• 9.379.001 stemmen

Bad Santa (2003)

Komedie / Misdaad | 91 minuten / 98 minuten (unrated versie)

Genre: Komedie / Misdaad

Speelduur: 91 minuten / 98 minuten (unrated versie)

Alternatieve titel: Badder Santa

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Terry Zwigoff

Met onder meer: Billy Bob Thornton, Lauren Graham en Bernie Mac

Releasedatum: 25 november 2004

Plot Bad Santa

"He doesn't care if you're naughty or nice."

Willie is een oplichter en dief in hart en nieren. Elk jaar vormt hij samen met de lilliputter Marcus een dubieus duo met slechte bedoelingen. Ze maken een road trip langs verschillende warenhuizen waar ze verkleed als de Kerstman en één van zijn elfen hun opwachting maken. Maar in plaats van kerstsfeer te verspreiden, gebruiken ze hun vermomming om de warenhuizen te bestelen. Deze strategie wordt bemoeilijkt wanneer een 8-jarige ze de echte betekenis van het Kerstfeest leert.

Marcus Skidmore

Thurman Merman 'The Kid'

Bob Chipeska

Grandma (onvermeld)

Milwaukee Mother (onvermeld)

avatar van JJ_D

JJ_D

Enkele aardige momenten, maar vooral belachelijke scènes met "het debieltje". Raar genoeg slagen die er niet in de pret te drukken.

Redelijk goed filmpje dus, met een uitstekende Billy Bob Thornton.

avatar van dr maikel

dr maikel

Billy Bob Thornton doet het erg goed en het ''Debieltje'' Vond ik juist er grappig. Verhaal gaat nergens over maarja daar kijk je ook geen comedy voor.

avatar van RedLine

RedLine

--5-- Hele leuke comedie..

.Een Aanraden.

avatar van mister blonde

mister blonde

Aardige komedie. Paar leuke momenten, maar over het algemeen aardig. Zwigoff weet gelukkig altijd goed de humor niet uit de hand te laten lopen, waardoor het nooit echt flauw wordt. Verder kan je sowieso zien dat het allemaal net wat beter is, als de meeste flauwe komedies (van 2de rangs regisseurs). Jammer alleen, dat de film niet zo bad ass is, als 'ze' doen voorkomen. Zeker het eind is wat dat betreft een afknapper. 3,5 sterren.

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Paar kleine grappige momenten maar verder slap.

avatar van seth gecko

seth gecko

wat is die Lauren Graham toch een schatje.....

avatar van onbekend!

onbekend!

een dikke aanrader!

--5--

Yeaah

avatar van Chulaa

Chulaa

seth gecko schreef:

wat is die Lauren Graham toch een schatje.....

I know.. ik vind haar geweldig..

OT:

Leuke grappige grove kerst film

avatar van Syko

Syko

onbekend! schreef:

een dikke aanrader!

ieder z'n mening maar een aanrader?

ik vond het een verschrikkelijke k*t komedie

over the top rated, deze film hoort in de flop top 100 te staan! bij ernest en consorten

avatar van Erik 1966

Erik 1966

Bijzonder slechte film! De grofheid is overdone en daardoor niet meer geloofwaardig. Humor is helaas ver te zoeken. Jammer hadden ze veel meer uit kunnen hallen. Hooguit een 2

avatar van ralfsjam

ralfsjam

als je een hekel hebt aan kerstfilms in het algemeen (zeker die gene die holywood tegenwoordig uitbraakt) en je hebt een vriendin die loopt te zeuren om een kerstfilm om gezellig te kijken op de bank met z'n 2en rond de kerst dagen, dan huur je toch gewoon deze? een kerstfilm waar gemiddeld 15 keer fuck per minuut voorbij komt op een redelijke grappige manier. aanrader voor de kerstdagen! 3.5

avatar van Esteban

Esteban

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Esteban schreef:

Billy Bob Thornton vloekt en zeikt. And that's it? Een trieste bedoening.

tja, niet iedereen zingt "er is een kinneke geboren" rond de kerst dagen! en opzich was het wel leuk om eens geen zalvende kerstfilm te zien waar kwaad goed word en boos lief met het eeuwige goede einde! en ik denk dat deze film meer bij de werkelijkheid ligt dan al die andere goed bedoelde kerstfilms...

want in deze film is zeer goed de nepperigheid van kerst te zien van voornamelijk the USA, maar ook "the NL".

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Esteban schreef:

Vond je?

Ik vond het een geweldige film, tenminste een keertje niet van dat zoetssappige gedoe altijd met de kerst.

avatar van sjappert

sjappert

weer is wat anders dan zo'n standaart kerstmis film leuk om met een paar vrienden te kijken zeker een aanrader voor vanavond

avatar van Thomas83

Thomas83

Billy Bob Thornton speelt zijn rol van erg grof pratende, zuipende en stelende kerstman erg leuk. Hij heeft een prettig cynisme over zich heen hangen in zijn rol, en is ook ook werkelijk nog redelijk grof. Verbazingwekkend voor een Amerikaanse film eigenlijk. Dat schelden is ook echt zwaar over the top, maar wel op een manier die zowaar nog komisch is.

De rol van dat jongetje is ook niet slecht gespeeld voor een kind. De verhaallijn tussen hem en "Bad Santa" is nog best mooi. Verder ook geinig dat Lauren Graham nog een rolletje in de film speelt. Toevallig al de tweede film die ik vanavond zie waarin zij een bijrol heeft.

Het viel me trouwens op dat in de film meerdere bekende klassieke muziek zit. Best opvallend voor zo'n film.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Hilarische film met een erg leuke Billy Bob Thornton. Hij vloekt, zuipt, rookt, pist in zijn broek en beroofd! Heerlijk toch, als kerstman? In deze film in ieder geval wel. Heb vele momenten slap gelegen van het lachen. Het woord ''fuck'' komt zo'n honderd keer voorbij en dat is gewoon gigantisch lachen geblazen! Misschien dom, maar ik heb me meer dan vermaakt.

avatar van mafiabaas

rubenzzz

Leland Palmer schreef:

avatar van Respekked

Respekked

Ik blijf dit een geweldige comedy vinden. Wat een figuur speelt Thornton, echt hilarisch!

avatar van thunderball

thunderball

Gisteren deze bekenen. De enige Kerstfilm die ik te pruimen vind. Heb dubbel gelegen en vond hem echt te gek. Alleen het einde had voor mij niet zo gehoeven, maar dat maakt over de hele lijn niet zo veel uit.

Vier sterren.

avatar van JoJo66

JoJo66

Gister op tv gezien. Geen Walt Disney kerstfilm. Dus voordat je besluit deze film te bekijken is herkadering van je verwachtingen op zijn plaats.

Ik vond de film weinig humoristisch, eerder zwaar deprimerend. Santa wordt overtuigend gespeeld, maar de overige spelers konden mij niet boeien.

Ook het tempo van de film is bijzonder laag. Pas tegen het einde verandert vrij snel de houding van Santa tov de jongen. Nee zeker geen aanrader als je humor of een klassieke kerstfilm verwacht. Ik heb met moeite de film uitgekeken.

avatar van Gerritj

Gerritj

Ik zie JoJo dat dit je eerste film recensie is en gelijk een zeer lage waardering.

Wist je niets over deze film voordat je ging kijken?

Je hebt het namelijk over herkadering van je verwachtingen. Ik denk dat de meeste kijkers wel ongeveer weten wat deze film te bieden heeft.

Zeker geen klassieke Kerstfilm.

avatar van Apster

Apster

JoJo66 schreef:

Ik vind deze film meer humor bevatten dan de meeste flauwe zouteloze kerstfilms. De film trapt lekker tegendraads tegen al die braafheid aan.

avatar van ILDIB

ILDIB

fenominaal verassend goede film, heb helemaal blauw gelegen van het lachen. Perfect dialogen, welke indien uit tarantino of farelly films zouden komen mythisch zouden worden.

En daarbij prima onderkoeld acteergebeuren. Absurditeit zoals het moet.

PS what the hell zit iedereen te blaten over kerstfilm? Dat die gozer toevallig een pak aan heeft is zowat ongeveer het enige kerstidee wat erachter steekt (plus een paar minuten kerstkadootje voor het manneke verhaal). Voor de rest is het regelrechte humor, satire of wat dan ook..

avatar van ILDIB

ILDIB

Syko schreef:

ieder z'n mening maar een aanrader?

ik vond het een verschrikkelijke k*t komedie

Smaak is persoonlijk en overduidelijk zit jij in de zuurpruimen hoek.. Wie beweert dat dit een flop is snapt de film simpelweg niet.. Hij is niet bedoeld als kerstfilm, niet bedoeld als feel good, niet als thriller, niet als actie maar gewoon als een film.

de vertaler van rtl5 was overigens wel dramatisch, zelden iemand grappen zo zien verknallen..

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Raar hoeveel mensen zaten te wachten op de zoveelste mierzoete kerstfilm, terwijl het dat duidelijk niet is.

Het idee van de film is erg leuk, een zuipende, zwervende en rovende kerstman. Die dwerg was ook best grappig. Jammer dat het idee eigenlijk bijna de gehele speelduur geen variatie of vordering kent, je ziet bijna anderhalf uur lang een deprimerende kerstman in beeld die niets anders doet dat schelden, drinken en liefde maakt. Het einde is matigjes en vergelijkbaar met de zoveelste kerstfilm, waar deze film nu juist een satire op is of lijkt te zijn.

avatar van Roeby

Roeby

Ik vond dat er teveel werd gevloekt, gescholden, gezeikt en dat gedoe.

Verder was de film wel erg komisch, dus het is wel zeker waard om te bekijken.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Heerlijke grove en scherpe dialogen maken van deze film een mustsee voor de liefhebbers. De beste scènes waren dan ook duidelijk die tussen BBT en het kind, en BBT en Marcus. Eigenlijk is deze film een lang hoogtepunt van BBT. De zwakte van de film ligt dan ook in het gedeelte waarin hij niet speelt. Zo bevalt de rol en het acteerwerk van Bernie Mac mij niet in de film. Hij wordt duidelijk weggeblazen door de anderen. Maar Bad Santa was een flinke verrassing, die mij zeer goed is bevallen.

avatar van Shinobi

Shinobi

Gisteren opgenomen en vanochtend gekeken. Erg leuke film om te zien, eindelijk eens een keer wat anders dan die poeslieve Kerstfilms. Dat kleine joch acteerde ook wel geniaal moet ik zeggen, verder was die ene vrouw van Gilmore Girls er ook. Erg grappig om haar in zo een rol te zien spelen.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.