• 9.379.078 stemmen

Bad Santa (2003)

Komedie / Misdaad | 91 minuten / 98 minuten (unrated versie)

Genre: Komedie / Misdaad

Speelduur: 91 minuten / 98 minuten (unrated versie)

Alternatieve titel: Badder Santa

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Terry Zwigoff

Met onder meer: Billy Bob Thornton, Lauren Graham en Bernie Mac

Releasedatum: 25 november 2004

Plot Bad Santa

"He doesn't care if you're naughty or nice."

Willie is een oplichter en dief in hart en nieren. Elk jaar vormt hij samen met de lilliputter Marcus een dubieus duo met slechte bedoelingen. Ze maken een road trip langs verschillende warenhuizen waar ze verkleed als de Kerstman en één van zijn elfen hun opwachting maken. Maar in plaats van kerstsfeer te verspreiden, gebruiken ze hun vermomming om de warenhuizen te bestelen. Deze strategie wordt bemoeilijkt wanneer een 8-jarige ze de echte betekenis van het Kerstfeest leert.

Marcus Skidmore

Thurman Merman 'The Kid'

Bob Chipeska

Grandma (onvermeld)

Milwaukee Mother (onvermeld)

avatar van donnie darko

donnie darko

Loved it, loved it, loved it.

Prachtig komische film met een heerlijke Billy Bob Thornton die de hele film draagt.

Dikke 3.5* en het zouden er zelfs 4 kunnen worden. Echt geweldig leuk, en satirisch.

avatar van vantje

vantje

Heb mij schromelijk verveeld bij deze film. Na ongeveer 45' hield ik het voor bekeken, de acteerprestaties waren beneden alle peil. Film is ook te rommelig.

Wassup !

Supergoeie-komische film. En de vrolijke Kerstman was ook op z'n best en die dwerg was ook geweldig . Prachtige film waar Kerstmis niet serieus wordt genomen. Geweldig gewoon . 4**** .

avatar van Sanderkeuh

Sanderkeuh

Gisteren voor de 2de keer gezien.

Deze film is geweldig.

Goede acteurs (Tony Cox ), goed verhaal, de nodige actie en, nogal grove, maar goede grappen.

4*, aanrader!

avatar van darthconner

darthconner

ik heb hem gisteren gezien.hele goede film.

grappig,grof,enz.

een aanrader.

avatar van Anakin01

Anakin01

Komische maar heel grovve film.

Billy Bob Thornton vloekte er goed aan door en die elf was ook niet al te schuchter in zijn taal.

Maar buiten dat vond ik de film héél goed, natuurlijk ook heel grappig. Het einde had ik helemaal niet verwacht.

Hoe het 8-jarige kind tegen Billy Bob deed was soms echt emotioneel.

Zeker aanrader!

avatar van Hilarious

Hilarious

Geweldige film. Lekker grof taalgebruik met een werkelijk geniale Billy Bob Thornton als 'Bad Santa'. Ook de rest van de cast deed het niet verkeerd, vooral Lauren Graham was heel leuk Fuck me Santa, Fuck me Santa... en ook het kind deed het verrassend goed en je krijgt toch ook sympathie voor dat kereltje. Het verhaal is goed gebracht, er hangt een leuk sfeertje en het heeft nog een leuk einde ook. Echt heel erg grappig deze film! Een absolute aanrader! Dikke 4*.

avatar van muismat

muismat

Deze film is echt lachen, die dwerg is ook te gek dikke 4*!

avatar van AGE-411

AGE-411

zelfde als bovenstaande ^

avatar van xangadix

xangadix

Dat geforceerde gevloek ben je na een kwartier wel zat, maar desondanks toch een voldoende...

avatar van Tizzy

Tizzy

niet echt om te lachen deze, meer een trieste uitdraging van de kerstgedachte

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Tizzy schreef:

een trieste uitdraging van de kerstgedachte

Deze film lacht juist met de commercialisering van kerst.

avatar van *kelly*

*kelly*

Dit vond ik wel een mooi filmpje om eens mee te pikken wanneer er niets anders op tv is.

Los daarvan is hij best wel grappig en mooi geacteerd vooral door de Kerstman zelf en natuurlijk het elfje dat gewoon brilliant is!

---------->4*

avatar van gregory804

gregory804

Vond deze film heel slecht, had er veel van verwacht maar de hele film is gewoon triestig, een kerstman die alcoholverslaafd is en zijn brood verdient door kinderen uit te schelden (oe wat grappig) en te stelen vond ik gewoon zwak. De hele film is gewoon grijs met geen enkel moment die de film er weer bovenop helpt.

Enkel op het einde proberen ze nog de film te redden met enkele 'sentimentele' momenten toe te voegen, maar dat vond ik juist hopeloos.

De film moet het hebben van simpele grove grappen die ronduit zwak zijn, qua acteren vond ik er ook niet veel aan en de film werd enkel slechter en slechter.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Als ik sommige reacties over deze film zie dan vraag ik me toch echt af hoe films als The Big Lebowski zo goed gewaardeerd worden. Erg zielig hoe mensen op Bad Santa neerkijken...

avatar van Hilarious

Hilarious

Ja ik vond dit juist veel beter als The Big Lebowski!

avatar van jackie chan

jackie chan

ah kinderachtige film:O

Ik snap niet waarom ze dit leuk vinden. 2.5*

avatar van gribbel

gribbel

geniaal deze film. een van de leukste kerstcomedies!

de humor is zo zwart en hoe billy bob thornton zijn rol neerzet, echt goed. heerlijk ook hoe slecht hij de kerstman speelt!

avatar van NightWish_NL

NightWish_NL

Geen moralistische kerstfilm dus, maar een zwartgallige komedie over een wippende, rokende, zuipende en vloekende crimineel in een kerstmannenpak.

Zelden zo'n lol gehad tijdens de feestdagen!

darthconner schreef:

ik heb hem gisteren gezien.hele goede film.

grappig,grof,enz.

Vooral grof .

avatar van filmsjefke

filmsjefke

Vooral grof .

door die grofheid is het wel een geweldige film geworden... ik hoop dat billy bob thornton nog veel van zo'n films maakt... geweldig hoe hij zijn rol neerzet !!!

avatar van prometida

prometida

Niet echt fantastisch ofzo, maar lekker wegkijkertje voor een avondje niets te doen. En je krijgt en nog humor bij ook

Ik vond het een vermakelijke film. En dat het grof was was ook leuk.

3,5* Meer richting 4* dan 3*

filmsjefke schreef:

avatar van happy

happy

Billy Bob Rules!!!!! Wat een heerlijke woestaantrekkelijke man is dat toch (ja ik weet dat veel meiden er niks van moeten hebben...aldus mijn vriendinnen)

De film was trouwens ook super, ik hou wel van dat grove.

Trouwens wat een verademing die Lauren Graham, om haar eens niet te zien in die irritante Gilmore Girls.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

echt een hilarische film .

top-acteerwerk van Billy bob thornton.

echt super grappig.

ik geef 4.0

avatar van valerio2003

valerio2003

ik vind dat dikke ventje zo grappig ,hij is zo schattig met zijn snottebelletje,een hele leuke grappige film is het

af en toe iets te grof maar wat wil je met zo n kerstman

avatar van Niqk

Niqk

leuke film.. BBT is gewoon weg briljant in deze fim.. net als toen in pushing tin

avatar van Gerritj

Gerritj

Deze film was al ruim een jaar in mijn bezit. Om de een of andere reden had ik er geen zin in.

Toch maar eens gepakt.

Wat heb ik gelachen.

Heerlijke nonsens film zonder boodschap etc. Of toch een beetje?

Van mij een 4 +

avatar van maurickcollege

maurickcollege

Redelijk leuke komedie voor kerst. verder niet echt boeiend, 3 sterren

avatar van TannieJ

TannieJ

Vindt deze film eigenlijk helemaal nergens op slaan.. Misschien leuk om een avond te kijken omdat je niks beters te doen heb..

Maar verder echt bagger..