Genre: Komedie / Misdaad
Speelduur: 91 minuten / 98 minuten (unrated versie)
Alternatieve titel: Badder Santa
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Terry Zwigoff
Met onder meer: Billy Bob Thornton, Lauren Graham en Bernie Mac
Releasedatum: 25 november 2004
Plot Bad Santa
"He doesn't care if you're naughty or nice."
Willie is een oplichter en dief in hart en nieren. Elk jaar vormt hij samen met de lilliputter Marcus een dubieus duo met slechte bedoelingen. Ze maken een road trip langs verschillende warenhuizen waar ze verkleed als de Kerstman en één van zijn elfen hun opwachting maken. Maar in plaats van kerstsfeer te verspreiden, gebruiken ze hun vermomming om de warenhuizen te bestelen. Deze strategie wordt bemoeilijkt wanneer een 8-jarige ze de echte betekenis van het Kerstfeest leert.
- Trailer (YouTube)
Opal
Grandma (onvermeld)
Milwaukee Mother (onvermeld)
*kelly*
Heb hem vandaag nog een keertje gezien en blijf bij mijn 4 sterren. Dat kind samen met Billy Bob Thornton= perfecte combinatie en dan natuurlijk ook Marcus.
Er werd alleen een beetje te veel in gevloekt, maar ja dat is natuurlijk net de clou van het verhaal hé(een vloekende, tierende kerstman).
Aanrader voor de liefhebbers van sarcasme!
joe black
Ik heb hem een gisteren nag gezien. Ik heb vaak plat gelegen van het lachen. Droge, kurkdroge, vent. Gewéldig
krc 4ever
als je een hekel hebt aan kerstfilms in het algemeen (zeker die gene die holywood tegenwoordig uitbraakt) en je hebt een vriendin die loopt te zeuren om een kerstfilm om gezellig te kijken op de bank met z'n 2en rond de kerst dagen, dan huur je toch gewoon deze? een kerstfilm waar gemiddeld 15 keer fuck per minuut voorbij komt op een redelijke grappige manier. aanrader voor de kerstdagen! 3.5
ik weet hoe jij je voelt
martinovitch
Ik vind deze film toch maar tegenvallen hoor
een dronken kerstman die inbraken en verkrachtingen doet
nogal dom vind ik
Zeer hartelijk om kunnen lachen.
Thornton doet het echt wel goed, de rest is lekker vuilgebekt en grof, dat joch is echt vreselijk (goed).
Serieus idiote film die lekker nergens over gaat en het publiek lekker laat meejuichen met de slechterik. Humor is best in orde hoewel een beetje repetitief, verder is het vooral fijn een keer zo'n tegendraadse kerstfilm te zien.
3.5* kunnen er makkelijk vanaf. Grappig.
The One Ring
Stelde mij erg teleur. Veel en veel braver dan ik had verwacht deze film, met zelfs een redelijk zoet (gelukkig nog net niet sentimenteel) einde. En dat terwijl ik verwachtte dat ik een film voor mijn kiezen kreeg die alle normen en waarden wat betrefd kerst overboord zou gooien. Dat is hier nog lang niet het geval.
Het is allemaal wel geestig, maar ik heb nergens echt gelachen. De film wordt niet harder dan een Thornton die af en toe een scheldwoord in de buurt van een kind zegt. En het gaat niet eens om een creatieve scheldpartij, maar om een simpele 'fuck'. Wellicht is dat een woord waardoor veel mensen geshockeerd worden; ik vind het allemaal wel mee vallen. De film is nergens scherp, nergens durft het echt een heilig huisje aan te vallen, het durft eigenlijk nauwelijks iets.
Het probleem ligt ook, misschien wel met name, bij Thornton. Hij speelt op zich wel goed, maar niet op de juiste manier voor deze film. Persoonlijk vond ik Willie vooral een tragisch personage. Iemand die zichzelf niet in de hand heeft en helemaal geen slechte Santa is naar eigen keuze. Niet zozeer een kerst- en/ of kinderhater, maar meer iemand die door de drank niet nadenkt wat hij zegt. Ik had denk ik liever Nicholson gezien, in een soort kerstversie van zijn rol in As Good As It Gets. Dan was het harder en scherper geweest dan het nu is.
Verder kijkt het prima wegt en verveelt het geen minuut. Hier en daar een aardige scène en een geslaagde dronken klinkende versie van Silent Night die ik erg gesteeg vond. Maar toch een kleine teleurstelling. Wellicht lijkt het voor sommige mensen een harde film omdat andere kerstfilms zo zacht zijn als maar kan.
ylb
Wat een belachelijke film. Echt zonde van al die tijd die erin gestopt is. Paar grappige elementen, maar 200x het woord: :"fucking" uit een Billy bob is voor mij niet meer lollig.
Het script is op zich best leuk. Maar de uitwerking is echt @$@#T% te noemen. Vooral niet kijken is mijn tip.
martinovitch
Helemaal mee eens trekt op niets
tommykonijn
Tony Cox (Me, Myself & Irene, Date Movie, Epic Movie) deed hier ook aan mee en ik wist eigenlijk helemaal niet dat hij in een Kerstfilm speelde maar blijkbaar toch dus hij deed het in ieder geval erg aardig en de rest van de Cast ook dus kortom : Een Leuke Film met soms wel heel érg hilarische scenes.
BoordAppel
Wel grappig dat zoveel mensen blijkbaar niet kunnen verzinnen wat er nog meer grappig is dan het gescheld van Thornton. De humor is blijkbaar toch te subtiel voor veel mensen.
The One Ring
De humor is blijkbaar toch te subtiel voor veel mensen.
Dat mag je van mij wel eens toelichten. Geen idee wat hier nou zo subtiel aan is.
BoordAppel
Dat veel mensen dus niet verder kunnen kijken dan het gescheld en dus heel wat dingen missen die ook erg grappig zijn. Alle discussies tussen Thurman en Wilie bijvoorbeeld.
Een van de betere kerstfilms die ik ooit gezien heb. Die film vertolkt het best het kerstgevoel !
Heerlijke kerstfilm met een schitterende rol van Billy Bob Thornton (wat een humor heeft hij in deze film). Ook Bernie Mac speelt zeer leuk in deze film mee waardoor het met de humor (vaak groffe) dik in orde is. Billy Bob Thornton speelt de rol van bezopen Kerstman die alle vrouwen an..l neemt.
Ook lekker onnozel is dat dikke jongetje wat in de film speelt, heerlijk hoe hij soms Billy Bob Thornton tot waanzin drijft.
Het verhaal is best aardig en de film kijkt zich prima weg. Ook het einde is zeer leuk. Voor mij de beste kerstfilm sinds jaren.
2,5 geplaatst op 4 januari 2008, 0:29 uur, link
Ja dat was pas eens een goede kerstfilm. In ieder geval beter dan al die andere troep (m.u.v. Bad Santa) van kerstfilms die ze ieder jaar uitzenden.
Dat zegt u net bij Silent Night, Deadly Night.
Hoe komt dan dat u deze film een vier geeft en die andere maar een 2.5?
kirE
ja idd, ge wel dig.. al 3 jaar lang kijk ik deze film met kerst.. en het blijft grappig!
2,5 geplaatst op 4 januari 2008, 0:29 uur, link
Dat zegt u net bij Silent Night, Deadly Night.
Hoe komt dan dat u deze film een vier geeft en die andere maar een 2.5?
Bad Santa vind ik beter als Silent Night, Deadly Night. Het zijn tevens twee compleet andere films. De een een horror en de andere een komedie. Maar je hebt gelijk ik heb Silent Night, Deadly Night inmiddels een 0.5 punt hoger gegeven.
kimberlyVD
Valt mee... Heb hem wel uitgekeken omdat ik dacht ; hier kan misschien nog wel iets 'leuks/onverwachts* gebeuren... En zo bleef ik wel geboeid door de film... Maar op het einde was ik wel teleurgesteld... Had meer verwacht... Maar toch een 3tje
Aardig geinige film met een sterke Billt Bob Thorton. Ik heb een hekel aan veel kerstfilms, leuk dat het ook eens op zon manier kan.
Helaas is de film niet goed en grappig genoeg om de hele film interessant te maken. En uiteindelijk krijg je natuurlijk een moralistisch happy end. Toch een minpunt.
desteven007
- Schitterende hilarische film !
Goed acteer werk, je begrijpt het verhaal goed.
3.5 *
INSTITUT777
heerlijke film, heb hem al een tiental keer gezien en blijft leuk.
vooral dat jochie dat maar blijft vragen stellen, en thornton is op z'n best als dronken smeerlap in kerst outfit . 5 sterren
HeatWave
Heerlijke film, met af en toe scherpe sarcastische momenten.
En dan natuurlijk ook niet te vergeten de seksuele escapades met Lauren Graham die de film nog eens een extra opsmuk geeft, ...en dat even terzijde, ze is toch al een vrouw naar mijn hart.
Maar buitenom dat, een geslaagde film naar mijn mening, met veel leuke invalshoeken.
T.Bos
Waanzinnig goede comedy. Een keer geen kleffe Kerstfilm. Billy Bob Thornton is goed gecast. Knotsgek verhaal die nergens op slaat en niemand er echt in past. Beetje vreemd, maar wel erg leuk.
markie1978
Jij gaat zeker elk jaar helemaal uit je bol tijdens het eo jongerendag?
Dat kan me inderdaad meer bekoren dan deze akelige film.
gNoLEm
Beste kerstfilm die ik ooit gezien heb. Vanwege het einde een half puntje eraf. Ze hadden moeten stoppen toen hij dood werd geschoten.
gNoLEm
dood=neer natuurlijk
kimberlyVD
Geweldige 'kerst'film! Eens iets totaal anders dan een doordeweekse kerstfilm, al is hij toch niet zo grof als sommigen hier beweren vind ik. 4****
niethie
Tijd geleden eens gezien, heb me er toen kostelijk mee vermaakt. Een erg lekkere zwarte komedie die overgens ook een prima kerstsfeer uitstraalt, en een leuke rol van Thornton. Verder vond ik hem niet zo bijzonder als de meeste hier maar het is dan ookal een tijdje geleden, wat ik me er van kan herrineren was dat het gewoon een prima wegkijkertje was.
Ant
"Echt zo'n lekkere kerstfilm om met het gehele gezien op de bank te kijken 2de kerstdag"! Haha How how how. Ik vond hem echt vet!

Bad Santa 2
2016