• 9.379.744 stemmen

Geregisseerd door: Darren Aronofsky

Met onder meer: Russell Crowe, Jennifer Connelly en Emma Watson

Releasedatum: 10 april 2014

Plot Noah

"The end of the world is just the beginning."

'Noah' vertelt het epische Bijbelverhaal van de ark van Noach. In een wrede wereld zonder hoop, zonder regen en zonder gewassen, die overheerst wordt door krijgsheren en hun barbaarse troepen, staat één man aan de kant van het goede; Noach (Russell Crowe). Hij is een doorgewinterde strijder, een magiër en een genezer, maar het enige dat hij wil, is vrede voor hem en zijn gezin. Elke nacht heeft Noach visioenen over een eindeloze vloed, die het symbool is voor de vernietiging van alle leven. Gaandeweg begrijpt hij de boodschap die de Schepper hem stuurt. Deze heeft besloten om de mensheid te straffen en hen tot de laatste man te doden. Maar Hij geeft Noach een allerlaatste kans om het leven op Aarde te vrijwaren...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

fritsje schreef:

Ja een figuur die denkt dat zijn droompjes de realiteit zijn en zijn eigen kleinkinderen wil vermoorden (in opdracht van "god") is volgens mij flink gestoord!

In de bijbel spreekt God vaak genoeg direct en verbaal tot de mens. In de bijbel staat: God zeide tot Noach: 'Maak u een ark van goferhout'. De film is in veel opzichten anders. In de film is het bijvoorbeeld een visioen. Noach had dit kunnen negeren ja, maar wanneer er een compleet bos ontspringt (binnen 30 sec.) dan lijkt het mij alsnog duidelijk.

Ja, op mij kom je ook over alsof je de film niet gezien hebt en tevens de bijbel niet bestudeerd hebt.

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Een slappe uitvoering van het verhaal met mooie effecten ... 2* voor de moeite.

avatar van Leno

Leno

Eigenlijk een vrij recht toe recht aan spektakelfilm met soms matige special effects, voorspelbare karakters (je weet meteen al waar het mis zal gaan) en een vrij fantasieloze uitwerking van het Bijbelse verhaal. Gezien de regisseur had ik hier in ieder geval meer van verwacht. Crowe is wel de juiste hoofdrolspeler, Connolly krijgt alleen op het einde iets te doen en loopt er verder voor spek en bonen bij.

avatar van MadMekx

MadMekx

Lennert schreef:

Ik hoop dan toch dat je beseft dat het Amerikaanse, christelijke publiek niet gecharmeerd is van films die de vinger op de pijnlijke plek leggen als het aankomt op hun religie. De seculiere pers was hier toch een stuk beter over te spreken.

Er waren vast grote bezwaren maar ze zijn er blijkbaar toch allemaal naar toe gegaan en de buit is binnen voor de makers.

avatar van Lennert

Lennert

Je argument is desalniettemin dat het een film is die gemaakt is om even lekker geld over de ruggen van het domme publiek te verdienen. Buiten het feit dat deze film een enorme financiele gok was door de religieuze bias die er vanuit de (Amerikaanse) media heerst, zou het al nergens op slaan dat deze film om geen enkele andere reden is gemaakt dan geld te verdienen. Dan doe je een regisseur als Aronofsky toch echt tekort en ga je voorbij aan de lezing van de Bijbel die hier wordt gegeven en hoe pijnlijk de weergave is voor een hoop gelovigen, ondanks het feit dat het vrij getrouw wordt weergegeven.

avatar van mipha

mipha

ik had de bijbel eerder uit..

Een openings scène met aliens . En dat ook nog in decors met doeken . Effecten gebruikt uit de jaren 60. Heb zelden zo'n slechte film gezien waar ik naar had uit gekeken. Er zou bij deze film een waarschuwings teken zetten niet kijken zonde van jouw tijd. Voor je gevoel

Duurd de Filmhij 5 uur en 20 minuten.en daarbij is het fantasische echte verhaal helemaal verneukt . Alleen de regenboog op het Einde klopt aan het verhaal.

avatar van Lennert

Lennert

Moviefreak2014 schreef:

Het feit dat God alles en iedereen buiten de boot doodt is behoorlijk getrouw, net zoals het feit dat Noah strontlazerus en ontkleed op het strand ligt. De reuzen komen daarnaast ook gewoon rechtstreeks uit het boek van Enoch, dus je omschrijving dat alleen de regenboog zou kloppen lijkt me uitzonderlijk overdreven.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Echter is het boek van Enoch geen onderdeel van de bijbel. In het boek van Enoch worden ze net als in de film de Watchers genoemd. De bijbel heeft het over de Nephilim en dit waren hybride reuzen, deels mens, deels engel. En deze waren niet zo amicaal zoals in de film. Sowieso kreeg Noach in de bijbel geen hulp van reuzen...

avatar van tsjeir

tsjeir

Snap niet wat iedereen hier zit te kankeren. Ik vond het vrij waarheidsgetrouw weergegeven, en 'the watchers' was een aangename touch. Wat is het meest waarschijnlijk: dat Noah op zijn eigen met zijn gezin een ark maakt collosaal genoeg voor alle dieren, of dat hij hiervoor de hulp heeft gekregen van the wachters? Geeft mij dan toch maar mooi het tweede. En toegegeven, ik begon ook wel te denken dat hij zijn verstand aan het verliezen was toen hij zei de kleindochters te vermoorden, maar als je daarvoor in een plas van bloed stond en de mensen al kinderen begonnen om te ruilen om een dier open te scheuren en de ingewanden rauw op te eten, zou jij dan nog geloof in de mensheid hebben?

In ieder geval, goed geacteerd, mooie beelden en vrij waarheidsgetrouw gebleven. Een 4.

tsjeir schreef:

Ik wist nog niet dat het op waarheid gebaseerd was!
In ieder geval bedankt!

avatar van tsjeir

tsjeir

Left4Dead schreef:

Ik wist nog niet dat het op waarheid gebaseerd was!

In ieder geval bedankt!

Waarheidsgetrouw volgens de bijbel uiteraard Waarheidsgetrouw met de werkelijkheid is een andere discussie...

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Geweldig mooie film! Het was even wennen aan "de versteende engelen" en deze hadden wat mij betreft op een andere manier vormgegeven mogen worden. Iets subtieler en iets minder in de fantasy stijl. Neemt niet weg dat dit gewoon een zeer onderschatte film is (als ik zo naar de beoordelingen kijk). De film heeft een goede opbouw, verhaal blijft boeiend en zet je aan het denken. Acteerwerk dik in orde! Zelfs het laatste minpuntje...de "nep" dieren, kunnen voor mij de pret niet drukken.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Wat een draak van een film zeg. Interessant uitgangspunt is het absoluut, alleen de uitwerking is desastreus. Ik ken de geschiedenis vanuit de Bijbel, maar Aronofsky veroorlooft zich zoveel vrijheden dat het niet veel meer op het echte verhaal lijkt.

Het verhaal wordt totaal niet boeiend gebracht. Het acteerwerk heeft daar ook degelijk z'n invloed op. De cast doet alles behalve overtuigen, dit is één van de slechtste rollen van Russell Crowe die ik tot nog toe van hem heb gezien.
Ook de andere acteurs maken geen indruk, terwijl de cast qua naamsbekendheid hoog staat aangeschreven.

De vrijheden die Aronofsky zichzelf veroorlooft konden me geen moment overtuigen. Zoals die versteende engelen bijvoorbeeld. Enorm slecht.
Of dat Tubal-Kaïn mee gaat aan boord van de ark.Totale waanzin en wat voegt het toe. Ik kan zo nog wel even doorgaan.
Dramatische interpretatie van Aronofsky over de geschiedenis van Noach, laat ik het daar maar bij houden.
Zwaar onvoldoende. Anderhalve ster voor het visuele aspect, wat nog wel te pruimen was..

avatar van dutchcowboy

dutchcowboy

Hier was veel meer uit te halen.

Wijkt m.i. teveel af van de Bijbel.

Jammer.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik had hier veel meer van verwacht.

Het verhaal is veel te langdradig, vooral het eerste uur verveelt.

Ook de speciale effecten hadden beter gekund, het is zowat het slechtste dat ik heb gezien de laatste jaren.

Russell Crowe doet zijn best, maar is niet de persoon om een Bijbelse figuur uit de beelden.

Nog een redelijke score voor de prachtige locaties, maar verder ben ik wel uitgepraat over deze prent.

avatar van Whunter

Whunter

Het verhaal moet je aanspreken. Ik kende het slechts van stripboeken uit mijn kinderjaren. Dus deze film was een verwelkoming op mijn geest of op mijn denken. Het is me eindelijk duidelijk geworden hoe de dieren op de ark terecht zijn gekomen. De liefde is hier aanwezig, maar je hoeft je niet te bekeren.

avatar van aspro

aspro

Whunter schreef:

hier sluit ik mij geheel bij aan van mij heeft de film een 4,5* gekregen mede om het feit dat Emma watson zich een beetje heeft bevrijd van de HP.films naar mijn mening dus.

voor de rest ziet de film er gewoon goed uit of je de bijbel nou wel of niet kent.

aspro schreef:

HP films....... Harde Porno????

avatar van aspro

aspro

Left4Dead schreef:

HP films....... Harde Porno????

u mag niet meer raden in ÉÉN KEER GOED! @ Left4Dead

avatar van Lof78

Lof78

goede film en vooral Anthony Hopkins als Metuzalem toverde een glimlach op mijn gezicht! *** sterren

avatar van Do88

Do88

Ik had me erg verheugd op deze film,

en wat viel die tegen. Jammer.

avatar van steventje

steventje

Tegenvallende film. Zo'n verhaal is totaal ongeloofwaardig anno 2014.

Bovendien veel te langdradig en te serieus.

Left4Dead

Dit lijkt zo langzamerhand Aronofsky zijn kopie onder te worden.

Ben benieuwd waar (waardering MM en IMDB) de film zoal eindigt.

avatar van bass-9

bass-9

Wat een matige film. Zag de trailer in de bioscoop en dat sprak aan. Maar wat een tegenvaller. 2.5 voor de effecten en de cast. Verder een draak.

avatar van Ziegler

Ziegler

Waarom heeft de maker gedacht dat er van dit verhaal een soortement actiefilm te maken viel?

Op zijn best amusant.

avatar van bass-9

bass-9

steventje schreef:

Tegenvallende film. Zo'n verhaal is totaal ongeloofwaardig anno 2014.

Bovendien veel te langdradig en te serieus.

Wat bedoel je hier precies mee? Want het is gebaseerd op het Bijbel verhaal. Niet op iets wat anno 2014 zou moeten gebeuren.

avatar van filmoloog

filmoloog

Een film over genocide. God schept de mens. De mens doet het slecht in de ogen van God. God word boos en laat iedereen(vrouwen en kinderen) verdrinken behalve een stel malloten op een houten boot.

De meest onzinnige slechtste film die ik ooit gezien heb. Russel Crowe moest zich schamen om in zo'n bijbelse nonsens film te spelen maar het betaalde zeker goed.

avatar van de grunt

de grunt

Wat heeft hij zich toch vertild aan deze film.

Aronofsky reeg meesterwerk aan meesterwerk en behoort samen met PT Anderson tot de allerbeste Amerikaanse cineasten van het moment.

Jammer dat Noah hem dat ene smetje geeft..

Aronofsky, laat de epische films voortaan aan Ridley Scott en zet weer in op het fragiele drama en de maatschappijkritische films.

avatar van Sleepwalker

Sleepwalker

Ik vind dit een prachtige film. Heb hem in de bioscoop 3d gezien. Indrukwekkend en respectvol gemaakt bijbelverhaal. Russell Crowe degelijk en zoals altijd geweldig. De rest van de cast ook prima. Indrukwekkende momenten zoals wanneer Noah tot bezinning komt en (uiteraard) zijn kleinkinderen laat leven. De zaal was muisstil. De computeranimaties als dieren vond ik prima. Echte dieren is onmogelijk en dit is veel diervriendelijker en past gewoon goed in de film. Er wordt duidelijk in naar voren gebracht welke slechte eigenschappen de mens bezit. En dat is weer realiteit. Kortom, ik heb genoten van de film, en mijn gezelschap ook. Maar smaken verschillen lees ik hier. En dat is maar goed ook.. Niet iedereen kijkt hetzelfde naar een film. Voor mij is het hobbie en puur vermaak.