou ik toch wachten tot kerst...
Poisonthewell
Erg leuke, groffe, lompe kerstfilm. Waardige opvolger van Ghost World. 3,5*
SuperSideSwipe
Ontzetende leuke komedie.
Het verhaal vond ik erg orgineel, en ik moet zeggen dat ondanks ik Thornton over het algemeen niks vind. Was deze rol hem werkelijk voor 100% op het lijf geschreven!.
Mooi om te zien hoe hij elke keer verder achteruit gaat aan zijn drankverslafing.
3,5
bartsch
Schitterend!! Echt een geweldige film! Heerlijk die scheldende Thornton, erg mooi als ie straal bezopen los gaat op een paar papier maché ezels in het warenhuis.
Erg leuk tot ongeveer een kwartier voor het einde. Net wanneer je denkt dat er geen sentiment of moraal aan zit te komen wordt dit toch nog even in je maag gesplitst. Jammer, zo kort voor de finish. Gezegd moet worden dat het eendimensionale verhaaltje dan ook wel zijn kruit verschoten heeft. Thornton kan het karige geheel echter makkelijk dragen en er zijn genoeg hilarische momenten. Een lichte tegenvaller van regisseur Zwigoff, maar toch wel de moeite waard.
Tonymortaza
Frisse nieuwe film
Lekker grove grappen en uitsteken geacteerd zeker door die kleine bolle met dat snotneus
olano
Ja, in Amerika zijn ze altijd wel voor op bijna alles en zeker film. Het is een kerstfilm, dus is het misschien wel intersanter voor de ditributiebedrijven om deze in die aansluitende periode uit te brengen. Ik ben alvast heel benieuwd naar deze. Nog effe wachten tot hij op koop dvd is verschenen.
Amusante film. Thorthon is perfect als ongemanierde, alcoholistische, kinderhatende goedzak. Jammer dat de film op het eind terugvalt in de standaard Hollywoodcliché's.
bereboot
Jonge,jonge zeg. wat een kleuterschoolniveau.Als er maar veel gevloekt,ge-shit en ge-asst wordt dan is het geweldig(voor de meesten althans).Vind het tekenend voor de moraal. Trek Thornton z'n kerstpakje uit en wat rest is een
-B misdaadfilmpje. Voor mij heeft het helemaal niets met kerst te maken. Voor mij dus een 0,5;omdat een 0 niet kan.
gemaster
Godzijdank heeft het niks met kerst te maken. Dat zorgt ervoor dat het allemaal zeer vermakelijk is.
JoeCabot
Ooit al gehoord van "zwarte humor"?
markie1978
Wat is dit een slechte film, helemaal geen leuke kerstfilm.
Het taal gebruik is erg onaangepast, en vind het behoorlijk onbeschoft om de kerstman zo neer te zetten.
Ze zeggen dat dit humor is, maar kan er niet om lachen, ik vind het smeerlapperij en ombeschoft taalgebruik, als dit humor is?????
Wat is dit een slechte film, helemaal geen leuke kerstfilm.
De kerstman is tegenwoordig niets meer dan een overgecommercialiseerde Sinterklaas-rip-off! En daar steekt deze film de draak mee. En dit is geen kerstfilm. Neigt veel meer naar misdaadfilm, en daar is het doodgewoon om iedere 5 seconden 'fuck' of 'shit' te zeggen (Casino, Scarface, Reservoir Dogs, Pulp Fitciton, ...). Begrijp dat je misschien liever naar mierzoete (kerst)films kijkt, maar hopelijk begrijp je wat ik bedoel...
SuperSideSwipe
Wat is dit een slechte film, helemaal geen leuke kerstfilm.
Jij gaat zeker elk jaar helemaal uit je bol tijdens het eo jongerendag?
Plotsklaps
Lachen, lekker lompe humor die zeker niet iedereen kan waarderen en daarom dus goed. Niet voor de bekrompen van geest die van mening zijn dat een film met 'Santa' altijd moet bijdragen aan een gezellige kerstsfeer.
Een must voor de kersthater.
Naomi Watts
Vermakelijk filmpje. Regelmatig toverden Thornton en Mac een glimlach op mijn gezicht al zag je het kleffe moraal al aankomen. Toch 3.5*
gemaster
al zag je het kleffe moraal al aankomen
'shit happens when you party naked?'
Kalymnos
Bagger! Echt, als dit humor is, heb ik geen gevoel voor humor! Veel gevloek en gescheld en verder erg flauw; meer dan een glimlach hier en daar leverde het mij niet op!
En ouders pas op: niet voor de kinderen meenemen!!
BoordAppel
Een ietsje moeizaam begin maar daarna is het absoluut hilarisch. Thornton levert hier echt weer een topprestatie af als de kerstman. Dat jochie heeft me ook overtuigd, wat een raar kind. Tegen het eind is het wat afgelopen met de hilariteit maar blijft de film, ondanks een niet hinderlijk aanwezige moraal, grappig.
Ik lees op IMDb dat zowel Larry David, Bill Murray als Jack Nicholson de rol van Willie is aangeboden. Ik denk dat ze het alle drie ook erg goed gedaan zouden hebben.
ToniMono
Een onvervalste parodie op de Kerstman. Ik vond net als Boordappel het begin wat stroef, maar daarna vliegen de platvloerse grappen je om de oren. Met zo'n hoog tempo, dat er geen ontkomen meer aan is. Na pakweg 3 kijkbeurten, betrap ik mezelf nog steeds op diverse lachsalvo's. Liefhebbers van laagdrempelige humor: gaat dit zien! Grandioos 4,5*
En ouders pas op: niet voor de kinderen meenemen!!
BAD Santa....
Minotrax
Hele leuke film. Heb echt gelachen in Billy. Hij heeft heel erg goed de rol als bezopen, scheldende en neukende kerstman neergezet. Niet geschikt als kerstfilm voor de hele familie, maar wel heel leuk om te kijken!
Materny
Wat een ongelooflijke comedy.
Fuck " jingle all the way" & " a christmas carol" want het niveau dat Bad Santa hier haalt staat op veel hogere hoogte.
Uitmuntend acteerwerk en een mooi en soepel verhaal maken van deze film sowieso al de leukste en origineelste kerstfilm ooit.
Maar ook gewoon op Genre Comedy vind ik dit persoonlijk de beste ooit gemaakt.
Niemand had Bad Santa beter kunnen vertolken als Thornton.
Subliem, Ik heb nog nooit zo hard gelachen om een comedyfilm en daarom staat deze ook op Nm1 in de top-10 comedyfilms.
Hulde
Fuck me,Santa Fuck me.
Mc
- 2092 stemmen
Vermakelijk, maar niet meer dan dat. Wel goed geacteerd door Billy Bob Thornton, maar dat jongetje begon me aardig te irriteren...
Materny
Hoezo dat dan>?.
Ik vond hem juist sterk acteren.
Dat zag je ook wel want er was zeker chemie tussen Thornton en hem.

Bad Santa 2
2016